Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
koper
Postów 2236
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja córeczka też nie chciała jeść pieczywa, zjadała wędlinę i warzywa z wierzchu, a chleb zostawał, nawet potrafiła masło wydłubać palcem
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wtedy wiadomo, że konkurs porządnie przeprowadzony, a laureaci wybrani sprawiedliwie
OGROMNE GRATULACJE
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Znam ten ból...
A w temacie to wkurza mnie to, że chyba będziemy musieli zmodyfikować nasze wakacyjne plany, bo coś budżet za bardzo napięty się wydaje
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co ma piernik do wiatraka. Przeszkadza mi konkretny hałas, który nie daje spać mojej rodzinie i czy jest to młot pneumatyczny, czy derkacz to mam prawo być tak samo niewyspana.
Żeby może "zobrazować głośność" dodam tylko, że gdy odkurzałam w ciągu dnia mieszkanie, to głos derkacza dochodzący z łąki bez problemu przebijał się przez warkot odkurzacza...
Przecież ja nie robię żadnej krzywdy temu ptakowi, nie planuję nawet wypędzać go z jego terenów lęgowych, tylko żalę się, że nie daje mi spać...
A jak poczytasz sobie więcej o derkaczu, to dowiesz się, że on akurat potrzebuje "interwencji" człowieka. Nie jest w stanie biegać po całkowicie zapuszczonej łące, kiedyś mieszkał tylko w górskich terenach, gdzie łąki z natury są "mniej gęste",a dzięki temu, że ludzie zaczęli kosić łąki przeniósł się na inne tereny. Optymalne dla niego są taki łąki koszone raz, 2 razy w roku, a że właśnie taką łąkę widzę z moich okien, to mam pecha...
Początkowo myślałam
Ale w planach mam zakup jakiejś perliczki, czy innego ptaka i podczas obiadu będę sobie wyobrażać, że to mój ulubieniec
A derkacz szczęśliwie przeniósł się chyb na drugi koniec łąki. Dalej go słyszymy, ale duuuużo ciszej, już da się spać
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja uwielbiam przyrodę, kocham ptaki i bardzo się cieszę, że mieszkam w takim miejscu. Jak wczesną wiosną żurawie budzą mnie swoim krzykiem o 6 rano, to jestem przeszczęśliwa i wychodzę na balkon robić im zdjęcia. Z utęsknieniem czekam na mojego dyżurnego słowika itd.
Ale ten konkretny ptak jest maksymalnie irytujący. Wiem, że derkacz przywołuje partnerkę i jest duża szansa, że jak już zbuduje z nią gniazdo to przeniesie się na tyle daleko, że nie będę już go słyszeć.
Żeby on śpiewał to by nie było problemu, ale on skrzeczy obrzydliwie i niezwykle donośnie, a chyba najgorsze jest to, że robi to przez kilka godzin bez przerwy. Robi to na tyle głośno (wyczytałam, że aż 120 decybeli
Derkacza można posłuchać np tu:
http://ptaki-roln...ocian.org.pl/derkacz
Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale na Twoim miejscu i tak zgłosiłabym kradzież w komendzie... Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trzeba im napisać dlaczego lubi się napoje Hortex. Jak napisze się fajnie i od serca, to przyznają kosz, a jak im się nie spodoba to dają kosza
(edit:widzę, że nie tylko ja na to wpadłam
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak na chłopski rozum to kaszanka pewnie ma sporo żelaza, a żelaza w ciąży często brakuje, więc jedz na zdrowie
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli to na co masz ochotę nie jest "niezdrowe" to nie widzę żadnego racjonalnego powodu, żebyś sobie odmawiała
Fizjologia, czysta fizjologia, organizm sam wie najlepiej czego mu brakuje i podpowiada
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Można zapłacić przez PayU i tak.
Wybiera się wszystkie wygrane aukcje, a potem w kosztach dostawy jest opcja "inne" czy jakoś tak i jak to się wybierze, to można ręcznie wpisać kwotę, którą ustaliło się ze sprzedającym. Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
na 21 maja (ale chyba zapomnieli o 20, bo nikt się nie chwalił).
Smsów z 22 mam nadzieję, że jeszcze nie było, bo sama czekam
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po pierwsze mam nadzieję, że razem z mamą wyszłyście od razu jak tylko, Twój facet powiedział, że pies jest u siebie, a Twoja mama nie...
A co do sprawy w parku, to jak Twój facet "da w pysk" właścicielowi tamtego psa, to mam ogromną nadzieję, że sprawa znajdzie swój finał w sądzie...
To co tu opisujesz jest dosłownie straszne... Wyświetl w wątku >>