Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika beniaminowa

beniaminowa

#5043045 Napisano: 27.02.2012 04:21:09 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

tja... mąż ma pracę do połowy marca
później firma ogłasza bankructwo...

czy wie ktoś może jak wygląda ubezpieczenie zdrowotne na bezrobociu? myślę o sobie i o dziecku konkretnie...

katrin ja jestem zarejestrowana jako bezrobotna, ale dzieci ubezpiecza mąż. Nie wiem czy Ci to pomoże... Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5043044 Napisano: 27.02.2012 04:20:13 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

Dziewczyny, czy któras z Was stosowała pulneo u dzieciaczków? TO jakis syropek na kaszel...

Ja stosowałam u synka jak skończył roczek... Jednak wiele lekarzy go nie poleca i jakbym wiedziała to co teraz wiem to w życiu bym go nie dała maleństwu... Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5037705 Napisano: 24.02.2012 12:49:09 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Chrzciny małego załatwione na 8 kwietnia emotka Teraz kwestia dobioru kreacji dla niego

U nas 11 marca

A u mnie 4 marca... Chciałabym je mieć już za sobą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5034798 Napisano: 23.02.2012 09:39:23 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Mały od dwóch dni przesypia w nocy 8-11h...

emotka Kiedy moje dziecko będzie tak spać?! W sumie to narzekać nie mogę bo jak na 4 tygodniowe dziecko pobudka 3 razy w nocy jest do zniesienia emotka Ale marzy mi się przespać noc bez budzenia (tylko wtedy by mi chyba cyce pękły emotka ). Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5032506 Napisano: 22.02.2012 08:34:36 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

a moj w czwartek ma szczepienie, niby miał małą anemię na początku stycznia -wyszła w szpitalu, dostawał żelazo przez niecały miesiąc a teraz morfologia na kontrol. niby to normalne ze w wieku ok 3 miesiecy dzieci sie anemizuja.

Też tak mi mówiła lekarka, że zapasy mogły się wyczerpać, ale czy to rutynowe badanie? tylko mojemu Kubusiowi zleciła, mojej bratanicy, ani innym dzieciaczkom nie zlecała.

Nie martw się Katrin... Lepiej zrobić i będziesz wiedzieć czy ma anemię czy nie. Ja u mojego robiłam jak miał ok pół roku i miał anemię. Wiem że kłucie takiego maluszka to nic przyjemnego, ale lepiej chwilkę pocierpieć i mieć anemię z głowy niż miał by później mieć za duży niedobór żelaza... Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5030869 Napisano: 21.02.2012 01:39:50 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

A u mnie dziś wyjątkowo spokojna noc emotka Mały zasnął o 20, pierwsza pobudka o 1, druga o 5 i wstaliśmy dopiero o 8:20 emotka szok jaka jestem wyspana emotka

U mnie dziś jeszcze lepiej było, zasnął też koło 20.00, potem 00.00 karmienie i następne dopiero 8.40 emotka

8 godzin emotka ? Ty to dopiero musisz być wyspana emotka U mnie może na razie tak zostać... Nie będę narzekać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5030697 Napisano: 21.02.2012 12:55:01 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

anava napisał(a):

skręciłam prawą rękę, ciężko teraz mi się małym opiekować, nie wspomne o karmieniu...

anava ja krzywo stanęłam i coś w kolanie chrupnęło i teraz jakby coś mi je blokuje emotka

A to i ja się dołączę emotka po prasowaniu okropnie mnie boli kręgosłup a poza tym szrama z jednej strony strasznie ciągnie emotka eh... co za dzień emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5030690 Napisano: 21.02.2012 12:53:21 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

dzisiaj jedziemy na mieszkanie, zabieram się za mycie okien, podłóg i odkurzanie ścian - bo nie wysiedzę...

No to jak już to zrobisz to może urodzisz emotka

A u mnie dziś wyjątkowo spokojna noc emotka Mały zasnął o 20, pierwsza pobudka o 1, druga o 5 i wstaliśmy dopiero o 8:20 emotka szok jaka jestem wyspana emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5029566 Napisano: 20.02.2012 08:25:30 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

beniaminowa nie tylko przed Tobą noc, dobrze, że w nocy mały ssie cyca, nie trzeba d...ruszać z wyra, potem wciskam małego mężowi do odbijania i już on kładzie małego spać i tak codziennie- dzień świstaka.

Mój też kiedyś odbijał... A teraz się odwraca tylną częścią ciała i udaje że nie słyszy emotka
A ja się za bardzo przyzwyczaiłam do tego że starszego kładę i on idzie spać emotka a z małym nie jest już tak prosto... Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5029445 Napisano: 20.02.2012 07:57:12 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Moja maruda dziś straszna, nic mu nie pasowało, aż poszedł ze zmęczenia lulu emotka

Skąd ja to znam emotka ja mam dziś dość... a tu jeszcze cała noc przede mną... Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5029323 Napisano: 20.02.2012 07:17:24 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Byli chłopcy, teraz będzie wysyp dziewczynek emotka )))

Muszą się nasze chłopaki się za kimś uganiać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5026014 Napisano: 19.02.2012 09:54:08 w Konkursowiczki w ciąży
Gratulacje dla nowych mamusiek emotka
Agusia Twój Kamilek waży tyle co mój trzytygodniowy synek emotka Teraz przed Wami już sama radość z bycia MAMUSI¡ emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5024023 Napisano: 17.02.2012 07:42:30 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Prawie 4 miesiące, w nocy różnie wstajemy, czasem 2 razy, czasem 3. Wiadomo, że dla maleństwa wszystko się zrobi emotka jakby mój mały dalej miał wysypkę po białku to dalej trzymałabym dietę, ale już nie ma potrzeby. Wiadomo, że zupy mlecznej nie zjem, bo boję się ryzykować, ale ze 2 plastry sera żółtego wcinam i mały bez wysypki.
Mały ssie pierś raz 5 min, raz 10, a nie raz i 30 minutek
emotka , beknie i dalej śpi emotka
teraz chodzi spać o 19.00 i potem około 22.00-23.00 dostaje pierś, potem już 5-6 godzinka- wtedy tylko z cyca i 9-10.00- już modyfikowane, bo nie chce wtedy z piersi. Nauczył się na butlę i wygodny, ale grunt, że w nocy nie muszę szykować, a nawet piersi mi się przestawiły i w nocy produkują dużo mleka. Dziś mały ssał o 23.00 a potem obudził się o 6.30 SZOK normalnie, to myślałam, że zapalenie mi się zrobiło, były wielkie, bolące, ałć!ale mały pomógł szybko.
A Ty jak często wstajesz w nocy na karmienie??

Kąpiemy ok 19:30 i mały zasypia ok 20-20:30. Wstaję 3-4 razy. Nie jest źle emotka I właśnie najwygodniejsze jest karmienie w nocy... Nie wyobrażam musieć przygotowywać butle. Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5023823 Napisano: 17.02.2012 05:40:57 w Konkursowiczki w ciąży
U mnie u pierwszego też ładnie wszystko zeszło. Teraz on sam już je prawie wszystko (oprócz kurczaka ze sklepu). Muszę mu ograniczać np. czekoladę, ale ma ładną skórę już. AZS jest straszne ale na szczęście dieta szybko pomogła. Warto było pocierpieć żeby widzieć teraz taką gładziutką i zdrową skórę emotka
Dlatego przy drugim nawet się nie waham. Jak ma mu to pomóc to jestem w stanie znowu tą dietę trzymać!
A ile dokładnie ma Twoje maleństwo? I jak często Ci w nocy wstaje? Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5023728 Napisano: 17.02.2012 04:29:32 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Jak to dobrze być już po tych welflonach, cewnikach, Ktg itp... emotka
A my byliśmy dziś u naszej babki. mały przytył troszeczkę ponad 1 kg przez 3 tygodnie emotka emotka A tak poza tym to mamy dietę emotka bo synek ma problemu z brzuszkiem i trawieniem. Ale za to na razie brak problemów ze skórą emotka A afty mam gancjaną pędzlować...

OOO jak dobrze, że mam też już po emotka
Ładnie przytył Twój synuś.
Jaka dieta? oby tylko nie miał AZS!!!

Dieta taka jak przy AZS emotka Zero nabiału, mięso tylko indyk i królik, z warzyw buraczki czerwone, ziemniaki i nie przesadzać z marchewką, z owoców to banan, borówki i pieczone jabłko. A poza tym to żadnej herbaty ani kawy. Generalnie chleb i woda emotka Ale wolę to niż tą kolkę co miał... Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5023577 Napisano: 17.02.2012 02:31:05 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

hehe, beniaminowa - dzieci lubią sobie farbować języki na różne kolory, wiesz, farbujące lody, lizaki... więc może młodemu ten fiolecik też przypadnie do gustu emotka

W sumie nic nie mówił jak mu pędzlowałam emotka ale za to teraz komicznie wygląda emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5023458 Napisano: 17.02.2012 01:28:41 w Konkursowiczki w ciąży
Jak to dobrze być już po tych welflonach, cewnikach, Ktg itp... emotka
A my byliśmy dziś u naszej babki. mały przytył troszeczkę ponad 1 kg przez 3 tygodnie emotka emotka A tak poza tym to mamy dietę emotka bo synek ma problemu z brzuszkiem i trawieniem. Ale za to na razie brak problemów ze skórą emotka A afty mam gancjaną pędzlować... Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5019498 Napisano: 15.02.2012 01:47:43 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

a dziękuję emotka
już się nie mogę doczekać tego porodu... i wcale nie musi być szybko i bezboleśnie - może być boleśnie i 24h - jakoś mnie to nie przeraża

byle by było w świętym spokoju i ze szczęśliwym zakończeniem emotka

a jak będzie to się zobaczy emotka w końcu nigdy nie rodziłam, ale strasznie mnie ciekawi to doświadczenie emotka

Faktycznie WARIATKA emotka ale podziwiam za odwagę emotka
Ja miałam raz podaną OXY i 2 razy przebijany pęcherz. Patrząc na to z perspektywy czasu... Na podanie OXY w życiu bym się nie zgodziła, także popieram Cię w 100%. A co do przebicia pęcherza to nie wiedziałam że niesie aż takie ryzyko... Przy pierwszym porodzie było mi wszystko jedno co mi robią byle tylko JUŻ urodzić. Przebicie miało przyśpieszyć poród, ale wcale tak nie było... Przy drugim porodzie lekarz powiedział że mi przebije pęcherz, ale gdy powiedziałam nie to schował igłę ( emotka ) i spokojnie ze mną porozmawiał. A przebił dopiero jak wyraziłam na to zgodę. Także trzymam za Was kciuki i jak czegoś nie będziesz chciała to mów. Raczej by było nie zgodne z prawem zrobić coś wbrew Tobie... Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5015120 Napisano: 13.02.2012 04:07:52 w Konkursowiczki w ciąży
grusia25 napisał(a):

hehehe a tak z innej beczki emotka kobitki macie moze jakiś sprawdzony przepis na Oponki tylko mam małe wymaganie chodzi mi o takie żeby były pulchniutkie ,że np. da się ich tonę zjeść- takie robiły panie w przedszkolu jak byłam mała - moja mamuśka robi oponki ale tych to 3-4 zjadam i najedzony człowiek jest - a mi się marzą takie pulchniutkie - chodzą za mną od rana te oponki i grzebie na necie za przepisem -masa tego jest ale skąd ja mam wiedzieć które będą choć troszkę przypominały te z przedszkola emotka emotka

Grusia ja Ci chętnie moją oddam... Mam jedną ale za to solidną emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5014850 Napisano: 13.02.2012 02:38:13 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Dziewczyny kiedy robiłyście pierwsze USG bioderek? Bo mi przy wyjściu ze szpitala powiedzieli że w 3 tż a według mojej babki i przychodni to po skończeniu 6 tż emotka
Katrin zerknęłam na Twój blog i za przeproszeniem język mi do d**y uciekł... Ale bym wsunęła torcik albo udko... Eh...

pierwsze usg bioderek powinno byc miedzy 6 a 8 tyg

To czemu ściemniają w szpitalu? emotka nawet w Książeczce Zdrowia Dziecka mam napisane że kontrola bioderek w 3 tż... Wyświetl w wątku >>
0 0