Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1165
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
we must suffer to free our pain
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a lody i tak wolę inne ;p Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wkurza mnie... przedłużanie konkursów. człowiek pisze na szybko, bo ma 15 minut do końca, a tutaj nagle ogłaszają dnia następnego, że sobie przedłużają o trzy dni. trzy dni, w trakcie których mogłabym popracować nad lepszą odpowiedzią. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
z przyjemnością wypełniłam :) Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam niestety podobne odczucia. od dawna dziecko jest dobrym chwytem konkursowym i nieraz (spośród naprawdę kreatywnych, ale grzeszących dorosłością, prac) wygrywa praca marna, ale z dzieckiem, bo... urocze dzieciątko. podobnie jak rymowanka o niczym, bo... rymowanka.
ja rozumiem, że czasem można zrobić bardzo dobre zdjęcie z dziećmi (starszymi, żeby wiedziały, co się dzieje), ale jak widzę zdjęcia dzieci wpychane na siłę albo w głupich sytuacjach (umazane czekoladą - popatrzcie na jedne ze zdjęć, które wygrało słuchawki. toż to robienie z dziecka pajaca i nie świadczy zbyt dobrze o psychice autora itp), to mnie mdli. oczywiście w koralu można to tłumaczyć, że lody jedzą głównie dzieci (choć to trochę stereotyp, dorośli też się zajadają masowo), to gdy widzę zgłoszenia z dzieciakami, od razu przed oczyma stają mi konkursy o cokolwiek - nieważne, czy żel pod prysznic, czy książkę, czy spa, czy nawet piwo - gdzie pojawiają się przypadkowe zdjęcia z dziećmi. bo dzieci.
zawsze w takim przypadku czekam na to, aż takie, wykorzystane do wygrania czegoś, dziecko, kiedyś też będzie wrzucać w net zdjęcia starej matki, umazanej obiadem. litości.
a co do reklam (gdzie jednak umowy są chyba nieco inne - i na określony czas udzielają praw do wykorzystania wizerunku), to też nie bardzo pochwalam wykorzystywania do nich dzieci - toż to zwyczajny chwyt na "uroczość" (pampersy może reklamować matka, bo jest bardziej wiarygodna, niż niemowlę, które nie wie co się dzieje i nie zna konkurencji). w przypadku filmów mamy za to jakąś tam sztukę, a nie marne zdjęcie z rodzinnego albumu, więc można to tłumaczyć większym i poważniejszym artystycznym zamysłem, a nie tylko chęcią zdobycia nagrody w konkursie. w przypadku konkursów cel jest najczęściej jeden - ugrać coś dzieckiem (napisałam coś tam, to dla pewności dorzucę dzieciaka, bo szanse wzrosną), bez względu na jakość.
aha. nie wiem też, dlaczego pojawiło się rozgraniczenie, mówiące, że p....b... może powiedzieć dziecko, a dorosły już nie? czyżby dziecko miało specjalne pozwolenie na takie słowa? Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dzięki Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"Z przyjemnością informujemy, iż Pana/Pani zgłoszenie w konkursie „Wygraj
bilety na Speedway GP w Warszawie z Monster” zostało nominowane do
przyznania nagrody w postaci podwójnych biletów na Speedway Grand Prix
of Poland na Stadionie Narodowym w Warszawie (...)"
i teraz moje pytanie:
czy to oznacza, że wygrałam, czy może wysyłali to wszystkim uczestnikom? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a zastanawiałaś się nad powodami takiego zachowania? i nad tym, czy wcześniej też taki był (skoro "wieczny", to pewnie wiecznie taki był, więc było wiadomo, jaki jest. a jeżeli nie wiecznie, to DLACZEGO teraz nagle taki jest albo sprawia takie wrażenie)?
nie oceniam, bo zawsze twierdzę, że problemy w związku zależą zawsze od DWÓCH osób. więc mogę doradzić tylko ograniczenie negatywnych emocji i jakieś normalne rozmowy itp.
---------------------------------------------------------------------------------------
w temacie: wkurzają mnie opętane mamusie, które najpierw najpierw chwalą się tym, że pozwalają swoim "książniczkom" na wszystko, a później dziwią się, że mają problemy wychowawcze. nie ogarniam. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
popieram wielce. dodawanie konkursów to nie obowiązek. o ile rozumiem ludzi, którzy, z racji jakiegoś tam zagonienia, dodają ich mniej niż inni, o tyle nie rozumiem dodawania konkursów z błędami. czytanie regulaminów nie boli, a jeżeli ktoś nie chce ich czytać, niech nie bierze się za dodawanie, jeżeli ma to wprowadzać ludzi w błąd. lepiej dodać jeden konkurs, a poprawnie, niż 10, a z błędami. dziękuję. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokładnie tak samo zrobiłam. zazwyczaj kombinuję, a tutaj napisałam coś na przysłowiową pałę i o. nie wiem, czy się mam z tego cieszyć, czy nie, bo jednak milej mi, gdy wygrywam czymś dobrym. ;p Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
/nieaktualne Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ech, szkoda, że jesteś moją sąsiadką, bo osobiście wolę heinekeny niż loterie Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a poważnie wkurza mnie bezmyślne albo złośliwe dodawanie konkursów, które już są zakończone. tak trudno wejść w regulamin i podać prawdziwe dane? lepiej dodać 3 konkursy, ale dobrze, niż 200, ale ch*jowo, naprawdę. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a dla mnie, dla odmiany, czytanie tego było nieprzyjemne. nie dość, że jakieś ślinotoki, to jeszcze schemat z poszukiwaniem, zgrany niczym rzeczy pokroju przepis na szczęście (kilogram uśmiechu i garść dobrej nowiny). mnie to nie nakręca, ale cóż, komisje konkursowe często schlebiają takim pomysłom, które mielone są na okrągło. tak okrągło, że aż się wszystko "kręci", nie tylko włosy. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
powiem tak. większość rzeczy, które zostały wymienione, to SĄ obiektywnie męczące rzeczy. zwłaszcza, gdy są skąpane w sosie nieustannego zarobienia. lud sobie wmówił, że praca to radość, sukces i wspaniałość, ze drzwi i okna są najważniejsze itd. tymczasem prawda jest taka, że praca "czyni wolnym". wolnym od myślenia. podpowiadam odpoczynek od owej pracy, od ludzi i od pośpiechu i od wmawiania sobie, że "trzeba posprzątać", "trzeba rozmawiać z ludzmi". bo nie trzeba. wiem, że nie zawsze to da się zrobić, ale chyba nikt nie poda mi rozsądnego argumentu za tym, by nie być na wakacjach od lat 90. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane