Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika taalvikki

taalvikki

#6296922 Napisano: 06.12.2016 18:33:00 w Lay's
pioge7 napisał(a):

JedNa z pań ukradła mi nazwisko emotka  to juz nie mam szans ani na piłkę ańi na konsolę emotka   emotka emotka  pani Kingo z 64 dnia emotka  a już myślałem że to ktoś ode mnie ale imię nie to emotka  

o! widzę jedną tylko kingę w tym dniu - siebie, więc jeżeli to o mnie chodzi, to przepraszam, nie chciałam nic kraść.  :(
grałam pierwszy raz w tym konkursie wczoraj na przysłowiową pałę, bez rozkmin. ale nie sądzę, by to blokowało inne osoby - np. w Lidiowej premii kibica wygrała też moja mama, nosząca to samo nazwisko, co ja.  :) Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

taalvikki

#6296814 Napisano: 06.12.2016 14:48:01 w Lay's
dzięki wielkie  :) Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6296811 Napisano: 06.12.2016 14:45:51 w Lay's
nie grałam wcześniej w tym konkursie, zaczęłam wczoraj i stąd moje pytanie: czy w pracy konkursowej ważniejszy jest, według Was, tekst, czy też trzeba coś bardziej kombinować z tą wizualizacją? Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6296436 Napisano: 05.12.2016 21:14:34 w Dziś cieszę się z.....
z tego, że jest osoba, która ma często takie same pomysły w konkursach, co ja. i że nie jest to konkurencja. ;> Wyświetl w wątku >>
1 kemli 0

taalvikki

#6295876 Napisano: 04.12.2016 21:59:37 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurza mnie trochę, że publikacja każdych wyników kończy się potworną nagonką i krytykowaniem nagrodzonych prac. Zaraz pojawiają się komentarze, że zwycięzcy na pewno byli losowani, bo moja wesoła twórczość nie mogła przegrać z takim chłamem. Nie wiem czego ludzie oczekują po dwu zdaniowej rymowance o proszku do prania czy papierze toaletowym. Że będzie pretendowała do literackiej nagrody Nobla? Z takimi ambicjami, to lepiej brać udział w konkursach artystycznych, a nie promocyjnych. Przykro trochę czytać takie komentarza. Gusta są różne i nie trzeba od razu nazywać kogoś dnem i beznadzieją, bo nie spodobał się nam jego tekst.

ale co to jest nagonka i dlaczego jest zestawiona w parze z krytyką? przecież to zupełnie dwie różne kwestie. nagonka to chamstwo, natomiast krytyka to... krytyka, czyli subiektywna ocena danej pracy. jeżeli ktoś jej nie lubi, to znaczy, że, ekhm, krytykuje (skandal!), nieraz iście artystyczną, pracę krytyków literackich, muzycznych, filmowych. 

poza tym, jestem zdania, że i o proszku do prania można napisać świetny tekst (polscy literaci już robili świetne slogany), miast brnąć w żałosne rymowanki, których żadna firma do realnego marketingu nigdy nie wykorzysta.

podsumowując: zabawa, zabawą, ale... wolę się bawić na nieco wyższym poziomie niż "dzięki pięknym włosom czuję się jak celebrytka, doda, duda, doopa, frytka". Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6295315 Napisano: 03.12.2016 00:01:12 w PLAGIATY
kalka napisał(a):

dorkos napisał(a):

pang napisał(a):

tusienka napisał(a):

A to??:karta 500
,,Zalotnie,pewna siebie i zadbana,dzieki Elseve zmieniam sienie do poznania.Moje kazde pasmo wlosow radosnie
fruwa,idealna gladkosc i blask wzrok przykuwa"
 Zegarek:
,, pewna siebie i zadbana- zmienilam sie nie dopoznania!Dzieki Elseve kazde moje pasmo wlosow radosnie
fruwa, blask i piekna fryzura wzrok innych przykuwa " 

najprostsze są przypadki  gdy jest przepisane słowo w słowo wtedy nie ma dyskusji plagiat i koniec, takich jak ten podany wyżej przykład jest więcej gdzie jest zmieniony szyk w zdaniu lub dodane są nowe słowa, i jak tu udowodnić że to jest plagiat , w podanych hasłach są takiej które są wałkowane od lat i dodawane są tylko inne produkty

Pamiętam, że na studiach jak pisałam pracę mgr to jako plagiat liczyło się 5 takich samych słów pod rząd (oczywiście oprócz nazw np. aktów prawnych czy instytucji) - ciekawe, czy ogólnie takie same zasady obowiązują. 

I dlatego jestem przeciwna publikowaniu nagradzanych i zgłaszanych na konkurs haseł  emotka   Cwaniak, który zna definicję plagiatu przerobi tekst dostawiając 2 lub 3 wyrazy do czyjegoś tekstu i bezkarnie może wysyła taki tekst na konkurs jako swój własny emotka

ale to jest jak walka tylko z objawami, a nie przyczynami choroby. i nawet przyznawanie się do tego, że z cwaniactwem się nie wygra. według mnie wystarczy rzetelna ekipa w agencji, która plagiaty, czy pseudoplagiaty znajdzie i ich nie nagrodzi.  Wyświetl w wątku >>
1 Ronja 0

taalvikki

#6294589 Napisano: 01.12.2016 21:21:33 w WC - rozmowy o wszystkim
dolly napisał(a):

taalvikki napisał(a):

dolly napisał(a):

Potrzebuję pomysłu dla dziewczynki 7-8 letniej.  Podarunek ma byc na Mikołajki.  Nie mam pojęcia czym sie interesuje. 
Pomoże ktoś? 

niestety, mazowsze.

nie wiem, czym się ktoś interesuje, nie znam go, w związku z tym dam mu prezent. lud mnie przeraża.

aha. jako prezent proponuję zapoznanie się z tą dziewczynką. może dzięki temu za rok będzie łatwiej.

Jak już będziesz kiedyś miala córkę i ktoś zaproponuje jej poznanie, gdy inni obok beda rozpakowywali swoje podarunki, to mam nadzieje, ze bedziesz nadal tak przemadrzala jak teraz i bez trudu  przekonasz ja, że to co właśnie otrzymuje jest o wiele cenniejsze, niz "głupi" prezent na Mikolajki.  emotka

myślę, że tak właśnie będzie. z resztą, sama kiedyś byłam córką i wolałam  inspirującą rozmowę z kimś, kto się MNĄ zainteresuje niż byle prezent od kogoś, kto nic o mnie nie wie i wzajemnie.  ale cóż, już przywykłam do tego, że ludzie wolą załatwiać sprawy schematami i rzeczami czysto materialnymi.  :)

ps. to, że mam inne zdanie, nie oznacza "przemądrzałości", tylko... inne zdanie na temat prezentowego szału. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6294399 Napisano: 01.12.2016 17:55:26 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
joan napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Najpierw musieliby umieścić listę z hasłami, bądź numerami telefonów...a na to się nie zanosi. W regulaminie jest mowa o imionach zwycięzców, ale imiona to już po weryfikacji.  emotka

Zamieścili wyniki, ale mogli sobie darować, bo to "niekącząca" się kompromitacja organizatora, co mu się wylosowało, to nagrodził, nawet nie czytając tego bełkotu. Teraz za karę powinni te-co-lepsze zgłoszenia wykuć na pamięć, żeby im się po nocach śniły emotka

trochę sobie poczytałam tych haseł i jednak twierdzę, że czytali bełkot i wybierali z tego bełkotu bełkot największy - o księżniczkach, gwiazdach i facetach szalejących na widok włosów potraktowanych elseve. prawda jest taka, że idiotów, którym takie rzeczy się podobają, nie brakuje.  ;p

aha. nic nie wygrałam, a, jakby tego było mało, w paru miejscach moje pomysłowe odpowiedzi przegrały z dwuzdaniowymi uzasadnieniami typu:  "chcę wygrać, bo tak". przez to wszystko włączył mi się tryb mizantropijno - nihilistyczny.  Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

taalvikki

#6294387 Napisano: 01.12.2016 17:40:00 w Dyskusje o wynikach konkursu
gdy zobaczyłam wygrane odpowiedzi z elseve, pojęłam, czemu nie wygrałam. nie jestem wróżką, princessą, gwiazdą filmową, celebrytką ani panną, która marzy by wyglądać jak rybka akwariowa, za którą obejrzy się każdy facet. mój "image" jest jednak inny. emotka

tyle, z tego, że wiem, by przy następnych konkursach tej agencji pisać chałę niewyobrażalną, aczkolwiek bardzo glamour, cokolwiek to znaczy. taki plus. Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6293746 Napisano: 30.11.2016 21:20:01 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
już chyba nigdy nic nie wygram Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6293452 Napisano: 30.11.2016 16:28:26 w Kaufland konkursy
koper napisał(a):

dzasmina napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

Gratuluje naszym 2 forumowiczkom auta emotka , reszty zwycięzców nie kojarzę  emotka
Ale jednak mam obiekcje czy wygrały TYLKO hasła

i to była moja pierwsza myśl po rzuceniu okiem na listę.

Nie mówcie tak. Ja tak lubię mój mały świat konkursowy w którym przegrywam uczciwie z regulaminowymi zgłoszeniami, najzwyczajniej w świecie lepszymi od mojego.

Przecież to niemożliwe, że przy takim ogromie konkursów plastycznych, fotograficznych, filmowych, ktoś marnowałby swój potencjał na wysyłanie niezgodnych z regulaminem zgłoszeń na konkurs hasłowy. A nawet jeżeli, to gdzie znajdzie się tak naiwny organizator konkursu, który doceni cwaniaka, zamiast odrzucić go podczas wstępnej selekcji zgłoszeń...

Wygrały same hasła, lepsze od moich i tego się będę trzymać.  emotka

o naiwności! tyś potęgą, dzięki której zawsze "uczciwi" wygrywać będą.

ps. nie wiem, jak w tym konkursie, ale w wielu innych już nieraz wygrywały prace nieregulaminowe. może to kiepskie porównanie, bo i waga konkursu inna, ale ostatnio na fb wygrałam coś, a następnie zauważyłam, że przekroczyłam limit znaków. napisałam o tym organizatorowi, a on na to, że "nie szkodzi".   Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6292197 Napisano: 29.11.2016 00:21:40 w WC - rozmowy o wszystkim
dolly napisał(a):

Potrzebuję pomysłu dla dziewczynki 7-8 letniej.  Podarunek ma byc na Mikołajki.  Nie mam pojęcia czym sie interesuje. 
Pomoże ktoś? 

niestety, mazowsze.

nie wiem, czym się ktoś interesuje, nie znam go, w związku z tym dam mu prezent. lud mnie przeraża.

aha. jako prezent proponuję zapoznanie się z tą dziewczynką. może dzięki temu za rok będzie łatwiej. Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6291608 Napisano: 27.11.2016 22:53:48 w Biedronka
maryam napisał(a):

Dużo zgłoszeń wysyłacie? Ja miałam plan 1 dziennie, ale dziś już mi się nie chce.. emotka

mam póki co jeden paragon (ciastka są dobre), ale jeszcze nań nie zagrałam. czekam, aż wymyślę coś rzeczywiście dobrego. obstawiam, że nastąpi to jutro. później nie wiem, może raz na kilka dni coś rzucę, choć rzucać się nie zamierzam, wiedząc, jak to jest w konkursach, w których lud widzi magiczne słowo "samochód".  Wyświetl w wątku >>
3 maryam, jokan, ZetZ 0

taalvikki

#6291605 Napisano: 27.11.2016 22:49:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
violka88 napisał(a):

Jogav napisał(a):

bethc napisał(a):

Jogav napisał(a):

trampek, napisał(a):

mam pytanie dotyczace konkursu dr gerard w biedrze jak wychodzi najtaniej produkt bo ja u siebie widzialam tylko te wielkie ciastka po 10 zł opakowanie, a co jest z tych mniejszych rzeczy. ja tam nie widze nic tej firmy:(

ok 4 zł kosztują ciastka pokazane na zdjęciu dotyczącym konkursu http://www.biedro...jalne/slodkie-swieta

biszkopciki Paryskie z nadzieniem truskawkowym/morelowym i kremem o smaku śmietankowym - 2,99 zł  

dziekuję, o to nawet nie wiedziałam, że biszkopty, które często kupuję są od Gerarda emotka

ale czy na  pewno te biszkopciki biorą udział w loterii, bo na opakowaniu nie ma znaczka Dr Gerard?????

nie, w loterii udziału nie biorą. Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6291603 Napisano: 27.11.2016 22:47:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
szindy napisał(a):

harnas napisał(a):

szindy napisał(a):

Czy w tym konkursie Kaufland ze smartfonami koniecznie trzeba podawać swój Pesel?

https://kauflandaplikacja.pl/

niekoniecznie, możesz nie brać udziału emotka

Zawsze zastanawia mnie zasadność takich rad a także IQ osób, które je udzielają

a mnie zastanawia IQ osób, które nie potrafią przeczytać zasad i regulaminów. a dodatkowo śmieszy mnie ten paniczny strach przed podaniem peselu. ale cóż, ostatnio z rezerwy dostałam koszulkę z jeżem, bo, jak się domyślam, ktoś nie chciał podać magicznego numeru, więc... bójcie się, bójcie!  :D Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6291319 Napisano: 26.11.2016 21:51:07 w SZUKAM....
harnas napisał(a):

bruce napisał(a):

harnas napisał(a):

bruce napisał(a):

Szukam szczegółowych informacji, na czym w praktyce polega test Belriso. emotka

kupujesz, testujesz, rozdajesz znajomym, dostajesz zwrot i opisujesz wrażenia swoje i znajomych

Dzięki emotka , ale nie bardzo rozumiem konkrety: czy muszę nabyć i przetestować wszystkie wymienione nowości, czy muszę podawać dane osobowe testujących znajomych (może zabrzmi to głupio emotka , ale chciałabym połowę oddać - razem z zebranymi pieniędzmi i wymienionymi przez nie darami - w ramach szlachetnej paczki ubogim rodzinom,szczególnie ich dzieciom), czy mam dokumentować także testy tych znajomych? emotka

połowa musi być kupiona spośród nowości, reszta bez znaczenia, jakie lubisz, chcesz itd.
Danych osobowych żadnych (poza swoimi) nie podajesz - wyłącznie stopień znajomości w stylu: rodzina, znajomy z pracy, kolega ...
Co do szlachetnej paczki to produkt, który powinien raczej być przechowywany w lodówce, więc chyba średnio

czyli, w ramach "dobroci" promowanie nieuczciwości? emotka

test, to test, zasady są jasne. masz rozdawać znajomym i zbierać opinie o produkcie. jeżeli chcesz rozdawać, to polecam branie udziału w klasycznych konkursach i rozdawanie nagród. jest masa konkursów na fb z żarciem do wygrania i nie trzeba tam pisać opinii. sama ostatnio wygrałam tak zestaw od Międzychodu, jakieś kabanosy i inne rzeczy. takie nagrody można rozdawać, gdzie się chce. ale testy to testy - produkty są do sprawdzenia, a nie do rozdania w ciemno i pisania opinii z przysłowiowych pośladów.   emotka Wyświetl w wątku >>
0 1 dolly

taalvikki

#6291318 Napisano: 26.11.2016 21:44:41 w Biedronka
bethan napisał(a):

magnus napisał(a):

Zgadza się.A wszystkie te promocyjne są paskudne, naciapane kremu (?) i chemii od metra

Podobnie jak w:
  • Lay'sach
  • Cheetosach
  • Winiarach i ich torebkach + majonezach
  • Vegecie
  • Słoikach Pudliszki (tragedia)
  • Azjatyckich daniach z Biedrony
  • Aviko też nie jest najwyższych lotów
i wielu, wielu innych. A się gra, bo na szczęście nikt jeść tego nie każe.

cały świat to chemia. na szczęście można się zabić lub nie urodzić. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6291081 Napisano: 25.11.2016 23:43:08 w Smolar
magnus napisał(a):

taalvikki napisał(a):

aneta6543 napisał(a):

przynajmniej wiadomo na 100% ze "starzy" zwyciezcy mają mniejsze albo nawet zerowe szanse na wygrywanie, do tej pory to było domniemywanie a teraz juz jasne jest emotka  

a dajcie Wy im spokój z tymi statystykami. wygrałam dziś garnki na numer, który mam chyba od początku jakiegokolwiek grania - czasami u Smolara wygrywałam, czasami nie. ostatnio długo nie, ale dziś tak. więc te Wasze stuprocentowe teorie nie są takie stuprocentowe.

A wczoraj wygrałaś zestaw ?
Wg mnie zrobili tak - Ci co wygrali zestaw z ITM  emotka
to nie wygrali w DC emotka

nie wygrałam, bo w ogóle w tym konkursie nie grałam. tzn smsa dostałam, ale później mnie przeprosili. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6291010 Napisano: 25.11.2016 20:25:02 w Smolar
aneta6543 napisał(a):

przynajmniej wiadomo na 100% ze "starzy" zwyciezcy mają mniejsze albo nawet zerowe szanse na wygrywanie, do tej pory to było domniemywanie a teraz juz jasne jest emotka  

a dajcie Wy im spokój z tymi statystykami. wygrałam dziś garnki na numer, który mam chyba od początku jakiegokolwiek grania - czasami u Smolara wygrywałam, czasami nie. ostatnio długo nie, ale dziś tak. więc te Wasze stuprocentowe teorie nie są takie stuprocentowe. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6290949 Napisano: 25.11.2016 18:08:23 w Smolar
marzenier napisał(a):

Te garnki z dc.to rozumiem,ze poszły za caly konkurs juz?
Czy może za pierrwsze dni  emotka

ja mam za przedostatni Wyświetl w wątku >>
0 0