Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ace
Postów 1985
Data rejestracji 05.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale w ogóle to jakie przepisy o tym mówią? Bo w regulaminie allegro nie ma nic o tym jak należy postępować w takim przypadku... Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no wiem wiem Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i on się powołuje, że źle opisałam towar, więc to on najpierw powinien dostać zwrot kasy, a później wysłać towar bo to nie jest normalne odstąpienie od umowy... Wyświetl w wątku >>
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety wszystko mam z nim na tzw "gębę" bo umawialiśmy się telefonicznie. Gość też jak pisał mi maila z pretensjami że jeszcze nie dotarł do niego miecz to pisał nie przez formularz mailowy podpięty do allegro tylko bezpośrednio na maila... Na początku myślałam, że koleś świeżak na Allegro, bo ukrainiec, ale potem spojżałąm na jego historię to jest na portalu od ponad 13 lat... Wyświetl w wątku >>
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
diękuję za odpowiedź No nic to będę przez przelew zwracała.
A w ogóle jest jakaś procedura zwrotów przez allegro? Tzn on mi najpierw wysyła przedmiot, ja po otrzymaniu przesyłki wysyłam mu kasę, a potem ubiegam się o zwrot prowizji? Jaka kolejność powinna być? Kurcze pierwszy raz mi się zdarza zwrot... Wyświetl w wątku >>
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zastanawiam się też czy facet nie chce się pozbyć tego miecza bo niby wysłałam za późno. Bo kupował na innej aukcji coś i przyszło mu w niecałą dobę... (więc pewnie wszyscy powinni tak wysyłąć...), a ja zgodnie z tym co miałąm napisane w aukcji wysyłam w przeciągu 3 dni i nadałam go właśnie w 3 dzień, i że nie doszło na urodziny dziecka... Więc wielkie wonty o to co tak długo to szło, bo aż 4 dni...
Ale raz na zawsze mam nauczkę - tylko odbiór osobisty!
I jeszcze jedno pytanie. Czy można jakoś wpłacić kasę na swoje konto PayU na Allegro? Bo w poniedziałek automatycznie mi kasa się przelewa na moje konto bankowe i teraz nie mam z czego zwrócić gościowi kasy (a chciałabym to robić oficjalnie przez Allegro, a nie po prostu przelew na konto bankowe), bo na koncie mam 0 zł więc nie mam aktywnego przycisku do zwrotu kasy Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 5 razy.
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No u mnie w tej jednej jedynej w której znalazłam tylko kartkę z ceną to właśnie totalnie w narożniku sklepu zasłonięte lodówkami Etykieta z Velvetu a przy niej stoi Queen Wyświetl w wątku >>
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dopóki zdjęcie nie jest splagiatowane to ok. Dlaczego zabraniać grać profesjonalnym fotografom w konkursach? choć fotografowie z prawdziwego zdarzenia to chyba raczej jeśli biorą udział w konkach to bardziej w swoich branżowych, gdzie liczy się odpowiedni moment zrobienia zdjęcia (idealne światło, sytuacja, zgranie kolorystyczne itp), a nie samoczynne zaaranżowanie i obróbka w programie graficznym. to tak jakby zabronić polonistom grać w konkach na hasła (w końcu to nie fer wobec osób z umysłem ścisłym). Wbrew temu co nam się próbuje wmówić wcale wszyscy nie jesteśmy sobie równi, więc niech każdy rozwija i wykorzystuje swoje talenty jak tylko może Wyświetl w wątku >>