Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1165
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dla mnie to wielkie nieszczęście. osobiście optowałabym za tym, by taki konkurs trwał nieustannie, ewentualnie produkty promocyjne mogłyby się zmieniać. choć w sumie i te same mogę zachwalać codziennie inaczej, wielki problem to nie jest. Wyświetl w wątku >>
we must suffer to free our pain
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a może lepiej pisać lepsze hasła albo wysyłać ich więcej, zamiast węszyć wiejskie spiski? ;> Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja też weszłam na "informują" i gdy zobaczyłam wpis o luksusie i o tym, że informacja na stornie akon, to sobie weszłam w "wyniki konkursów" i raz dwa miałam link. już nie przesadzajmy, od linków są wyniki, a nie informacje o tym, że wyniki się pojawiają.
a odnoście MDW to od dawna irytuje mnie zapełnianie kilkunastu stron wpisami typu "ja też", "i u mnie", "i na ciotkę też parę wpadło". nie taka jest bowiem idea tego tematu, przynajmniej według mnie..
jeżeli chodzi o to, kto wozi, to nie każdy zawsze wie, kto wozi, a niektórzy najzwyczajniej nie zwracają na to uwagi. mnie i tak - gdy zaglądam w ten temat - najczęściej interesuje to, co może dziś, czy niedługo przybyć, a nie to, kto mi to przywiezie. aczkolwiek, gdy ktoś wie, to może pisać, nie zaszkodzi. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie mam zapisanego smsa, więc po treści nie znajdę. koszmar.
skądinąd, po przeczytaniu kilkunastu tych zgłoszeń, zrozumiałam, jak ciężką pracę mają ludzie, którzy muszą całymi dniami czytać taki bełkot :D Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie mam pojęcia o jaki konkurs chodzi, ale.. jeżeli piszesz, że jakieś oskarżenie to bzdura, to po co takie wpisy i smutek? przecież skoro wszystko jest ok, to sprawdzą i odpowiedzą, że wszystko jest ok.. chyba, że to jakoś inaczej działa i za każdą, nawet bezpodstawną, skargę odbierają nagrodę - w co wątpię. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie. nie jesteś przeczulona. takie nastały czasy, że mamuśki myślą, że mogą wszystko. ja też, niestety, na jakiekolwiek upomnienia czy pytania, dostaję w odpowiedzi bluzgi. jednakże mnie to wcale nie zniechęca do zwracania uwagi - robię to uparcie i będę, bo miejsce publiczne to nie własny pokój..
w temacie: wkurzają mnie też mamuśki z dziećmi w sklepie, które swym "pociechom" pozwalają na zwyczajne darcie ryja w niebogłosy, a same w tym czasie, kiedy dzieciak śpiewa, klepią coś w telefonie swym... a na upomnienia reagują oczywiście jak święte krowy: "o ty ku**o, odpie*dol się od dziecka, ja tu mięso kupuję, a ty spie*dalaj!". jak ma być dobrze w tym kraju, skoro tacy ludzie rodzą dzieci? :( Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kiedyś chyba zdarzyło mi się, że kasjerka zwyczajnie nie dała mi tego paragonu z konkursem, ale to było jakiś czas temu. teraz zauważyłam, że nie tylko ładnie podają, ale też mówią, jak wziąć udział. ale to pewnie zależy od danej osoby. myślę, że one mają przykazane informowanie, ale nie każdej się chce. w takiej sytuacji pisałabym do obsługi, upomniała się o kod i podała numer kasy i datę (może wtedy jeszcze raz przekażą danej kasjerce, żeby nie odwalała takich akcji). Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jakoś mnie to nie dziwi. osobiście też tak zraziłam się do loterii, że wolę sobie nie robić zbędnej nadziei. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zakazy nic nie dadzą. jeżeli ktoś chce, to może ćpać cokolwiek i zabić się workiem foliowym. głupoty się ustawą nie usunie.
ograniczenie wieku też by nic nie dało, podobnie jak niewiele daje ograniczenie co do alkoholu. jeden zakaz napędza drugi, a wszystko kończy się kombinowaniem.. nie wiem też, dlaczego nieletni, którzy uczciwie kupują leki dla chorych rodziców, mieliby być karani tylko dlatego, że ktoś tam ćpa. jeżeli chce ćpać, to i tak znajdzie sposób, by ćpać, albo zmieni substancję, bo wszelkiego zła zakazać się nie da. to, że zdarzają się takie przypadki, jak opisany, to problem ludzkiej głupoty, a nie dostępności. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiedza sobie jest, ale jeszcze trzeba po nią sięgnąć, rozpatrzyć, a następnie zinterpretować. a każdy interpretuje po swojemu, co prowadzi do tego, że jedni drugich nazywają idiotami choćby dlatego, że mają inne zdanie. jest to dość skomplikowana kwestia, bo trzeba mieć jeszcze definicję idioty.
a dostęp do wartości? według mnie jest coraz mniejszy, gdyż tradycyjne wartości są raczej w społeczeństwie wyśmiewane.
tak, czy tak, zjawisko samo w sobie niekoniecznie się nasila, gdyż tzw. "idioci" byli zawsze. nasila się za to marketing, który wie, że na idiotach łatwo zarobić - a zrobi się to, gdy zaproponuje się owym idiotom to, czego oni pragną. zauważmy, że w konkursach sami nieraz piszemy idiotyczne wierszyki, które niekoniecznie uważamy za ambitne, ale o których wiemy, że spodobają się organizatorom. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a po to, żeby uzyskać informację na temat konkursu. może ktoś chciał sam wysłać to samo hasło, ale wcześniej pomyślał i zapytał. nie rozumiem, dlaczego rzucacie się na człowieka, który po prostu zapytał, by sprawa była jasna, a nie dyskutowana przez dwadzieścia stron na forum... :o
nie jest to żadne kopanie dołków, tylko zwykła informacja. osobiście w niektórych konkursach też zamierzam pytać organizatorów, czy np. będą uwzględniać linki do filmów wrzucane w pole na tekst, bo niestety konkursowicze coraz mniej się bawią i wykazują kreatywnością, a coraz częściej przeliczają i kombinują..
@up
to nie była podpowiedź, tylko pytanie. o wspomnianą kwestię też chyba ktoś pytał i też się ludzie zastanawiali, czy może być tak czy tak. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to nie jest żadna powinność. równie dobrze można powiedzieć, że jak ktoś chodzi po tym forum, to wiedzieć powinien, że od chwalenia się ciekawostkami nie jest "mdw", tylko "dziś cieszę się z". osobiście dla mnie tragedia się nie stała po tym, że ktoś wrzucił nagrody dyrektora
(sama się z tego zaśmiałam, bo w sumie fajna nazwa na konkurs ), ale jednak na przyszłość wolę być ścisłym, bo ludzie nie wiedzą, googlują, a na koniec, gdy spytają, co to za konkurs, to jest wielki śmiech, że nie wiedza, kiedy jakiś dzień.
a to, że ktoś o tym tutaj dyskutuje (zgodnie z nazwą wątku), nie znaczy, że się wielce żre, jak to ktoś określił. ot, opinie. głównie na temat tego, jaka wiedza jest "powinnością", a jaka nie. ale wszystko chyba idzie w miarę spokojnie. tam, gdzie jest różnica zdań, nie zawsze musi iść wrogość i każdy mądry człowiek o tym "wiedzieć powinien". :) Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mnie wkurzają niektóre wpisy w mdw, takie jak: nagroda dyrektora czy też narodzenie dziecięcia. takie rzeczy, jak ktoś chce, niech wpisuje w innych wątkach, chociażby w "dziś cieszę się z..", a nie tam, gdzie ludzie szukają konkretnych informacji. jeszcze później zdziwienie, że ktoś się pyta, z jakiego to konkursu.. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
otóż można nie wiedzieć. jutro mamy np. światowy dzień mycia rąk i mało kto o tym wie. o dniu nauczyciela nauczyciele i uczniowie może wiedzą, ale kto z przypadkowych przechodniów wie, kiedy jest święto policji albo kto z podatników wie, kiedy jest dzień poborców podatkowych..?
poza tym takich konkursów nie ma w bazie, więc chwalenie się wygranymi może wywoływać pytania. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no lud kombinuje, jak się da. co chwilę się dowiaduję o nowych sposobach na przechytrzenie czegoś czy kogoś .. niby nikt nie zabrania wysyłania w kółko tego samego, ale nawet by mi to do głowy nie przyszło w tym konkursie. grałam już kilkanaście razy i zawsze sobie wymyślam na poczekaniu nowe i mam z tego także zabawę, a nie odwalanie koniecznej roboty :)
zdziwiło mnie też, że ktoś się dziwi, że któryś tam raz to samo hasło nie wygrało - przecież każdego dnia jest inna konkurencja.
aha - gdybym była agencją zdublowane hasła bym odrzucała, tzn nagrodziłabym jedno hasło tylko raz. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
z magisterką się nie walczy, magisterkę się tworzy i wychowuje jak dziecko :)
wkurza mnie.. głód i w ogóle poczucie cielesności. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to ktoś tam jeszcze gra? :p
wkurza mnie.. wszechobecność pana lewandowskiego, którego twarz wybitnie źle mi się kojarzy. Wyświetl w wątku >>