Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika taalvikki

taalvikki

#6082076 Napisano: 26.09.2015 19:12:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
fryteczka napisał(a):

filemon02c napisał(a):

Moim zdaniem powinni uznać nr systemowy i nr paragonu emotka

Po to jest regulamin zeby zasady byly jasne.

nie powinni uznawać. regulamin jest moim zdaniem wiążący. jeżeli ktoś się pomylił, to może mieć pretensje do siebie. nienawidzę naginania regulaminów w stopniu podobnym do tego, jak bardzo nienawidzę np. wysyłanie linków do filmików czy zdjęć w konkursach z formularzem na tekst. mam więc nadzieję, że żaden z tych przypadków nie będzie miał miejsca.. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6082049 Napisano: 26.09.2015 18:29:12 w Wkurza mnie...
toka napisał(a):

buka napisał(a):

a ja czasem wchodzę do sklepu i nie mówię nic, czasem bo się zamyślę, czasem świadomie by nie zachęcać krążących Pań do bliższego kontaktu. Lubię być czasem w sklepie niewidzialna i spokojnie pooglądać towar. Wyszło że jestem niekulturalna emotka  

pracowałam kiedyś w sklepie i błogosławiłam klientów którzy nie mówili "dzień dobry" bo wbrew pozorom powtarzanie tego przez 9 godzin pracy doprowadza do szału  emotka

mam podobne spostrzeżenia. w sklepiku pracowałam bardzo krótko, tylko zastępując odpowiednią osobę, ale to wystarczyło, bym ostro wkurzała się na ciągłe mówienie 'dzień dobry'. nie wspominając już o tym, jak bardzo nie lubiłam ludzi, którzy nie tylko mówili 'dzień dobry', ale też przy okazji zwierzali się z całego swojego życia, tudzież pytali mnie, o czym piszą w najnowszym numerze party czy show..

a co do tego, że jakieś tam zasady są, to oczywiście - pewnie są, ale myślę, że wcale nie trzeba tego tak restrykcyjnie przestrzegać. to jednak nie są żadne prawne przepisy, przynajmniej w Polsce.

osobiście uważam więc, że jeżeli ktoś chce sobie spokojnie pooglądać towar w milczeniu, w żaden sposób nie okazuje braku kultury. ja też nieraz jestem w takim nastroju, że gadaniny, a, nie daj boże, porady pracownic, wkurzają mnie niemiłosiernie. sklep to dla mnie nie jest jakieś bliskie spotkanie z drugim człowiekiem, tylko miejsce, w którym chcę kupić towar  poza tym: nie każdy lubi kontakt słowny, a niektórzy nawet się go boją. i, według mnie, to nie czyni z nich niekulturalnych ludzi.
Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6081789 Napisano: 26.09.2015 03:45:50 w Biedronka
zezowaty_kot napisał(a):

taalvikki napisał(a):

maria1980 napisał(a):

Przepraszam,czy ktos może mnie uswiadomic do kiedy jest czas na wyslanie oswiadczenia na moc nagrod z 20tego ? Nie wiem kiedy informowali -a jestem po nocnych wyprzedażach i mózg mam zlasowany ...emotka

po pierwsze, nie w każdym konkursie trzeba grać.
po drugie, zawsze można przygarnąć kota   emotka

Po trzecie można rozszerzyć dietę i wprowadzić whiskas z patelni, lub zapiekany z żółtym serem. Ja polecam opcję z gotowanymi ziemniakami. Mniam mniam, jak kotleciki mielone. 

może to niektórych zniesmaczy, ale osobiście nawet sama wolę jeść  whiskas z serem niż znów chrupki i gazowane, słodkie napoje, zagryzane czekoladą. emotka

na szczęście mam kota, który zje to wcześniej niż ja.
a gdy ktoś chce koniecznie grać, a zwierząt nie ma, to myślę, że wiele schronisk/fundacji/miejscowych bezdomnych kotów wolnożyjących chętnie karmę przygarnie.  
Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6081748 Napisano: 25.09.2015 23:23:17 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
żadnych loterii. nigdy. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6081747 Napisano: 25.09.2015 23:18:05 w Biedronka
maria1980 napisał(a):

Przepraszam,czy ktos może mnie uswiadomic do kiedy jest czas na wyslanie oswiadczenia na moc nagrod z 20tego ? Nie wiem kiedy informowali -a jestem po nocnych wyprzedażach i mózg mam zlasowany ...emotka

po pierwsze, nie w każdym konkursie trzeba grać.
po drugie, zawsze można przygarnąć kota   emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6080848 Napisano: 24.09.2015 22:50:34 w Biedronka
edzia21 napisał(a):

A swoją drogą, ciekawe ile makiet/filmów/laurek i innych dziwnych tworów dostało Albedo na konkurs w Biedrze emotka ...czego to co NIEKTÓRZY nie zrobią dla zdobycia samochodu emotka  a tffu!

dopiero teraz sobie uświadomiłam, że owi niektórzy mogli wrzucać jakieś linki do "pomysłowych" filmików.. ale jak przesłać makietę przez formularz? czy też dają linki do zdjęć?  emotka  

ech.. pytam, bo nigdy się w takie żenujące szopki nie bawię, aczkolwiek domyślam się, że lud może mieć swoje sposoby na obejście wszystkiego... tffuuu! Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6079956 Napisano: 24.09.2015 02:27:13 w Biedronka
mattadore napisał(a):

Szwagier zapytany " co mu sprawia dziecięcą radość? " odpowiedział LÓD emotka w "znaczeniu " męskim  emotka emotka  przejdzie na Wedlu??? 

męsko rozumiany lód i dzieci? różnie to można zinterpretować emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6079951 Napisano: 24.09.2015 02:17:56 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

taalvikki napisał(a):

kalinea napisał(a):

Wkurzył mnie przeczytany dziś artykuł o aborcji oraz dyskusja jaka rozwinęła się za jego sprawą na Fb. Czy Wy także uważacie, że aborcja w naszym kraju powinna być legalna bo dziecko na bardzo wczesnym etapie to tylko płód i usuwając płód nie zabijamy małego, przyszłego człowieka? Ciężko mi to pojąć...

nie. ja tak nie uważam. czy nazwie się to płodem, czy dzieckiem, jest to żywa istota, która człowiekiem będzie. dlatego, kiedy do zapłodnienia już doszło, rodzice przejmują odpowiedzialność już nie tylko za siebie, ale za to, co stworzyli. póki więc w brzuchu zamiast dziecka był tłuszcz, to można było mówić, że "mój brzuch to moja sprawa", natomiast kiedy poza tłuszczem i wątrobą jest tam także dziecko/płód, to już jest to także owego dziecka sprawa. więc: aborcji mówię nie. zwłaszcza, że jeżeli ktoś dziecka nie chce, to wcale do zapłodnienia nie musi dopuszczać. i już. trzeba być odpowiedzialnym za to, co się robi.

a przepraszam o gwałcie słyszałaś?

tak, słyszałam. odnosiłam się oczywiście do "klasycznych" sytuacji. w przypadku gwałtu, oczywiście dopuszczam taką możliwość. możliwe, że wyraziłam się nieściśle, ale to jest dość obszerny temat, więc całego referatu nie pisałam. moja wypowiedź dotyczyła wypowiedzi, na którą odpowiedziałam, czyli argumentu, mówiącego, że aborcji można dokonać BO...płód to nie człowiek. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6079945 Napisano: 24.09.2015 00:55:35 w Wkurza mnie...
kalinea napisał(a):

Wkurzył mnie przeczytany dziś artykuł o aborcji oraz dyskusja jaka rozwinęła się za jego sprawą na Fb. Czy Wy także uważacie, że aborcja w naszym kraju powinna być legalna bo dziecko na bardzo wczesnym etapie to tylko płód i usuwając płód nie zabijamy małego, przyszłego człowieka? Ciężko mi to pojąć...

nie. ja tak nie uważam. czy nazwie się to płodem, czy dzieckiem, jest to żywa istota, która człowiekiem będzie. dlatego, kiedy do zapłodnienia już doszło, rodzice przejmują odpowiedzialność już nie tylko za siebie, ale za to, co stworzyli. póki więc w brzuchu zamiast dziecka był tłuszcz, to można było mówić, że "mój brzuch to moja sprawa", natomiast kiedy poza tłuszczem i wątrobą jest tam także dziecko/płód, to już jest to także owego dziecka sprawa. więc: aborcji mówię nie. zwłaszcza, że jeżeli ktoś dziecka nie chce, to wcale do zapłodnienia nie musi dopuszczać. i już. trzeba być odpowiedzialnym za to, co się robi. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6077285 Napisano: 21.09.2015 00:05:11 w Biedronka
arya napisał(a):

Jeszcze trochę i trzeba będzie zaciągnąć kredyt na konkursowe zakupy, a na obiad zacznę serwować czekoladowe fondue z cheetosów emotka  Pewnie dzieci byłyby przeszczęśliwe  emotka  Kurcze nie wyrabiam już na zakrętach, czy tylko ja tak mam ??? Póki co drobnica wpada, a hałdy konkursowych produktów coraz większe  emotka

dlatego ja tam wolę grać ostrożnie, tzn. nie rzucać się na wszystko, co jest. dopiero jak widzę, że gdzieś coś wpada, to gram dalej, by..mieć za co grać. a jeżeli nie wpada, to odpuszczam na jakiś czas, próbując sił w innych konkursach - nie każdy jest bowiem promocyjny. nie żałuję tylko na piwo, bo je wypijam na bieżąco, ale niestety konków z browarami coraz mniej..  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6077225 Napisano: 20.09.2015 22:04:56 w Biedronka
tosca napisał(a):

"Zapożyczone",czy mi się tylko wydaje?

https://turniejty...55/55f7385fbe927.jpg
http://www.expres...hic-Nepal-earthquake

https://turniejty...89/55f478a13e4dd.jpg
http://sport.tvn2...ko-o-rio,575129.html

https://turniejty...15/55f087dc63eee.jpg
http://csurtus.bl.../08/madeira_napoleon trzecie od góry

https://turniejty...26/55f06307e2a5e.jpg
http://chinenyeugonna.com/?p=3192

https://turniejty...89/55ec4cc22a4f3.jpg
http://www.tapetu...werki-miasto-noc.php

https://turniejty...87/55e8adf47754b.jpg
http://www.shxink.../index/55m75bGx.html trzeba zjechać na dół

Nie biorę udziału w tym konkursie,bo nie mam pomysłu na zdjęcie,ale nigdy do głowy by mi nie przyszło,aby poradzić sobie w taki sposób. 

emotka

gdybym była agencją, wysłałabym takim osobom maile z informacją o wygranej: "dzień dobry, uprzejmie informuję, że wygrał(a) pan(i) nagrodę specjalną - do zapłacenia sowita karę za spektakularny plagiat." Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6076786 Napisano: 19.09.2015 15:32:47 w Wkurza mnie...
buncia88 napisał(a):

Idę sobie spacerkiem z dziećmi do Biedronki. Przechodzę obok szkoły wieczorowej, gdzie dwie pannice ok.17lat kopcą papierochy. Jedna wymachuje rękami i tekst do koleżanki: Czy on och**ał?! Przecież ta su*a ma 32 lata! Przecież qr*a takiego starego paszkwila nawet na bigiel nie wpuszczą! W tym wieku qr*a to tu obwisłe, tam obwisłe a on poleciał do niej z jęzorem.
Na to jej koleżanka pocieszycielka: Pier*ol to! Zadzwoń se do Radka, on ma przynajmniej kasę.

emotka
Ogólnie jestem wkurzona, ale nie wiem czy na to, że:
-musiałam dzieciom zatykać uszy
-w tych szkołach nie ma chyba języka polskiego

czy może na to, ze Ja też mam 32 lata?

Masakra....

emotka

najchętniej to stanęłabym sobie subtelnie obok nich, wyjęła telefon i, udając, że dzwonię, pogadałabym coś o kumpeli, od której facet uciekł, bo nie mógł znieść twarzy obwisłej od papierosów, subtelnego zapaszku z ust i tego, że nie wiedział już, czy częściej ku**ę widzi czy słyszy. emotka

szkoda tylko, że w pewnych warunkach takie akcje są niewykonalne i trzeba obejść się wkurzeniem. choć w sumie bardziej nazwałabym to zażenowaniem..  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6076676 Napisano: 18.09.2015 23:45:48 w Biedronka
monikar napisał(a):

W konkursie Wedla zamiast biletów do kina do wygrania powinny być karnety na fitness bo po zjedzeniu takiej ilości Ptasiego Mleczka dosłownie będę się turlać... emotka

też bym wolała karnety, aczkolwiek to, że coś kupuję, nie musi znaczyć, że muszę to zjadać. ot, taka inwestycja. zjeść mogą inni, albo po prostu sobie będę jadła po trzy mleczka dziennie przez długi czas, bo przez to raczej nie ucierpię.  :) Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6076570 Napisano: 18.09.2015 20:52:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
benon69 napisał(a):

mdb napisał(a):

Mam problem z konkursem Prince Polo, odrzuca mi nr NIP... emotka
Wcześniej wysyłałam formularz bez problemu, ktoś też ma z tym problem?

pewnie nagrody nie wybrales u gory

mi odrzucało, gdy wpisywałam NIP z myślnikami albo kiedy nie wybrałam nagrody. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6075946 Napisano: 18.09.2015 05:45:03 w Wkurza mnie...
fala "uchodźców" w postaci zdrowych, młodych facetów. choć w sumie to bardziej wkurza mnie, że niektórzy dają się na tę szopkę, okraszoną szantażami emocjonalnymi, nabierać. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6075137 Napisano: 17.09.2015 02:49:40 w Biedronka
victorious napisał(a):

taalvikki napisał(a):

"Wykonanie zadania konkursowego poprzez kreatywne napisanie hasła reklamowego jednego z zakupionych produktów, októrym mowa w pkt 11a)"

ale jeżeli kupię sobie pepsi w biedronce dziś, a jutro kupię tropicanę i na jej paragon zagram (wczesniej na pepsi nie grając) opisując pepsi, to też będzie to zgodne z zacytowanym fragmentem regulaminu. zakupiłam bowiem produkt, o którym mowa. nigdzie nie jest napisane, że trzeba "napisać hasło reklamowe produktu zakupionego i udokumentowanego konkretnym paragonem, który wyśle się w zgłoszeniu". jeżeli ma być ściśle, to ściśle twierdzę, że można pisać hasła każdego z produktów promocyjnych.  może i trochę pokrętne, ale logiczne.  :)

Logiki w tym nie ma za grosz. Opisujesz bowiem zalety "Pepsi" na paragon "Tropicany" mimo, że posiadasz paragon "Pepsi" z poprzedniego dnia. A co wtedy robisz, z tym niewykorzystanym paragonem na "Pepsi". Rozumiem, że pewnie reklamujesz "Tropicanę". emotka   A nie prościej jest opisać ten produkt, który jest na paragonie. Poza tym ma to jeszcze jedno, bardzo logiczne, uzasadnienie. Układając hasło reklamowe, zwykle zachwalamy dany produkt, a łatwiej jest to zrobić, jeżeli się go spróbowało, bo się go kupiło. A inaczej mogłabyś np. wychwalać "Tropicanę" na paragony "Pepsi", nie wiedząc jak naprawdę smakuje. A tak naprawdę, to jest to dyskusja całkiem akademicka, bo najprawdopodobniej weryfikacja paragonów będzie obejmowała tylko ich numery i zakup produktów promocyjnych, a nikt nie dołoży sobie pracy, żeby jeszcze sprawdzać, czy hasło dotyczy ściśle tego, co jest na paragonie.

nie muszę posiadać paragonu z poprzedniego dnia na pepsi, gdyż nie jest on ode mnie wymagany, gdy mam paragon na inny promocyjny produkt. paragon na pepsi mogłam zgubić albo chcę zatrzymać sobie na pamiątkę. o.

logika (normalna, naukowa, a nie ludowa i codzienna) jest w czytaniu regulaminu. a tam nigdzie nie jest napisane, że muszę w zgłoszeniu napisać hasło dla produktu, który jest na paragonie, który niniejszym zgłaszam. jest napisane, że mam zgłosić hasło dla produktu promocyjnego kupionego w biedronce, a tych jest wiele i mogę je nabyć, kiedy tylko chcę i - według tego zapisu - mogę pisać hasło dla cheetos (kupionego miesiąc temu) , kupując teraz lay's. (których, skądinąd, nie jem, tak jak wielu uczestników konkursu i też moznaby powiedzieć, że to nielogiczne, że wychwalam produkty, które wyrzucam do bio).

a że dyskusja jest akademicka, to się zgadzam, ale jak akurat lubię takie logiczne zabawy. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6075126 Napisano: 17.09.2015 00:32:23 w Wkurza mnie...
staszek napisał(a):

taalvikki napisał(a):

jackk76 napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Nowa konsola+ 3 gry, wiadomość na olx.pl:
moge zaporponowac 200 pln

Nie wiem już, czy się śmiać, czy płakać emotka . Wkurza mnie to.

He He emotka
Ja kiedyś jak sprzedawałem konsolę na OLX to otrzymałem wiadomośc łamaną polszczyzną coś w tym stylu - Ja interesować się konsola. Proponować dobra cena itp..... Podpis Ahmed

Jako konkursowicz odpisałem bez namysłu szybko: O Ahmedzie  ..... CHu.a z tego bedzie!

lepiej uważaj z takimi "nazistowskimi" wpisami, bo jutro Cię obudzą smutni panowie  ;p

a co do takich propozycji to też je znam. ostatnio człowiek najpierw proponował mi na olx jakąś kwotę, a inną proponował na konto na allegro, bo nie wiedział, że to ja. tak kombinował, że w końcu sprzedałam bilet konkretnej osobie, a jemu z radością odpisałam, że już sprzedane (i mam nadzieję, że został  z niczym emotka ).  kiedyś też człowiek pisał do mnie nachalne wiadomości, że "ej, dawaj za tyle, ile chcę, bo za tyle, ile ty chcesz, to nikt nie kupi" (oczywiście ktoś kupił). ludzi nie ogarniesz.  :D

Ale co jest "nazistowskiego" w imieniu Ahmed? emotka tekst genialny emotka odpisał coś Ahmed?

nazistowskie i iście ksenofobiczne jest wyśmiewanie się z Ahmeda. oczywiście według niektórych psaudo - mediów, a nie według mnie.  ;p Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6075122 Napisano: 17.09.2015 00:17:04 w Biedronka
"Wykonanie zadania konkursowego poprzez kreatywne napisanie hasła reklamowego jednego z zakupionych produktów, októrym mowa w pkt 11a)"

ale jeżeli kupię sobie pepsi w biedronce dziś, a jutro kupię tropicanę i na jej paragon zagram (wczesniej na pepsi nie grając) opisując pepsi, to też będzie to zgodne z zacytowanym fragmentem regulaminu. zakupiłam bowiem produkt, o którym mowa. nigdzie nie jest napisane, że trzeba "napisać hasło reklamowe produktu zakupionego i udokumentowanego konkretnym paragonem, który wyśle się w zgłoszeniu". jeżeli ma być ściśle, to ściśle twierdzę, że można pisać hasła każdego z produktów promocyjnych.  może i trochę pokrętne, ale logiczne.  :) Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6075031 Napisano: 16.09.2015 20:57:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Victoria33 napisał(a):

Hej ! Macie już zasilone karty z pasztetu podlaskiego ? U mnie ciągle 0zł .Dzisiaj chciałam zapłacić za spodnie i tylko wstydu się najdłam.Dwa razy transakcja odrzucona .Sprawdziłam na stronie edenred  i faktycznie pusto.

a zrobiłaś wszystko według instrukcji? bo tam trzeba był zadzwonić najpierw, żeby zasilili i później coś tam zarejestrować, już dokładnie nie pamiętam, bo to dawne czasy.. emotka

a tak na poprawę humoru coś, co przed chwilą zobaczyłam i zwątpiłam w swoje szanse w pewnym konkursie: Człowiek - Tyskie 

https://turniejty...29/55e456fc3d42e.jpg Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6074596 Napisano: 16.09.2015 14:17:28 w Biedronka
trampek napisał(a):

a w biedronce trzeba pisac o zakupionym produkcie emotka ?

moim zdaniem z polecenia i regulaminu jasno wynika, że można o jakimkolwiek, byle był to produkt z tych konkursowych. owszem, jest napisane "wymyśl hasło dla produktu konkursowego, kupionego w biedronce", ale nigdzie nie jest napisane, że produkt ten musi być kupiony konkretnie tym razem, kiedy zgłaszasz się do konkursu.  :) Wyświetl w wątku >>
0 0