Reklama na e-Konkursy.info

Konkurs Kup, schrup i leć. Lorenz Aldi

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika koper

koper

#6254753 Napisano: 15.09.2016 10:58:51 w Dyskusje o wynikach konkursu
Regulaminu nie naruszył, zrobił przecież inne ujęcie w tym samym miejscu, z tą samą osoba i z tymi samymi rekwizytami.

Naruszył tylko (albo aż!) "kodeks konkursowy", który zakłada:
*możesz grać bez paragonu w konkursach bez podawania numeru paragonu, bo zakupy są drogie. Kupisz jak wygrasz.
*możesz grać na rodzinę, powiat, zwierzęta domowe i gospodarcze
*możesz wysyłać ten sam numer paragonu z kilkudziesięciu starterów, to przecież już inne zgłoszenie
*na paragonie jest wiele ciekawych numerów- obok daty, numer systemowy, numer kasy- nie musisz się ograniczać do wybrania tylko jednego z nich!
I ostatni punkt kodeksu, najważniejszy, złamany właśnie przez laureata konkursu:
*jeżeli wyślesz jakieś zdjęcie na konkurs foto, to nigdy, przenigdy nie możesz zrobić podobnego zdjęcia na inny konkurs foto. Dla pewności spal całą scenografię, ubrania i wszystkie rekwizyty, zerwij kontakt z osobami które uwieczniłeś na zdjęciu i dla pewności zaznacz sobie na mapie dokładne miejsce, żebyś nigdy nie wrócił tam z aparatem. Wyświetl w wątku >>

koper

#6248546 Napisano: 01.09.2016 11:53:11 w Wkurza mnie...
cherry_coke napisał(a):

pioge7 napisał(a):

...

Wydaje mi się że nie on to kto inny... Po prostu czytał co mu napsiali.. Ktoś też to zrobi. A jego... Będzie można zobaczyć od grudnia gdzie indziej,., i jak ktoś go lubi obejrzy w wp i tyle...

To może inaczej... Choć darzę sympatią Orłosia to zmiana jego osoby jest przypieczętowaniem wszelakich zmian których nie widzimy i które sprawiają że coraz mniej osób ogląda Teleexpress. 

Telewizji publicznej nie oglądałam i nie oglądam, ale rozwaliło mnie, jak przeczytałam, że zgodnie z "ustawą dekomunizacyjną" będą zmieniane nazwy ulic. I w moim rodzinnym mieście zastanawiają się również nad zmianą nazwy ulicy Zwycięstwa. Po prostu zwycięstwa, bez żadnego dodania czyjego, jakiego itp, zwykła ulica ZWYCIĘSTWA.
I tak mi się przypomniał stary, bardzo stary kabaret Mana i Materny w którym chcieli zmienić nazwę ulicy Uśmiechu, bo "wiadomo, kto się wtedy uśmiechał!"

edit: Nawet udało mi się znaleźć ten skecz:
https://www.youtu.../watch?v=oZgmPM5EdRY

Myślę, że posiedzenie tej komisji mogło wyglądać bardzo podobnie 
emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
2 picola, ziolko 0

koper

#6248529 Napisano: 01.09.2016 11:36:30 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

koper napisał(a):

(...)
Czy nie masz nic przeciwko pozostawienia tematu "paragony" w niezmienionej formie?
a) Tak, nie mam nic przeciwko
b) Nie, nie mam nic przeciwko

emotka

"czy nie mam nic przeciwko..." i odpowiedzi.. hmm... jak dla mnie to sformułowanie jest trochę dziwne emotka

To miał być żart emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#6248503 Napisano: 01.09.2016 11:04:41 w Wkurza mnie...
Odnośnie całego paragonowego tematu, to może warto by poznać opinię większej ilości użytkowników forum. Nie wszyscy chcą się publicznie wypowiadać na ten temat, ale anonimowa ankieta na głównej stronie mogłaby wiele wyjaśnić. 

Mam już nawet propozycję pytania i odpowiedzi:

Czy nie masz nic przeciwko pozostawienia tematu "paragony" w niezmienionej formie?
a) Tak, nie mam nic przeciwko
b) Nie, nie mam nic przeciwko

emotka Wyświetl w wątku >>

koper

#6247551 Napisano: 30.08.2016 11:53:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
olus15 napisał(a):

Gdzie mogę kupić promocyjnego Monstera. Proszę o pomoc, zależy mi aby wygrać bilety na Grand Prix Toruń dla taty. Niestety jestem uziemiona na kilka tyg., a chciałabym męża wysłać po produkt do określonego miejsca.

Wczoraj widziałam w Kauflandzie, stała oddzielna kartonowa półka z reklamą konkursu, a na niej promocyjne mentosy

Edit: Przepraszam, dopiero po wysłaniu odpowiedzi zobaczyłam, że pytasz o Monstera, a nie mentosy, które mi się wczoraj rzuciły w oczy  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#6247452 Napisano: 30.08.2016 09:59:45 w Wkurza mnie...
taalvikki napisał(a):

do tego dochodzi jeszcze jedna kwestia, a mianowicie taka, że to głównie organizator ponosi odpowiedzialność za takie "cwaniakowanie", bo nie chce paragonu czy jego numeru w zgłoszeniu. więc: jeżeli by patrzeć od strony logiki i regulaminu takich konkursow, to cwaniakowanie nie jest cwaniakowaniem, tylko czytaniem ze zrozumieniem. aczkolwiek, jak już rzekłam, nie przepadam za takim stylem gry jakos wielce.

To argumentacja w stylu, że turysta wsiadający na lotnisku do "pseudotaksówki" i dający się naciągnąć na kilka stów na kursie który powinien kosztować max 2 dychy sam jest sobie winien, bo mógł wcześniej poszukać w necie jak sprawy się mają, z nie zakładać naiwnie, że spotka uczciwych ludzi.

Albo ktoś kto w restauracji powiesi na oparciu krzesła marynarkę (z porfelem w kieszeni) i zajmie się jedzeniem obiadu zamiast pilnowaniem swoich rzeczy . No sorry, ale to tylko jego problem! Ten człowiek ze stolika obok został wręcz sprowokowany do kradzieży wystającego z kieszeni portfela. 

Już nie mówiąc o głupiej kasjerce, która pomyli się wydając resztę (na korzyść klienta). Chyba logiczne, że tylko skończony idiota oddałby jej "nadwyżkę". Jak baba nie umie liczyć, to niech potem oddaje to ze swojej wypłaty!

Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

koper

#6247060 Napisano: 29.08.2016 10:29:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Agnes napisał(a):

adrian napisał(a):

http://www.e-konk...co.html#.V8PJKjVFz4U

Ktoś wie czy w zadaniu konkursowym Tesco Hasbro chodzi o przedmioty typu długopis, zeszyt, ołówek czy przedmioty takie jak matematyka, chemia, biologia itd.? emotka

przedmioty to chemia fizyka itp a ołówek to raczej przyrząd
no chyba że się mylę

A ja myślę, że to konkurs kreatywny, gdzie każda interpretacja będzie odpowiednia, byleby była ciekawa.

Na szczęście nie jest to matura z polskiego, gdzie trzeba wstrzelić się w klucz odpowiedzi.  Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#6246117 Napisano: 25.08.2016 20:30:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
brudny napisał(a):

trampek, napisał(a):

mam pytanie czy jak napisze do smolara zeby podali mi  ktory nr paragonu wygral odpisza w miare szybko? bo wyggralam 3x sztabke zlota mam 3 paragony i gralam na 3 osoby teraz nie wiem ktory wygral bo nie zapisałam w pospiechu wysylalam. dzieki za odp emotka

wtedy nie dostaniesz nagrody, bo warunkiem było samodzielne zakupienie piwa i wysłanie zgłoszenia emotka  chyba wiesz kiedy kupowałeś sobie piwko, a kiedy rodzina? emotka

Ale chyba rodzina może trzymać paragony w jednej szufladzie tej samej komody? Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#6246022 Napisano: 25.08.2016 16:22:13 w Wkurza mnie...
W jaki sposób?
Wysyłają mailem niby potwierdzenie przelewu, który zostanie odblokowany przez bank dopiero jak dostarczą do banku skan potwierdzenia nadania przesyłki. Zapewniają, że tego przelewu nie da się cofnąć, a procedury w banku są takie jakie są i nie da się ich obejść.
Zdarzają się niestety naiwni ludzie, którzy paczkę wysyłają, przesyłają skan nadania i czekają na nienadchodzący przelew... Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#6245279 Napisano: 24.08.2016 11:10:00 w Kaufland konkursy
Dziękuję bardzo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#6245272 Napisano: 24.08.2016 10:43:37 w Kaufland konkursy
Nie mam teraz jak przeczytać kauflandowego regulaminu z samochodami i bardzo proszę o pomoc emotka

1.Dzisiaj kończy się pierwszy etap?
2. Czy paragony muszą być z czasu trwania etapu konkursu?
3.Czy w akcji z bonami też są etapy, czy mogę mieć np. 3 paragony z tego tygodnia, 2 z kolejnego i wymienić je na bon w przyszłym tygodniu? Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#6244939 Napisano: 23.08.2016 15:20:55 w SZUKAM....
joan napisał(a):

Kliknęłam coś i zastępuje mi litery zamiast je wstawiać - dzieje się tak tylko na forum ekonkowym emotka
Help.

insert? Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#6244691 Napisano: 23.08.2016 11:21:25 w Paragony
Mysia napisał(a):

mam paragon Kamis Biedronka, sprzedam za 5399,00 zł emotka

Przy takiej podaży musisz przecinek przesunąć o 3 miejsca w lewo, żeby sprzedać emotka

Czy znajdzie się kiedyś jakiś admin, który wymyśli jak skończyć z tym wspieraniem "kreatywnych oszustów", którym chomik zjada paragon w każdym konkursie? Wyświetl w wątku >>

koper

#6244678 Napisano: 23.08.2016 11:15:48 w Biedronka
cc_investigator napisał(a):

Nie wierze, ze jak ktos gra o takie nagrody to nie ma paragonu. 

emotka emotka emotka

Nie wierzę, że po zajrzeniu w wątek paragony ktoś może w to nie wierzyć  emotka

Przecież nawet nie trzeba się ogłaszać, że wygrało się bez paragonu.
Już jest tam pełno propozycji sprzedaży.

Wystarczy potem takiemu sprzedającemu napisać pw, powiedzieć oczywiście, że wygrało się tylko kosz piknikowy (żeby nie szalał z ceną).
Powiedzieć też, że negocjuje się cenę z kilkoma osobami i kupić paragon za mniej niż 10 zł Wyświetl w wątku >>

koper

#6244243 Napisano: 22.08.2016 14:21:26 w Biedronka
skarb888 napisał(a):

do grudnia to już kolejne edycje i tylko bieżące paragony.
Też nie zgłosiłam żadnego paragonu do k. lipca i niestety te stare paragony nadają się teraz tylko kosza.

Chyba piknikowego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#6244213 Napisano: 22.08.2016 13:47:08 w Biedronka
magnus napisał(a):

koper napisał(a):

Ale może z Kamisem ludzie nie będą tak chętnie paragonów sprzedawać za grosze, bo bardziej będzie się opłacało zagrać nim w kamisowej loterii emotka

Patrzcie o ile więcej nagród by było na forum, gdyby nie ludzie sprzedający paragony kombinatorom emotka

i gdyby nie było chamstwa grającego bez paragonów emotka

Gdyby nie mieli gwarancji, że kupią paragon od jelenia, albo zamienią "dodatkową wygraną" na paragon od łosia, to sami by nie grali bez paragonów...
Mam wrażenie, że są już na forum osoby, które pierwszego dnia konkursu robią zakupy na dwa paragony, wcale nie grają, bo po co tracić czas i kasę na smsy i jak tylko są wyniki to ogłaszają się w wątku paragony z propozycją superwymiany...

Tak czy siak, żeby nikt paragonów nie sprzedawał, to nikt by bez paragonu nie grał Wyświetl w wątku >>

koper

#6244205 Napisano: 22.08.2016 13:35:31 w Biedronka
Ale może z Kamisem ludzie nie będą tak chętnie paragonów sprzedawać za grosze, bo bardziej będzie się opłacało zagrać nim w kamisowej loterii emotka

Patrzcie o ile więcej nagród by było na forum, gdyby nie ludzie sprzedający paragony kombinatorom emotka Wyświetl w wątku >>

koper

#6244113 Napisano: 22.08.2016 11:06:50 w SZUKAM....
danaaa napisał(a):

Szukam informacji, czy na rowerach z NIVEA w Tesco napis "NIVEA" można usunąć? Jest namalowany, czy to jakaś naklejka? Sprawdzał ktoś?

Jest namalowany Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#6242225 Napisano: 18.08.2016 10:32:50 w SZUKAM....
Pewnie, że jest warty!
Teraz to tylko kubek, ale następnym razem może być coś cenniejszego. Dzwoń jak najszybciej, może "kurier" jeszcze pamięta u kogo zostawił.
Nawet jak kubek się nie znajdzie, to następnym razem zastanowi się komu ma dostarczyć przesyłkę... Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#6242022 Napisano: 17.08.2016 17:28:52 w WC - rozmowy o wszystkim
Niebieska_Laguna napisał(a):

Byłam dziś w aptece po tabletki przeciwbólowe Solpaldeine, są bez recepty, a Pani poprosiła mnie o dowód... Tak się zdziwiłam, że nawet nie zapytałam o co chodzi, po co dowód  do tabletek? Ktoś wie? Rejestrują kto kupuje?

Zgodnie z nowelizacją ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii trzeba być pełnoletnim, żeby kupić  opakowanie leku zawierającego pseudoefedrynę, dekstrometorfan lub kodeinę.  A Solpaldeine zawiera kodeinę.
http://www.mz.gov...torych-innych-ustaw/ Wyświetl w wątku >>