Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam to samo, też myślałam że jakiś błąd, ale najwyraźniej wszyscy tak mają. Wyświetl w wątku >>
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
PYTANIE 1
Rodzajów cery jest wiele i często trudno nam określić, czy nasza to cera sucha, tłusta czy jeszcze inna. Czy wiesz, czym charakteryzuje się cera mieszana?
a)skóra jest tłusta pośrodku twarzy: na czole, nosie i brodzie, natomiast na policzkach jest normalna lub sucha
b)cera mieszana to wynik diety – w zależności od tego, co zjemy danego dnia, mamy do czynienia raz z jedym, raz z drugim rodzajem cery
c)skóra przetłuszcza się w nocy na całej twarzy, z kolei w ciągu dnia jest przesuszona
PYTANIE 2
Czy wiesz, że latem stosujemy inne kremy do twarzy niż jesienią czy zimą? Te na zimniejsze pory roku charakteryzują się tym, że:
a) kremy na jesień i zimę są lekkie i mniej tłuste, by nie obciążać niepotrzebnie skóry – nie ma takiej potrzeby, gdyż skóra wytwarza wtedy więcej substancji ochronnych
b) zimą słabną mechanizmy obronne skóry, zwłaszcza osłona lipidowa naskórka, dlatego kremy na zimę powinny chronić twarz przed mrozem i wiatrem, a także przed promieniowaniem słonecznym
c) mają właściwości złuszczające – kiedy skóra jest przesuszona (np. od wiatru), usuwają martwy naskórek
PYTANIE 3
Czy wiesz, czym jest mikrodermabrazja?
a) to sposób czyszczenia skóry twarzy połączony ze specjalnym masażem
b) to usuwanie martwego naskórka za pomocą kremów peelingujących
c) to nieinwazyjny zabieg polegający na usuwaniu obumarłych komórek naskórka i aktywnej stymulacji naturalnego procesu odnowy skóry
PYTANIE 4
Która pora roku jest – zdaniem specjalistów – najlepsza dla wykonania zabiegu mikrodermabrazji?
a) latem – słońce dobrze wpływa na skórę tuż po zabiegu
b) wiosną i jesienią – są to te pory roku, w których nasza skóra może spokojnie się zregenerować, a promienie słoneczne nie są zbyt inwazyjne
c) zimą – kiedy temperatury są niskie, a powietrze ostrzejsze
PYTANIE 5
Codzienne golenie zarostu to dość duża ingerencja w naskórek, co może być odczuwalne szczególnie w jesienią i w zimie. Niektórzy panowie rezygnują więc z tego na rzecz dłuższego zarostu, jednak można zaradzić przykrym podrażnieniom, używając po goleniu:
a) oliwy z oliwek, wmasowywanej specjalną metodą – pobudza to krążenie skóry twarzy i zwiększa jej odporność na zjawiska atmosferyczne
b) wody po goleniu z zawartością alkoholu – alkohol dezynfekuje skórę i przygotowuje ją do ‘walki’ z wiatrem czy mrozem, nie trzeba nawet wtedy stosować balsamów po goleniu
c) łagodnych balsamów po goleniu, bez zawartości alkoholu, działających kojąco i przygotowujących skórę na wiatr i mróz Wyświetl w wątku >>
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
PYTANIE 1
Cholesterol dzielimy na tzw. ‘dobry’ (HDL) i ‘zły’ (LDL). Nadmiar tego drugiego wiąże się z występowaniem chorób serca, ponieważ:
A) jego nadwyżka sprawia, że tkanka tłuszczowa szybko zaczyna obrastać płuca, które stają się mniej wydolne – pojawiają się wtedy problemy z oddychaniem
B) nadwyżka cholesterolu LDL odkłada się w komórkach ścian tętniczych, tworząc złogi (tzw. blaszki miażdżycowe). Powoduje to zwężenie tętnic wieńcowych, a to z kolei przyczynia się do występowania chorób serca
C) nadwyżka cholesterolu LDL odkłada się w komórkach ścian tętniczych, tworząc złogi (tzw. blaszki miażdżycowe). Powoduje to rozszerzenie tętnic wieńcowych, a to z kolei przyczynia się do występowania chorób serca
PYTANIE 2
Aby zwiększyć w organizmie poziom dobrego cholesterolu (HDL), należy spożywać m.in.:
A) ryby i owoce morza (zawierają kwasy omega-3), orzechy, oliwę z oliwek (np. zamiast masła), warzywa i owoce
B) chipsy, frytki, ogólnie produkty smażone na głębokim oleju – powoduje on, że zły cholesterol nie przykleja się do ścianek tętnic i udrażnia je
C) nabiał, a szczególnie ser żółty, jajka (zwłaszcza żółtka), śmietanę i pełne mleko
PYTANIE 3
Co dzieje się w wyniku wielokrotnego smażenia na tym samym oleju?
A) każde kolejne smażenie na tym samym oleju jest zdrowsze – podczas smażenia ulatniają się z niego szkodliwe substancje i tłuszcze
B) w oleju zaczyna mnożyć się tzw. dobry cholesterol, dzięki temu potrawy smażone za każdym kolejnym razem są zdrowsze dla naszego organizmu
C) zaczynają się mnożyć substancje rakotwórcze, w tym benzopiren (obecny również w dymie papierosowym)
PYTANIE 4
Które oleje nadają się najlepiej do smażenia i dlaczego?
A) oleje, w których przeważają jednonienasycone kwasy tłuszczowe, nadają się do smażenia, (a także jedzenia na surowo i do gotowania). Dzięki tym kwasom olej zachowuje swoje właściwości w wysokich temperaturach
B) te oleje, które po podgrzaniu na patelni zaczynają dymić – oznacza to, ze ulatniają się z nich szkodliwe substancje i można spokojnie na nich smażyć potrawy
C) oleje, w których dominują kwasy wielonienasycone
PYTANIE 5
Akrylamid to substancja powstająca w naturalny sposób w żywności podczas obróbki termicznej takiej jak: pieczenie, grillowanie, smażenie. Według ekspertów akrylamid:
A) przyspiesza metabolizm i powoduje, że łatwiej nam utrzymać dobrą kondycję i zgrabną sylwetkę
B) przyspiesza pracę mózgu i polepsza jego sprawność
C) może zwiększać ryzyko powstawania nowotworów u ludzi
Witaminy w sam raz na jesień
PYTANIE 1
Czy świeżo wyciskane soki z owoców i warzyw są zdrowsze od tych w kartonikach?
A) tak - to źródło prawie wszystkich witamin i składników mineralnych oraz błonnika. Zawierają tylko naturalne cukry występujące w owocach i warzywach
B) tak, ponieważ są pasteryzowane w naturalny sposób podczas wyciskania
C) nie, soki z kartoników są zdrowsze – są pasteryzowane, co sprawia, że witaminy w nich zawarte działają ze zwiększoną mocą
PYTANIE 2
Witamina C obecna w owocach i warzywach znana jest ze swoich właściwości wspomagających odporność organizmu. Czy wiesz, na co jeszcze m.in. wpływa?
A) jest skutecznym przeciwutleniaczem, który zapobiega procesom starzenia (również skóry!), poprawia pracę układu krążenia i działa przeciwnowotworowo
B) znacznie poprawia kondycję włosów i paznokci
C) poprawia nastrój zwłaszcza wtedy, gdy brakuje nam słońca
PYTANIE 3
Jesienią często odczuwamy spadek nastroju. Warto wtedy sięgnąć po odpowiednie przekąski, które wpłyną korzystnie na nasz organizm i samopoczucie, np.:
A) czekoladę i inne produkty zawierające kakao i cukier
B) chipsy, słone paluszki, prażynki – to wszystko sprawi, że poczujemy się lepiej
C) sezonowe owoce – śliwki, gruszki, jabłka. Dobre są też orzechy zawierające składniki wykorzystywane do tworzenia serotoniny w organizmie
PYTANIE 4
Coraz częściej nasza dieta pozbawiona jest cennych witamin oraz minerałów, zawiera za to puste kalorie, tłuszcze nasycone i cukry proste. Może to spowodować
A) wzmożoną senność oraz zwiotczenie mięśni
B) nagły i nieodwracalny wzrost poziomu cholesterolu w naszym organizmie
C) witareksję, czyli niedobór witamin
PYTANIE 5
Niedobór witaminy C w organizmie objawia się m.in. osłabieniem, zmęczeniem, utratą apetytu, bólem stawów czy mniejszą odpornością na zakażenia drobnoustrojami. Można go uzupełnić odpowiednią dietą. Bogatym źródłem witaminy C są m.in.:
A) owoce i warzywa
B) owoce morza
C) mięsa i nabiał
Jak zdrowo smażyć powietrzem?
PYTANIE 1
Technologia Rapid Air umożliwia smażenie potraw z wykorzystaniem powietrza – dzięki temu zredukujemy ilość oleju, aż o 80% w porównaniu do zwykłej frytownicy Philips. W praktyce oznacza, to że do uzyskania doskonałego smaku potrawy wystarczą/wystarczy:
A) tylko 3 łyżki oleju
B) tylko łyżeczka oleju
C) tylko pół łyżki oleju
PYTANIE 2
Smażenie z wykorzystaniem powietrza jest znacznie bezpieczniejsze dla naszego zdrowia niż smażenie na głębokim oleju. Dodatkowo, podczas całego procesu przygotowywania potrawy wydziela się mniej nieprzyjemnego zapachu. Jakie 3 elementy/zjawiska Philips Airfryer są za to odpowiedzialne?
A) nagrzewanie urządzenia w technologii 3D, grzałki rozmieszczone na całej powierzchni urządzenia i optymalna równowaga termiczna
B) cyrkulacja gorącego powietrza, kształt rozgwiazdy elementu grillującego i optymalna równowaga termiczna
C) krążenie gorącego powietrza, grzałka w kształcie rombu i optymalna równowaga termiczna
PYTANIE 3
Airfryer to urządzenie, za pomocą którego możesz:
A) wyłącznie smażyć frytki czy mięso – jak wskazuje na to nazwa produktu
B) smażyć frytki i upiec ciasto
C) smażyć, piec i grillować
PYTANIE 4
Jak szybko i w jakim zakresie temperatur następuje nagrzanie Philips Airfryer?
A) urządzenie rozgrzewa się od temperatury 21 ᵒC do 250 ᵒC w ciągu zaledwie 3 minut
B) urządzenie rozgrzewa się od temperatury 21 ᵒC do 200 ᵒC w ciągu 15 minut
C) urządzenie rozgrzewa się od temperatury 21 ᵒC do 200 ᵒC w ciągu zaledwie 3 minut
PYTANIE 5
Airfryer pozwala zaprogramować czas smażenia do:
A) 1 godziny
B) 15 minut
C) 30 minut
Wyciśnij, to co najlepsze
PYTANIE 1
Owoce i warzywa są zbudowane z tysiąca komórek zawierających sok, witaminy i inne składniki odżywcze. W wyciskarkach Philips wykorzystano innowacyjną technologię MicroMasticating, która:
A) powiększa komórki i wyciska z nich maksymalną ilość składników, wykorzystując przy tym do 90% zawartości owoców i warzyw
B) otwiera komórki owoców i warzyw i wyciska z nich maksymalną ilość składników, wykorzystując przy tym do 90% zawartości owoców i warzyw
C) dzieli komórki na mniejsze, co w efekcie pozwala uzyskać jeszcze większą ilość składników i wykorzystać do 90% zawartości owoców i warzyw
PYTANIE 2
Czym jest funkcja wstępnego czyszczenia wykorzystana w wyciskarkach Philips (modele: HR1897/30, HR1896/70, HR1895/80)?
A) To specjalny program, dzięki któremu urządzenie zostaje najpierw dokładnie wyczyszczone.
B) To specjalny program, dzięki któremu owoce czy warzywa zostają umyte przed wyciśnięciem z nich soku.
C) To specjalny program, dzięki któremu sok zostaje wyciśnięty do ostatniej kropli przy jednoczesnym czyszczeniu wnętrza urządzenia.
PYTANIE 3
Co wyróżnia najnowsze wyciskarki Philips (modele: HR1897/30, HR1896/70, HR1895/80) wyposażone w technologię MicroMasticating w porównaniu do innych modeli wyciskarek i sokowirówek Philips?
A) Niezwykle gładka powierzchnia sitka, która pozwala na łatwe usunięcie włókien miąższu.
B) Blokada kapania, która została wbudowana w dziobek – dzięki temu blat kuchenny pozostaje zawsze czysty.
C) Możliwość przetwarzania składników o dużej zawartości włókien – np. ziół czy zieleniny.
PYTANIE 4
Wyciskarki Philips (modele: HR1897/30, HR1896/70, HR1895/80) posiadają zoptymalizowaną konstrukcję, dzięki czemu można umieścić je na blacie – będzie zawsze gotowe do pracy. Jaką szerokość posiada konstrukcja?
A) 30 cm
B) 11 cm
C) 15 cm
PYTANIE 5
Wyciskarki Philips (modele: HR1897/30, HR1896/70, HR1895/80) pozwalają wycisnąć sok ze składników nawet o wysokiej zawartości skrobii. Należą do nich m.in.:
A) banany i mango
B) winogrona i pomidory
C) pomarańcze i jabłka
Mam nadzieje, że nigdzie nie wkradł mi się błąd Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zakręć się wokół pięknej fryzury!
Jak działa lokówka Philips ProCare Auto Curl?
A) użytkownik może dostosować grubość loków dzięki specjalnej konstrukcji wałka
B) włosy są nakręcane na obrotową szczotkę z końskiego włosia, dzięki czemu loki są wyjątkowo piękne i trwałe
C) automatycznie nawija włosy na podgrzany wałek i podkręca je tworząc doskonałe loki
Lokówka ProCare Auto Curl posiada regulowane kierunki kręcenia – dzięki temu można uzyskać idealną symetrię fryzury lub naturalny wygląd loków. Te kierunki to:
A) w prawo i w lewo z normalną prędkością oraz w prawo i w lewo z przyspieszoną prędkością
B) w lewo, w prawo i na przemian
C) w lewo i w prawo
Jaką temperaturę można ustawić w lokówce ProCare Auto Curl?
A)180-200
B) 180 – 200 – 220
C) 170 – 190 – 210
Jaki czas stylizacji loków można ustawić w lokówce ProCare AutoCurl?
A) 8 sek -10 sek -12 sek
B) 5 sek – 10 sek – 15 sek
C) 5 sek – 7 sek – 9 sek
Wyjątkowa komora z izolacją ciepła, w którą wyposażona jest automatyczna lokówka Philips ProCare, zapewnia:
A) oszczędność energii
B) ochronę przed przegrzaniem włosów podczas stylizacji
C) większą skuteczność urządzenia
Piękna cera po wakacjach
Urządzenie Philips VisaCare masuje skórę i wspomaga krążenie krwi, usuwając jednocześnie martwe komórki naskórka i wspomagając naturalny proces odnowy komórek. Jak nazywają się systemy, w które jest wyposażone?
A) podwójny system SkinSoSoft
B) podwójny system Air Lift i system złuszczania
C) system Massage&Regeneration
Dzięki urządzeniu VisaCare skóra staje się gładsza, bardziej promienna i jędrna (co dowiodły testy konsumenckie). Ile czasu trzeba, żeby uzyskać widoczne i trwałe efekty?
A) 3 miesiące
B) 4-6 tygodni
C) 1 tydzień
System Air Lift, w który wyposażone jest urządzenie VisaCare działa następująco:
A) skóra w ogóle nie ma kontaktu z urządzeniem – VisaCare działa na odległość 2-5 milimetrów, wypuszczając powietrze pod ciśnieniem w kierunku twarzy i w ten sposób usuwany jest martwy naskórek, a masaż jest wyjątkowo delikatny
B) masaż wykonywany jest naprzemiennie twardą i miękką końcówką, dzięki czemu krążenie krwi przyspiesza, a złuszczony naskórek jest zasysany i szybko zostaje usunięty
C) masaż podciśnieniowy intensywnie stymuluje mikrocyrkulację. Skóra jest delikatnie podnoszona i rozciągana, aby umożliwić masowanie jej głębszych warstw. Krążenie krwi przyspiesza, co powoduje przenoszenie tlenu i składników odżywczych do pow
Jak często zalecane jest używanie VisaCare, by skóra była gładka i nabrała zdrowego blasku?
A)raz w tygodniu przez 15 minut
B) dwa razy w tygodniu po 5 minut
C) codziennie po 7 minut
Dlaczego urządzenie VisaCare jest wyposażone w dwie różne końcówki?
A)końcówkę można dopasować do swojego rodzaju skóry (skóra wrażliwa i normalna)
B)najpierw stosujemy końcówkę miękką, a następnie twardą dla utrwalenia efektu
C) najpierw stosujemy końcówkę twardą, która intensywnie usuwa złuszczony naskórek, a następnie miękką – dla wygładzenia naskórka Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Sprawdź, ile wiesz o kawie:
PYTANIE 1: Dwa najpopularniejsze gatunki kawy to:
arabika i robusta
PYTANIE 2: Po jakim czasie od zasadzenia kawowiec kwitnie i wydaje pierwsze owoce?
po dwóch latach
PYTANIE 3: Jaki kolor mają rosnące, dojrzałe owoce kawy?
purpurowo-czerwony
PYTANIE 4: Jak często kwitnie i owocuje kawowiec od momentu pierwszego wydania owoców?
przez cały rok
PYTANIE 5: Czym tak naprawdę jest ziarenko kawy, które w różnej postaci trafia do naszych filiżanek?
pestką owocu kawowca
Kawa w wersji na słodko
PYTANIE1:
Jak nazywa się popularny włoski deser, w którym głównymi składnikami są bardzo mocna kawa espresso, likier Amaretto i ser mascarpone?
Tiramisu
PYTANIE 2:
Napój kawowy sporządzany na bazie kawy rozpuszczalnej, lodu i mleka, to inaczej kawa:
frappe
PYTANIE 3:
Irish coffe to kawa z:
whiskey i bitą śmietaną
PYTANIE 4:
Caffe macchiato to:
kawa z czekoladą
PYTANIE 5:
Mocne espresso połączone z gałką lodów polaną sosem karmelowym to kawa:
affogato
Co wiesz o naszych ekspresach?
PYTANIE 1:
W pełni automatyczny ekspres do kawy Philips HD8844/09 wyposażony jest w unikalną technologię CoffeeSwitch. Co umożliwia ta technologia?
zmianę z espresso na klasyczną kawę
PYTANIE 2:
Funkcja pamięci, którą posiadają wybrane modele ekspresów Philips, umożliwia:
ustawienie i zapisanie odpowiedniego czasu parzenia kawy, dzięki czemu zawsze otrzymasz filiżankę wyśmienitej kawy zaparzonej zgodnie z Twoimi preferencjami
PYTANIE 3:
Dzięki regulowanemu kranikowi kawy w wybranych ekspresach Philips (np. HD8841/09, HD8844/09, HD8844/09) można używać ulubionych filiżanek, nawet tych wysokich do latte. Jaka jest maksymalna wysokość mieszczącej się pod kranikiem filiżanki?
15 cm
PYTANIE 4:
W wybranych modelach ekspresów Philips znajdziemy regulowane ustawienie mielenia zapewniające ulubiony smak kawy. Najdrobniejsze ustawienie pozwala uzyskać mocniejszą kawę, a najgrubsze — łagodniejszą kawę, zależnie od preferencji użytkownika. Ile poziomów grubości mielenia można ustawić?
5 poziomów
PYTANIE 5:
W wybranych modelach ekspresów Philips możemy dostosować kawę do swoich upodobań dzięki funkcji wyboru:
wszystkie odpowiedzi są prawidłowe
Nasze ekspresy Philips
PYTANIE 1:
Co to jest ‘pannarello’, w które wyposażony jest m.in. w pełni automatyczny ekspres Philips serii 2000 HD8651/19?
to nazwa klasycznego spieniacza do mleka, używana przez baristów
PYTANIE 2:
Inteligentny i w pełni automatyczny ekspres Philips serii 4000 HD8847/09 zapewnia maksymalną wygodę, najlepszą wydajność i dużą pojemność, ponieważ posiada:
zbiornik wody o pojemności 1,8 l, pojemnik na mleko o pojemności 0,5 l i pojemnik na odpady z maksymalnie 15 porcji
PYTANIE 3:
Ekspres Philips HD8847/09 posiada zintegrowany pojemnik na mleko. Dzięki temu za jednym dotknięciem ręki można przygotować cappuccino, gdyż:
wystarczy wlać mleko do pojemnika, podłączyć pojemnik do ekspresu i wybrać rodzaj napoju – niezależnie od tego, czy wybierzesz cappuccino czy spienione mleko, napój będzie gotowy w kilka sekund bez rozpryskiwania i w idealnej temperaturze
PYTANIE 4:
Młynki, w które wyposażone są ekspresy Philips, eliminują problem smaku przypalonej kawy, ponieważ nie przegrzewają ziaren. Gwarantują też trwałość i cichą pracę ekspresu. Są to młynki:
ceramiczne
PYTANIE 5:
Blok zaparzający, stanowiący kluczowy element każdego w pełni automatycznego ekspresu, należy czyścić raz w tygodniu. Wyjątkowo łatwe czyszczenie w ekspresach Philips jest możliwe dzięki temu, że:
blok zaparzający jest łatwo dostępny z boku urządzenia i można go wyjąć przy pomocy jednego palca, a następnie bez problemu umyć pod bieżącą wodą
Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 4 razy.
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1. Nie napisali tam czy duży czy mały, tylko że ma to być produkt L'orea. Więc pewnie tak Wyświetl w wątku >>
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dtlecky
Postów 22
Data rejestracji 21.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane