Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika nkba

nkba

#6275044 Napisano: 25.10.2016 19:48:58 w SZUKAM....
defed napisał(a):

nkba napisał(a):

defed napisał(a):

nkba napisał(a):

defed napisał(a):

nkba napisał(a):

Nie ma obowiązku zwrotu paragonu jeśli zażąda się do niego faktury. Sprzedawca ów paragon ma już przecież na rolce i to on jest księgowany. Oryginał można okazać ale nie oddać jeśli odbiera się fakturę. Nie ma ku temu żadnego powodu. emotka

Sprzedawca nie ma na rolce paragonu, tylko jego kopie. Nie mozna wydac dwoch dokumentow sprzedazy do zakupionego jedego towaru.

Ale te kopie są pełnowartościowymi dowodami księgowymi tak jak z resztą kopie faktur. Dlatego na fakturach do paragonu jest właśnie taka informacja "faktura do paragonu nr..." - nie rodzi ona skutków podatkowych tak jak paragon pierwotny (czyli ta "kopia"). Przecież pierwotny paragon nie znika po wystawieniu do niego faktury emotka  

Paragon oryginalny nie znika, tylko MUSI zostac podczepiony pod kopie faktury wystawionej na podstawie tego paragonu.
Jesli jestes odpowiedzialna za wystawianie faktur w firmie w ktorej pracujesz, skontaktuj sie z ksiegowym, zeby firma nie miala nieprzyjemnosci z US.

Dzięki ale zapewniam Cię, że z mojego powodu nikt nieprzyjemności z US nie miał, nie ma i mieć nie będzie emotka A jeśli pojawi się przepis, który będzie nakazywał dołączanie oryginału paragonu do wystawianej faktury to będę tak robić emotka Póki co takiego nie ma emotka

Ustawa o VAT art 106 h pkt 1 (ten przepis mnie jako podatnika zobowiazuje do dolaczenia paragonu do kopii FV)
http://www.przepi...,0,20140101,2,0.html

Ale paragon będący w posiadaniu sprzedawcy czy klienta? i w jakiej formie? Możemy tak dyskutować i dyskutować, zwłaszcza, że to ciekawa, kreatywna dyskusja emotka Jeśli kiedykolwiek otrzymam choćby jakieś upomnienie w tej kwestii to obiecuję, że się pochwalę emotka   A teraz lecę pobawić się z córeczką emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6274853 Napisano: 25.10.2016 14:50:58 w SZUKAM....
defed napisał(a):

nkba napisał(a):

defed napisał(a):

nkba napisał(a):

Nie ma obowiązku zwrotu paragonu jeśli zażąda się do niego faktury. Sprzedawca ów paragon ma już przecież na rolce i to on jest księgowany. Oryginał można okazać ale nie oddać jeśli odbiera się fakturę. Nie ma ku temu żadnego powodu. emotka

Sprzedawca nie ma na rolce paragonu, tylko jego kopie. Nie mozna wydac dwoch dokumentow sprzedazy do zakupionego jedego towaru.

Ale te kopie są pełnowartościowymi dowodami księgowymi tak jak z resztą kopie faktur. Dlatego na fakturach do paragonu jest właśnie taka informacja "faktura do paragonu nr..." - nie rodzi ona skutków podatkowych tak jak paragon pierwotny (czyli ta "kopia"). Przecież pierwotny paragon nie znika po wystawieniu do niego faktury emotka  

Paragon oryginalny nie znika, tylko MUSI zostac podczepiony pod kopie faktury wystawionej na podstawie tego paragonu.
Jesli jestes odpowiedzialna za wystawianie faktur w firmie w ktorej pracujesz, skontaktuj sie z ksiegowym, zeby firma nie miala nieprzyjemnosci z US.

Dzięki ale zapewniam Cię, że z mojego powodu nikt nieprzyjemności z US nie miał, nie ma i mieć nie będzie emotka A jeśli pojawi się przepis, który będzie nakazywał dołączanie oryginału paragonu do wystawianej faktury to będę tak robić emotka Póki co takiego nie ma emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6274822 Napisano: 25.10.2016 14:01:42 w SZUKAM....
defed napisał(a):

nkba napisał(a):

Ale te kopie są pełnowartościowymi dowodami księgowymi tak jak z resztą kopie faktur. Dlatego na fakturach do paragonu jest właśnie taka informacja "faktura do paragonu nr..." - nie rodzi ona skutków podatkowych tak jak paragon pierwotny (czyli ta "kopia"). Przecież pierwotny paragon nie znika po wystawieniu do niego faktury emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6274813 Napisano: 25.10.2016 13:49:44 w SZUKAM....
Nie ma obowiązku zwrotu paragonu jeśli zażąda się do niego faktury. Sprzedawca ów paragon ma już przecież na rolce i to on jest księgowany. Oryginał można okazać ale nie oddać jeśli odbiera się fakturę. Nie ma ku temu żadnego powodu. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6274617 Napisano: 25.10.2016 11:02:24 w Czy informują/ informowali?
Czy Carex informuje telefonicznie? I za jaki etap już informował ostatnio? Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6272605 Napisano: 20.10.2016 14:19:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

[quote=

nkba napisał(a):

mahuska napisał(a):

mahuska] taka nowość Smolara

http://www.wyniki.smolar.pl/

brawo oni emotka

tak super, szczególnie jak ktoś puszczał dużo zgłoszeń i teraz musi sprawdzać 

Szczególnie jak system sczytuje wszystkie numery sprawdzane z jednego IP ... znając manię prześladowczą Smolara - będą mieli wszystkie numery/startery na tacy emotka

Ja wysyłam tylko swoje z jednego kompa więc dla mnie ok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6272574 Napisano: 20.10.2016 13:54:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mahuska napisał(a):

taka nowość Smolara

http://www.wyniki.smolar.pl/

brawo oni emotka

wow!!! super!!! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6272339 Napisano: 20.10.2016 10:11:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
paula9891 napisał(a):

nkba napisał(a):

flinta_13 napisał(a):

Czy w Lays jedna osoba może wygrać wiele nagród? Nie umiem Doszukać się  regulaminie...proszę o pomoc. emotka

jedna osoba = jedna nagroda każdego stopnia emotka

A skąd wiesz? Bo ja też nie mogłam się doszukać w regulaminie... emotka

A z pkt. 20 Regulaminu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6272320 Napisano: 20.10.2016 09:59:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
flinta_13 napisał(a):

Czy w Lays jedna osoba może wygrać wiele nagród? Nie umiem Doszukać się  regulaminie...proszę o pomoc. emotka

jedna osoba = jedna nagroda każdego stopnia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6271920 Napisano: 19.10.2016 13:52:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zaczytana-pola napisał(a):

http://www.listdomikolaja.pl/
stronka miała działać od 18.10. Ktoś coś wie? emotka

Też sprawdzam co jakiś czas i kicha emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6271680 Napisano: 18.10.2016 23:27:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
scrabble napisał(a):

nkba napisał(a):

scrabble napisał(a):

Jeśli jest jeszcze taka sierotka jak ja, która wyrzuciła paragon z Milki to lećcie jutro do sklepu. Właśnie właściciel ABC przysłał mi mmsa z fotką mojej zguby  emotka  Poważnie, przywrócił mi wiarę w ludzi!

Chciałam mu kupić dużą kawę ale Ferrero też chyba będzie pasowało emotka

Szacun dla tego właściciela emotka Mało takich, oj mało.... Mogę sie założyć, że uwielbia pić Wosebę emotka A za Ferrero... pochłania oczami emotka Fajnie, że tak się to skończył emotka Super emotka

Szacunek jak nie wiem co! Chyba jakiś starszy facet, tak mi się wydawało, bo rozmawiałam tylko z ekspedientką a On potem dzwonił, ale, że mu się chciało jechać do księgowej o 23 i odwijać te rolki, bo jakaś szalona konkursowiczka wyrzuciła paragon... 
Cuda na Ziemi  emotka

Taka zwyczajna ludzka życzliwość i bezinteresowna pomoc po prostu mnie wzrusza emotka Brawo Pan Właściciel emotka Wyświetl w wątku >>

nkba

#6271670 Napisano: 18.10.2016 23:07:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
scrabble napisał(a):

Jeśli jest jeszcze taka sierotka jak ja, która wyrzuciła paragon z Milki to lećcie jutro do sklepu. Właśnie właściciel ABC przysłał mi mmsa z fotką mojej zguby  emotka  Poważnie, przywrócił mi wiarę w ludzi!

Chciałam mu kupić dużą kawę ale Ferrero też chyba będzie pasowało emotka

Szacun dla tego właściciela emotka Mało takich, oj mało.... Mogę sie założyć, że uwielbia pić Wosebę emotka A za Ferrero... pochłania oczami emotka Fajnie, że tak się to skończył emotka Super emotka Wyświetl w wątku >>
1 scrabble 0

nkba

#6271644 Napisano: 18.10.2016 21:48:26 w Sport
pioge7 napisał(a):

nkba napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nkba napisał(a):

stamp2 napisał(a):

Legia strzeliła gola Realowi emotka emotka emotka emotka koniec świata! 

Co? emotka emotka emotka nie oglądam ale dzięki Tobie jestem na bieżąco emotka dzięki emotka To pomimo wszystko trzymam kciuki, a co tam emotka

Na razie 2-1 Legia strzeliła z karnego emotka  

a to jednak nie tak słodko jak myślałam emotka Ale i tak się cieszę, że chociaż tak emotka

Po pierwszej połowie 3:1 lepiej nie oglądać, chyba że ktoś ma mocne nerwy emotka  dobranoc 

Właśnie włączyłam emotka i idę sprzątać emotka Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

nkba

#6271627 Napisano: 18.10.2016 21:17:48 w Sport
pioge7 napisał(a):

nkba napisał(a):

stamp2 napisał(a):

Co? emotka emotka emotka nie oglądam ale dzięki Tobie jestem na bieżąco emotka dzięki emotka To pomimo wszystko trzymam kciuki, a co tam emotka

Na razie 2-1 Legia strzeliła z karnego emotka  

a to jednak nie tak słodko jak myślałam emotka Ale i tak się cieszę, że chociaż tak emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6271624 Napisano: 18.10.2016 21:15:33 w Sport
stamp2 napisał(a):

Co? emotka emotka emotka nie oglądam ale dzięki Tobie jestem na bieżąco emotka dzięki emotka To pomimo wszystko trzymam kciuki, a co tam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6271378 Napisano: 18.10.2016 14:04:29 w Czy informują/ informowali?
wioleczka83 napisał(a):

były juz wyniki z konkursu Unicef - pocztówka z Polski w biedronce?

miały być opublikowane 19 więc czekamy do jutra emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6271093 Napisano: 17.10.2016 23:22:39 w Dziś w telewizji polecam film...
joan napisał(a):

nkba napisał(a):

Oglądałam i więcej nie chcę  emotka ryczałam potem i spać nie mogłam emotka żeby w tych czasach taki cywilizowany niby kraj takie rzeczy... a świat widzi i nic sie nie dzieje emotka

Co wakacje ludzie pielgrzymują do delfinariów i innych więzień, bo Kłętinek z Dżessiką nie rozwiną się prawidłowo bez wizyty w tym miejscu. A potem na fejsie zdjęcia z takich miejsc, no szok. Dlatego jest to jednak pozycja obowiązkowa, przynajmniej dla tych, którzy nie widzą problemu...

Zgadzam się! To więzienia! A cyrki objazdowe to już masakra! Powinno być zakazane "posiadanie w repertuarze" jakichkolwiek zwierząt!!! emotka Wyświetl w wątku >>
3 joan, kalka, defed 0

nkba

#6271063 Napisano: 17.10.2016 22:34:39 w Dziś w telewizji polecam film...
joan napisał(a):

Po raz kolejny puszczają "Zatokę delfinów" (TVNSiedem) -> ale chyba trzeba, bo społeczeństwo jak było ciemne, tak dalej jest emotka

Oglądałam i więcej nie chcę  emotka ryczałam potem i spać nie mogłam emotka żeby w tych czasach taki cywilizowany niby kraj takie rzeczy... a świat widzi i nic sie nie dzieje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6270582 Napisano: 17.10.2016 13:00:01 w Biedronka
scrabble napisał(a):

dziś są drukowane kupony na dodatkową naklejkę na Świeżaka emotka

a jaki produkt trzeba kupić żeby stać się szczęśliwym posiadaczem tej dodatkowej? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6270521 Napisano: 17.10.2016 11:40:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
do.ta.3 napisał(a):

assal napisał(a):

Oglądam sobie zdjęcia Jogobelli i...
https://jogobella.pl/
Czy nie wygląda jedno zbyt znajomo? Tylko że albo herbata, albo puszki...
Zamiast czerwonych spodenek, niebieski szlafroczek emotka

czyli forum przestudiował i coś tam sobie "wziął do serca" albo po prostu porcięta czerwona akurat w praniu były emotka  

to zdjęcie - oczywiście z innym produktem - wygrało w DC w konkursie z jakimś napojem energ. Ale na szczęście nie główną emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0