Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie Ja żałuję że nie kupiłam wcześniej... Byliśmy już z synkiem w górach i niosłam go na rękach A tak byłoby mi wygodniej i już bym miała zakup z głowy... Ale jak teraz kupię to przy następnym będę mieć to z głowy
A co do chusty to mam elastyczną i nosiłam synka tylko na wakacjach jak byliśmy nad morzem... Naprawdę super sprawa. Jak sobie pomyślę że miałabym pchać wózek po piasku to aż dreszczy dostaję a po wakacjach synek już praktycznie mi wyrósł z chusty (w mojej można było nosić do ok 9 kg a z niego niezły pulpecik był ) no i spał we wózku jak szliśmy na spacer także też wygodnie było... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Właśnie takie nosidło Mei Tai chciałam... Ale zanim się zdecydowałam to synek był już za duży a ja w drugiej ciąży, więc nie bardzo mogłabym nosić synka na brzuchu gdzie kiełkuje się nowe życie Może teraz kupię bo w wakacje wybieram się nad morze i wygodniej mi będzie nosić w nosidle niż pchać wszędzie wózek Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chodziki są jak najbardziej bee... Bo czy kiedyś wszystkie (lub znaczna część) dzieci miała krzywy kręgosłup?! Ale każdy robi ze swoim dzieckiem co chce... To czy nosidełka są zdrowe tak naprawdę dowiemy się za 20 lat. A co do ceny to to za 500zł może być gorsze od tego za 40zł. Trzeba tylko wiedzieć na co zwrócić uwagę przy zakupie.
Ja miałam chustę i nie było żadnego problemu z wiązaniem to tylko tak skomplikowanie wygląda... A synkowi było tam wygodnie bo był blisko mamusi no i miał takie naturalne kołysanie jak w brzuszku Także jak ktoś się zastanawia to naprawdę polecam...
Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja tylko na początku miałam z tym problem i nie obyło się bez wizyt w poradni laktacyjnej... Musiałam odciągać pokarm aż produkowałam go na tyle dużo że mały się najadał. Nie masz gdzieś w pobliżu poradni? Może tam by Ci pomogli? Ja jestem bardzo zadowolona bo jak urodziłam to myślałam że nic z karmienia nie będzie - bo mleka nie było, mały płakał (ja razem z nim) i nie chciał ssać (w sumie nic dziwnego bo po urodzeniu dostał butlę a z niej łatwo leci) a po trzech wizytach w poradni karmiłam cycem jakbym nigdy nic innego nie robiła Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No to współczuję Ale na szczęście wszystko się da przeżyć Ja jadłam Delmę w niebieskim pudełku bo tam nie wyczytałam nawet śladowych ilości mleka i jest taka margaryna do pieczenia która nie ma mleka w składzie (kosztuje ok 1,60 więc tanio). No i ja nie mogłam czekolady, orzechów, miodu, pomidorów, z mięsa tylko indyka i królika... Strasznie długa ta lista była... Ale teraz synek ma 18 miesięcy i po AZS praktycznie nie ma śladu Trzymam kciuki i nie daj się skusić na sztuczne karmienie! Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas właściwie nic się nie dawało wyciągnąć, tylko tą wodę co psiknęłam i te białe kózki ale nie potrzebnie go męczyłam bo jak już wiedzieliśmy że to wiotkość to już mu nie trzeba było wyciągać. U Was pewno to coś innego jest ale zapytać lekarza nie zaszkodzi U mojego synka wyglądało to tak jakby mu coś grało w nosku, troszkę charczał... I z wiekiem samo przeszło Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na tą wiotkość się nic nie bierze... To jest często spotykane u dzieci i samo mija przeważnie do 9 miesiąca tylko w skrajnych przypadkach są powikłania. Jedyne co trzeba to uważać żeby dziecko nie chorowało bo może łapać zapalenie krtani... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój też miał sapkę... Tak samo mu coś grało w nosku i miałam mu psikać wodą morską a później odciągać. Po zmianie lekarza okazało się że ma wiotkość krtani... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no właśnie termin mam na 21 stycznia... trzeba będzie to poprawić.... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja chyba jestem tego najlepszym przykładem w ciąży przytyłam BAAAARDZO dużo... jak przekroczyłam 30 kg więcej to wyniosłam wagę żeby się nie denerwować pod koniec ciąży ważyłam ponad 90 kg (teraz też gonię bo ważę już 86 kg) i schudłam bardzo szybko... jak kończyłam karmić ważyłam miej niż przed ciążą Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie neguje się matek karmiących sztucznie. Chcą to karmią. Ich wybór.
A szybkie przybieranie na wadze jest domeną dzieci sztucznie karmionych. Przy naturalnym jest z tym trochy gorzej i nie trzeba odchudzać takiego maleństwa! Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oddane Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja nie używałam i nie polecam... wyczytałam że taki pas rozleniwia mięśnie brzucha i można sobie jeszcze gorzej zrobić katrin Ty chyba nie dawno urodziłaś? U mnie zanim brzuch wrócił do formy minęło z pół roku... trzeba mu dać czas Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i tak trzymaj nie daj sobie wmawiać że dziecko trzeba poić herbatką lub dokarmiać... Twoje mleko mu w zupełności wystarczy Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no tak mój maluszek za bardzo akceptował butelkę... Po CC od razu dostał butlę i jak juz mogłam karmić była masakra z przystawianiem go do cyca także później wolałam nie ryzykować i nie podawałam mu mleka w butelce Wyświetl w wątku >>