Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
malenka
Postów 441
Data rejestracji 20.01.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Napomknę nieśmiało, że Maćkowice leżą obok Przemyśla
Mnie zastanawia jak to możliwe, że koleś wygrał 3 motocykle, a tylko jedne okulary. To się ma nijak do statystyki! Wyświetl w wątku >>
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja szczegółów technicznych nie znam bo mi to mój TŻ załatwił żebym się nie wściekała, że limity w PLAYu przekraczam. Zdaje się, że jakiś wniosek przez neta składasz, płacisz 20 zł, a oni Ci przesyłają kartę SIM pocztą. Modem musisz mieć własny. Faktycznie jest za darmo, działa cały czas, chociaż prędkość neta oczywiście nie powala i czasem zbuforowanie krótkiego filmiku trwa lata świetlne. Ale jak na darmowy internet jest super. Wyświetl w wątku >>
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A chodzi nie chodzi Ci może o Aero?
edit: mi na wsi też działa bez problemu, ale może to od regionu zależy. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też bardzo chciałam wygrać dla chrześnicy
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też nie mam. Wyświetl w wątku >>
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No ale moim zdaniem w pierwszej kolejności należy zastanowić się nad uczciwością, a dopiero w kolejnej nad ewentualną zawiścią osoby bądź co bądź celowo wyrolowanej. Wyświetl w wątku >>
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja to widzę w trochę inny sposób. Ktoś celowo namawiał ludzi żeby kupowali jedzenie tutaj, a nie gdzieś indziej, nie informując ich o konkursie i zabierając znaczki, które notabene do niego nie należały. Dla mnie to jest taka sytuacja jak w przypadku kasjerek chowających paragony konkursowe pod ladę i uważam, że nie jest to uczciwe. Wyświetl w wątku >>
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mikki nie ma takiego zapisu w umowie, ale konsultowałam się z Rzecznikiem przed chwilą i usłyszałam, że w takiej sytuacji sprawę mogę próbować załatwić tylko i wyłącznie polubownie. Ja osobiście nic nie mogę zrobić, bo nie jestem stroną w tym sporze, działania może podjąć tylko i wyłącznie mama, bo to ona podpisywała umowę. Mama z kolei powiedziała, że musi się z tym wszystkim przespać i wymyślić możliwie najlepsze wyjście z sytuacji, chociaż patrząc na nią widzę, że przyjęła postawę "wyparcie przez pogodzenie się z wolą nieba". W całej tej sprawie najgorsze jest to, że po prostu nie stać nas na nowe okno, a stare są tak stare i nieszczelne, że zimą firanki nam powiewają w domu. I na siebie też jestem zła bo nie dopilnowałam żeby ktoś z firmy przyjechał wykonać pomiary. Wyświetl w wątku >>
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nic nie podpisywali.
Właśnie rozmawiałam z Rzecznikiem. Przy takiej umowie jaką zawarliśmy nie jest w stanie nic zrobić. Prawo stoi po stronie firmy. Jedyne co mi poradziła to żeby pojechać do firmy i sprawdzić czy wymiary okna rzeczywiście są takie jak zamawiane. Wyświetl w wątku >>
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I wiece co? Jeszcze wczoraj miałam jakieś dziwne przeczycie i powiedziałam do mamy "Żeby to nie wyszło tak, że nie dostaniesz ani kasy, ani okna". Wyświetl w wątku >>
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oni powiedzieli, że okno może u nas zostać, ale ewentualnie mogą zapytać szefa czy by tego okna nie wziął "w komis" do nich. W sensie, że może ktoś będzie chciał okno w takim samym wymiarze i kupi to. No i wzięli to okno ze sobą. Mi się ta cała sprawa strasznie nie podoba i uważam, że coś tu śmierdzi, ale może po prostu mam paranoję.
Mam zamiar pójść do Rzecznika w poniedziałek, ale sama widzę jak na dłoni, że wszystko jest tak zrobione, że nie da się powiedzieć, że to ich wina.
edit
Chodzi też o to, że mieszkanie jest małe i zwyczajnie nie ma gdzie tych okien trzymać więc sama uznała, że sensownie jest żeby oni je wzięli w ten rzekomy komis.
Oczywiście okna zostały opłacone. Co lepsze, opłacone też zostało zdemontowanie starych i zamontowanie nowych okien. I za to też nie odzyskamy kasy! Bo to jest jakaś tam usługa łączna, dzięki której Vat na okna wynosił tylko 8 %, a nie standardowe 22%. No pluję sobie w brodę, że mnie nie było w domu, bo pozostali domownicy to jak cielęta we mgle! Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
toka niestety nie da się powiększyć otworów okiennych bo wtedy z zewnątrz nie byłoby w ogóle widać framugi okna, a z kolei na to nie zgadza się spółdzielnia. Wyświetl w wątku >>
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja to właśnie doskonale wiem. Nie wiem z kolei co wstąpiło w mamę, że zaryzykowała ponad 1 600 zł, przekonana, że sama sobie z tym poradzi. Owszem, prosiła żeby ktoś z firmy przyjechał sprawdzić wymiary, ale usłyszała coś w stylu "na pewno dobrze pani wymierzyła". I zamiast nalegać to stwierdziła, że będzie ok! W innym wypadku odpowiedzialność spadła by na firmę, a tak? Jak sobie pomyślę ile czasu trzeba było oszczędzać na te okna to aż mi się ryczeć chce
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A PowerCyclone to nie jest rozwiązanie stosowane tylko w odkurzaczach bezworkowych? Wydaje mi się, że wszystkie odkurzacze wymienione w tym pytaniu są workowe i nie mają technologii PowerCyclone. Niech ktoś da znać czy zaakceptowali taką odpowiedź