Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
damiangoogle
Postów 124
Data rejestracji 07.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do tych zakresów IP - mysle ze oszust nie spodziewał się tak wspaniałego sukcesu i tak oszałamiającej skutecznosci, stad darował sobie zmienię IP. Wyświetl w wątku >>
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wszystkie zgloszenia dokonano botem w ciągu 1 h. I voila. To jest tak grubymi nićmi szyte ze sie nie moze udać. Ktoś przedobrzył. Wyświetl w wątku >>
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co więcej nie wiem jak przedstawia się sprawa cookie ze strony, jaki poziom danych zapisuje i jakie dane są zniego zczytywane. Ale organizator który nalezy do miedzynarodowej korporacji EURO RSCG mam nadzieję ze stanie na poziomie zadania.
Wyświetl w wątku >>
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tutaj tylko wystarczy sprawdzić zakres adresó IP. Na bank bot wpisywał paragony, a wszystkie są jak najbardziej oryginalne, zakres paragonó wskazuje, że zainwestowano około 5000 zł w proszki. Jak teraz oszust zostanie wyeliminowany i nic nie dostanie, to już więcej się nie pojawi na tej agencji.
Wyświetl w wątku >>
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Odnośnie wyeliminowania oszusta to :
Wystarczy aby sprawdzili zapis adresów IP, ten adres ip który wygrał, porównać ile jeszcze razy zgłosił paragony, następnie żadać przekazania wszystkich. Dam sobie rękę uciąć, że wiekszość skopiowanych numerów padła z tego samego adresu IP, a więc ktoś musiałby dostarczyć miliony paragonó i voila. Adres IP jest unikalny. Wyświetl w wątku >>
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.facebo...MarkaEPolska?fref=ts
Jak Oni wydadza te nagrody , to ja jestem w szoku. W zyciu juz nic nie kupię marki E. Co prawda kupilem artykółów za 2000, to ze nic nie trafiłem - spoko. Ale taką ściemę to mi sie scyzork otwiera.... Wyświetl w wątku >>
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://ejubileusz.pl/biedronka/zwyciezcy
Jedna osoba wygrałą wszystko, glowne nagrody w kolejnych po sobie paragonach, tak jakby udział wdzieło łącznie 50 zgłoszen i nikt więcej nic nie wysłał. Scima jakiej w zyciu nie widziałem. Wyświetl w wątku >>
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I napisz miła proszę, przy ilu parach były dostępne numery. Bo jak przy 1-2 rodzaju na kilkadziesiąt, to te co Tobie się spodobały - ja omijałem. Bo bralem obecnie tylko te, które są najdroższe i najlepiej schodzą na allegro.
I Droga Miła, widzisz, chyba nawet nie przeczytałaś uważnie tego co napisałem powyżej. Więc ja znajdę dla Ciebie informacje, a są nawet na wikipedii.
http://pl.wikiped...ia_Messaging_Service
Fragment :
,,SMS-y są przesyłane jednym z kanałów sygnalizacyjnych.
,,Przesyłanie SMS-ów odbywa się kanałami odpowiedzialnymi za sygnalizację. Pozwala to na otrzymanie wiadomości nawet podczas prowadzenia rozmowy i wówczas jest ona przesyłana kanałem SACCH. W pozostałych sytuacjach wiadomość jest dostarczana kanałem SDCCH..
Zegarów atomowych na sieci jest kilka. Aktualizują się na bieżąco z poprawką na opóźnienie przesyłu. Jak ktoś siedzi na internecie mobilnym, niech zapomni że będzie miał aktualny czas ze względu na opóźnienia wynikające z ping`u.
I co to oznacza. Oznacza to :
SMS nie są i nie będą wysyłane po 3G. Tak są wysylane tylko iMassage w iPhonie ( ale to nie sa w rzeczywistosci sms, co mozna wyczytac pewnie na wikipedii). Czy kiedys mozna bylo wysylac sms tak aby dochodzily w ulamek sekundy ? TAK. Gdy w Polsce w 1999r spółka Polkomtel ( plus zakupila sprzęt do sms ktory pracowal w oparciu o 3G. Taka sytuacja miala miejsce jednak tylko przez około 1-2 mce i działo sie to w sumie eksperymentalnie w aglomeracji warszawskiej i krakowskiej. Wycofano sie z tego pomyslu z wielu powodow. Obecnie zadnen operator na swiecie nie swiadczy wysylania sms w oparciu o 3G. Tej praktyki się po prostu nie stosuje ( chyba ze eksperymentalnie).
Co nie zmienia faktu, że niektóre komórki wysyłają sms znacznie szybciej niż inne. Ale to już zupełnie inna bajka
Wyświetl w wątku >>
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dlatego, że ( poszperaj na sieci a się dowiesz ), sms są wysyłane zupełnie innym kanałem niż są prowadzone rozmowy. Jest to kanał sygnalizacyjny. Gdybyś kiedyś pracowała przy zakładaniu masztów gsm i ich implementowaniu do sieci, to byś wiedziała.
Przy wysyłaniu sms znaczenie ma tylko to, czy mamy przeszkody do BTS ( nadajnika ), i siła ruchu w sieci. Ale dotyczy to tylko największych miast, gdy ktoś mieszka w mniejszej miescowosci, gdzie odbiornik jest 1 ( ale większej mocy) i znacząco oddalony i są po drodze przeszkody, to czas ten może się wzmocnić znacząco. Ale badałem to tylko w miejscach gdzie mieszkam.
Myślę, że jak poszukasz informacji, to znajdziesz odpowiedzi. I przestaniesz się mądrzyć, bo za grosz nie masz racji. Wyświetl w wątku >>
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://mapa.btsearch.pl/
Na tej stronie można sprawdzić, jak daleko się mieszka od nadajnika BTS. Jeżeli juz znajdziecie swój najbliższy, i widzicie go z okna w lini prostej z komórka to 3 sekundy. A jak ktoś mieszka na parterze, jest przysłonięty kolejnym blokiem np. z wielkiem plyty, to komórka dłuzej wysyła pakiet kontrolny i wówczas to 3,5 sekundy.
Wyświetl w wątku >>
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wygrać można najprosćiej wysyłająć sms około 56.5-57 sekunda ( sms idzie 3,5-3 sekundy do ich SMSC ). Przez sms udawało mi się wygrać co 4 kodem. I najmniej graczy jest wbrew pozorom ( wynika to z godzin w ktorych wygrywałem ) - 12-15 oraz 17-18. Nie brałem udziału od 6 do 9. O polnocy - jak się można domyslać gra bardzo wiele osob, bo kazdy mysli, ze inni juz odpuscili
Pozdrawiam Wyświetl w wątku >>
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
damiangoogle
Postów 124
Punkty karne 0
Konkursy dodane
damiangoogle