Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1165
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
we must suffer to free our pain
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
usta, jak usta. u mnie jelita oplatają mózg, który dymi oparami z wyimaginowanych obozów. zagłada jest blisko. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie rozumiem. tzn proszę kogoś o oświecenie.
poszłam sobie do roSSmann dziś, uprzednio zajrzawszy w regulamin, w którym odnalazłam inne pytanie - mianowicie: "Napisz, która pasta Vademecum jest dla ciebie najlepsza i dlaczego". Owym pytaniem zachęcona, przygotowywałam sobie już w głowie odpowiedź, a tu nagle wchodzę w konkurs, a tam czeka na mnie zadanie zgoła inne i dość banalne..
ale pomijając to. moje pytanie brzmi: które w końcu pytanie jest właściwe i czy jak napiszę jakimś cudem odpowiedź na to z formularza, to nie będzie to złamaniem regulaminu?
jeżeli jestem głupia - czekam na to, by ktoś mnie nauczył tam grać.. tzn mniej więcej wiem, ale po prostu pierwszy raz napotykam na taką ciekawostkę. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam. tzn nie wszystko, co robię, tylko co kupuję i co wyżeram.
wszystko u mnie działa ok. póki co. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dlatego właśnie nie gram w takim konkursach i nie robię reklamy takim profilom. dość szybko się nauczyłam, że fb i czasy należy omijać z dala, bo tutaj króluje zbiorowe wygrywanie za. i inne dziwne rzeczy, które nazywam zabijaniem radości konkursowania. ale co kto lubi.
w każdym razie już wiem, by miast słodkiej chwili nabywać smakołyki inne Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja się zaśmiałam, gdy to zobaczyłam.
chciałam nawet też o tym tu wspomnieć, ale już widziałam teksty typu: "oooo, zazdrości, to tak pisze".
a ja po prostu nie lubię takich zagrań.
w ogóle to kiedy piszą max 1000 znaków, a ktoś wstawia linka, to ja oczywiście mogłabym napisać całą naukową pracę, wgrać ją gdzieś, a do konkursu zgłosić linka do niej.
mogłabym też osobiście zgłosić się do komisji i wykonać pracę "taneczną", "recytacyjną" lub odegrać scenkę teatralną o lodówce.. tylko...no właśnie.
organizatorzy oczywiście pewnie na mejle odpiszą, że w regulaminie nie było zastrzeżenia /bo nie było/, tylko, że wg mnie...to chodzi nie tylko o regulaminy, ale o zwykłe ludzkie..chamstwo, głównie chamstwo uczestnika, który kombinuje jak się da i co się da omija, co by tylko doczłapać się pokątnie do nagrody. wstyd.
----------------------------------------
a ja uważam, że jeżeli ktoś działa tak, jak ta pani, a następnie sam daje się fotografować na tle wspaniałomyślnie i świetliście zdobytych autek, to tym samym daje pozwolenie na komentowanie swego oblicza. jeżeli ktoś swą facjatę ujawnia, to musi się z tym liczyć, niestety.
a komentarze nie były jakieś specjalnie złośliwe, według mnie przynajmniej, więc już nie róbmy z tej pani ofiary..
oczywiście, że można to olać.
tak samo jak można olać rozmaite inne, niefajne ludzkie działania.
ale można też próbować się dopytywać i przynajmniej pokazywać, że się takie rzeczy potępia. wiadomo, że całego świata się nie zmieni, ale niefajności, według mnie, warto zauważać i publicznie wytykać. większość to zignoruje albo i obśmieje, ale może ktoś dostanie sygnał, że jego działania są nie w porządku i się zastanowi Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
konkurs 'wygraj segregator śmieci':
"Wyróżnienie II: kosz na zakupy z logo Blanco oraz roczna prenumerata „Świata Łazienek i Kuchni”
Elżbieta Hadaś, Olesno
Za hasło: BLANCO – myśli globalnie, w każdej kuchni działa lokalnie"
------------
"Hasło "Myśl globalnie, działaj lokalnie" zostało sformułowane w 1992 r. w Rio de Janeiro podczas konferencji ONZ na temat ochrony środowiska i rozwoju. Do późniejszego upowszechnienia sformułowania przyczyniła się Międzynarodowa Rada na Rzecz Lokalnych Inicjatyw Środowiskowych (ICLEI)."
oczywiście, można się inspirować, ale aż taki procent "zainspirowanego tekstu" to przesada.. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dzielnicowy
u mnie też - już nie pierwszy raz - skrzynka sama kwituje. ale też nigdy nic nie zaginęło, więc chyba to wiarygodny odbiorca. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam tylko potwierdzenie, że wiadomość została przeczytana. poza tym nic. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ludu. starałam się poczynić trochę poezji opartej na sprzecznościach i metaforach. celowe zagranie, mające zobrazować sprzeczność między uwzniośleniem tego "dzieła" przez jury, a moją jego oceną, a nie pomyłka.
ja tam twierdzę, że nic nie trzeba. zwłaszcza w tym temacie.
od gratulacji dla wygranych jest inny.
nie ukrywam, że wierszyki z częstochowskimi, słodzącymi rymami są dla mnie żałosne. zwłaszcza, że widziałam duużo ciekawszych wygranych i, (zdziwcie się!) nie swoich, odpowiedzi w rozmaitych konkursach.
inni "dyskutują o wynikach konkursu", czyli piszą na temat.
ja nie twierdzę, że piszę najlepsze teksty, a w tym konkursie nie brałam nawet udziału. więcej - do publikacji wyniku na forum nie wiedziałam o jego istnieniu. ale nie będę się rozpływać nad banałem, bo tak wypada, wybaczcie.
a swoimi tekstami wygrywam swoje i z tego się cieszę.
ale do krytycyzmu mam prawo, tak jak i do gratulacji.
mnie też nie złości. napisałam, że wywołuje współ-wstyd. to trochę coś innego. takie automatyczne poczucie żenady.
czego byście nie pisali, według mnie częstochowskie wierszyki są wtórne i mało..ciekawe. tego, który skomentowałam nawet nie doczytałam do końca - wróciłam do niego, bo inna osoba zaśmiała się równie mocno jak ja z jego banalności.
pomijam już, z czystej uprzejmości, fakt, że w tekście tym są zwykłe, ordynarne błędy: brak przecinków, spacji, itp.
a kto grał i nie wygrał? i kto się złości?
rzeczywiście, na forum sami tacy, którzy wiedzą wszystko najlepiej, np. wiedzą co to rymy częstochowskie
W ogóle to ciekawe.
Wszyscy nagle założyli, że ktoś nie wygrał i się przez to irytuje. Nikt nie założył, że komuś po prostu ten tekst wydał się banalny i zwyczajnie mało odkrywczy - nie tylko językowo. Tak jakby nie można było napisać recenzji. A według mnie można - i ktoś, kto ten tekst pisał, pozwolił na to, zgadzając się na jego udostępnienie. Więc niech teraz nie płacze, że ktoś go (ojej, ależ ból d**y po braku zachwytu )zrecenzuje.
zgrane niczym częstochowskie wierszyki.
Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 5 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dobry boże wszechmogący, zawsze twierdziłam, że powinno się publikować wygrywające odpowiedzi, ale teraz to już nie wiem, bo po przeczytaniu tego czegoś włączyło mi się wstydliwe współczucie. zarówno dla "twórcy", jak i dla "jury".
umrę, umrę, umrę, bo artyzmem swym i kreatywnością wzniósł mnie ów wierszyk kilka pięter pod ziemię. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokładnie. dla mnie to żałość nad żałości.
wierszyki, dekoracje, wszystko przesłodzone, ale tym samym mocno wtórne. bleee. ciekawe, czy jakbym do kompletu rysunkowo - wierszykowo - cukrowego dodała swoją kręcącą się na żywo pupę to też bym została nagrodzona za rzekomą kreatywność i dodanie do polecenia "czegoś od siebie" (czegoś = zwykłej łapówki).
nie brałam udziału w żadnym z tych konkursów, ale hasło z podesłanego mocno średnie, a do tego żenada w postaci nieregulaminowych laurek. nie lubię przesady i cwaniactwa. ale jeszcze bardziej nie lubię organizatorów, którzy sami nie wiedzą, czego chcą. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no tak, tyle, że nie zawsze jest to podawane, więc stąd apel do dodających: głoście, że loteria to loteria i głoście, co zrobić należy, a nie tylko "jest konkurs".
co do konkursów facebookowych, to wg mnie tam właśnie najwięcej czai się polubudosptępniaczoklikoloterii, w efekcie czego człowiek, który chce coś skrobnąć w komentarzu i liczyć na wybór najciekawszego tekstu, musi przedzierać się przez morze głupot. można powiedzieć, że taki już los konkursowicza - i dlatego właśnie napisałam, że podział na loterie i konkursy to podział podstawowy i najlepiej byłoby, gdyby był on podziałem pierwszym, tzn drzewko z dwiema gałęziami: 1. loterie, 2. konkursy, a dalej już normalnie, tak jak teraz.
ale nie oburzaj się, ludu, to tylko taka luźno - logiczna myśl, a nie domaganie się przewartościowania całego forum.
a co do wydzielenia gastronomicznych, to nie mam nic przeciwko - jak dla mnie im więcej konkretnych kategorii tym lepiej dla wszystkich grających. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Popieram.
Jak już sobie pomagamy i tworzymy bazę i nawet (o zgrozo) klikamy sobie wzajemnie, to niby dlaczego nie możemy podać tego jednego pytania (które przecież zazwyczaj nie jest ukryte w przepastnych głębinach regulaminów, tylko zaraz pod konkursem)? Wysiłek niewielki, a spora pomoc i oszczędność czasu.
mhm. tyle, że taki niewielki wysiłek, jak podanie pytania (parę sekund roboty), pomagałoby innym w selekcji. bo przecież nie jest tak, że każdy chce grać w każdym konkursie. i tak np jak pytanie mi się spodoba, to wejdę w regulamin, by dowiedzieć się wszystkich szczegółów, a pominę wczytywanie się w regulaminy konkursów, które mało mnie obchodzą, bo pytanie jest żenujące.
tak więc wg mnie ten problem nie ma nic wspólnego z czytaniem regulaminu - bo o tym, że warto znać regulamin konkursu, w którym bierze się udział, wie każdy trochę zorientowany konkursowicz.
temat jest inny, a mianowicie: nie odwalanie chały i nie jechanie na ilość, tylko na jakość tego, co się tutaj umieszcza, gdyż dodawanie konkursu z tekstem "żeby wygrać, należy zagrać" jest jak dla mnie robieniem czegoś na tzw "odwal się", a to ma dla mnie wartość taką jak, np "polub udostępnij", czyli żadną, bo uważam, że jak już coś się robi, to warto robić to porządnie.
równie dobrze można uznać, że mętlik powoduje każdy podział na jakiekolwiek kategorie, kiedy ja np cieszę się z każdej kolejnej wydzielonej, bo wiem, że np w konkursy na blogach wchodzić nie ma co (tym samym oszczędzam czas).
wg mnie wydzielenie loterii byłoby dobre , bo są ludzie, którzy rzeczywiście chcą grać i się wykazać, a nie liczyć na farta i "polub udostępnij".
jakby bliżej się przyjrzeć to jest to właściwie podstawowy podział konkursów - bo, przynajmniej dla mnie, czymś innym jest "wygranie", a czymś innym "wylosowanie".
dlatego też sądzę, że skoro są inne podziały, to tym bardziej wydzielone powinny być loterie - co by literaccy/fotograficzni/inni twórcy nie musieli marnować czasu na otwieranie i zamykanie całej ławicy pseudokonkursików, które nie wymagają niczego poza tępym klikiem.
a co do konkursów na żebry, to powtórzę to kolejny już raz - dla mnie to nie konkursy, to żenada i poniżenie Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak dla mnie to dokopywaniem zajmują się ci, którzy namiętnie plagiatują.
aha. to najlepiej w ogóle zrezygnować z organizowania konkursów, tylko od razu ewentualne nagrody rozdać tym, którzy rzekomo są biedni. tylko, że wtedy pewnie "biedny" będzie każdy. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
albo moje dzisiejsze wygrano - przegrane, np "wygrałam w zdrapkach 3 zł, zainwestowałam w nie 10 zł, czyli wygrałam -7"
aczkolwiek jest to tylko koncept chyba, a nie rzeczywista propozycja rzeczywistego tematu. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
najfajniejsze wygrane 2013? takie, o których wiem, że były efektem mojego pseudofilozoficznoliterackiego wysiłku, a nie działaniem niewidzialnej ręki losującej panienki czy też żebrającej maszyny głosującej. nawet, jeżeli były to nagrody zaliczane do drobnicy, to jednak cieszyły - pewnie bardziej niż gdybym fartem zdobyła sto tysięcy złotych Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i godną konkurencję - bo przegrywanie z rymowanym chłamem powoduje rozpaczliwe chlanie
Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- tandetne wierszyki (w stylu: święta spędzę w rodzinnej atmosferze, pójdziemy do kościoła, bo w boga wierzę),
- obłuda, automatyzm, brak pomysłów (patrz wyżej) powiązane z gloryfikowaniem takiego podejścia przez różne jury
- kupowanie głosów (bo wygrana na lajki to dopiero wygrana), - granie wieloma fałszywymi kontami (taka tam zaradność życiowa),
- branie na litość (małe dzieciątko w awatarze, wierszyki o tym, że jest bardzo chore i smutne),
- nieumiejętność czytania (konkurs "dokończ zdanie" wygrywa 10 zdaniowy poemat)
- niepublikowanie wyników zwycięskich odpowiedzi (bo po co, ważne, że ktoś wypromował swoją stronę i nagrodził koleżankę albo nikogo)
słowem - wszystko, co zabija, tłamsi, dusi i zżera radość konkursowania..
Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
widzę, że bardzo poważny był to konkurs i organizator..
raz, że informacje niejasne, dwa, że domyślam się, iż paragony masowo wyjmowane były z wózków. wspaniałość.
Wyświetl w wątku >>