Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W wakacje już zapomnisz jak ciężko było Twój już jest duży a wtedy to będzie mały mężczyzna Będziesz wiedziała kiedy ma spać, kiedy jest głodny, ma mokro a kiedy się domaga Twojej uwagi i przytulania... Na pewno będzie dobrze Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurczę... Miałam tak samo (no trochu lepiej bo mieszkałam z mamą) i wiem jak Ci ciężko Pewno teściowa by przyjechała do Was na weekend ( ja jak bym miała moją znosić 24h to było by jeszcze gorzej ) tylko czy będzie to dla Ciebie lepsze?! Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia spróbuj znaleźć trochę czasu tylko dla siebie. Może mama albo teściowa wpadnie się zająć małym. Jak podajesz butelkę to ściągnij trochę pokarmu (chyba że podajesz modyfikowane to wtedy problem z głowy) i zostaw mamie/mężowi/teściowej... A Ty idź się wyluzować. Może na zakupy? Ja na samym początku wariowałam... W kółko tylko karmienie, przewijanie i spacer. Można było się załamać Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Heh... Zwłaszcza te inne rzeczy
Ja muszę jeszcze chwile poczekać aż się mały ustabilizuje. Jak będzie miał stałe godziny spania i jedzenia to wtedy już jest luzik Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Heheh Dokładnie Ja nie miałam na nic czasu i byłam kompletnie niezorganizowana Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas też kiepska noc ale ja zwaliłam na szczepienie... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mleko krowie uczula najbardziej ze wszystkich mlek. Nie potrafię tego do końca wytłumaczyć ale z tego co zrozumiałam to chodzi o cząsteczki białka (czy jakoś tak ) które w mleku krowim są największe. W mlekach modyfikowanych są one rozbijane a w tych dla alergików są najmniejsze i dlatego nie uczulają. Może jest ktoś kto się lepiej na tym zna to dokładniej wytłumaczy...
I z nabiału najbardziej uczula mleko i ser żółty...
A co do badań na alergię to też słyszałam że są niemiarodajne i drogie. Moja bratowa robiła swojemu dziecku. Z tego co pamiętam to trzeba czekać aż dziecko będzie miało (chyba) 3 lata i u niej nie wyszło że ma uczulenie na białko (a sypało ją po mleku ). Ja się zdaje na lekarza. Jak powie żeby zrobić to zrobię, ale jak to nie działa to wolałabym nie robić. Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Eh to może mój jakiś taki wrażliwy był Ale najważniejsze że teraz jest dużo lepiej Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podobno każdą zmianę mleka trzeba skonsultować z pediatrą. A nie miał problemów z brzuszkiem? U nas w szpitalu dzieci dostawały właśnie Enafamil i był wrzask. Mój je pił tylko przez ten czas jak byłam unieruchomiona a i tak biedny płakał A babka z poradni mi mówiła że dzieci mają po nim problemy z brzuszkiem Tylko w sumie Twój to już duży chłop to może jakoś daje sobie z ty radę Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak zapiszesz to zdaj relację Ja też bym chciała ale nie odważyłam się... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z tego co wiem najlepiej jest jak ma twardo... Spróbuj go położyć na kocyku na podłodze. Ja mojego młodszego kładę, ale on co najwyżej przekręci główką w prawo lub lewo Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj mój też był leniwy A jak go kładłam na brzuch to był taki wrzask że mamuśka przychodziła pytać dlaczego robię dziecku krzywdę
Także ja już nie porównuję, ale czasem zazdroszczę jak czyjeś dziecko już siedzi, samo je czy woła siku. Tylko że to wszystko bez ciśnienia Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Katrin bo mleko krowie jest dużo bardziej uczulające niż modyfikowane... Może zapytaj pediatry czy już możesz podawać łyżeczkę modyfikowanego czy jeszcze nie... Ja zaczęłam dopiero ok 8 miesiąca ale wiem że to dość późno, więc chyba zależy od lekarza... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój młodszy jak miał 6 tygodni ważył 6,2 kg. Nic mi lekarze nie mówili że za szybko przybiera na wadze... Może to i dobrze bo niepotrzebnie bym panikowała. Ale wydaje mi się że Twój aż tak dużo nie przybiera żeby panikować, dzieci przybierają ok 1 kg na miesiąc. Będzie dobrze Tylko nosić ciężko... Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie jesteś sama Mój też nie był szybki, ale dogonił dzieci w swoim wieku a niektóre nawet przegonił bo zaczął chodzić jak miał 11 miesięcy. Ale nie ma co porównywać bo można się tylko niepotrzebnie denerwować. Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia ma 6 i pół tygodnia Mały się urodził także cieszy mnie to przybieranie na wadze, a poza tym urósł 3 cm
Twój się wielki urodził (mój pierwszy miał 4170 ) także będzie z niego kawał chłopa Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i waży już 5 kg Klocuszek Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak to dobrze że ktoś ma miłe wspomnienia z porodu
Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jak gotuję rosół to z indyka... Przyzwyczaiłam się jak mogłam jeść tylko indyka... Ale tą pierwszą wodę też wylewam. Wyświetl w wątku >>