Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
koper
Postów 2236
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A na katar polecam wodę z solą morską, taką jak dla noworodków, na prawdę pomaga Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przecież właśnie napisałam, że swędzenie może mieć masę niegroźnych przyczyn Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak byłam w ciąży, też swędziały mnie dłonie i brzuch, też obawiałam się, że to cholestaza, ale po badaniach okazało się, że jednak nie
Ale poczytałam sobie wtedy więcej o tej dolegliwości, i pamiętam też, że obejrzałam jakiś wywiad z Justyną Steczkowską. Ona w ciąży miała cholestazę i fajnie o tym opowiadała. Nie pamiętam niestety już dokładnie, ale wiem, że podtrzymało mnie to na duchu gdy czekałam na wyniki badań. Generalnie cholestaza nie jest taka straszna jak się wydaje i grunt to dobrze postawiona diagnoza, czyli dobra opieka lekarska, wtedy dziecku nic złego nie grozi A powodów swędzenia w ciąży może być cała masa, więc nie martw się, może to coś zupełnie niegroźnego Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
też to przerabiałam, niestety nie mają obowiązku dopisać nic na paragonie na Twoją prośbę, ale osobiście dziwię się, że tego nie robią, przecież to tylko chwilka, a klinet któremu odmówili nie wróci już do tego sklepu. Niemniej jednak ja w takich sytuacjach prosze o wystawienie faktury, na której mam być dokładnie opisany kupiony produkt. Jak nie pamiętasz swojego NIP-u to nie szkodzi, faktura musi być z NIP-em sprzedającego, NIP kupującego nie jest konieczny. Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trochę kosztowała, ale nie żałuję tego zakupu, tak więc z czystym sercem polecam Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ktoś może znalazł te wyniki? bo ja nie mogę znaleźć na ich stronie
http://www.bebilo.../mama_wraca_do_pracy Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pewnie właśnie to przeczytał i chciał być szybszy niż allegro nie przyszło mu do głowy, że ktoś może rzeczywiście sprzedawać bony
http://technologi..._daj_sie_nabrac.html Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pewnie i tak wygra hasło PASCAL- dodaj do ulubionych Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wtedy mogę Cię zapewnić, że w poradni znajdzie się dla Ciebie dużo wcześniejszy termin tylko przy rejestracji powiedz, że jesteś w ciąży.
Ja tak miałam, jak miałam podejrzenie toksoplazmowy w ciąży, telefonicznie nie dało się zarejestrować, więc musiałam pojechac do poradni, jakiś pan w kojence przede mną dostał termin do tego samego lekarza za 4 miesiące, a ja miałam wizytę już następnego dnia. Na szczęście u mnie okazało sie tylko, żebył to fałszywy alarm, toksoplazmozy nie miałam , ale to tak na marginesie.
Diabetolog zinterpretuje ten wynik, zleci ewentulanie jakieś kolejne badania i pomoże Ci z dietą, ewentualnie jakieś leczenie wprowadzi. Nie ma co się stresować, wiele kobiet ma problemy z cukrem w ciąży, a potem rodzą zdrowe dzieci, a problemy z cukrem po ciąży najczęściej same przechodzą. Bez paniki i nerów, tylko spokojnie załatw skierowanie do diabetologa, im szybciej tym lepiej. Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko patrze, że do tego całego MOPSU potrzebujesz z US delkaracje o dochodach, czy coś takiego sprzed 2 lat, i dochód dzieli się na 3, bo razem z dzieckiem. Tak mi się przynajmniej wydaje, tak tłumaczyła mi pani w MOPSIE jak składałam podanie o becikowe, mówiła mi, żeby złożyć też o te dodatkowe od gminy zależne od dochodu. Dziecko urodziłam w 2010 roku i musiałam przynieść z US zaświadczenie za 2008 rok. Nie z 2009 roku, bo jakby ktoś składał w styczniu 2010 r. to w US nie mieliby jeszcze gotowego za 2009r. dlatego w przepisach jest, że sprzed 2 lat. Więc może zapytaj w MOPS u siebie jakie są przepisy,zapytać nie zaszkodzi Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
inf. na pw Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do prezentów weselnych, to uważam, że jest to sprawa młodych co chcą dodstać, ale też sprawa gości, co i ile mają ochotę im dać teksty w stylu, że ktoś dał za mało, są delikatnie mówiąc nie na miejscu, chyba, ze w zaproszeniu ktoś zaznaczył, że welsele kosztuje 300zł od osoby, więc mniej niż 600 od pary w koprecie być nie może przecież gości zaprasza się po to, zeby byli blisko w tym szczególnym dniu, a nie ze względu na prezenty Osobiscie jakbym dostała takie zaproszenie to grzecznie bym odmówiła i nie przyszła wcale na wesele.
A co do kwiatów, to moim zdaniem kupownie kwiatów to jest po prostu wyrzucanie pieniędzy, jak młodzi dostaja kilkadziesiąt bukietów kwiatów to co mają z nimi zrobić? Ja prosiłam o to, żeby nie dawać nam kwiatów. A uważam, że najfajniej jest poprosić o coś dla domu dziecka. Znaleźć dom dziecka w swojej okolicy, zajść tam na chwilę, albo chociaż zadzownić i powiedzieć jaka jest sytuacja i czy czegoś może potrzebują. Dyrektorka wtedy mi akurat powiedziała, że zabawek i artykułów szkolnych mają sporo, bo dostają od sponsorów, ale, że brakuje im słodyczy dla dzieci. Gość na kwiaty przeznacza zazwyczaj ok 30 zł. Wiecie ile fajnych słodyczy można kupić za 30 zł? A wiecie jaką frajdę mają dzieciaki jak parę dni po ślubie przychodzi się do nich z masą słodyczy ? Moim zdaniem takie wspomnienia są cenniejsze niż wspomniania ze wsólnego sprawdzania sterty kuponów totka, czy szukania wazonów na kilkadziesiąt bukietów, ale to mje subiektywne zdanie
A i jeszcze wkurza mnie to, że mam balkon od południowej strony i żadne kwiatki nie chcą tam ładnie rosnąć... Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I dziewczyny na prawdę bierzcie ze sobą cytrynę. To na wynik badania nie wpływa, a jak pani pobierająca krew upiera się, że nie można to już wasz wybór czy będziecie się kłócić. Ja bym się uparłam, żeby glukozę rozpuściła mi w mojej chłodnej wodzie, którą przyniosłam w butelce, a nie w ciepłej wodzie z czajnika i sama sobie bym wcisnęłam sok z cytryny. Na szczęście nie miałam takiego problemu w laboratorium w którym robiłam ten test w czasie ciąży. Wtedy pije się poprostu przesłodzoną lemoniadę, a nie ciepły, słodki ulep...
Niestety jak nie wypije się całości, lub jak się nawet małą część zwymiotuje, to wynik trudno jest zinterpretować poprawnie, bo nie wiadomo ile dokładnie glukozy oranizm przetrawił. No i ważne jest żeby po wypiciu siedzieć spokojnie, albo nawet leżeć i nie spalać tego cukru w ruchu Oczywiście jak przejdziecie spacerkiem kilka metrów to tragedii nie będzie, ważne, żeby generalnie odpoczywać a nie się męczyć między wypiciem a pobraniem krwi, żeby sprawdzić ile glukozy w tym czasie spali organizm w spoczynku.
Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Napewno nic złego Cię tam nie czeka może zbadają Ci poziom insuliny, a na pewno podpowiedzą jak powinnaś się odżywiać. Szkoda, że nie zapytałaś od razu swojego lekarza dlaczego dał Ci to skierowanie Wyświetl w wątku >>
koper
Postów 2236
Punkty karne 0
Konkursy dodane