Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika elotta

elotta

#6133065 Napisano: 16.12.2015 15:49:10 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
emotka

edit: wątek pomógł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6133048 Napisano: 16.12.2015 15:40:03 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Kubki Jacobs, II etap, inpost emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6132505 Napisano: 15.12.2015 21:40:33 w Wkurza mnie...
Migrena, fatalna migrena emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6132474 Napisano: 15.12.2015 21:00:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Macie już wszyscy kubki Jacobs z II etapu? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6132389 Napisano: 15.12.2015 18:41:46 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Kolejne wino z faktorii w ramach przeprosin za długie oczekiwanie na tamto  emotka   emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6131221 Napisano: 14.12.2015 12:56:52 w Wkurza mnie...
tomniewkurza napisał(a):

elotta napisał(a):

Gdzie widzisz pójście skróty w zwrocie z wielkiej litery, gdy poprawną formą jest wielką literą? 
P.S. Na marginesie, jeśli chcemy wspomnieć o  zapożyczeniach, nie zapominajmy o, jakże mi bliskich, anglicyzmach  emotka

emotka
a mówią, że to ja się czepiam...
Dobra, masz ostatnie zdanie w tej wymianie. Już mnie boki bolą ze śmiechu. emotka

emotka
Dobra, mam zboczenie zawodowe, przyznaję. Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6131212 Napisano: 14.12.2015 12:48:56 w Wkurza mnie...
tomniewkurza napisał(a):

buka napisał(a):

Nie pojmuję waszej dyskusji, jednak odczuwam że jestem "na marginesie" bo braki mam w pięknej poprawnej polszczyźnie, i w zasadzie to bez znaczenia czy to braki z niedostatku wykształcenia, czy też wada nabyta , poczułam się mała i nic nie warta bo czasem napiszę nie ładnie , nie stylistycznie, lub napiszę banalny nie wysokich lotów rym.

Uprzejmie proszę nie mieszać mnie do tego emotka
Ja nie mam do nikogo pretensji, że napisał taki czy inny tekst - to jego i komisji konkursowej broszka.
TUTAJ dyskutuję jedynie z tymi właśnie purystami, którym w nagrodzonych tekstach brakuje polotu, poziomu, jakości i innych cudów.
Uprzejmie więc proszę - BUKA, nie mieszaj mnie z błotem wrzucając do jednego worka. emotka

Jeśli nawiązujesz tutaj także do rozmowy ze mną, to chyba mylisz również cel naszej drobnej dyskusji na temat języka, bo ja nie nawiązuję do wypowiedzi konkursowych  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6131207 Napisano: 14.12.2015 12:47:05 w Wkurza mnie...
buka napisał(a):

Nie pojmuję waszej dyskusji, jednak odczuwam że jestem "na marginesie" bo braki mam w pięknej poprawnej polszczyźnie, i w zasadzie to bez znaczenia czy to braki z niedostatku wykształcenia, czy też wada nabyta , poczułam się mała i nic nie warta bo czasem napiszę nie ładnie , nie stylistycznie, lub napiszę banalny nie wysokich lotów rym.

Czy warto aż tak brać sobie do serca przemyślenia jednej z forumowiczek? Nie sądzę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6131204 Napisano: 14.12.2015 12:44:27 w Wkurza mnie...
tomniewkurza napisał(a):

elotta napisał(a):

...Cóż, wszystko trzeba zmieniać, bo ludzie nie mogą pojąć kilku zwrotów w ojczystym języku i popełniają rażące błędy?

Cóż... ludzie pojąć mogą, tylko są wygodni i tak, jak przez trawniki chodzą na skróty, tak samo czynią w języku emotka którym się posługują.
P.S. Na marginesie, gdyby wszystkie rusycyzmy, germanizmy, zapożyczenia z francuskiego należało wyrugować z języka polskiego, to co nam zostanie takiego rdzennie polskiego z dziada-pradziada, z baby-prababy? emotka
Ale w ogóle to luzik... Będzie dobrze. emotka

Gdzie widzisz pójście skróty w zwrocie z wielkiej litery, gdy poprawną formą jest wielką literą? 
P.S. Na marginesie, jeśli chcemy wspomnieć o  zapożyczeniach, nie zapominajmy o, jakże mi bliskich, anglicyzmach  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6131154 Napisano: 14.12.2015 12:02:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magnus napisał(a):

elotta napisał(a):

magnus napisał(a):

Mysia napisał(a):

infatne napisał(a):

Mam, moze glupie pytania co do kubków jacobs. Czy mozna tam malowac co sie chce czy tylko do wykorzystania sa te okreslone wzory balwanek choinka itp ? Wiedze takie kolorowe projekty a u mnie nie ma takiego narzedzia ................

Tam trzeba pokombinować, jestem pod wrażeniem niektórych projektów. Można powiedzieć, że da się "namalować" co się chce ale używając szablonów, zmieniając ich kolory i używając literek znaków, ale jest to pracochłonne. Mi osobiście nie chce się tracić czasu na takie zabawy po to by wygrać dwa kubeczki i kawę, ale bardzo podziwiam tych którym się chce emotka

Jeszcze żeby to było oceniane wg jakichś zasad, a tu wygrane to ich widzimisie- 1 osoba 4 wygrane z bardzo przeciętnych projektem, inna 0 z perfekcyjnie dopracowanymi, estetycznymi. W galerii jest sporo ładnych i pomysłowych prac ale są też bylejakie- niedopracowane, bez pomysłu

Rozumiem, że mówisz o swoich projektach? emotka

Miła damo, nie nie mówię o sobie, bo nie oceniam siebie(byłaby to ocena subiektywna), nie mam też tyle czasu na poświęcenie na kubki emotka
Poza e-konkami mam innych znajomychemotka  i widzialem ich prace, wiem o czym piszę.
Dalej twierdzę,że w galerii zwycięzców jest sporo bardzo ładnych i pomysłowych prac tak jak jest też sporo byle jakich-  niredopracowanych i bez polotu.
Złosliwość to nie fajna cecha charakteru. 
Miłego dnia.

Niepotrzebnie doszukujesz się w moim pytaniu złośliwości  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6131151 Napisano: 14.12.2015 12:00:10 w Wkurza mnie...
tomniewkurza napisał(a):

elotta napisał(a):

Czy fakt, że profesor Bańko tak skomentował to zjawisko oznacza, że wyrażenie z dużej/małej litery stało się poprawne?
Nie. (...) Ja niestety w dalszym ciągu będę tępić takie tendencje. emotka

Tę opinię przyjmuję do wiadomości, aczkolwiek nie robi na mnie większego wrażenia, gdyż mam odmienne zdanie. emotka
Fakt, że profesor Bańko zauważył taki wicie, trynd w jenzyku mówionym emotka sygnalizuje, iż prędzej czy później (a raczej prędzej, jak pokazuje życie) zostanie to uwzględnione w słownikach. I bynajmniej - nie będzie to pierwszy przypadek, że uzus wymusza pewne ustępstwa ze strony językoznawców emotka

Mam nadzieję, że jak napóźniej, o ile w ogóle już do tego dojdzie. Cóż, wszystko trzeba zmieniać, bo ludzie nie mogą pojąć kilku zwrotów w ojczystym języku i popełniają rażące błędy? Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6130865 Napisano: 13.12.2015 18:17:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magnus napisał(a):

Mysia napisał(a):

infatne napisał(a):

Mam, moze glupie pytania co do kubków jacobs. Czy mozna tam malowac co sie chce czy tylko do wykorzystania sa te okreslone wzory balwanek choinka itp ? Wiedze takie kolorowe projekty a u mnie nie ma takiego narzedzia ................

Tam trzeba pokombinować, jestem pod wrażeniem niektórych projektów. Można powiedzieć, że da się "namalować" co się chce ale używając szablonów, zmieniając ich kolory i używając literek znaków, ale jest to pracochłonne. Mi osobiście nie chce się tracić czasu na takie zabawy po to by wygrać dwa kubeczki i kawę, ale bardzo podziwiam tych którym się chce emotka

Jeszcze żeby to było oceniane wg jakichś zasad, a tu wygrane to ich widzimisie- 1 osoba 4 wygrane z bardzo przeciętnych projektem, inna 0 z perfekcyjnie dopracowanymi, estetycznymi. W galerii jest sporo ładnych i pomysłowych prac ale są też bylejakie- niedopracowane, bez pomysłu

Rozumiem, że mówisz o swoich projektach? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6130845 Napisano: 13.12.2015 16:47:32 w Wkurza mnie...
tomniewkurza napisał(a):

elotta napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

Rzecz w tym, że nie zgadzam się jedynie w kwestii wymowy tego, co napisałaś - jest to w mojej ocenie dość pogardliwe spojrzenie na innych i jako takie, zasługujące na potępienie. Nawet jakoś specjalnie nie jestem ciekaw próbki twej twórczości, bo jeśli jej poziom ma odpowiadać temu, co prezentujesz w pisaniu powyżej - gdzie popełniasz ELEMENTARNE BŁĘDY, to ocena reszty może być zafałszowana przez śmiech, jaki mnie ogarnia, gdy widzę takie coś:
- wytykasz błędy innym, ale nie wiesz, iż każde zdanie zaczynać należy z wielkiej litery, że znak "trzykropek" składa się z trzech, a nie dwóch kropek i tak dalej.

Tomniewkurza - drażnisz mnie czasami swoim czepialstwem, ale tutaj przyznaję Ci stuprocentową rację emotka Choć zdanie zaczynać należy wielką literą/ od wielkiej litery, a nie z wielkiej litery emotka

Mirosław Bańko jednak jest skłonny uznać fakt, iż jest to bardzo powszechny zwyczaj, tym samym nie wypowiada się tak kategorycznie. Więcej na ten temat na przykład tutaj. emotka
"Konstrukcja z małej/dużej litery jest rozpowszechniona bardziej, niż się nam wydaje. Czy ją tępić? Wydaje mi się, że nie – wystarczy informować, że budzi obiekcje."

Czy fakt, że profesor Bańko tak skomentował to zjawisko oznacza, że wyrażenie z dużej/małej litery stało się poprawne? Nie.
Może zacznijmy tolerować również wszelkie przyszłem, tu pisze i bynajmniej w znaczeniu przynajmniej? Przecież to jest takie rozpowszechnione!
Nienawidzę naciągania zasad języka polskiego (i nie tylko polskiego)  według własnego widzimisię i tłumacznia się w stylu: "bo inni też tak mówią/ piszą, więc ja też mogę". Ja niestety w dalszym ciągu będę tępić takie tendencje.

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6130450 Napisano: 12.12.2015 14:32:57 w co chcielibyście wygrać?
Tak na teraz to czytnik, tablet i telefon emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6130388 Napisano: 12.12.2015 12:45:31 w Wkurza mnie...
stamp2, dodawaj co miesiąc trzy konkursy i wszystko będzie okej emotka  I licznik, i dostęp do wszystkich tematów na forum. A dodanie trzech konkursów w ciągu 30 dni to naprawdę niewiele zachodu. Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6130379 Napisano: 12.12.2015 12:39:41 w Wkurza mnie...
tomniewkurza napisał(a):

Rzecz w tym, że nie zgadzam się jedynie w kwestii wymowy tego, co napisałaś - jest to w mojej ocenie dość pogardliwe spojrzenie na innych i jako takie, zasługujące na potępienie. Nawet jakoś specjalnie nie jestem ciekaw próbki twej twórczości, bo jeśli jej poziom ma odpowiadać temu, co prezentujesz w pisaniu powyżej - gdzie popełniasz ELEMENTARNE BŁĘDY, to ocena reszty może być zafałszowana przez śmiech, jaki mnie ogarnia, gdy widzę takie coś:
- wytykasz błędy innym, ale nie wiesz, iż każde zdanie zaczynać należy z wielkiej litery, że znak "trzykropek" składa się z trzech, a nie dwóch kropek i tak dalej.

Tomniewkurza - drażnisz mnie czasami swoim czepialstwem, ale tutaj przyznaję Ci stuprocentową rację emotka Choć zdanie zaczynać należy wielką literą/ od wielkiej litery, a nie z wielkiej litery emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6130261 Napisano: 12.12.2015 01:03:08 w Wkurza mnie...
ja bym za każdy taki spamujący link dawała bana, bez żadnych karniaków emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

elotta

#6130069 Napisano: 11.12.2015 20:53:37 w Wkurza mnie...
Frama napisał(a):

maryam napisał(a):

magnus napisał(a):

Wkurza mnie a właściwie uwielbiam takie sytuacje- osoba niby będąca ponad 9 lat na forum  przez tyle lat milczy, wpada pisze- wygrałam auto a ludzie gratulują. Komu, czemu, czego, skad ??
Ja też gratuluję autka dla xx z konkursy XXXXemotka

eeeeeee dokładnie 9 lat na forum i drugi post napisany właśnie o tym aucie emotka

to autko to pewnie stąd: http://www.win-wi...rta-consumer.com/pl/  emotka  

0 0

elotta

#6130004 Napisano: 11.12.2015 19:33:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ivanotta napisał(a):

Czasami się zastanawiam jaki trzeba mieć tupet by takie komentarze pisać. W roli głównej pseudo konkursowicze.. Poczytajcie:

"żałosne, ja powinienem wygrać"
0 0

elotta

#6129611 Napisano: 11.12.2015 13:20:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
o co chodzi z tym wszędobylskim spamem? Wyświetl w wątku >>
0 0