Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1165
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1. oczywiście, że się dostosowujemy. cały świat to jedno wielkie dostosowanie. popyt, podaż i tak dalej. wiadomo, że bardziej opłaca się wysyłać chłam i sama nieraz chłamem coś ugrałam. jednak zdarza się też tak, że nijak tego chłamu nie potrafię stworzyć i piszę coś bardziej niekonwencjonalnego i - gdy wtedy ktoś to doceni - to radość jest o wiele większa. dlaczego? bo:
2. oczywiście, że się dostosowujemy. problem jest tylko w tym, kto dostosowuje się do kogo, bo to jest spora walka socjologiczno - filozoficzna. prawda jest taka, że społeczeństwo kształtuje się wzajemnie. gdyby bowiem (hipotetyczna sytuacja) nagle agencje zamiast chamskich, ckliwych rymowanek okraszonych zdjęciem dzieciątka, dostały solidne, intrygujące wywody, to, jak mówisz, chcąc nie chcąc, spośród takich by musiały wybierać. tyle, że by tak było, musiałaby się nieco zmienić mentalność, a to jest w najbliższym czasie nie do zrobienia (bo g... jednak, póki co, ową walkę wygrywa). o ile w ogóle jest - bo w końcu zawsze najbardziej lubimy to, co znane, a znana jest przeciętność.
3. cóż więc pozostaje - oddać pokłon tym, którzy w czasach miernoty wybierają czasami rzeczy nietypowe i bardziej odkrywcze niż "misiaczku kocham cię całe noce i dnie". gdy wygram czymś lepszym czuję się bowiem, jakbym zrobiła coś więcej niż "wygrała konkurs". ot, trochę tak, jakbym przyczyniła się, choć w niewielkim stopniu, do podwyższenia poziomu, czyli zrobienia dobrze tym, którzy, by wygrać, musza się miotać, by napisać "dostosowany" chłam. podobnie jest, jeżeli nie wygram. gdy widzę, że swoim "dostosowanym chłamem" przegrałam z czymś konkursowym, ale na poziomie i z jakąś myślą, to szczerze gratuluję i się sama cieszę. natomiast gdy wygrywa banał nad banały, to niestety załamuję ręce. Wyświetl w wątku >>
we must suffer to free our pain
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
można Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jeżeli miejsce jest oznaczone, to chyba nie ma znaczenia, ile czasu stoi puste. to, że ostatnio puste stało, nie znaczy bowiem, że od jutra nie będzie potrzebne 24 godziny na dobę. dla mnie miejsce dla niepełnosprawnych to miejsce dla niepełnosprawnych i po prostu tam nie parkuję.
inna sprawa to ta rzekoma samowolka - tutaj trzeba więc zasięgnąć rady kogoś, kto się zna na prawnych kwestiach i wie, kto decyduje o usytuowaniu takiego parkingowego miejsca. piszesz o jakimś prezesie spółdzielni, więc polecam udać się doń z tą kwestią. może coś wyjaśni. jednak mój skromny rozum podpowiada mi, że powinien być znak poziomy. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ależ człowiek tylko napisał, co zrobić w konkretnej sytuacji, po czym dostał dziwną odpowiedź, więc zapytał o co chodzi. nie wiem, w czym problem i gdzie tu jakieś "mądrości" i "zjadanie rozumów". Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wkurza mnie myślenie typu: dla mnie coś jest dobre, u mnie działa, dla mnie jest fajne, więc będę to doradzać innym, myśląc, że czynię dobrze. ludzie są różni, więc nie mogę z góry zakładać, że moja rada jest jednoznacznie "dobra".
a co do konkursów, to porada "to nie bierz udziału" według mnie jest niesłuszna, gdyż ktoś może z przyjemnością sobie grać. ja na przykład czasem gram, bo podoba mi się zadanie, ale to nie przeszkadza, bym wkurzała się (oczywiście nieprzesadnie) na to, że mogliby za to rzucić lepszą nagrodą. zwłaszcza, gdy lepsze nagrody nieraz dają za wykonanie zadania totalnie nietwórczego albo banalnego (np. "jak pielęgnujesz włosy zimą" powtarzane co rok), niż np. za opisanie swojej wizji rozwoju dokumentu itp. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o. w ogóle te całe sezony mnie irytują. przyjmują one, że każdy obchodzi hucznie święta, a potem pości. po części dlatego nie lubię tych całych świąt, których istotą nie jest przeżycie religijne, tylko pajacowanie z prezentami. niby wszyscy głoszą, że grudniu się więcej wygrywa, ale.. osobiście wolałabym jakąś stałą, a nie sporo w grudniu i posuchę w styczniu. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a co do wyglądu, to już czysto osobiste kwestie. mi się kilku Niemców zwyczajnie, po kobiecemu, podobało
ale i tak cieszy mnie nasze zwycięstwo. oby tylko dalej tak szło. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
stamp2, to prawda, w innych dziedzinach mają sporo więcej do zrobienia i sporo trudniejszych przeciwników
asante sana, trener rzeczywiście działał tak, by podirytować wszystkich wokół, ale rzeczywistych przekrętów tam nie było, czysta taktyka. poza tym w jednej z ostatnich akcji została podjęta decyzja według mnie kontrowersyjna, bo z tego co wiem, nie ma zakazu leżenia chwilowego na boisku. natomiast patrząc realnie na grę, to Niemcy grali dobrze, byli lepsi w ataku i w ogóle bardziej zgrani jako zespół. u nas było totalne rozbicie psychiczne i chwiejność na początku. dobrze, że później się rozkręcili i nabrali motywacji. osobiście się cieszę z wygranej Polaków (choć do Niemców w sporcie mam niebywałą sympatię, zwłaszcza, gdy tak wyglądają ;p), ale nadal uważam, że muszą mocno popracować nad spójnością i sportowym gniewem, by walczyć o coś więcej. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a poza tym lubię wygrywać kosmetyki do włosów, kocie żarcie, perfumy, ciekawe książki oraz bilety na koncerty. tak, bilety są dobre! Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a gdy wjedzie taca, to zapytam jeszcze, czy mogę uczynić "bóg zapłać" kartą, zbliżeniowo. ;p Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to uzależnienie! nawet jak nie chcesz, to grasz Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dlatego nie bawię się w wymianę prezentów, która jest czystą wymianą finansową, okraszoną ładnym opakowaniem. i problem znika. jeżeli ktoś jest Twoją rodziną, to nie dla prezentów. prezent mogę sprawić ewentualnie partnerowi, bo tego znam najlepiej i wiem, że raczej tak nie zadziała. a jak zadziała, to szczerze i w porozumieniu ze mną.
ale cóż, ludzi są znani z tego, że sami sobie sprawiają problemy, które później rozwiązują. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja tam się cieszę, że nie ma śniegu. niby biały puch ładnie wygląda i dodaje nastroju, ale teraz przynajmniej bezdomne zwierzaki nie marzną aż tak bardzo.
a co mnie wkurza? aktualnie w sumie nic, poza tym, co zawsze, czyli poza faktem, że ludzie nie chcą się w pewne problemy zbytnio "zagłębiać", że tak to ujmę, i ciągle ślizgają się po powierzchni. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie w domu się wkładało groch, więc zęby były bezpieczne
----------------------------------------------------------------------
cieszę się, bo kot siedzi mi właśnie na kolanach. i że rodzinne zloty okazały się całkiem niestraszne. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wkurza mnie też, że ludzie dodają konkursy do bazy nie patrząc, kiedy się rzeczywiście kończą. nie chcesz - nie czytaj regulaminu i nie dodawaj, miast wprowadzać innych w błąd. wolę mieć jeden dodany konkurs, ale dodany poprawnie niż tysiąc dodanych na odwal się. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak, tradycyjnie ludzie się zapożyczają, tradycyjnie sprzątają (bo cały rok oczywiście siedzą w brudzie, jak rozumiem) i tradycyjnie po świętach wyrzucają tony niedojedzonych ciast i pierogów na śmietnik. w imię miłości bliźniego oczywiście.. o losie. ja rozumiem, że święta i święta, ale też wkurza mnie, że ludzie przesadzają i wychodzi to wszystko wcale nie świątecznie tylko szopkowato. nomen omen. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
czy trzecie zdanie argumentuje pierwsze i drugie? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane