Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niom, skubana z tym że się nie boi ja byłam osikana Trzymam kciuki żeby rodziła ale obawiam się że za chwilę zaglądnie i jak zwykle napisze że się obraziła na rodzenie Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A mam szczęście! Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
USG się robi żeby sprawdzić czy dziecko nie ma dysplazji a to jest wada wrodzona.
A co do koślawego stawiania nóżek to mam świetnego pediatrę który to wykrył bardzo szybko i mamy buty korekcyjne. Ale każdy robi jak chce.
Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja właśnie dlatego nie chciałam iść na NFZ bo to 3 wizyty a tu po jednej mam już to z głowy
A karmienie piersią Ci polecam jak najdłużej, zawsze to łatwiej w nocy podać pierś niż szykować butlę a poza tym nawet te 2 karmienia są dobre dla niego i dla Ciebie.
Jak już przerwiesz to nie wrócisz. A teraz jak czujesz że Ci z tym dobrze to niech dzidzi jeszcze sobie korzysta
A zniknie pokarm jak całkowicie przestaniesz karmić i to nie boli (przynajmniej mnie nie bolało) Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja podawałam z kaszką i nie było żadnych problemów Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My byliśmy na USG bioderek i powiem Wam że to chyba najlepiej wydane 100zł. Lekarz był po prostu super! Oprócz bioderek zrobił jeszcze USG jamy brzusznej (nerek, żołądka, aorty, pęcherza moczowego itp), główki i tarczycy A poza tym starszemu zrobił USG już za darmo Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Według mojego pediatry też miałam podawać wodę. Ale po wizycie w poradni laktacyjnej (babka jest naprawdę obcykana w tym temacie, zresztą jeździ na konferencje międzynarodowe) nie dopajałam... Każda ingerencja (podawanie innego posiłku niż z piersi) w jakimś stopniu zaburza laktację.
Nie namawiam i nie chcę na siłę kogoś przekonywać do mojego zdania, ale co lekarz to inna opinia. Mi np nie wolno nawet przemywać buzi rumiankiem... Także ja nie podawałam i podzieliłam się tylko moją wiedzą na ten temat Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To zależy jak się karmi... Jeśli tylko piersią to nie trzeba poić wodą, a jeśli mieszanie to chyba można... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I dobrze że odbijasz Mój też się skubany krztusi Łapczywe te nasze chłopaki Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kolka pojawia się ok 2-3 tygodnia... Często jest spowodowana dietą mamy ale nie zawsze. Mój też jest żarłok, więc może to tez jest jakiś powód A odbijasz po każdym jedzeniu? Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
:) Jak napisałam wszystko zależy od dziecka... To że u nas był ten problem to nie znaczy że każdy go ma I zazdroszczę tym mamusiom co karmią raz cycem a raz butlą i nie mają z tym problemów...
Agusia wiem o czym piszesz Mój też przez chwilę ładnie spał a później się zaczęło... U nas to kolka i po zmianie diety jest dużo lepiej Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No bo my już stare wyjadaczki Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi się wydaje że powinny być ok bo mają kształt zbliżony do sutka... A jak jeszcze ciężko leci to już powinno być super ale ekspertem nie jestem
A co do aventu to też je mam powygrywane... Butla się przydała a smoczek poszedł w kosz. Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie... U nas był ten problem bo po CC zabierają dzidziusia i karmią go z butli. Z pierwszym była masakra żeby przestawić na cyca a przy drugim było mi dużo łatwiej, ale wiem że jakbym mu podała butlę to było by po karmieniu cycem... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam babka z poradni laktacyjnej doradziła kupić smoczek nuka bo te z aventu nie są dobre.
Dianek powodzenia i trzymam kciuki Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki Tak mi się wydawało że przez 3 miesiące...
A my USG bioderek mamy w poniedziałek Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A mój pierwszy 14 dni po... Ale ja wtedy kombinowałam żeby szybciej wyszedł. I nic z tego! Dzidziusiom w brzuszku dobrze i sami muszą chcieć wyjść. Dużo czekania ale za to jaka nagroda Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też słyszałam więcej opinii żeby szczepić zwykłymi. Dlatego się waham... Na peneumo i meningokoki szczepić nie będę więc te ukłucia mi odpadają. Pierwsze szczepienie zwykłą to 3 wkłucia a skojarzoną 2. Eh, gdybym wiedziała że nie będzie bardzo płakał to zaszczepiłabym normalnie... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas szczepienie w środę... Trochu się boję. Pierwszy był dzielny i ani raz nie płakał. Ale Adi jest inny i obawiam się że będzie płacz na całą przychodnię Miałam zamiar szczepić normalnie ale teraz zastanawiam się nad skojarzonymi... Zawsze to mniej ukłuć... A to jest pierwsze szczepienie Adiego więc 3 wkłucia... Sama nie wiem co zrobić Wyświetl w wątku >>