Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika koper

koper

#5325535 Napisano: 13.08.2012 01:03:00 w Rossmann

koper

#5323184 Napisano: 11.08.2012 09:20:08 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

a ja mam pytanie odnosnie mycia ząbków.
u nas narazie 2 i myję je szczoteczką ale co z pasta ? czy jest jakas pasta dla takich maluszków ? czy jest konieczna ? jesli tak to jaka.

Mój pediatra i mój dentysta twierdzą, że do 3 roku życia pasta nie jest potrzebna. Ja zamierzam się tego trzymać. Takie pasty dla dzieci nie zawierają fluoru, mają za to masę sztucznych substancji smakowych i zapachowych. Trujące nie są, wiadomo, ale, mimo wszystko lepiej ich nie jeść emotka
Moja córka ma trochę ponad 2 lata i zęby wyjemy szczoteczką namoczoną w wodzie. Do 3 urodzin wystarczy, ważne, żeby dokładnie szczotkować i usuwać wszystkie resztki pokarmów spomiędzy ząbków- tak mówi moja dentystka, a ja jej wierzę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5321236 Napisano: 09.08.2012 04:44:31 w Rossmann
joan napisał(a):

masza napisał(a):

dzasmina napisał(a):

masza napisał(a):

Czy były juz wyniki konkursu fotograficznego? Nie pamiętam tytułu......

to chyba ariel
http://www.rossne....aspx?contestId=1162

dzki, i znów pudło

A jedne dane się powtarzają emotka

To pewnie błąd, wczoraj było tylko 4 laureatów nagrody 1 stopnia, a drugiego stopnia 51 zamiast 50. Dziś już jest 5 osób nagrodzonych aparatem, pewnie zapomnieli wykasować nazwisko piątego laureata z drugiej listy.
Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5316518 Napisano: 06.08.2012 07:24:38 w Dziś cieszę się z.....
... tego, że mój mąż jutro, po ponad 2 tygodniach hospitalizacji, wyjdzie do domu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5315096 Napisano: 06.08.2012 07:38:06 w Rossmann
picola napisał(a):

proponuję aby osoby grające o rower wklejały swoje linki w topie kliknijcie, bo straszny bajzel się tu robi emotka

Popieram gorąco! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5315095 Napisano: 06.08.2012 07:37:38 w Rossmann
koper napisał(a):

Hmm, rano dostałam maila z zaroszeniem do rowerowego konkursu, od nieznanej osoby emotka coś mi się wydaje, że ktoś wykorzystał listę mailową, jaką zrobiłyśmy w grudniu, na konkurs e-kartki emotka
W rowerowym konkursie nie zamierzam brać udziału, bo mam uczulenie na klikane konkursy, za dużo stresu mnie kosztują, ale uważam, że ktoś, kto wykorzystał tę starą listę maili, stworzoną w zupełnie innym celu, zagrał mało fajnie...

I drugi mail od obcej osoby w tej sprawie...

Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5315072 Napisano: 06.08.2012 07:24:00 w Rossmann
Hmm, rano dostałam maila z zaroszeniem do rowerowego konkursu, od nieznanej osoby emotka coś mi się wydaje, że ktoś wykorzystał listę mailową, jaką zrobiłyśmy w grudniu, na konkurs e-kartki emotka
W rowerowym konkursie nie zamierzam brać udziału, bo mam uczulenie na klikane konkursy, za dużo stresu mnie kosztują, ale uważam, że ktoś, kto wykorzystał tę starą listę maili, stworzoną w zupełnie innym celu, zagrał mało fajnie... Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5314421 Napisano: 05.08.2012 04:22:23 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

co myslicie o takim torcie na roczek ?
http://www.carmel...i/tort_mis_yogi.html
fajny czy lepiej isc w klasyke ?

Cudny emotka Kubusiowi na pewno się spodoba.
Ja takich nie potrafię robić więc pójdę w klasykę emotka

najladniejsze sa te z masa marcepanowa ale jakie to jest nie dobre. sam cukier. fajnie wyglada ale wez to zjedz. szukam czegos ładnego ale z kremem. mam nadzieje,ze jak cos wybiore z oferty dnej cukierni i zrobia to nie bede rozczarowana ,ze pies ma zeza albo cos

Jeżeli chodzi o ozdabianie tortów urodzinowych, to ja polecam metodę frozen buttercream transfer, można samodzielnie zrobić na serio fajne rzeczy z maślanego kremu, nawet jak nie ma się zdolności plastycznych, a tort nie jest tak słodki, jak z masa cukrową.
Ja zrobiłam na drugie urodziny córki tort ze Świnką Peppą właśnie tą metodą. Starałam się zrobić zdjęcia krok po kroku, żeby dokładnie pokazać jak to zrobić.

http://www.koper-...wy-swinka-peppa.html

I polecam tę metodę, bo to na serio całkiem proste, a efekt może być bardzo ciekawy.

Można wpisać w wyszukiwarkę na youtube Frozen Buttercream Transfer i znaleźć masę filmików z wykonaniem różnych obrazków krok po kroku. Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5307350 Napisano: 31.07.2012 10:08:07 w Rossmann
mia napisał(a):

zarania napisał(a):

w Bourjois jest b. dużo nagród - w przeciwieństwie do ww. przez Ciebie konkursów - a od kilku dni trzeba naprawdę mieć pecha, by nie wygrać tego żelu.

Ano owszem, tylko ja inteligentnie grałam jak pamiętałam, czyli na początku, jak 100 osób naraz się rzucało, a teraz mogę sobie pogwizdać, jak już szanse wykorzystane... emotka

Ja zagrałam dziś o 11. Ze mną ok 10 osób, ale i tak nie mam zbyt wielkich nadziei, jeszcze ani razu w czasówce rossnetowej mi się nie udało.

A swoją drogą, to z jakiego zegara korzystacie?
Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5307335 Napisano: 31.07.2012 10:03:17 w skojarzenia
chleb- piekarnia Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5302723 Napisano: 27.07.2012 07:29:56 w Rossmann
No dobra, to ja powiem tak. Plagiat jest bezsprzecznie czymś nagannym i złym. Odesłanie nagrody i publiczne przyznanie się winy było dość dotkliwą karą, nie zdziwię się też zresztą, jeżeli Dorotus z Moich Wypieków zgłosi sprawę na policję.

Ale ten wątek na konkursowym forum to przecież zupełnie inna bajka.

Aerdna wróć tu, bo kto nam będzie robił podsumowujące przypomnienia o wynikach konkursów? Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5300544 Napisano: 25.07.2012 12:56:02 w Wkurza mnie...
A mnie wkurza to, że mąż leży w szpitalu, a ja nie mam z kim zostawić dziecka, żeby do niego pojechać (dopiero w weekend będę miała jak). Teraz mogę tylko pojechać do niego razem z córeczką, na 3 minuty dosłownie, tylko mu coś dać:( Nie mogę z nim posiedzieć, rozmawiamy tylko przez telefon. Wkurzają mnie kleszcze, które przenoszą durne choroby. I to, że choćby człowiek nie wiem jak uważał, to ciężko jest się przed nimi ustrzec.
Wkurza mnie też to, że chciałam odstresować się na konkursach, a na niczym nie mogę się skupić... Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5300485 Napisano: 25.07.2012 12:20:18 w Rossmann
Ja nie wiedziałam o kogo z forum chodzi, ale prędzej, czy później, ktoś podałby tu nick.

Aerdna mogła wybrać kilka rozwiązań.
Mogła iść w zaparte i wymyślać najróżniejsze tłumaczenia.
Mogła zniknąć z forum po angielsku
A wybrała najtrudniejsze- przeprosiny i publiczne przyznanie się.
Brawo za odwagę emotka

Ale nie mamy co się oszukiwać, tego postu z przeprosinami by nie było, gdyby na rossnecie nie został opublikowany wygrany przepis. Odesłanie nagrody do Rossnetu- jedyne możliwe rozwiązanie, ale uczciwie to by było nagrody wcale nie odebrać od kuriera, albo od razu po ogłoszeniu listy zwycięzców zadzwonić do rossnetu z wyjaśnieniami i przeprosinami.

Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5300374 Napisano: 25.07.2012 11:29:01 w Rossmann
polarniczka napisał(a):

a gdzie te zwycieskie przepisy mozna zobaczyc?

Tu:
http://www.rossne...na-cieple-dni,197657

Niestety zamieścili tylko przepisy z które dostały główną nagrodę.
Przepis z pierwszego miejsca jest skopiowany słowo w słowo stąd:
http://mojewypiek...Lody-piernikowe.html

Przepis z trzeciego miejsca jest inspirowany tym:
http://www.kwesti...agodami/przepis.html
Ale moim zdaniem, to już nie jest plagiat, bo i składniki są trochę zmienione i procedura wykonania jest napisana swoimi słowami.
Chociaż widziałam na fb Moich Wypieków, że ludzie burzą się, że i to jest oszustwo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5300200 Napisano: 25.07.2012 09:24:44 w Rossmann
A ja osobiście brzydzę się plagiatami. Niby każdy ma prawo zrobić lody piernikowe, bo sam pomysł lodów piernikowych nie jest chroniony prawem autorskim, ale już sam tekst przepisu, dokładny układ słów- a i owszem. Ostatnio głośna jest sprawa pewnej pani dietetyk, która wydała książkę kucharską z przepisami żywcem ściągniętymi z polskich blogów kulinarnych i wiem, że poszkodowane dziewczyny (prawdziwe autorki przepisów) nie odpuszczą.
Jeżeli chodzi o ten konkretny konkurs i lody piernikowe, to szkoda, że laureatka konkursu nie zadała sobie trudu na własnoręczne wykonanie lodów, przynajmniej drobne modyfikacje w recepturze i opisanie wykonania własnymi słowami. Pewnie nawet nie zdaje sobie sprawy ile czasu i wysiłku kosztuje własnoręczne opracowanie przepisu. No chyba, że było to za wiedzą i zgodą Dorotus z Moich Wypieków (w co niestety wątpię)
Mam nadzieję, że ta sprawa będzie miała jakiś ciąg dalszy, a nie zostanie zamieciona pod dywan... Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5297051 Napisano: 22.07.2012 04:32:33 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

dziewczyny, mam głupie pytanie... jak zatrzymać laktację?

tylko ja mam problem
teraz trochę mleko zaczęło napływać do jednej piersi... i nie wiem co robić
ściągać wszystko? ściągać tylko tyle ile muszę? co robić żeby zastopować laktację?
wszędzie pełno informacji ja laktację pobudzić, a jak zastopować to już nie emotka

Jak piersi nie bolą za bardzo to nie ściągać wcale. A jeżeli trzeba ściągnąć to nie do końca, tylko odrobinę, tak, żeby ulżyło tylko. Jak będziesz ściągać całość to będziesz dawała organizmowi sygnał, że ma mleko jest potrzebne i, że ma produkować dalej. Teoretycznie im mniej będziesz ściągać, tym szybciej laktacja powinna minąć.
Ale wiadomo, że każdy organizm jest inny, a od teorii to praktyki daleka droga emotka

A tak przy okazji, to super, że udało się w miarę bezboleśnie przestawić synka na mleko mod. emotka
I fajnie, że w końcu możesz się najeść tym co lubisz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5295502 Napisano: 20.07.2012 08:42:21 w Wkurza mnie...
wsciekly napisał(a):

augmentin za słaby

musi być lek na penicylinie - najlepiej w zastrzykach

Ale augmentin jest lekiem z grupy penicylin, augmentin to amoksycylina i dodatkowo jeszcze kwas klawulanowy dzięki czemu ma bardzo szerokie zastosowanie.

A w temacie to wkurza mnie, że są na świecie ludzie zdolni do zrobienia tak okropnych rzeczy jak w Denver. Skąd to się bierze? Nie mogę tego zrozumieć, i może nawet nie tyle mnie to wkurza, ile przeraża...
Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5284550 Napisano: 13.07.2012 01:36:44 w Rossmann
iva napisał(a):

koper napisał(a):

Wyniki Always:
http://www.rossne....aspx?contestId=1148

szkoda... u mnie nic

U mnie też niestety pusto emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5284530 Napisano: 13.07.2012 01:26:35 w Rossmann

koper

#5283447 Napisano: 12.07.2012 06:08:35 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Odebrałam w Rossmanie zestaw Cleanic Wyświetl w wątku >>
0 0