Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
romecky81
Postów 41
Data rejestracji 02.09.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zaczynam.
W jednym z konkursów Stock laureat nagrody głównej został wybrany niezgodnie z regulaminem o czym poniżej. Niesmak jest tym większy, że nagrodą główną był samochód.
Teraz o konkursie - komisja konkursowa wybierała jedno hasło, które w jej odczuciu było najlepsze w całym okresie trwania konkursu. Dodatkowo ta sama komisja wybierała codziennie jedną nagrodę dodatkową - dzienne najlepsze hasło.
Odpowiednie zapisy regulaminu konkursu:
1. W ciągu 14 dni od zakończenia Konkursu, spośród wszystkich prawidłowo zgłoszonych i spełniających wymogi Regulaminu Odpowiedzi, Komisja Konkursowa wybierze Odpowiedź, która w ocenie Komisji będzie najlepsza. Uczestnik Konkursu, którego Odpowiedź zostanie uznana za najlepszą otrzyma Nagrodę Główną.
2. Komisja Konkursowa będzie przyznawała również Nagrody Dodatkowe. Odpowiedzi zgłoszone codziennie (z zastrzeżeniem zdania następnego) do godz. 24:00 będą oceniane przez Komisję Konkursową, która w odniesieniu do wszystkich Odpowiedzi z danego dnia (z zastrzeżeniem zdania następnego) przyzna jedną Nagrodę Dodatkową za Odpowiedź, którą uzna za najlepszą.
I teraz rzecz, która się stała - nagrodę główną otrzymała osoba, która nie wygrała nagrody dodatkowej. Odpowiedź tej osoby nie była najlepsza w danym dniu a jednak była najlepsza w całym konkursie. Dla mnie to ewidentna sprzeczność, sprzeczność z cytowanym powyżej regulaminem. Tym bardziej, że wyboru dokonywała ta sama komisja. Czytając regulamin byłem święcie przekonany, że samochód wygra ktoś, kto wcześniej wygrał nagrodę dodatkową (był najlepszy w danym dniu). Przecież to bezpośrednio wynika z zapisów regulaminu. Wśród tych dodatkowo nagrodzonych byłem także ja...
Wysłałem odpowiednią reklamację, ale jedyną odpowiedzią było to, że wg organizatora nie było żadnego uchybienia i wszystko przebiegło poprawnie. Ja jednak chcę dociekać swoich praw - być może laureat nagrody głównej to jakiś przekręt, a sam konkurs z góry był ukartowany...
I tutaj liczę na Waszą pomoc. Co mogę dodatkowo zrobić? Do kogo skierować taką sprawę?
Może jest ktoś kto miał podobny przypadek, bądź ma doświadczenie w tego typu sprawach... Wyświetl w wątku >>