Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika nkba

nkba

#6472704 Napisano: 13.03.2018 19:09:23 w Dziś cieszę się z.....
cb656 napisał(a):

Cieszę się z oznak nieuchronnie nadchodzącej wiosny. Pierwszych pięć kluczy do sejfu, gdzie ukrywa się nowa pora roku, już się pokazało... emotka emotka

U mnie też już w weekend latały emotka i pierwsze krokusiki już są w ogrodzie emotka i moje pszczółki się obudziły emotka I w ogóle jest wiosennie emotka o mrozie nawet nie chcę myśleć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6472426 Napisano: 12.03.2018 23:32:32 w WC - rozmowy o wszystkim
dolly napisał(a):

nkba napisał(a):

dolly napisał(a):

Zastanawiam sie nad tefalem, ale mam jedną, a ta niby na indukcję, ale płyta jej nie widzi emotka

Ja polecam granitową, tzn, z powłoką granitową wewnątrz - dla mnie idealna - nie ma możliwości, żeby coś się przypaliło emotka A wcześniej jarało mi się emotka od czasu do czasu emotka

A jakiej firmy? Tefala?

aż poszłam zobaczyć emotka Banquet - firma mi wcześniej nieznana emotka Ja używam jej na gazie ale nadaje się na indukcję. Super się smaży i nic się nie przykleja. Siostra jej używa na indukcji więc jutro podpytam czy smaży równie dobrze jak na gazie emotka Kupiłam 1 na próbę i na pewno kupię jeszcze kilka rozmiarów emotka Wyświetl w wątku >>
1 dolly 0

nkba

#6472417 Napisano: 12.03.2018 23:18:38 w WC - rozmowy o wszystkim
dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

dolly napisał(a):

Poleci ktoś jakąś fajna patelnię na indukcję?

Ogólnie polecam Tefala jak i ceramiczne. Zależy, jaką chcesz powłokę. Mam oba rodzaje, teflon po jakimś czasie się rysuje, ceramika jest dobra, bo nie rysuje się tak szybko. Ale tak jak wszystko, nie możesz kupować pierwszej lepszej za kilka złotych, bo później dołożysz kupując lepszą.
Jak znajdę pudełko od mojej ceramicznej to napiszę.

Zastanawiam sie nad tefalem, ale mam jedną, a ta niby na indukcję, ale płyta jej nie widzi emotka

Ja polecam granitową, tzn, z powłoką granitową wewnątrz - dla mnie idealna - nie ma możliwości, żeby coś się przypaliło emotka A wcześniej jarało mi się emotka od czasu do czasu emotka Wyświetl w wątku >>
1 dolly 0

nkba

#6472392 Napisano: 12.03.2018 21:58:23 w Lay's
rufus napisał(a):

Avanti robi kolejną loterię z biletami na LM  emotka  http://odkrecemocje.pepsi.pl/

Jest już w bazie emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

nkba

#6471468 Napisano: 09.03.2018 13:56:41 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
agusiamajusia napisał(a):

nkba napisał(a):

misiamisiam napisał(a):

tak mi się marzyło lego z lidla emotka

Mi tez emotka

a gdzie są wyniki z tego konkursu? widać i ja nie mam dla syna emotka

na FB Lidla, w notatkach jeśli dobrze pamiętam emotka Wyświetl w wątku >>

nkba

#6471382 Napisano: 09.03.2018 11:05:46 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
misiamisiam napisał(a):

tak mi się marzyło lego z lidla emotka

Mi tez emotka Wyświetl w wątku >>

nkba

#6470565 Napisano: 07.03.2018 08:39:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
amastowa napisał(a):

nkba napisał(a):

amastowa napisał(a):

czy po wygranym termosie Milka od razu dostajecie maila z formularzem? niby wygrałam, ale @ brak emotka

Maile przychodzą natychmiast, a nie zrobiłaś błędu w adresie e-mail?

pewnie macie rację, musiałam @ źle podać, łudziłam się, że może znajdzie się osoba, która po czasie otrzymała @ i jeszcze jest dla mnie jakaś szansa. zazwyczaj robie screeny zgłoszeń, a tym razem oczywiście nie zrobiłam emotka Pecha mam do tej Milki, jak nie podam źle nr paragonu to @.

Ja tak miałam z crocsami więc teraz sprawdzam 2 razy zanim wyślę  emotka Wyświetl w wątku >>
1 amastowa 0

nkba

#6470558 Napisano: 07.03.2018 07:50:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
amastowa napisał(a):

czy po wygranym termosie Milka od razu dostajecie maila z formularzem? niby wygrałam, ale @ brak emotka

Maile przychodzą natychmiast, a nie zrobiłaś błędu w adresie e-mail? Wyświetl w wątku >>
1 amastowa 0

nkba

#6470533 Napisano: 06.03.2018 23:26:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ilona162 napisał(a):

Proszę o szybką pomoc, jaka jest maksymalna liczba znaków w konkursie Crunchips w zabce? emotka

160 Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6470201 Napisano: 06.03.2018 11:33:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kajmakam1 napisał(a):

z regulaminu emotka

Tak, ale Masza pytała o podatek, a nie ujęcie w PIT emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6470190 Napisano: 06.03.2018 11:22:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
masza napisał(a):

https://www.fakt....utm_campaign=fanpage
  Portal Bankier.pl przypomina o kilkunastu różnych wydarzeniach, które należy uwzględnić w rocznym rozliczeniu PIT. Część z nich to zwyczajne
sytuacje, które nie wzbudzają u większości z nas podejrzeń, że należy
się od nich podatek. Przykładem jest np. odsprzedaż przedmiotów, które
kupiliśmy lub dostaliśmy w ciągu ostatnich sześciu miesięcy. Według
fiskusa pieniądze, które za nie otrzymaliśmy to nasz dochód, który
trzeba rozliczyć. Dopiero po upływie pół roku, można odsprzedawać
prezenty i zakupy bez podatku.

Jak to naprawdę jest z tym podatkiem? Czyli od sprzedaży nagrod, tych sprzedanych przed upływem pół roku od wygranej należałoby placić podatek...

Nie bo i tak sprzedajesz poniżej ceny z regulaminu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6470161 Napisano: 06.03.2018 10:47:34 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
No i nawet gry dla dziecka nie ma emotka Bosz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6469288 Napisano: 03.03.2018 10:33:44 w WC - rozmowy o wszystkim
asia575 napisał(a):

Taka sytuacja......
Wczoraj telefon z zastrzeżonego numeru pan uprzejmie przeprasza ale przez pomyłkę resetując sobie hasło podał mój numer telefonu ponieważ ma identyczny tylko inna ostatnia cyfra i jeśli dostałam sms to żeby mu ten kod podać.Rzeczywiście podczas rozmowy kod przyszedł . Pan bardzo przepraszał za kłopot i machinalnie podałam ten kod.
Jednak po chwili mnie coś zastanowiło,że może to jakie przekręty i zadzwoniłam na ten numer niby pomylony.A tam facet zdziwiony,że nic nie dzwonił i o żaden kod nie prosił emotka
Miał ktoś taką sytuację ,o co tym oszustom chodzi emotka

Ktoś mógł aktywować jakiś płatny serwis lub inne g..no emotka Gdzieś o tym czytałam, chyba nawet tu, na forum... Sprawdź czy Ci kasy nie ściąga i jakie masz uruchomione serwisy. Myślę, że cb656 mógłby Ci pomóc, może napisz do niego? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6469031 Napisano: 02.03.2018 13:10:01 w Dziś w telewizji polecam film...
bruce napisał(a):

TV PULS, 20.00 - "Człowiek w ogniu". 

To to będę znów ryczeć emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

nkba

#6468386 Napisano: 28.02.2018 22:37:11 w Popraw sobie humor...
bruce napisał(a):

emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>

nkba

#6468260 Napisano: 28.02.2018 15:52:00 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

FBleszek6 napisał(a):

organizator powiedział, że ja jako laureat mam zapłacić podatek 10% od nagrody i tak też zrobiłem

Te 10% to podatek zryczałtowany - nie podlega zwrotowi (to nie "Twój" podatek, tylko organizatora emotka ), w zwykłym pit rozliczasz przychody wg skali podatkowej.

Nie masz racji. Podatek 10% od nagród płaci ten, kto się tą nagrodą wzbogacił. Częstą praktyką jest, że Organizator zwiększa wartość nagrody o tę kwotę i robi przelew do US zamiast tego wygranego, co nie zmienia faktu, że nadal pozostaje to jako należność zapłacona przez Zwycięzcę, tylko nieco okrężną drogą. Zresztą w TYM omawianym przypadku nie miało to i tak miejsca.

A sprawdź sobie kto może być płatnikiem podatku zryczałtowanego emotka

Skup się emotka Gościu zapłacił 10% podatku. Amen.
http://www.pit.pl...atku--wygrane-12218/

Skupiłam się emotka Amen emotka Wyświetl w wątku >>
1 kalka 0

nkba

#6468256 Napisano: 28.02.2018 15:46:16 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

FBleszek6 napisał(a):

organizator powiedział, że ja jako laureat mam zapłacić podatek 10% od nagrody i tak też zrobiłem

Te 10% to podatek zryczałtowany - nie podlega zwrotowi (to nie "Twój" podatek, tylko organizatora emotka ), w zwykłym pit rozliczasz przychody wg skali podatkowej.

Nie masz racji. Podatek 10% od nagród płaci ten, kto się tą nagrodą wzbogacił. Częstą praktyką jest, że Organizator zwiększa wartość nagrody o tę kwotę i robi przelew do US zamiast tego wygranego, co nie zmienia faktu, że nadal pozostaje to jako należność zapłacona przez Zwycięzcę, tylko nieco okrężną drogą. Zresztą w TYM omawianym przypadku nie miało to i tak miejsca.

A sprawdź sobie kto może być płatnikiem podatku zryczałtowanego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6468245 Napisano: 28.02.2018 15:31:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Super emotka Konkurs jaskiniowiec na nick.com.pl twa do dziś do końca dnia, a już są wyniki emotka I jak tu się nie wkur... emotka Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

nkba

#6468125 Napisano: 28.02.2018 11:32:57 w WC - rozmowy o wszystkim
FBleszek6 napisał(a):

Hej, mam pytanie w sprawie rozliczenia Pit, rok temu udało mi się wygrać wycieczkę do Barcelony o wartości 3,500 tys zł, organizator powiedział, że ja jako laureat mam zapłacić podatek 10% od nagrody i tak też zrobiłem, uspokoił mnie, że na początku przyszłego roku 2018 przyślą pit i jeżeli nie pracuje ( a jestem osobą bezrobotną) to będę mógł ubiegać się o zwrot tej sumy, dzisiaj dzwoniłem do ten agencji organizującej konkurs i powiedzieli, że nie mam prawa ubiegać sie o zwrot, czy ktoś orientuje się w tych sprawach? bo ja jestem trochę zielony, pozdrawiam

Te 10% to podatek zryczałtowany - nie podlega zwrotowi (to nie "Twój" podatek, tylko organizatora emotka ), w zwykłym pit rozliczasz przychody wg skali podatkowej. Wyświetl w wątku >>

nkba

#6468018 Napisano: 28.02.2018 08:01:15 w Pomocy!!!!
cb656 napisał(a):

rogaliczek napisał(a):

Znam osoby co wybierały taką formę podrózy i było ok. Raczej sugerowałabym poczytać opinie innych podrózujących o danej osobie która oferuje przejazd.

Ja też znam osoby, które przeżyły podróż autostopem emotka Sam tak kiedyś jeździłem.
Czasy mamy inne i więcej jest oszołomstwa za kierownicą. Mam dziś dużo mniejsze zaufanie i ono nie wzięło się powietrza, tylko z doświadczeń. Rejestracja i weryfikacja osoby na podstawie konta na Facebooku - to uważasz za bardzo rzetelne, przekonujące i super wiarygodne?

Cała moja młodość to podróże autostopem emotka Może niezbyt dalekie ale zawsze tak jeździłyśmy z dziewczynami emotka Zwłaszcza na wagary w liceum emotka Teraz nigdy bym się na to nie zdecydowała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0