Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika taalvikki

taalvikki

#6108831 Napisano: 08.11.2015 15:49:13 w Wkurza mnie...
asante napisał(a):

polarniczka napisał(a):

a mnie wkurza, że wszystkie media podniecają się smogiem w Krakowie, który się pokazał....wystarczy przyjechać do nas na Śląsk i zobaczyć, że my tu żyjemy w tym na co dzień... 

Poczytaj trochę więcej na ten temat, pooglądaj mapy zanieczyszczeń, które pokazują zanieczyszczenia w Polsce on-line, na Śląsku macie lepsze powietrze niż w Krakowie, serio emotka   Mieszkam w Krakowie, bywam często na Śląsku i uwierz, ze tam oddycha mi się lepiej. Wczoraj zanim spadł deszcz przy moich chorych płucach ledwo oddychałam. Wczoraj popadało, dzisiaj wieje i wartości zanieczyszczeń spadły kilkukrotnie - a i tak na Śląsku są mniejsze. W Krakowie smog jest 200 dni w roku - on sobie nie przyszedł i pójdzie, to jest od wielu lat duży problem. Kraków leży w niecce i żeby pozbyć się smogu, musi bardzo mocno wiać lub padać. A ludzie i tak dalej palą w piecach gumofilce. 

potwierdzam. na Śląsku też wspaniale nie jest (choć zależy gdzie dokładnie), ale mieszkałam w Krakowie parę lat i tam zdecydowanie jest najgorzej, zwłaszcza, że ukształtowanie terenu temu sprzyja. kiedy przybyłam mieszkać do Krakowa i mówiłam, że to miasto śmierdzi, wszyscy mieli ze mnie śmiech i przed długi czas byłam uznawana za przeczuloną idiotkę, mimo, że wykruszyła mi się połowa włosów. dopiero niedawno ludzie zrozumieli, że jest kiepsko - i bardzo dobrze, że zaczęło się o tym mówić. ja wcześniej musiałam się wyprowadzić, by włosy odrosły mi... w Warszawie. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6108642 Napisano: 07.11.2015 18:48:41 w WC - rozmowy o wszystkim
ale jaki prezent? z jakiej okazji? i co z rodzinami, które nie bawią się w tradycję dawania prezentów?

czy naprawdę takie rzeczy są obowiązkowe? emotka

ale.. skoro już trzeba, a nie chce się rzeczy, to zawsze można napisać wiersz albo nagrać piosenkę itp. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6108458 Napisano: 07.11.2015 01:29:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Masza86 napisał(a):

podpowiedzcie mi skad macie załacznik 2 z laysów aby otrzymac koszulke, dostałam meila ale jak wchodze w załacznik to jakies cuda mi sie dzieja , nie otwiera mi sie zaden formularz emotka

podbijam raz jeszcze. mam ten sam problem.. 

a poza tym.. kupiłam promocyjne laysy, odklejam, by znaleźć kod, a tam kodu brak.. ktoś tak już miał? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6108447 Napisano: 07.11.2015 00:26:15 w Segregacja konkursów.
a ja już mam dość tego, że przeglądam bazę, a tam konkursy dla dzieciaków albo szkół. osobiście wydzieliłabym to jako osobną kategorię. a jeżeli nie, to błagam wrzucające osoby, by w tytule konkursu, który dodają, pisali od razu, że to dla niepełnoletnich, bo niepotrzebnie sobie głowę zawracam.. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6108336 Napisano: 06.11.2015 20:29:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
trzeba wziąć pod uwagę, że tam masa ludu gra.. ja też długo próbowałam, zanim mnie po raz pierwszy dostrzegli. powodzenia! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6108335 Napisano: 06.11.2015 20:27:17 w Wkurza mnie...
onagra, na głośne studentki proponuję poranne, sobotnie budzenie Laibachem albo innymi noisami, płynącymi z głośników. oczywiście po 6.00., żeby przyczepić się nie mogły. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6108308 Napisano: 06.11.2015 19:24:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koszałekopałek, ja nigdy wierszyków (tfu!) tam nie pisałam, raczej staram się dopasować odpowiedź do produktu. czasem wygrywam, ale oczywiście nie zawsze.

-----------------------

czy ktoś wie, jak dostać się na formularz, którzy przysyłają, gdy wygra się koszulkę w kibicuj z lay's? bo coś nie chce działać.. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6107523 Napisano: 05.11.2015 22:23:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
asiabuczkowska napisał(a):

mia napisał(a):

babariba napisał(a):

i kolejny samochód do kolekcji rodziny U:
http://www.mmpozn...,artgal,t,id,tm.html

Tekst jest straszny. emotka Jedyna moja nadzieja, że miał jakąś oprawę plastyczną.
A jeśli nie.. No cóż, niby dobrze wiedzieć, co teraz wygrywa.

zawsze mnie to zadziwia...tysiące zgłoszeń... i akurat Oni...zawsze tam gdzie wartościowe nagrody...przypadek? tekst nie powala na nogi.. ;( sorry, ale takie moje zdanie....  Pytanie konkursowe brzmiało: Barbie Rockowa Księżniczka będzie....

mało mnie obchodzi kto wygrał i ile aut, ale ten tekst to jakaś totalna żałość, która najwięcej mówi o tym, kto go wybrał..  :o Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6107510 Napisano: 05.11.2015 22:02:27 w Wkurza mnie...
o jakże mnie wkurza, gdy widzę konkursowych ludzi, którzy nabijają sobie lajki od rozmaitych abduli znikąd... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6106758 Napisano: 04.11.2015 22:51:21 w WC - rozmowy o wszystkim
hmm.. a u mnie właśnie odwrotnie. kurier K-EX dzwoni, że przywiezie paczkę, pyta, czy może o tej godzinie, a ostatnio (inny kurier, ale też od nich) pomógł wnieść lodówkę na piętro. za to problemy miewałam z DHL. ale cóż, widocznie wszystko zależy od konkretnego człowieka. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6106607 Napisano: 04.11.2015 17:57:16 w Wkurza mnie...
elotta napisał(a):

Uważam za przesadną jedyie sytuację, gdy ktoś stawia zwierze PONAD człowieka. Czyli chodzi mniej więcej o to, co napisała kadjas123.

pioge7, naprawdę współczuję straty. Sama płakałam i żaliłam się jak dziecko, gdy pieska, którego miałam jedynie tydzień lub dwa rozjechał samochód na moim podwórku emotka

a niby dlaczego miałabym stawiać człowieka ponad zwierzęta? dlatego, że ludzie stworzyli jakąś rzekomo lepszą cywilizację, która wiele zwierząt zabija? to zwierzęta były na tym świecie pierwsze i to one są najszczersze w swych działaniach. o wiele więcej krzywd popełniają ludzie, ze swoich jakże człowieczych powodów (kadjas123 - właśnie, napisałaś, że to człowiek zranił wielu, a nie pies). nie będę więc wywyższać tego gatunku, do którego należę, tylko dlatego, że do niego należę. tak więc odważnie powiem, że im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej cenię zwierzęta. i nie ma argumentu, który jakoś udowodni, że to człowiek jest über.

pioge7, słowa mało tutaj pomogą, ale trzymaj się!   emotka
popłakałam się, jak przeczytałam Twój wpis, jeszcze ze zdjęciem. osobiście tak kocham zwierzaki, że nawet śmierć tych, których nie znałam, mnie przytłacza, a nieraz nawet, gdy widzę kota czy psa przebiegającego przez ulicę, to wpadam w panikę, bo się boję, że wpadnie pod samochód. zwierzaki to cudowne istoty i najlepsi przyjaciele, a wkurzają mnie dziś... ludzie, którzy ich nie doceniają, za to siebie stawiają na pierwszym miejscu... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6106012 Napisano: 03.11.2015 19:58:29 w Czy informują/ informowali?
ktoś wywołał polonistów, więc... jestem (tylko z wykształcenia na szczęście) filologiem polskim, więc wypowiem się na temat słynnego "pisze". oczywiście jest błędne, ale nie rzucałabym się na to aż tak bardzo, bo w potocznej mowie jest to częste i każdy wie, o co chodzi - a jeżeli już bym się rzucała, to rzucałabym się poprawnie, czyli na przykład z przecinkami w stosownym miejscu oraz z polskimi znakami. tymczasem na forum często się to pomija, tudzież popełnia inne błędy w pisowni (głównie te przecinki), ale jakoś nikt się tak na to nie oburza, jak na to straszliwe "pisze".

więc: albo bądźmy konsekwentni i tropmy każdy drobny błąd, albo wyluzujmy. osobiście polecam to drugie, gdyż jest to zwykłe, fajne forum, a nie traktat naukowy emotka

i piszę to z całą świadomością tego, że nie używam wielkich liter. emotka

przepraszam z offtop. ekhm.. dygresję. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6105446 Napisano: 02.11.2015 23:40:44 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
no cóż. lepsze dla mnie było kupowanie kawy, browarów i pepsi. a na czekoladę już patrzeć nie mogę. wedlu, odejdź i już więcej nie podtykaj mi się pod nos!  dobrze, że whiskas choć kot raczyła zjeść, tyle z tego. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6105437 Napisano: 02.11.2015 23:22:23 w Dziś cieszę się z.....
edzia21 napisał(a):

cieszę się z tego, że to ja zrobiłam dzieciakom PSIKUSA emotka  - wypychając im ich wszystkie reklamówki przeznaczone na cukierki 40-stoma pakami Cheetosów emotka ich miny? bezcenne! emotka

o! i takie wykorzystanie zbędnych zapasów mi się podoba, a nie wyrzucanie po śmietnikach! choć możliwe, że rząd zaglądający nam do talerzy tego nie pochwala  ;p

w temacie:
nic dziś nie wygrałam, totalnie mi było smutno, ale teraz i tak się cieszę, bo mam w domu ciepłego Człowieka i ciepłego Kota, więc w sumie marzenia spełnione  :) Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6105358 Napisano: 02.11.2015 21:00:03 w Wkurza mnie...
skoro już mowa o przeterminowanej żywności, to ja podejdę do tego od drugiej strony.

otóż, wiele produktów ma nie tyle termin ważności, co termin "najlepiej spożyć przed". a to jest różnica. niestety, wielu ludzi bierze to nazbyt poważnie i pochopnie wyrzuca żarcie, które nadaje się jeszcze do jedzenia. ostatnio w Biedronce usłyszałam, jak kasjer tłumaczył jakieś innej pracownicy, że trzeba wyrzucać ze dwa dni przed terminem i że zawsze tak robią..

dla mnie jest to zwyczajnie marnotrawienie jedzenia, które spokojnie można sprzedawać taniej (w wielu sklepach pojawiają się takie przeceny). sama nieraz tak kupuję, a nieraz to i zjadam coś, co jest po terminie, ale nie jest spsute i jakoś żyję.

tak więc.. wkurza mnie ludzka przesada, która powoduje, że masa żywności się zwyczajnie marnuje... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6105248 Napisano: 02.11.2015 18:28:31 w Połączenia nieodebrane
0 0

taalvikki

#6104967 Napisano: 02.11.2015 14:22:47 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
(...) tyle powiem.   emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6104731 Napisano: 02.11.2015 00:25:56 w SZUKAM....
szukam jakiegoś wzoru oświadczenia, które chcą otrzymać wraz z paragonem organizatorzy konkursu "Pielęgnuj wspomnienia z Nivea". ktoś kiedyś pisał, że ma wzór, ale nie mogę się przekopać przez całe forum  :(

ewentualnie szukam informacji, czy wystarczy po prostu zrobić to oświadczenie według ogólnego wzoru o przeniesieniu praw autorskich. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6104691 Napisano: 01.11.2015 20:54:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
stamp2 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

ace napisał(a):

buncia88 napisał(a):

emotka defed napisał(a):

Czy widzieliście zwycięskie życzenia z 2etapu  W 1etapie było jakiś czas widoczne. Mam na myśli twórczość wartą 20tysi emotka
edit:
Chyba to, bo napisane na złoto:

Szału ni ma 

A mi się bardzo podoba!

hmm.. nie gram w tym konkursie, ale jeżeli chodzi o to hasło, to niby w miarę ok (ale tylko w miarę), choć trochę razi mnie mała dźwięczność, w sensie niezgodności sylab. osobiście, kiedy silę się na rymowanki, to staram się robić to tak, by wszystko było w miarę śpiewne. hasło jest więc niby ok, ale niedopracowane. 

osobiście dopracowałabym to jakoś tak:

Od 20 lat nikt  pytań nie zadaje,
kto najlepsze mleko światu temu daje.
Bo wiadome jest to każdemu:
nic nie dorówna łaciatemu!
Nic nie zastąpi nam Twoich łat,
żyj więc nam długo, ponad sto lat!

emotka Super dopracowanie,tak to i ja potrafieemotka żyj długo,długoooooo ponad sto lat i kto lepszy?emotka

spokojnie. to nie był mój tekst, tylko zobrazowanie tego, że dla mnie jednak istotna jest zgodność sylab, czyli pewna śpiewność. uszy mnie bolą, jak w rymowance wersy się nie zgadzają. poprawka nie miała być dziełem, tylko tym, co - mniej więcej - mógł zrobić jej autor, przed wysłaniem swojego dzieła. ja i tak bym raczej takich życzeń nie wysłała, bo to zupełnie nie moja wyobraźnia.  :) Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6104640 Napisano: 01.11.2015 17:52:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ace napisał(a):

buncia88 napisał(a):

emotka defed napisał(a):

Czy widzieliście zwycięskie życzenia z 2etapu  W 1etapie było jakiś czas widoczne. Mam na myśli twórczość wartą 20tysi emotka
edit:
Chyba to, bo napisane na złoto:

Szału ni ma 

A mi się bardzo podoba!

hmm.. nie gram w tym konkursie, ale jeżeli chodzi o to hasło, to niby w miarę ok (ale tylko w miarę), choć trochę razi mnie mała dźwięczność, w sensie niezgodności sylab. osobiście, kiedy silę się na rymowanki, to staram się robić to tak, by wszystko było w miarę śpiewne. hasło jest więc niby ok, ale niedopracowane. 

osobiście dopracowałabym to jakoś tak:

Od 20 lat nikt  pytań nie zadaje,
kto najlepsze mleko światu temu daje.
Bo wiadome jest to każdemu:
nic nie dorówna łaciatemu!
Nic nie zastąpi nam Twoich łat,
żyj więc nam długo, ponad sto lat! Wyświetl w wątku >>
0 0