Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika fineessa

fineessa

#6734135 Napisano: 06.10.2020 16:04:00 w Paragony na trwające konkursy
Kupie dwa paragony na kawe ITM  Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6734058 Napisano: 06.10.2020 11:45:18 w Paragony na trwające konkursy
Kupię paragon na kawe Itm. Moge w zamian kupić Lindt C4  Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6733905 Napisano: 05.10.2020 17:32:30 w Wkurza mnie...
Wkurzają mnie loterie. Ludzie się chwala wygranymi a ja nic nie potrafię ugrać emotka Wyświetl w wątku >>
1 szunia 0

fineessa

#6733509 Napisano: 03.10.2020 19:37:12 w SZUKAM....
Czy u Was w Biedronce są pralinki Lind? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6733448 Napisano: 03.10.2020 11:04:27 w Paragony na trwające konkursy
kalinea napisał(a):

Paragony na kawy w Itm wymienię na paragon Lindt w C4 albo doładowania 

W sensie ja potrzebuje Itm  Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6733431 Napisano: 03.10.2020 10:26:13 w Paragony na trwające konkursy
Paragony na kawy w Itm wymienię na paragon Lindt w C4 albo doładowania  Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6733395 Napisano: 02.10.2020 21:47:17 w Paragony na trwające konkursy
Kto już wie ile będzie kosztował najtańszy paragon na kawy ITM? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6733368 Napisano: 02.10.2020 19:25:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Jak macie opisana Naleczowianke? Ja mam woda niegaz. wakeup emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6733289 Napisano: 02.10.2020 14:37:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy w konkursach gdzie jest do wyboru wstawić zdjecie lub napisać tekst zawsze wygrywa zdjecie? Zdażyło Wam się wygrać tekstem? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6733049 Napisano: 01.10.2020 17:52:18 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy jeśli moja siostra pracuje w Rossmannie to ka nie moge brac udziału w ich konkursach? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6732927 Napisano: 01.10.2020 12:16:08 w Smolar
Czy Smolar nagradza dwa razy te same numery telefonów? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6732771 Napisano: 30.09.2020 20:06:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy w tym konkursie Bic Drogeria Natura można wysłać jednocześnie zdjęcie+opis czy tylko samo zdjęcie? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6731960 Napisano: 27.09.2020 13:24:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
-Violka- napisał(a):

kalinea napisał(a):

yonex napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

kalinea napisał(a):

Czekacie pol roku żeby sprzedać swoje wygrane?

Nie, tylko samochody trzeba trzymać pół roku.

Nic nie trzeba trzymać. Zasada jest taka, że sprzedaż przed upływem 6 miesięcy musi być ujęta w PIT 36. Jeśli kwota ze sprzedaży jest wyższa niż koszt uzyskania przychodu (w tym wypadku jest to wartość nagrody przyjęta do obliczenia 10% podatku dochodowego od wygranych) to od nadwyżki płacisz podatek, a jeśli nie to nie płacisz nic. 
Zasady takie dotyczą wszystkich rzeczy nie tylko samochodów.

W ktorej rubryce PIT trzeba to ująć?

inne źródła w PIT 36

A jeszcze tylko dopytam czy osoba która nie składa pitu bo jest bezrobotna ma specjalnie złozyc pit 36 z tymi innymi zródłami? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6731887 Napisano: 26.09.2020 19:40:00 w SZUKAM....
Kupiłam nowy starter w Orange. Czy muszę czekać dobę aż po wysłaniu smsa aktywują mi smsy Premium tak jak to jest np w Play? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6731861 Napisano: 26.09.2020 17:14:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
yonex napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

kalinea napisał(a):

Czekacie pol roku żeby sprzedać swoje wygrane?

Nie, tylko samochody trzeba trzymać pół roku.

Nic nie trzeba trzymać. Zasada jest taka, że sprzedaż przed upływem 6 miesięcy musi być ujęta w PIT 36. Jeśli kwota ze sprzedaży jest wyższa niż koszt uzyskania przychodu (w tym wypadku jest to wartość nagrody przyjęta do obliczenia 10% podatku dochodowego od wygranych) to od nadwyżki płacisz podatek, a jeśli nie to nie płacisz nic. 
Zasady takie dotyczą wszystkich rzeczy nie tylko samochodów.

W ktorej rubryce PIT trzeba to ująć? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6731833 Napisano: 26.09.2020 14:25:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czekacie pol roku żeby sprzedać swoje wygrane? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6731490 Napisano: 24.09.2020 16:47:52 w Smolar
Jak Smolar pochodzi do fatalnie opisanych paragonów Intermarche? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6653581 Napisano: 02.11.2019 10:53:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kermit napisał(a):

kalinea napisał(a):

kermit napisał(a):

kalinea napisał(a):

yonex napisał(a):

kalinea napisał(a):

xpac napisał(a):

edzia21 napisał(a):

xpac napisał(a):

kalinea napisał(a):

Czy agencje reklamowe korzystają z naszych haseł do tworzenia reklam? 

Zapewne tak, "Dodaj do ulubionych" nie dość że TVP Info tego używa, to ostatnio słyszałem reklamę "BMW - dodaj do ulubionych ". Nie chwaląc sie, kiedyś był konkurs oranżady Hellena i tam w konkursie podalem haslo "Cudze chwalicie swego nie znacie" - oczywiście nic nie wygralem, ale co? Rok, czy dwa lata później ? Leci reklama w tv z Wojewódzkim:) 
Ps.: To tak jak z tą reklamą McDonald i wynalezieniem lodow czekoladowych emotka

MPK we Wrocku też prosi o "dodanie do ulubionych" emotka

Jakiś czas temu ktoś tam wygrał sztabę złota na to hasło, także dalej w natarciu emotka
Złoto - dodaj do ulubionych

Ale czy to nie jest już plagiat?

Cudze chwalicie swego nie znacie - to jest plagiat:) Wieś - Stanisław Jachowicz

I co agencje są takie bezkarne w plagiatowaniiu?

Ty tak na serio? Tekst z przeglądarki i fraza zaczerpnięta z utworu Jachowicza? Tak jak napisał Xpac chyba jedynie plagiat na zasadzie tych lodów czekoladowych z McDonald's emotka
Jeśli już to plagiat IE i Jachowicza a nie szarego konkursowicza...

Kopiowanie tekstów z przeglądarki to nie plagiat?

Są pewne sformułowania, które zaczynają żyć własnym życiem i wchodzą do języka potocznego. Internet Explorer właściwie pewnie jest zadowolony, że ich Ulubione, a co za tym idzie Dodaj do ulubionych stały się swego rodzaju sloganem. Tak jak napisałam jeśli już to splagiatowano IE a nie konkursowiczów, którzy słali Dodaj do ulubionych na potęgę, gdzie się tylko dało.
Ciężko uznać to za plagiat. Tak jak i te czekoladowe lody czy np. łapki w górę i w dół tu na forum (ktoś też mógłby stwierdzić, że splagiatowane z Facebooka) emotka

Rozumiem ale czy to nie jest tak ze jedna agencja użyje tego hasła a druga popełni już plagiat tej pierwszej? Czy mogą tak korzystać do woli? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6653576 Napisano: 02.11.2019 10:35:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kermit napisał(a):

kalinea napisał(a):

yonex napisał(a):

kalinea napisał(a):

xpac napisał(a):

edzia21 napisał(a):

xpac napisał(a):

kalinea napisał(a):

Zapewne tak, "Dodaj do ulubionych" nie dość że TVP Info tego używa, to ostatnio słyszałem reklamę "BMW - dodaj do ulubionych ". Nie chwaląc sie, kiedyś był konkurs oranżady Hellena i tam w konkursie podalem haslo "Cudze chwalicie swego nie znacie" - oczywiście nic nie wygralem, ale co? Rok, czy dwa lata później ? Leci reklama w tv z Wojewódzkim:) 
Ps.: To tak jak z tą reklamą McDonald i wynalezieniem lodow czekoladowych emotka

Jakiś czas temu ktoś tam wygrał sztabę złota na to hasło, także dalej w natarciu emotka

I co agencje są takie bezkarne w plagiatowaniiu?

Ty tak na serio? Tekst z przeglądarki i fraza zaczerpnięta z utworu Jachowicza? Tak jak napisał Xpac chyba jedynie plagiat na zasadzie tych lodów czekoladowych z McDonald's emotka
Jeśli już to plagiat IE i Jachowicza a nie szarego konkursowicza...

Kopiowanie tekstów z przeglądarki to nie plagiat? Wyświetl w wątku >>
0 0

fineessa

#6653572 Napisano: 02.11.2019 10:28:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
yonex napisał(a):

kalinea napisał(a):

xpac napisał(a):

edzia21 napisał(a):

xpac napisał(a):

kalinea napisał(a):

I co agencje są takie bezkarne w plagiatowaniiu? Wyświetl w wątku >>
0 0