Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1165
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
potwierdzam. na Śląsku też wspaniale nie jest (choć zależy gdzie dokładnie), ale mieszkałam w Krakowie parę lat i tam zdecydowanie jest najgorzej, zwłaszcza, że ukształtowanie terenu temu sprzyja. kiedy przybyłam mieszkać do Krakowa i mówiłam, że to miasto śmierdzi, wszyscy mieli ze mnie śmiech i przed długi czas byłam uznawana za przeczuloną idiotkę, mimo, że wykruszyła mi się połowa włosów. dopiero niedawno ludzie zrozumieli, że jest kiepsko - i bardzo dobrze, że zaczęło się o tym mówić. ja wcześniej musiałam się wyprowadzić, by włosy odrosły mi... w Warszawie. Wyświetl w wątku >>
we must suffer to free our pain
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
czy naprawdę takie rzeczy są obowiązkowe?
ale.. skoro już trzeba, a nie chce się rzeczy, to zawsze można napisać wiersz albo nagrać piosenkę itp. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
podbijam raz jeszcze. mam ten sam problem..
a poza tym.. kupiłam promocyjne laysy, odklejam, by znaleźć kod, a tam kodu brak.. ktoś tak już miał? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
-----------------------
czy ktoś wie, jak dostać się na formularz, którzy przysyłają, gdy wygra się koszulkę w kibicuj z lay's? bo coś nie chce działać.. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mało mnie obchodzi kto wygrał i ile aut, ale ten tekst to jakaś totalna żałość, która najwięcej mówi o tym, kto go wybrał.. :o Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a niby dlaczego miałabym stawiać człowieka ponad zwierzęta? dlatego, że ludzie stworzyli jakąś rzekomo lepszą cywilizację, która wiele zwierząt zabija? to zwierzęta były na tym świecie pierwsze i to one są najszczersze w swych działaniach. o wiele więcej krzywd popełniają ludzie, ze swoich jakże człowieczych powodów (kadjas123 - właśnie, napisałaś, że to człowiek zranił wielu, a nie pies). nie będę więc wywyższać tego gatunku, do którego należę, tylko dlatego, że do niego należę. tak więc odważnie powiem, że im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej cenię zwierzęta. i nie ma argumentu, który jakoś udowodni, że to człowiek jest über.
pioge7, słowa mało tutaj pomogą, ale trzymaj się!
popłakałam się, jak przeczytałam Twój wpis, jeszcze ze zdjęciem. osobiście tak kocham zwierzaki, że nawet śmierć tych, których nie znałam, mnie przytłacza, a nieraz nawet, gdy widzę kota czy psa przebiegającego przez ulicę, to wpadam w panikę, bo się boję, że wpadnie pod samochód. zwierzaki to cudowne istoty i najlepsi przyjaciele, a wkurzają mnie dziś... ludzie, którzy ich nie doceniają, za to siebie stawiają na pierwszym miejscu... Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
więc: albo bądźmy konsekwentni i tropmy każdy drobny błąd, albo wyluzujmy. osobiście polecam to drugie, gdyż jest to zwykłe, fajne forum, a nie traktat naukowy
i piszę to z całą świadomością tego, że nie używam wielkich liter.
przepraszam z offtop. ekhm.. dygresję. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o! i takie wykorzystanie zbędnych zapasów mi się podoba, a nie wyrzucanie po śmietnikach! choć możliwe, że rząd zaglądający nam do talerzy tego nie pochwala ;p
w temacie:
nic dziś nie wygrałam, totalnie mi było smutno, ale teraz i tak się cieszę, bo mam w domu ciepłego Człowieka i ciepłego Kota, więc w sumie marzenia spełnione :) Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
otóż, wiele produktów ma nie tyle termin ważności, co termin "najlepiej spożyć przed". a to jest różnica. niestety, wielu ludzi bierze to nazbyt poważnie i pochopnie wyrzuca żarcie, które nadaje się jeszcze do jedzenia. ostatnio w Biedronce usłyszałam, jak kasjer tłumaczył jakieś innej pracownicy, że trzeba wyrzucać ze dwa dni przed terminem i że zawsze tak robią..
dla mnie jest to zwyczajnie marnotrawienie jedzenia, które spokojnie można sprzedawać taniej (w wielu sklepach pojawiają się takie przeceny). sama nieraz tak kupuję, a nieraz to i zjadam coś, co jest po terminie, ale nie jest spsute i jakoś żyję.
tak więc.. wkurza mnie ludzka przesada, która powoduje, że masa żywności się zwyczajnie marnuje... Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ewentualnie szukam informacji, czy wystarczy po prostu zrobić to oświadczenie według ogólnego wzoru o przeniesieniu praw autorskich. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
spokojnie. to nie był mój tekst, tylko zobrazowanie tego, że dla mnie jednak istotna jest zgodność sylab, czyli pewna śpiewność. uszy mnie bolą, jak w rymowance wersy się nie zgadzają. poprawka nie miała być dziełem, tylko tym, co - mniej więcej - mógł zrobić jej autor, przed wysłaniem swojego dzieła. ja i tak bym raczej takich życzeń nie wysłała, bo to zupełnie nie moja wyobraźnia. :) Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hmm.. nie gram w tym konkursie, ale jeżeli chodzi o to hasło, to niby w miarę ok (ale tylko w miarę), choć trochę razi mnie mała dźwięczność, w sensie niezgodności sylab. osobiście, kiedy silę się na rymowanki, to staram się robić to tak, by wszystko było w miarę śpiewne. hasło jest więc niby ok, ale niedopracowane.
osobiście dopracowałabym to jakoś tak:
Od 20 lat nikt pytań nie zadaje,
kto najlepsze mleko światu temu daje.
Bo wiadome jest to każdemu:
nic nie dorówna łaciatemu!
Nic nie zastąpi nam Twoich łat,
żyj więc nam długo, ponad sto lat! Wyświetl w wątku >>