Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1165
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie powinni uznawać. regulamin jest moim zdaniem wiążący. jeżeli ktoś się pomylił, to może mieć pretensje do siebie. nienawidzę naginania regulaminów w stopniu podobnym do tego, jak bardzo nienawidzę np. wysyłanie linków do filmików czy zdjęć w konkursach z formularzem na tekst. mam więc nadzieję, że żaden z tych przypadków nie będzie miał miejsca.. Wyświetl w wątku >>
we must suffer to free our pain
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam podobne spostrzeżenia. w sklepiku pracowałam bardzo krótko, tylko zastępując odpowiednią osobę, ale to wystarczyło, bym ostro wkurzała się na ciągłe mówienie 'dzień dobry'. nie wspominając już o tym, jak bardzo nie lubiłam ludzi, którzy nie tylko mówili 'dzień dobry', ale też przy okazji zwierzali się z całego swojego życia, tudzież pytali mnie, o czym piszą w najnowszym numerze party czy show..
a co do tego, że jakieś tam zasady są, to oczywiście - pewnie są, ale myślę, że wcale nie trzeba tego tak restrykcyjnie przestrzegać. to jednak nie są żadne prawne przepisy, przynajmniej w Polsce.
osobiście uważam więc, że jeżeli ktoś chce sobie spokojnie pooglądać towar w milczeniu, w żaden sposób nie okazuje braku kultury. ja też nieraz jestem w takim nastroju, że gadaniny, a, nie daj boże, porady pracownic, wkurzają mnie niemiłosiernie. sklep to dla mnie nie jest jakieś bliskie spotkanie z drugim człowiekiem, tylko miejsce, w którym chcę kupić towar poza tym: nie każdy lubi kontakt słowny, a niektórzy nawet się go boją. i, według mnie, to nie czyni z nich niekulturalnych ludzi.
Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
może to niektórych zniesmaczy, ale osobiście nawet sama wolę jeść whiskas z serem niż znów chrupki i gazowane, słodkie napoje, zagryzane czekoladą.
na szczęście mam kota, który zje to wcześniej niż ja.
a gdy ktoś chce koniecznie grać, a zwierząt nie ma, to myślę, że wiele schronisk/fundacji/miejscowych bezdomnych kotów wolnożyjących chętnie karmę przygarnie.
Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
po pierwsze, nie w każdym konkursie trzeba grać.
po drugie, zawsze można przygarnąć kota Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dopiero teraz sobie uświadomiłam, że owi niektórzy mogli wrzucać jakieś linki do "pomysłowych" filmików.. ale jak przesłać makietę przez formularz? czy też dają linki do zdjęć?
ech.. pytam, bo nigdy się w takie żenujące szopki nie bawię, aczkolwiek domyślam się, że lud może mieć swoje sposoby na obejście wszystkiego... tffuuu! Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
męsko rozumiany lód i dzieci? różnie to można zinterpretować Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak, słyszałam. odnosiłam się oczywiście do "klasycznych" sytuacji. w przypadku gwałtu, oczywiście dopuszczam taką możliwość. możliwe, że wyraziłam się nieściśle, ale to jest dość obszerny temat, więc całego referatu nie pisałam. moja wypowiedź dotyczyła wypowiedzi, na którą odpowiedziałam, czyli argumentu, mówiącego, że aborcji można dokonać BO...płód to nie człowiek. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie. ja tak nie uważam. czy nazwie się to płodem, czy dzieckiem, jest to żywa istota, która człowiekiem będzie. dlatego, kiedy do zapłodnienia już doszło, rodzice przejmują odpowiedzialność już nie tylko za siebie, ale za to, co stworzyli. póki więc w brzuchu zamiast dziecka był tłuszcz, to można było mówić, że "mój brzuch to moja sprawa", natomiast kiedy poza tłuszczem i wątrobą jest tam także dziecko/płód, to już jest to także owego dziecka sprawa. więc: aborcji mówię nie. zwłaszcza, że jeżeli ktoś dziecka nie chce, to wcale do zapłodnienia nie musi dopuszczać. i już. trzeba być odpowiedzialnym za to, co się robi. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dlatego ja tam wolę grać ostrożnie, tzn. nie rzucać się na wszystko, co jest. dopiero jak widzę, że gdzieś coś wpada, to gram dalej, by..mieć za co grać. a jeżeli nie wpada, to odpuszczam na jakiś czas, próbując sił w innych konkursach - nie każdy jest bowiem promocyjny. nie żałuję tylko na piwo, bo je wypijam na bieżąco, ale niestety konków z browarami coraz mniej.. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gdybym była agencją, wysłałabym takim osobom maile z informacją o wygranej: "dzień dobry, uprzejmie informuję, że wygrał(a) pan(i) nagrodę specjalną - do zapłacenia sowita karę za spektakularny plagiat." Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
najchętniej to stanęłabym sobie subtelnie obok nich, wyjęła telefon i, udając, że dzwonię, pogadałabym coś o kumpeli, od której facet uciekł, bo nie mógł znieść twarzy obwisłej od papierosów, subtelnego zapaszku z ust i tego, że nie wiedział już, czy częściej ku**ę widzi czy słyszy.
szkoda tylko, że w pewnych warunkach takie akcje są niewykonalne i trzeba obejść się wkurzeniem. choć w sumie bardziej nazwałabym to zażenowaniem.. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
też bym wolała karnety, aczkolwiek to, że coś kupuję, nie musi znaczyć, że muszę to zjadać. ot, taka inwestycja. zjeść mogą inni, albo po prostu sobie będę jadła po trzy mleczka dziennie przez długi czas, bo przez to raczej nie ucierpię. :) Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mi odrzucało, gdy wpisywałam NIP z myślnikami albo kiedy nie wybrałam nagrody. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie muszę posiadać paragonu z poprzedniego dnia na pepsi, gdyż nie jest on ode mnie wymagany, gdy mam paragon na inny promocyjny produkt. paragon na pepsi mogłam zgubić albo chcę zatrzymać sobie na pamiątkę. o.
logika (normalna, naukowa, a nie ludowa i codzienna) jest w czytaniu regulaminu. a tam nigdzie nie jest napisane, że muszę w zgłoszeniu napisać hasło dla produktu, który jest na paragonie, który niniejszym zgłaszam. jest napisane, że mam zgłosić hasło dla produktu promocyjnego kupionego w biedronce, a tych jest wiele i mogę je nabyć, kiedy tylko chcę i - według tego zapisu - mogę pisać hasło dla cheetos (kupionego miesiąc temu) , kupując teraz lay's. (których, skądinąd, nie jem, tak jak wielu uczestników konkursu i też moznaby powiedzieć, że to nielogiczne, że wychwalam produkty, które wyrzucam do bio).
a że dyskusja jest akademicka, to się zgadzam, ale jak akurat lubię takie logiczne zabawy. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nazistowskie i iście ksenofobiczne jest wyśmiewanie się z Ahmeda. oczywiście według niektórych psaudo - mediów, a nie według mnie. ;p Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale jeżeli kupię sobie pepsi w biedronce dziś, a jutro kupię tropicanę i na jej paragon zagram (wczesniej na pepsi nie grając) opisując pepsi, to też będzie to zgodne z zacytowanym fragmentem regulaminu. zakupiłam bowiem produkt, o którym mowa. nigdzie nie jest napisane, że trzeba "napisać hasło reklamowe produktu zakupionego i udokumentowanego konkretnym paragonem, który wyśle się w zgłoszeniu". jeżeli ma być ściśle, to ściśle twierdzę, że można pisać hasła każdego z produktów promocyjnych. może i trochę pokrętne, ale logiczne. :) Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a zrobiłaś wszystko według instrukcji? bo tam trzeba był zadzwonić najpierw, żeby zasilili i później coś tam zarejestrować, już dokładnie nie pamiętam, bo to dawne czasy..
a tak na poprawę humoru coś, co przed chwilą zobaczyłam i zwątpiłam w swoje szanse w pewnym konkursie: Człowiek - Tyskie
https://turniejty...29/55e456fc3d42e.jpg Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
moim zdaniem z polecenia i regulaminu jasno wynika, że można o jakimkolwiek, byle był to produkt z tych konkursowych. owszem, jest napisane "wymyśl hasło dla produktu konkursowego, kupionego w biedronce", ale nigdzie nie jest napisane, że produkt ten musi być kupiony konkretnie tym razem, kiedy zgłaszasz się do konkursu. :) Wyświetl w wątku >>