Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
koper
Postów 2236
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój sklep jest na liście na stronie c4, ale w regulaminie go nie ma. To w końcu bierze udział w konkursie, czy nie? Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I teraz nie wiem, czy warto wydać ładne kilka stów na naprawę starego laptopa, czy raczej szukać nowego
Na komputerze męża kompletnie nie mogę się odnaleźć. Nawet pisanie na klawiaturze jest inne niż na moim...
Nie lubię zmian.
Nagromadziło się u mnie w marcu wiele nieprzyjemnych zdarzeń, a ten laptop mnie dobił...
Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Laureatka w mailu też coś napisała pewnie, a organizator jest przecież super uczciwy i nagrodził to, co przeczytał w mailu. Link do filmiku też był i może nawet ktośtam w niego kliknął i rzucił jednym okiem przewijając niektóre fragmenty, ale nagrodzony został sam tekst, a film był tylko nieistotnym dodatkiem...
Mogę się założyć, że odpowiedź na reklamację będzie w podobnym tonie. Smutne to...
Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
edit: Ale jednocześnie ryczeć mi się chce... Żurawie znowu zaczęły krzyczeć i to znacznie bliżej, podeszłam do okna, żeby je zobaczyć i zauważyłam, że na łące którą uwielbiam zostały powycinane drzewa. Piękne wielkie drzewa leżą teraz i już się nie zazielenią na wiosnę... Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Neoznaczek jest znakiem opłaty pocztowej. Można go kupić przez internet, wydrukować w domu lub w biurze i użyć do opłacenia przesyłek Poczty Polskiej. Jest ważny przez rok od momentu zakupu.
(...)
Wszystkie Neoznaczki kupione przez Envelo są beznominałowe. Oznacza to, że ma na nich wydrukowanej ceny.
Można ich użyć do wysłania określonego typu przesyłki przez cały okres ważności, bez konieczności doklejania znaczków z dopłatą w przypadku zmiany cen usług.
(ze strony https://www.envel...dnik/neoznaczek.html )
Życzę powodzenia z reklamacją! Mam nadzieję, że odszkodowanie będzie wyższe niż utracona nagroda Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak oni doszli do tego, że znaczki zostały zakupione przed podwyżką, a nie po podwyżce? Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A po uwagach na forum jakość zdjęć się poprawiła, może ktoś by to docenił Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Serio masz ochote uderzyć mnie za to młotkiem po głowie? Tak się teraz robi? Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiesz co, jak klikniesz w link który wstawiłaś, tam będziesz mogła kliknąć w odnośnik do regulaminu. A w punkcie 11 regulaminu jest podana data kiedy nastąpi wybór najciekawszych zgłoszeń. Dodam, że ten dzień jeszcze przed nami
A w punkcie 13 jest podane ile dni może minąć od wybrania zwycięzców do poinformowania ich. Łatwo sobie można policzyć od kiedy do kiedy mogą informować Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak najbardziej możesz zrobić zdjęcie w dresie i napisać, że w Walentynki planujesz randkę z ciepłym kocykiem, kubkiem ulubionej herbaty i dobrą książką. Jak to fajnie opiszesz i sfotografujesz to możesz wybić się na tle "wystrojonych dziewczyn" i wygrać Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No właśnie, a jakbym tylko powiedziała mojemu, że chodzi o konkurs, to alkohol byłby na drugim paragonie. Niestety nic nie powiedziałam i w konkursie nie zagram, ale grzane wino było idealne... korzenne, z pomarańczami...
A jakąś wycieczkę jeszcze nam wygram w tym roku Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mąż chciał być dobry i troskliwy i wymyślił, że wieczorem zrobi mi grzańca, żebym szybciej wyzdrowiała, więc dokupił też wino...
Mam piękny, długi, ale zupełnie nieprzydatny paragon Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zamawialiśmy bezpośrednio u producenta (bez pośrednictwa żadnego sklepu), dzięki temu dostaliśmy 5 letnią gwarancję producenta, a na tym nam najbardziej zależało. Transport był jakąś dziwną firma przewozową (nie znałam jej wcześniej). Kurier mówił, że on dostarcza sprzęt do różnych sklepów i bardzo rzadko do prywatnych ludzi. W sklepach od niego odbierają bezpośrednio z samochodu, a z prywatnymi ludźmi ma kłopot...
Przez moment rozważałam nieodbieranie pralki, skoro kurier nie ma jak jej skutecznie dostarczyć, ale moja stara pralka popsuła się już tydzień temu, a kosz na pranie pęka w szwach...
Zgłoszę to, jeszcze nie do końca wiem gdzie i jak, ale zgłoszę...
Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kupiłam pralkę przez internet. Dostawa z wniesieniem i odbiorem starego sprzętu do utylizacji (tak też napisane na liście przewozowym). Przyjeżdża kurier (słusznych rozmiarów i w słusznym wieku), wchodzi do mnie na 2 piętro z lekką zadyszką, robi oczy Shreka i mówi mi, że jest mu strasznie przykro, ale on nie jest w stanie ani wnieść mi nowej pralki, ani znieść do samochodu starej... Ja go generalnie doskonale rozumiem, bo to jest niemożliwe, żeby ktoś samodzielnie nosił pralkę po schodach...
Pan był bardzo miły i było mu głupio, wiem, że to nie jego wina, tylko jego przełożonych, którzy wysyłają JEDNEGO pracownika zamiast DWÓCH, licząc że ten jeden zorganizuje sobie pomoc.
Udało mi się zorganizować pomoc w noszeniu tych nieszczęsnych pralek (pan kurier też pomagał nosić i bardzo, bardzo, bardzo się przy tym zmęczył).
I teraz nie wiem co robić. Jak poskarżę się firmie przewozowej, bo obawiam się, że jedyną osobą która oberwie, to będzie pan kurier.
Jak poskarżę się firmie od której kupiłam pralkę, to oni uderzą do firmy transportowej i oberwie pan kurier.
Jak nic nie zrobię, to pan kurier nie oberwie, ale ta firma dalej będzie naciągać na płacenie za usługę niemożliwą do wykonania...
Dostawę miałam darmową, ze względu na wartość zamówienia, ale jestem pewna, że firma od której kupiłam pralkę, dopłaciła przewoźnikowi za opcję wniesienia... Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wszystko masz udokumentowane, możesz wysłać im sukienkę i oficjalne pismo w którym napiszesz, że sukienka już raz była naprawiana i dalej występuje ten sam problem, który był już reklamowany i w związku z tym nie interesuje Cię kolejna naprawa, tylko zwrot pieniędzy.
Możesz napisać do rzecznika praw konsumenta (poszukaj w necie, pewnie masz kogoś takiego gdzieś w okolicy).
Możesz też wstawić zdjęcia odklejonego haftu i opisać historię nieudanych reklamacji na ich fb, ale bez emocji i naciąganych oskarżeń w stylu "oszuści, partacze i naciągacze", tylko suche fakty, żeby Cię potem nie ciągali za zniesławienie czy cośtam... To często działa...
Tylko jak już wstawisz to zrób "zrzut ekranu", żeby mieć potem dowód jak usuną...
Albo olać sprawę i naprawić sukienkę we własnym zakresie (w takim zakładzie krawieckim może się okazać, że przyszycie tego haftu będzie tańsze niż koszty wysyłki sukienki...). Ale to tylko wtedy, gdy na sukience Ci zależy i jedyny jej problem to ten nieszczęsny haft, jak rozchodzi się jeszcze gdzieś na szwach, albo jak masz zastrzeżenia co do jakości materiału, czy wykonania, to nie ma co naprawiać... Wyświetl w wątku >>