Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika taalvikki

taalvikki

#6114969 Napisano: 19.11.2015 03:11:45 w Wkurza mnie...
hmm. rozumiem oburzenie, ale też poniekąd rozumiem zamysł. spójrzmy na przyczyny. pewnie człowiekowi chodzi o to, że ludzie w danej kulturze biją się o prawa zwierząt, jednocześnie zajadając się schabowymi. nie wiem.. może chodziło o to, by pokazać ten problem.. myślę, że jest to fanpage, który ma szokować nie po to, by pokazać rzeczywiste upodobania autora, ale po to, by pokazać niekonsekwencję. aczkolwiek jest rzeczywiście niesmaczny i momentami odrażający.

tak, czy tak zgłaszam, ale chciałam też nakierować na pewien trop.. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6114866 Napisano: 18.11.2015 21:49:04 w Dyskusje o wynikach konkursu
wioleczka83 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

imię dla leniwca z 31 października: l 

wygrało tylko doładowanie, ale ja bym dała nagrodę najgłówniejszą z głównych! jest rewelacyjne!  aż musiałam się tym podzielić, gdy to zobaczyłam. i nie jest to żadna ironia.  <3

"Bankowiusz Doładowiusz I"  to jest całe imię a nie sama literka I  
pomyślcie trochę, to tak jakby 29 października wygrało "olny"

smutno, też to później zauważyłam. szkoda, by to L to byłoby najbardziej kreatywne podejście do lenistwa.. emotka

a kolejne wyniki leniwca mnie załamują coraz bardziej, mimo, że sama tam jakoś nie gram wielce. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6114572 Napisano: 18.11.2015 16:52:58 w Wkurza mnie...
ooo. na tekst "weź się w garść" przykładam rękę do twarzy i mówię: "już. ale nie pomogło". 

z depresją niefajne jest to, że w sumie mało wkurza. po prostu jest zobojętnienie. i to jest najbardziej... wkurzające. ale dobre leki w połączeniu z dobrym psychiatrą (no, tutaj trzeba się albo naszukać sporo albo mieć farta i dobrze trafić) działają. powodzenia!

a w tekst  o tym, że to straszna choroba mało kto wierzy. dlaczego? bo większość osób nadużywa słowa "depresja", wskutek czego stało się ono synonimem gorszego dnia, a nie czegoś, co totalnie blokuje..  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6113687 Napisano: 17.11.2015 21:19:07 w Wkurza mnie...
trebor1 napisał(a):

bzowapani napisał(a):

Jak już jestem w tym wątku, to napiszę co mnie dziś wkurza: przed chwilą przecięłam sobie dłoń dość głęboko ostrym nożem. Nerwy raczej nietknięte. Kurcze, przede mną dwa dni wolnego, miałam plany kulinarne i guzik z tego buuuu

jak jesteś nadal wkurzona to na pewno nietknięte emotka

takie zabawy potrafią być oczyszczające. z wkurzenia też, więc.. nie ma co się wkurzać. emotka

-----------------------------------------------

mnie wkurzają coraz bardziej żałosne wyniki leniwca. niedługo nagrodzą imię typu: DobryLeniuANaszPanieDajNamDzisDoładowanie..
aha. i konkursy z samochodami wkurzają mnie też. będę je omijać łukiem parysko triumfalnym.  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6113479 Napisano: 17.11.2015 18:14:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
brudny napisał(a):

efka napisał(a):

http://static.prz...om/cup_50318_1_1.png
http://static.prz...om/cup_50318_2_1.png

Kogoś fantazja poniosła, albo mnie, że widzę co widzę emotka

hahaha, mistrz emotka

ej, to dużo lepsze niż jakieś banały typu "jesteś moim ciachem". powiem więc banalnie, choć nienawidzę tego zwrotu: nagradzałabym. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6112872 Napisano: 16.11.2015 21:27:36 w Rossmann
stelka napisał(a):

joan napisał(a):

Generalnie mężczyzna może wygrać sukienkę i nawet nie musi deklarować, czy da ją narzeczonej, czy może siostrze. Ale tutaj dopuszczone do udziału w konkursie były tylko kobiety emotka

A mnie się wydaje, że ktoś najzwyczajniej w świecie skopał ten regulamin... Konkursy zazwyczaj nie są rozdzielane ze względu na płeć.  Patrząc na listę laureatów to Panów jest jednak więcej. Oczywiście nie bronię organizatora, bo błąd jest ewidentny,,,

a kiedy w innych konkursach w regulaminie jest ciągle pisane "laureat", a nie laureatka, to nikt się nie oburza. może nie doprecyzowali i chodziło im o to, że na zdjęciu może być tylko kobieta. 

dla mnie to żadna różnica, czy wygrała kobieta czy facet. w ogóle nawet na to nie patrzę. nie widzę też problemu, by facet wygrał suknię dla swojej kobiety. u mnie to nic nie zmienia, więc osobiście bym się nie czepiała. zwłaszcza, że sami konkursowicze też nieraz naginają regulaminy pod siebie..  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6112283 Napisano: 16.11.2015 00:17:13 w WC - rozmowy o wszystkim
ziolko napisał(a):

co myślicie o kamerach we własnym domu? żeby przekazywały obraz na żywo, przez całą dobę? 
Ma to sens, czy to totalna głupota?
Przykładem jest rodzina z Poznania, która zamontowała u siebie 12 kamer 
http://logopol.pl/ 

wczoraj w jakimś radiu o tym gadali i tylko temu reklamę zrobili. ja tam zaglądać nie zamierzam. głównie dlatego, że ludzie mieszają w to dzieci. gdyby to byli tylko dorośli ludzie, to proszę bardzo, niech robią z siebie pajaców, a dzieci powinni zostawić w spokoju. to kwestia techniczna i moralna.

a co do sensu, to.. różnie może być.. bo w aktualnym świecie ludzie opierają sądy o rzeczywistości na podstawie wystylizowanych seriali, udających rzeczywistość, więc jakaś rzeczywiście realna odskocznia mogłaby mieć nieco otrzeźwiający sens.  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6112182 Napisano: 15.11.2015 17:43:58 w Dyskusje o wynikach konkursu
imię dla leniwca z 31 października: l 

wygrało tylko doładowanie, ale ja bym dała nagrodę najgłówniejszą z głównych! jest rewelacyjne!  aż musiałam się tym podzielić, gdy to zobaczyłam. i nie jest to żadna ironia.  <3

Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6111737 Napisano: 14.11.2015 02:50:30 w Żegnamy zmarłych
niniejszym żegnam Europę, która od wielu już lat wykazuje się głupotą, a potem zbiera tej głupoty żniwo. i płacze, nie zastanawiając się nad przyczynami pewnych zjawisk. Wyświetl w wątku >>
[*] 0

taalvikki

#6110954 Napisano: 12.11.2015 22:37:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mczarna napisał(a):

aurelito napisał(a):

skoro dowolny, bez ograniczenia cenowego to

honcia4 napisał(a):

Witam 
Czy może mi ktos podpowiedziec w  sparwie konkursu w   kaufland gdzie do wygrania są pralki 
W Regulaminie pisze  aby zrobic  zakup promocyjny – jednorazowy zakup minimum jednego dowolnie wybranego produktuspośród następujących marek: Persil, E, Silan, Perwoll, Pur, Somat, Bref, Clin
Czy jeśli kupie kostę do klozetu  Bref za 5 zł to  też sie liczy ???
Z góry dzieki za odpowiedz emotka

No i w takiej sytuacji błagam nie oceniać mnie za złośliwość...Brak mi słów, przepraszam..

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6110903 Napisano: 12.11.2015 20:31:37 w Wkurza mnie...
izak1000 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

marionzzz napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

wkurza mnie to że jestem nerwowa i płacz dzieci w pewnym momencie doprowadza mnie do krzyczenia i plakania razem z nimi emotka jak mozna przestac byc nerwowym i bardziej cierpliwym??? emotka

zmień myślenie-to też cudownie pomaga-też się czasem wkurzałam-ale później nauczyłam się cieszyć z tego,że płaczą,trochę rozrabiają, mają swoje zdanie-to znaczy,że są zdrowe,mądre, samodzielne itp jak się nauczyłam dziękować to zupełnie inaczej spojrzałam na świat emotka
jak płaczą to ciesz się i dziękuj,że płaczą bo są ! tu taki fajny przykład jak "przykrości" zamieniać w pozytywy emotka  powodzenia

http://demotywato...2/Modlitwa-optymisty

dzięki emotka Doceniam wszystkie cieple slowa. Mam wrazenie ze troche przerosla mnie sytuacja - placzacy niemowlak, kaszlaca corka i tesciowie ktorzy wciaz pytaja "a co on tak ryczy? a czego ona kaszle" (bo mieszkamy z nimi emotka ) Nie potrafie im spokojnie odpowiedziec "bo on jest maly a ona chora" bo oczywiscie sa komentarza w stylu ich dzieci tak nie plakaly i nie chorowaly itp. Bardzo kocham swoje dzieci i wiem ze mlody zaniedlugo wyrosnie a corka po prostu wyzdrowieje ale na ten moment każdy dzien mnie dobija i nerwowo nie wytrzymuje.

co to za ludzie Ci Twoi teściowie...zamiast  pomóc w opiece  nad chorymi dziećmi to dołują Cię jeszcze bardziej... trzymaj się. emotka

nie wiem, dlaczego na teściów miałby spadać obowiązek wychowywania nie swoich dzieci, na których spłodzenie nie mieli żadnego wpływu. a to, że pytają, czemu dziecko tak płacze, uważam za normalne, bo w końcu z jakiegoś powodu to dziecko płacze. co innego teksty, że "moje nie płakały", aczkolwiek, kiedy się mieszka razem, to trzeba brać pod uwagę, że ludzie u siebie mogą mówić, co chcą. konkretnej sytuacji nie znam, nie mam opinii obu stron, więc nikogo nie będę pocieszać, ani nikogo ganić zbyt pochopnie.

co do tekstu, że należy się cieszyć, kiedy dziecko krzyczy i płacze... to brak mi słów na takie teorie. równie dobrze mogę rzec, że spiorę swoje dziecko, a jak coś, to powiem, że to fajne, bo jak dziecko  krzyczy, to znaczy, że istnieje. albo sama sobie wbiję igłę w palec, by poczuć moc istnienia. nie mówię już o tym, że krzyczące w niebogłosy dziecko potrafi przeszkadzać postronnym osobom (choćby sąsiadom), które może w tym momencie nie mają ochoty napawać się czyimś istnieniem... "/

----------------------------------------------------------------------------------------
wkurzają mnie rodzice, którzy płodzą dzieci, a potem zwalają całą opiekę na rodziców/teściów Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6110758 Napisano: 12.11.2015 16:02:08 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
kosmetyki Nivea z Natury  :) Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6110249 Napisano: 11.11.2015 01:42:12 w Pomocy!!!!
bezaczek7 napisał(a):

hahaha. ja byłam kasjerką, ale akurat w "moim" sklepie konkursów nie było. zdarzały się osoby, co prosiły na dwa paragony, "bo to dla starszej osoby, chcę się rozliczyć, bo ona z domu nie wychodzi" i ja już miałam skasowane i wydaną resztę, a osoba jeszcze mówiła dlaczego na dwa paragony, a nie na jeden.
nie przesadzajmy. ja raz wyszłam ze sklepu i wróciłam się, bo w jednej biedrze napoje w małych butelkach stały za kasą i zobaczyłam je stojąc już w kolejce, nie chciało mi się wracać na sklep i odkładać dużych butelek. miałam z tego więcej paragonów  emotka
uważam, że postawienie ograniczników wystarcza. można wspomnieć, że proszę na osobne paragony tak, jak towary są rozdzielone. 
raz widziałam, że facet się rozglądał okropnie w której kolejce będzie miał szybciej. w mojej było mniej osób, ale uprzejmie poinformowałam, że będę chciała 4 paragony z moich kilku produktów, więc jeśli mu zależy na czasie, to niestety, ale nie w mojej kolejce  emotka
bucem bym była, gdybym pana nie poinformowała, bo ewidentnie się mu spieszyło!
tyle ode mnie emotka

a ja, jeżeli robiłabym masowe zakupy konkursowe, to przepuściłabym osoby, które się spieszą. z resztą, nawet jeżeli moje zakupy nie są konkursowe, ale spore, to przepuszczam osoby, które się spieszą i mają w koszu jedną pietruszkę. ale cóż, każdy ma swoje normy...

osobiście nie dziwię się osobom, które czekają w kolejce i się irytują, że ktoś sobie nagle chce nabić każdy z dwudziestu produktów na osobny paragon. dlatego, tak, jak mówiłam, trzy paragony można przełknąć, ale masowość to już chamstwo i, według mnie, wypada wejść drugi raz i kupić coś raz jeszcze, a nie się bździć albo cieszyć z tego, że specjalnie dla mnie kasę otwierają. wyjść i wejść to nie taki straszny wysiłek, naprawdę, drogie panie. emotka

a kiedy mówiłam o pytaniu do kasjerki, to nie chodziło mi o tłumaczenie się przez godzinę, ale o zwykłe, kulturalne zapytanie pt: 'czy mogłabym mieć te rzeczy nabite na osobny paragon?'. i tyle. gdybym tego nie powiedziała, czułabym się jak ordynarny pajac. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6110248 Napisano: 11.11.2015 01:07:44 w Konkursy ABC
pioge7 napisał(a):

bzowapani napisał(a):

"W konkursie nie mogą brać udziału pracownicy Organizatora, sklepów konkursowych, członkowie Komisji Konkursowej oraz małżonkowie i dzieci wszystkich wymienionych osób. "

mój szef, sklepu w którym pracuję, wszedł pod sieć ABC. No i brałem udział w konkursie, i pisze w regulaminie właśnie takie coś. Czyli ja brać udziału nie mogę, ale np. mogę podać jako zwycięzcę mamę, zamieszkałą pod tym samym adresem co ja? czy lepiej podać siostrę zamieszkałą pod innym adresem?

*pytam na przyszłość, na razie nic nie wygrałem

jest mowa o pracownikach oraz o małżonkach i dzieciach. o adresie nic nie widzę. a skoro Mama nie jest ani Twoim dzieckiem, ani małżonką, to myślę, że możesz Ją spokojnie podać. emotka   takie moje zdanie, ale prawnikiem nie jestem, tylko człowiekiem, który stara się czytać ze zrozumieniem. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6109639 Napisano: 09.11.2015 21:14:50 w Pomocy!!!!
dolly napisał(a):

Domino123 napisał(a):

Esz kurczę nie zdążyłam wysłać oświadczenia na poczcie na biedronkę. Macie doświadczenie czy jest sens jutro wysyłać po regulaminowym 5 dniu ??

Ja bym słała

ja też. próbuj. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6108981 Napisano: 09.11.2015 01:49:57 w Pomocy!!!!
kreatia napisał(a):

bzowapani napisał(a):

taalvikki napisał(a)
 jednak grzecznie kasjerce wyjaśnisz, że chcesz mieć na 3 paragonach. przyczyny podawać nie musisz, ale kultura jednak jest fajna i sprawia, że milej się pracuje, a kasjerka nie musi się dopytywać, o co chodzi. tylko, za przeproszeniem, buc, ustawia ograniczniki i ani be ani me. 

Ty tak nan serio ?   To już nie wystarczy powiedzieć "dzień dobry" i "do widzenia"?  :P

no na serio. tzn przynajmniej ja, kiedy już muszę wziąć na dwa paragony (rzadko to robię), to mówię: "dzień dobry, czy mogłabym prosić o nabicie na dwa paragony?" itp. jakoś tak mi jest prościej, bo mówię kasjerce od razu, o co mi chodzi.  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6108979 Napisano: 09.11.2015 00:45:47 w Biedronka
stamp2 napisał(a):

elotta napisał(a):

i kropki trzeba kupować, eh

może lepiej kupić kropke niż jakieś gó......ne chipsyemotka

lepiej kupić kropkę, ale, z drugiej strony, lepiej kupić chipsy i coś o nich napisać, a nie liczyć na fart w loterii emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6108968 Napisano: 08.11.2015 23:38:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zagatka28 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

w formularzu z kibicuj z lays, który trzeba wypełnić, gdy się wygrało koszulkę, wymagają daty. pytanie: jakiej daty - daty zgłoszenia do konkursu czy daty wypełnienia formularza? jak wpisujecie? 

ja wpisałam datę wypełnienia formularza. wogóle się nad tym nie zastanawiałam. emotka

dzięki  emotka
też w pierwszej chwili tak myślałam, ale wolałam się upewnić.. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6108956 Napisano: 08.11.2015 23:14:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
w formularzu z kibicuj z lays, który trzeba wypełnić, gdy się wygrało koszulkę, wymagają daty. pytanie: jakiej daty - daty zgłoszenia do konkursu czy daty wypełnienia formularza? jak wpisujecie?  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6108917 Napisano: 08.11.2015 20:50:50 w Pomocy!!!!
burza94 napisał(a):

koper napisał(a):

Nie musisz nikogo prosić. Ustawiasz na taśmie produkty na pierwszy paragon, stawiasz taki plastikowy ogranicznik oddzielający zakupy, wykładasz produkty na drugi paragon, ogranicznik i zakupy na trzeci paragon.
Kasjerka pewnie nawet tego nie skomentuje , to żaden wstyd...

Nie lubię innym komplikować życia. Kasjerka może nie skomentuje, ale ludzie czekający za mną w kolejce i owszem.

jeżeli to tylko 3 paragony, to według mnie nie jest to wielkie robienie problemu i komentarzami nie ma się co przejmować. co innego, gdy niektórzy robili zakupy na moc nagród i kupowali po 20 zestawów jeden za drugim - to już, według mnie, chamstwo. więc wszystko zależy od wyczucia i tego, ile tych plastikowych ograniczników zostanie postawionych.

ja zazwyczaj chodzę z drugą osobą po zakupy konkursowe i bierzemy po dwa zestawy, każda po jednym, więc kupujemy jako oddzielne osoby. kiedy nie mam takiej możliwości, to kupuję jedną rzecz/zestaw wychodzę i wchodzę do sklepu po raz drugi. też nie lubię sprawiać zamieszania.

a jeżeli już będziesz kupować na 3 paragony, to jednak uważam, że milej będzie jak jednak grzecznie kasjerce wyjaśnisz, że chcesz mieć na 3 paragonach. przyczyny podawać nie musisz, ale kultura jednak jest fajna i sprawia, że milej się pracuje, a kasjerka nie musi się dopytywać, o co chodzi. tylko, za przeproszeniem, buc, ustawia ograniczniki i ani be ani me. Wyświetl w wątku >>
0 0