Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie pamiętam dokładnie... Ale myślę że ok 8 miesiąca do kaszki bez mlecznej dodawałam łyżeczkę kaszki z mlekiem. A jak już mógł jeść kaszki mleczne to była próba z tymi jogurcikami dla dzieci ( robi to BV i Nestle) najpierw łyżeczkę i za parę dni dwie łyżeczki... Jak miał ok 14 miesięcy to już go prawie w ogóle nie sypało. Teraz już je to co inne dzieci, z wyłączeniem kurczaka ze sklepu i ograniczam mu czekoladę... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja długo kąpałam w Emolium. Też całego, tylko nam nie wolno było używać nic innego...
A co do zupek to też wolę gotować. Wcześniej nie miałam swoich warzyw a pediatra zalecała słoiczki ze względu na alergię. Wygodnie było, ale pod koniec to ten duży słoiczek kosztował ponad 5 zł A poza tym jadł kaszkę, jogurciki i deserek. Naprawdę szło na to mnóstwo kasy. Mam nadzieję że młodszemu będę mogła od razu sama gotować... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No nie pogryzie mięska Ale dość szybko się wprowadza zupki z kawałkami warzyw... Ja mięsko rozdrabniałam a warzywa kroiłam w drobniutką kosteczkę, ale to było jak miał troszeczkę ponad roczek. Wcześniej tylko słoiczki ze sklepu, ale wtedy szło na to kasy Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bardzo dużo nie rób W lecie będzie już miał prawie roczek a później dzieci są bardziej zainteresowane tym dorosłym jedzeniem. Mój woli podjadać mi z talerza niż jeść swoją zupkę
Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na pewno... Nie mierzyłam ale miałam straszne dreszcze było mi zimo ale się pociłam jak mysz... Teraz już dużo lepiej, plecy mam mokre ale tragedii nie ma. I głowa mi pęka...
10 dni?! oj jak Cię tak bolało to strasznie Ci współczuję... U mnie chyba bardzo poważne nie jest. Zresztą zobaczę jak będzie po nocy. Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jak gotowałam zupki to mroziłam, ale taka pasteryzacja też się wydaje być ok...
Dziewczyny już mi lepiej... Ufff... Jeszcze boli ale mogę już prawie normalnie funkcjonować. Jak długo trwa takie zapalenie? Będzie gorzej czy jak już jest lepiej to się nie pogorszy? Boję się trochu nocy, bo mały może akurat spać dłużej a ja wolałabym przystawiać jak najczęściej... No i jak tu teraz spać na boku?! Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Położę spać moje szkodniki i wskakuję pod prysznic... Spróbuję pomasować. Oby tylko się do jutra nie pogorszyło
A mój też ważył 3340 i miał 55 cm. Teraz już jest ciężki i ma długaśne nogi...
A Diana Faktycznie klocuszka urodziła Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba nie opuściłam karmienia Boli mnie prawa a na tym boku śpię, to może jakoś ucisnęłam albo coś... Teraz częściej przystawiam małego bo jak nie to trzeba będzie laktatorem ściągnąć... Na samą myśl że mam masować to mam łzy w oczach A rano było jeszcze wszystko w porządku, koło południa myślałam że zejdę... Niesamowity ból do tego gorączka, dreszcze, zawroty i ból głowy. Wpakowałam się w ubraniu pod kołdrę, odkręciłam kaloryfery... W mieszkaniu mam 25 stopni a trzęsie mnie jakby mróz był Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki... Spróbuję, mam nadzieję że pomoże... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzielna babka Gratulacje dla obojga Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wszyscy czekają aż Diana urodzi Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba miałam ten sam problem
Czytam o podawaniu słoiczków i też bym już chciała podawać... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Diany coś nie widać... To może już? Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To ważne żeby nie dźwigać... Ja też się starałam, ale przy pierwszym chyba przedobrzyłam i teraz przy CC powycinali mi zrosty
Katrin co Ty z tymi nogami za głową będziesz robić? Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jeszcze w domu długo nie mogłam leżeć na boku... A żeby nakarmić całkiem wstawałam z łóżka
Sonata je teraz już też nie czuję ale minęło już ponad 6 tygodni, a Ty kiedy miałaś CC? Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
? Czy kiedykolwiek kogoś skrytykowałam że nie karmi piersią? Napisałam że dzieci karmione butelką są gorsze?
A pisząc do Katrin żeby karmiła chcę ją podtrzymać na duchu. Jeśli nie będzie chciała to przestanie i tyle...
Skąd tu tyle sfrustrowanych matek? Czy to że któraś karmi butelką to moja wina? Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak będziesz karmić to nie zniknie
Teraz to już po frytkach ale ciekawa jestem jak to by bolało
A po CC najgorsze było wstawanie a że nie umie karmić na leżąco to musiałam wstawać jak Ty to robisz? Ja tyle razy próbowałam i nie dałam rady... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Katrin - WARTO!
Sonata ja pierwszego karmiłam przez 6 mięsiecy tylko piersią a dokarmiałam jak miał troszeczke ponad roczek. Teraz mały ma 6 tygodni i na razie nie zamierzam przestać. Ale przez 3 tygodnie przytył ponad 1 kg także ze mnie też niezła Mlekovita Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oby Ja się boję bólu ale leczenie kanałowe zawsze bez znieczulenia... A przy porodzie to niestety (lub stety) nie było mi dane poznać jak to jest urodzić naturalnie... Jak przyjechałam do szpitala po całonocnych skurczach, które dało się wytrzymać, ale nie dało się spać, to miałam rozwarcie na 4 palce. Nie wiem jak bardzo poźniej boli ale myślę że dałabym radę Wyświetl w wątku >>