Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba wolę nie łykać tabletek... Zresztą zobaczę z jakimi wiadomościami wróci mąż. Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A przy zapaleniu miałam gorączkę, u mnie gorączka = opryszczka. Tylko nigdy nie miałam aż tak dużej Teraz też pogoda sprzyja no i osłabienie, pewno to że mam anemię też się przyczyniło Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja byłam zgłosić dziecko w przychodni i ona akurat tam była. Spojrzała na dziecko, powiedziała że duże i kazała mężowi podpisać że była 3 razy A przy drugim w ogóle się nie widziałyśmy ale jakby mi przyszła do domu to bym jej nie wpuściła. Za dużo o niej słyszałam Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trafiłaś na fajną babkę Ta u mnie ma chyba 50 na karku... Niby z jednej strony to doświadczenie ale z drugiej zasady się trochę zmieniają a ciężko mi uwierzyć że się szkoli na bieżąco. No i ona zajmuje się tylko dzieckiem. Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też podziękowałam za wizyty położnej. Znam tą babkę, jest starą panną i nie ma dzieci, ale jak byliśmy u lekarza nie omieszkała udzielić kilku rad Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Te witaminy chyba najbezpieczniejsze... Podejdę do apteki i zapytam Dzięki babeczki Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ja dalej nie mogę wyjść z podziwu Piszesz to tak spokojnie Ja z pierwszym to wszystko ciężko przeszłam... A Ty: tu sobie posprzątam, tam nakarmię i przewinę, nawet wyspana Kurczę, super że Ci tak szybo i łatwo poszło Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiadomo że lepiej ale ciiiiicho bo mój młodszy śpi a mieliśmy ciężką noc a później też jeszcze zdążę wyjść, na razie odpoczywam Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pewno tak zrobię... Wolałabym pojechać ale to 25 km a ja w domu z 2 dzieci i mąż zabrał samochód Buzię płuczę rumiankiem i trochu pomaga ale od wczoraj jem kaszkę dla dzieci A ja głodna = zła Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Od dłuższego czasu nie wypowiadałam się na temat karmienia, ze względu na to właśnie złe odbieranie... Wolałam tu zaglądać i się nie denerwować. Aż do dzisiaj kiedy (tym razem Ty) ktoś znowu mi to wypomniał. Bronię się i tyle. Diabeł tkwi w tym odbieraniu. Ja nie chciałam Cię urazić i Ty zapewne też nie. Ale ja też to źle odbieram. Karmię i ktoś za to po mnie jeździ
Teraz znowu się nie będę wypowiadać (chyba że mnie ktoś zapyta) aż do kolejnego naskoku na mnie lub jakąś inną matkę karmiącą piersią. Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam tą maść, ale oczywiście poszperałam w internecie i nie każdy lekarz zaleca stosowanie podczas karmienia ale wydaje mi się że właśnie tą maść poleciła mi moja ginekolog. Można stosować jak się karmi?
kolastynka to w aptece można kupić? Sama nie wiem co zrobić Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po zapaleniu (musiałam mieć wysoka gorączkę) wyskoczyła mi okropna opryszczka. Całe usta i okolice mam w tych bolących bąbelkach, a poza tym w ustach mam tez takie bąbelki Nic nie mogę zjeść bo potwornie boli i piecze. Wiecie co można stosować? Wybrałabym się do lekarza ale kompletnie nie wiem do jakiego U rodzinnego jak byłam to wyszłam z niczym Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zgadzam się, ale w drugą stronę też to powinno działać. Bo gdybym kogoś o to oskarżyła że nie walczył to miałybyście prawo mnie zbesztać. A wyszło to tak (ja tak to widzę) że napisałam że dobrze jest karmić, podzieliłam się tym że karmienie wcale nie przychodzi łatwo, bywa bolesne i jest czasem ciężko, a zostałam za to zwyzywana od ciemnogrodów. Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ok ale czy to że komuś się nie udało to moja wina?
Nie będę wnikać jakie ktoś miał problemy ale podejrzewam że takie same jak ja. Mi się udało i wiem przez co trzeba przejść. Ale karmienie też siedzi w głowie!
A karmieniu butlą też co nieco wiem.
Co do pediatry wiem że to nie Ty. Ale ja też wybrałam najlepszego a że bierze tylko 100 zł to pozostaje mi się jeszcze bardziej cieszyć. Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
emanuela jeśli chodzi Co o mnie i niby mój naskok to powiem to tak... Gdybym nie przeszła z karmieniem tego co przeszłam to bym się słowem nie odezwała. Zaczęło się od tego że napisałam że dobrze jest karmić piersią i to wtedy była odpowiedz że ktoś ma ochotę gryźć... No sory ale za co? Za to że karmię piersią i tym samym robię to co najlepsze dla mojego dziecka?!
A że korzystałam z poradni - to owszem i gdyby nie ona nie karmiłabym! Dziecko urodziłam w czwartek i karmić zaczęłam po tygodniu. Wierz mi że nie było łatwo. Jeździliśmy do poradni oddalonej o 25 km. Codziennie z malutkim dzieckiem w 30 stopniowym upale. Nie miałam mleka to trzeba było ściągać laktatorem. Brodawki miałam tak popękane że krew leciała ciurkiem... Miałam łzy w oczach na myśl o karmieniu. Wstawanie w nocy na karmienie i odciąganie, które trwało prawie 2 godziny... Całe szczęście poradnia była za darmo.
I jeszcze sarkazm że mam świetnego pediatrę. Owszem mam, bo gdyby nie był dobry to nie płaciłabym 100 zł za wizytę.
Sumując - NIGDY NIKOGO nie potępiłam ani nic w tym stylu że nie karmi piersią, ale nie dam sobie jeździć po sobie. Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie powinno się zabraniać zabawy z dziadkami. Ja moją ledwo toleruję, a jak widzę że robi coś co jej powiedziałam żeby nie robiła to dostaję białej gorączki... Staram się przemilczeć żeby nie zepsuć i tak marnych stosunków między nami. Ale odwiedzamy się bardzo rzadko... Wyświetl w wątku >>