Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
koper
Postów 2236
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj tam czepiasz się, to zdanie ma bardzo głęboko ukrytą głębię, którą nie wszyscy są w stanie zauważyć, a komisja konkursowa jak w coś gra to zawsze wybiera Super Easy Mode (jak na tym filmiku: https://www.youtu.../watch?v=XV64ZSs6W3k ), więc ten najwyższy poziom zrobił na nich wrażenie, i musieli autorowi przyznać jakąś nagrodę...
Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chodźcie puścimy dziś ze 30 losowych smsów z wygranymi i wejdziemy na e-konki pośmiać się z tego co piszą konkursowicze, jakie teorie snują o kolejności i co ciekawego wymyślają. Taka zabawa na piątek.
Resztę smsów wyślemy pod koniec regulaminowego czasu Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ryzyko, że ten kleszcz był zaraził ją boreliozą, czy zapaleniem opon jest stosunkowo niewielkie, musisz tylko obserwować córkę. Sprawdzać czy nie robi się rumień w miejscu ukąszenia, no i pilnować, czy za tydzień, dwa trzy nie będzie miała gorączki z bólem głowy (wtedy też poproś szwagierkę, żeby pomogła Ci sprawdzić czy córka ma sztywność karku).
A jeżeli chodzicie po lesie, czy po łąkach na których mogą być kleszcze to po pierwsze, trzeba się dokładnie oglądać po przyjściu do domu (ale te podstępne kreatury umieją się dobrze schować), a po drugie, dobrze jest umieć samodzielnie usuwać kleszcze, żeby nie czekać na "fachowca", a jak najszybciej usunąć zbója- to wcale nie jest trudne- a im mniej tej swojej śliny zdąży wpuścić do człowieka tym lepiej...
Dla pocieszenia powiem, że ja mam jakiś dar przyciągania kleszczy. Zawsze, ale to zawsze jak wracam z lasu to zdejmuję z siebie co najmniej jednego chodzącego (dopóki się nie wbije na szczęście groźny nie jest), ale co roku mam jednego, czasem dwa w sezonie wbite. I jeszcze żaden mnie niczym nie zaraził (przeciwko zapaleniu opon jestem zaszczepiona). Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jedź teraz z kimś do siedziby tej firmy i każ sobie pokazać te okna i zmierz je dokładnie. Porównaj wymiary okien z wymiarami na umowie.
Ta firma na bank coś kręci. Jakie barnie okien w komis? O czym oni mówią?
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że uda Wam się z nimi wygrać Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zamawiałaś nowe okna. Firma kazała klientowi samodzielnie zmierzyć okna, zaznaczając w umowie, że za błędy ponosi odpowiedzialność wyłącznie klient.
Wysłaliście do firmy wymiary, oni po jakimś czasie zjawili się u Was z oknami. Powiedzieli, że okna są za duże, ale nikt nie zmierzył okien dostarczonych przez firmę. Firma okna zabrała do siebie.
I kilka pytań.
Czy na umowie są umieszczone pomiary podane przez Twoją mamę, czy ona to nie wiem, telefonicznie im podawała.
Czy za te okna już zapłaciliście, czy dopiero macie zapłacić.
Na serio zabrali te okna? Jak tak to karz im je przywieźć i zrób z nich chociażby szklarnię na działce, ale nie oddawaj okien ten firmie, no chyba, że jeszcze nie płaciłaś... Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam nadzieję, że nie pozwoliłaś im zabrać okien.
Masz gdzieś zapisane wymiary które podała mama? Zmierz dokładnie okna i porównaj z wymiarami mamy.
Zapłaciłaś już za okna? Jeżeli tak to oczywiście nie oddawaj im okien i muszą zwrócić Ci chociaż część pieniędzy (np. za montaż)
Poszukaj w internecie opinii o tej firmie, jeżeli to ich stała praktyka to coś znajdziesz.
No i chyba zgłosiłabym się do rzecznika praw konsumenta, może poradzi coś rozsądnego, przecież musi być jakiś sposób...
Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
edit:
Trochę źle się wyraziłam, chodzi mi o to, że jego działanie na układ oddechowy to właściwie tylko rozszerzenie oskrzeli, nic nie leczy, tylko pomaga "zaczerpnąć oddech".
A działa na receptory, które są zlokalizowane na mięśniach gładkich, nie tylko w oskrzelach, ale też w naczyniach krwionośnych, układzie pokarmowym , itd. Nie jest obojętny dla organizmu. Szczególnie trzeba uważać na oczy, berodual podawać najlepiej przez ustnik umieszczony w buzi, ewentualnie przez szczelną maseczkę, żeby ten "dymek z lekiem" nie leciał na oczy, jak już ma gdzieś lecieć to ewentualnie do dołu, a nie do góry.
No i jeszcze kwestia dawki, przy wadze mniejszej niż 22 kg trzeba na prawdę ostrożnie dobierać bezpieczną dawkę.
Gdyby moje dziecko nie miało astmy, to bym w życiu nie podała berodualu, owszem pomaga przy "kaszelku", bo rozszerza oskrzela, tylko jakim kosztem... Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam chociaż nadzieję, że numer paragonu trzeba będzie podawać... Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wygrały kakaowe z kawałkami mlecznej i gorzkiej czekolady
Smaczne były, w "moim rankingu" zajęły drugie miejsce ale spoko Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Normalnie ryczeć mi się chce. Przez te obrzydlistwa wychrzaniłam dzisiaj masę "dobrego" jedzenia. Szafki wymyte i przetarte octem, porozkładane listki laurowe. Normalnie pół dnia dzisiaj z mężem czyściliśmy kuchnię.
Łącznie było tylko 6 latających moli (te ich pajęczynki były w mąkach, kisielu, orzechach). I łudzę się, że może dopiero niedawno dostały się do nas i udało się wszystkie wytłuc i pozbyć wszystkich jajeczek i larw...
A jeszcze bardziej wkurza mnie to, że moja córeczka po 5 dniach w przedszkolu wstała dziś z katarem i gorączką... Przecież te choroby przedszkolne nie biorą się z kosmosu, ktoś musiał przyprowadzić podchorowanego brzdąca, który pozarażał innych, jak tak można Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czyli pewnie nie dostałaś paragonu niefiskalnego z kodem do odblokowania konkursu.
Ale to nic, to się często zdarza.
Zrób zdjęcie/skan paragonu fiskalnego i wyślij na maila Obsluga_Klienta@rossmann.com.pl
Opisz krótko sytuację, napisz o który konkurs Ci chodzi i mailem podeślą Ci kod odblokowujący konkurs (u mnie trwa to zazwyczaj max 2 dni robocze) Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gdy dziś rano odsłaniając rolety, zobaczyłam przez okno, że na ławeczce na placu zabaw leży mój telefon
Wieczorem wyszłam z córeczką na plac zabaw i zostawiłam, ech roztargnienie Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jednorazowy zakup w jednej z drogerii Rossmann w czasie trwania konkursu minimum dwóch dowolnych produktów marki Vibovit Wyświetl w wątku >>