Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika mczarna

mczarna

#6321741 Napisano: 14.02.2017 12:28:41 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Na Walentynki Albedo i GLS przywieźli przyprawniki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6321595 Napisano: 13.02.2017 21:11:54 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Mało gram,mało fajnych dla mnie konkursów ale w lutym to jakaś lipa... Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6321219 Napisano: 11.02.2017 22:04:03 w SZUKAM....
glena napisał(a):

mczarna napisał(a):

ika1 napisał(a):

mczarna napisał(a):

ika1 napisał(a):

@@gnieszk@ napisał(a):

olivia92 napisał(a):

czy w loterii paragonowej można rejestrować paragony z alkoholem i papierosami?

Ja nie znalazłam w regulaminie zapisu, który by takie paragony wykluczał. emotka

nie można

A gdzie jest zapis,że nie można?

Sprzedażą promocyjną objęte są dowolne produkty dostępne w Sklepach ("Produkty Promocyjne") z wyłączeniem: produktów tytoniowych, napojów alkoholowych, kart do telefonu typu pre-paid, doładowań telefonów, doładowań energetycznych, transakcji zapłaty za jakiekolwiek rachunki za usługi komunalne, media, telefon, gaz.
właśnie tu

Nie ma takiego zapisu w regulaminie, wskaż proszę konkretny punkt. Takie odstępstwa nie są zgodne z celem loterii, bo w takim razie Państwo wspierałoby nielegalną sprzedaż alkoholu czy papierosów, a jednak jest inny cel:
Narodowa Loteria Paragonowa to kolejna akcja edukacyjna Ministerstwa Finansów. Chcemy dzięki niej uświadomić Polakom, jak dużą rolę pełnią w uczciwym obrocie gospodarczym. I pokazać, że branie paragonu to wspieranie uczciwych przedsiębiorców i uczciwej konkurencji między nimi. A w efekcie – że to właśnie pamiętanie o paragonie na zakupach, w restauracji, u fryzjera czy mechanika przynosi korzyści nie tylko konsumentom, ale poprawia funkcjonowanie kraju.Większość przedsiębiorców, którzy sprzedają towary i świadczą usługi, ma obowiązek stosowania kas fiskalnych. Niestety część z nich uchyla się od tego obowiązku. Są również i tacy, którzy mimo tego, że posiadają kasę fiskalną, nie rejestrują obrotów za każdym razem. W ten sposób ukrywają swoje obroty, a co za tym idzie konsument nie otrzymuje paragonu. Przez to są zaniżane wpływy do budżetu państwa z tytułu podatku od towarów i usług (VAT). A podatek VAT stanowi prawie połowę wszystkich dochodów budżetu państwa!
Nie pomyliłaś przypadkiem regulaminów z innych loterii (widziałam podobne zapisy w MILA)?

Udział w Loterii może brać podmiot spełniający poniższe kryteria (dalej: „Uczestnik Loterii”) :
  1. jest osobą fizyczną, która ukończyła 18 lat;
  2. b. nabył, w okresie, o którym mowa w § 5 ust. 1 (decyduje data sprzedaży wydrukowana na paragonie fiskalnym), towary lub usługi, jako konsument w rozumieniu art. 221 Kodeksu cywilnego (Dz. U. z 2016 r. poz 380) na łączną kwotę sprzedaży brutto wynoszącą co najmniej 10 zł (słownie: dziesięć złotych i 00/100), zgodnie z obowiązującymi w Rzeczypospolitej Polskiej przepisami, których nabycie potwierdza posiadany przez Uczestnika Loterii wydrukowany paragon fiskalny;
Nie ma nigdzie w regulaminie, ani w faq żadnej specyfikacji produktów, ani żadnych wykluczeń. Nie ma też takiego fragmentu regulaminu, jak został wklejony przez ika1 - to chyba jakaś pomyłka, np. z loterią bezgotówkową, gdzie alkohol czy papierosy trzeba było odliczać od kwoty paragonu.

Wystarczy w google wpisać ten zapis i wyskakuje regulamin z Mili,więc ktoś tu kogoś wprowadza w błąd... Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6321217 Napisano: 11.02.2017 21:54:24 w SZUKAM....
ika1 napisał(a):

mczarna napisał(a):

ika1 napisał(a):

@@gnieszk@ napisał(a):

olivia92 napisał(a):

Ja nie znalazłam w regulaminie zapisu, który by takie paragony wykluczał. emotka

nie można

A gdzie jest zapis,że nie można?

Sprzedażą promocyjną objęte są dowolne produkty dostępne w Sklepach ("Produkty Promocyjne") z wyłączeniem: produktów tytoniowych, napojów alkoholowych, kart do telefonu typu pre-paid, doładowań telefonów, doładowań energetycznych, transakcji zapłaty za jakiekolwiek rachunki za usługi komunalne, media, telefon, gaz.
właśnie tu

Nie ma takiego zapisu w regulaminie, wskaż proszę konkretny punkt. Takie odstępstwa nie są zgodne z celem loterii, bo w takim razie Państwo wspierałoby nielegalną sprzedaż alkoholu czy papierosów, a jednak jest inny cel:
Narodowa Loteria Paragonowa to kolejna akcja edukacyjna Ministerstwa Finansów. Chcemy dzięki niej uświadomić Polakom, jak dużą rolę pełnią w uczciwym obrocie gospodarczym. I pokazać, że branie paragonu to wspieranie uczciwych przedsiębiorców i uczciwej konkurencji między nimi. A w efekcie – że to właśnie pamiętanie o paragonie na zakupach, w restauracji, u fryzjera czy mechanika przynosi korzyści nie tylko konsumentom, ale poprawia funkcjonowanie kraju.Większość przedsiębiorców, którzy sprzedają towary i świadczą usługi, ma obowiązek stosowania kas fiskalnych. Niestety część z nich uchyla się od tego obowiązku. Są również i tacy, którzy mimo tego, że posiadają kasę fiskalną, nie rejestrują obrotów za każdym razem. W ten sposób ukrywają swoje obroty, a co za tym idzie konsument nie otrzymuje paragonu. Przez to są zaniżane wpływy do budżetu państwa z tytułu podatku od towarów i usług (VAT). A podatek VAT stanowi prawie połowę wszystkich dochodów budżetu państwa!
Nie pomyliłaś przypadkiem regulaminów z innych loterii (widziałam podobne zapisy w MILA)? Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6320951 Napisano: 10.02.2017 18:48:56 w Dyskusje o wynikach konkursu
chasia napisał(a):

donia7 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

Natie77 napisał(a):

scrabble napisał(a):

katrin1 napisał(a):

izkak napisał(a):

Dlaczego zawsze po ukazaniu się wyników  mam wrażenie, że "konkursy" na stronie NIVEA to jednak loteria?  emotka

Ja również przychylam się do tej opinii, choć o dziwo tym razem mnie nagrodzili emotka

Mam to samo wrażenie, zresztą co ja gadam? Wrażenie?  emotka  
W biletach były lepsze zgłoszenia, ale o gustach się nie dyskutuje emotka

A myślałam,że tylko ja jestem zawiedziona i rozczarowana emotka

Nie tylko Wy jesteście rozczarowani- żeby mi nawet bilety nie wpadły?! emotka

u mnie też nawet biletów brak.. zastanawiam się czy oni losują czy dyskwalifikują osoby, które wcześniej u nich cokolwiek wygrały. Trafiłam kiedyś u nich rower i od tego czasu zupełnie nic  emotka

Ja też nie mam biletów nawet emotka

Pachnie loterią... Niebieska_Laguna w wątku Plagiaty zwróciła uwagę, że nagrodę dostała praca kompletnie nie na temat, za to żywcem skopiowana z jakiejść definicji: "Terapię śmiechem stosuje się w amerykańskich ośrodkach leczenia raka, przy czym w jednym z nich powstała ,,Biblioteka Śmiechu”, w której można wypożyczyć wesołe pozycje do czytania lub film." Aldona ze strony 4 z biletami.
Smutne to bardzo....

Nie możecie tego zgłosić, nagłośnić na fejsie albo napisać reklamację do organizatora? Nie brałam udziału,nie jestem w temacie ale to śmiech na sali,że takie coś wygrało. Wyświetl w wątku >>
1 edzia21 0

mczarna

#6320912 Napisano: 10.02.2017 17:15:22 w SZUKAM....
ika1 napisał(a):

@@gnieszk@ napisał(a):

olivia92 napisał(a):

nie można

A gdzie jest zapis,że nie można? Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6320591 Napisano: 09.02.2017 22:19:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
paula9891 napisał(a):

Ja juz sie dzisiaj podlamalam, ze nic ostatnio nie wygrywam, ale powiem Wam jedno...
Calkowite zalamanie nastepuje wtedy, kiedy przegrywasz z kartonem.
Na szczescie tego nie doswiadczylam, bo to by mnie dobilo  emotka

Chyba w Jogobelli jeszcze nie ma... Wyświetl w wątku >>
1 kajeczka 0

mczarna

#6320563 Napisano: 09.02.2017 21:36:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rudawka napisał(a):

mczarna napisał(a):

glena napisał(a):

luna341 napisał(a):

A tu mamy historii z kartonami ciąg dalszy  emotka https://www.faceb...p;type=3&theater

bardzo smutny ten poemat - ona go kocha, on woli szynkę... ech... życie....

O nie!Widzę,że dyskusje o niej na ta tym forum ją nakręcają do dalszych działań,bo pojawiło się kilku obrońców...

Oni coś wygrywają na te kartony czy to takie hobby przebieranki?

Niestety tak. Tu się pojawiają dyskusje na ten temat.
Wyświetl w wątku >>
1 rudawka 0

mczarna

#6320556 Napisano: 09.02.2017 21:23:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
glena napisał(a):

luna341 napisał(a):

A tu mamy historii z kartonami ciąg dalszy  emotka https://www.faceb...p;type=3&theater

bardzo smutny ten poemat - ona go kocha, on woli szynkę... ech... życie....

O nie!Widzę,że dyskusje o niej na ta tym forum ją nakręcają do dalszych działań,bo pojawiło się kilku obrońców... Wyświetl w wątku >>
1 kajeczka 0

mczarna

#6320158 Napisano: 08.02.2017 18:42:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koper napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

Ja na prawdę jestem w szoku że to jest patent na wygrywanie

https://www.faceb...2tn%22%3A%22R9%22%7D

Wygrała... Teraz już rozumiem dlaczego te kartony są ciągle w użyciu, one wygrywają!  emotka

Tego tekstu nie da się czytać...Nie do rymu nie do taktu, z bykami,chyba organizatorów przyciągnęła długość...Karton jak zwykle odstraszający! Nie wiem co to za danie ale nie wygląda zachęcająco i smacznie...  Wyświetl w wątku >>
1 kajeczka 0

mczarna

#6319860 Napisano: 07.02.2017 21:27:30 w Rossmann
bruce napisał(a):

benasia napisał(a):

tak normalna cena 16zł ale z okazji urodzin z karta rossne mogłam je kupic za 1 grosz  ;)

Zawsze to już coś. emotka

Za "dawnych czasów" to się dostawało prezentów sporo. Teraz, mam wrażenie,że cisza ale benasia coś otrzymała chociaż. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

mczarna

#6319847 Napisano: 07.02.2017 21:06:29 w Rossmann
szejknaftowy napisał(a):

straszna posucha w Rossmanie z konkursami,kto ma kartę Rosnę pamieta,że jak przeskakiwało się na większy rabat dostawało się prezent a potem zrobili ,że dostawało się...nic....jakoś zdziadziało mi rosmanisko...

No dokładnie o tym piszę,kiedyś były prezenty dla dzieci. Jestem bardzo rozczaroana ich działaniem,kiedyś było o wiele milej- konkursy,gadżety,dla dzieci akcje.Teraz brak wielu produktów, nawet płyny do płukania ust powycofywali,zostawili te droższe oczywiście. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

mczarna

#6319837 Napisano: 07.02.2017 20:47:28 w Rossmann
bruce napisał(a):

mczarna napisał(a):

Czy u Was w Rossmannach też sprzedają jogurty itd? Mam wrażenie ,że niedługo będzie tam do kupienia wędlina i cukier...Zrezygnowali z konkursów i pakują się w takie coś.Ktoś coś wie,jakie przyczyny?JA CHCĘ KONKURSY ROSSMANN! emotka

Mnie ogólnie od pewnego czasu Rossmann mocno zniechęcał, zrezygnowałam z karty dla mam, bo zbieranie punktów na nią to też był całkiem osobny rozdział powieści (niby punkty i rabaty były, ale ceny horrendalne, w dodatku brakowało zazwyczaj akurat tych produktów, których szukałam emotka ), a poszerzenie asortymentu o karmy dla zwierząt i wspomniane przez Ciebie artykuły nabiałowe całkiem mnie przygwoździło. Odnoszę przykre wrażenie, że cała sieć zeszła na psy, a na konkursach to się odbiło chyba najwyraźniej... emotka

Odnośnie karty Rossnnę,czy jak jej tam, to pamiętam,że przy pierwszej rejestracji były prezenty do odbioru itd, a na obecnej karcie nie dość,że rabat wciąż mały to nie miałam ani jednego prezentu.Tak to teraz jest?Nie dają prezentów już maluchom? Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

mczarna

#6319828 Napisano: 07.02.2017 20:31:39 w Rossmann
Czy u Was w Rossmannach też sprzedają jogurty itd? Mam wrażenie ,że niedługo będzie tam do kupienia wędlina i cukier...Zrezygnowali z konkursów i pakują się w takie coś.Ktoś coś wie,jakie przyczyny?JA CHCĘ KONKURSY ROSSMANN!emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

mczarna

#6319823 Napisano: 07.02.2017 20:22:56 w Wkurza mnie...
Mnie wkurza to,że chciałam sobie wyskoczyć na jakieś krótkie wakacje w marcu-Teneryfa albo coś w tym stylu. Niestety odpada,bo mi się nie chce za tydzień wakacji płacić 7-8 tysi.Za to znajoma,która mieszka w Anglii leci na Costa del Sol za 300 funtów na osobę!Patrzyłam na ich warunki to z Polski,nawet z tym biurem nie lata się do tego hotelu aż do maja.Poza tym wycieczki nawet na Costa ale inny hotel kosztują ponad 2500 zł na osobę (chodzi mi o konkretne warunki pobytu itd).Świetnie po prostu! Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

mczarna

#6319459 Napisano: 06.02.2017 23:08:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bezaczek7 napisał(a):

Wielkopolski: czy podgląd zdjęcia w trakcie dodawania wyświetla się tak samo w galerii i oni tylko tyle widzą? Zrobiłam zdjęcie w pionie i ucina mi mocno, a jak zmniejszam, to zdjęcie jest już za małe. Widać najwyżej pół talerza i kawałek butelki bez napisu emotka

U mnie sporo nie widać w ich galerii Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6319444 Napisano: 06.02.2017 22:28:36 w Auchan
U nas na 2 "Oszołomy" chyba wygrywało się rodzinami...Dla mnie to ewidentne losowanie, szczególnie widać po czasie publikacji wyników z weekendu. Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6319387 Napisano: 06.02.2017 20:39:42 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Zostałam olana...przez konkursy. Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6319376 Napisano: 06.02.2017 20:06:09 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
0 0

mczarna

#6318840 Napisano: 05.02.2017 20:42:36 w Dyskusje o wynikach konkursu
Claudia77 napisał(a):

mczarna napisał(a):

Jest i jej fotka w Jogobelli, ciastek nie ma ale dzieci i stół są, no i koszulki tradycyjnie fundatorem opisane. Pewnie poczytała na forum i w litery się tym razem nie bawiła.

i w dodatku tekst z błędem...kto spostrzegawczy?

"nie miał by", oj Baśka popraw, pewnie nas czytasz Wyświetl w wątku >>