Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika beniaminowa

beniaminowa

#5105257 Napisano: 28.03.2012 02:55:23 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

Beniaminowa - tort zrobiony przez mamę jest wyjątkowy emotka Nawet jeśli nie jest doskonały. Ja nie lubię kremów z masłem, ale polecam krem z bitej śmietany z mascarpone emotka

Hmm... Masz rację emotka U mnie pieką zawsze siostry a ja uważam je za mistrzynie w tym co robią i dlatego ja się boję wyskoczyć z tym co upichcę emotka
Masz gdzieś przepis? Lubię mascarpone i nie jadłam go nigdzie indziej niż w tiramisu... Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5105237 Napisano: 28.03.2012 02:44:30 w Konkursowiczki w ciąży
U mnie też się zbliżają 2 urodziny i się zastanawiam jak by to było upiec tort emotka Może się kiedyś przełamię i spróbuję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5105189 Napisano: 28.03.2012 02:25:06 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Ja na szczęście nie mam (jeszcze) alergii, ale w ciąży miałam na kakao chyba..Za to Kubuś na mleko uczulony, ale zobaczymy za niedługo, czy przeszła choć troszkę.

Trzymamy kciuki emotka Ostatnio zauważyłam że jak mój zje czekoladę (ostatnio dostał wątpliwej jakości) to ma parę krostek emotka Ograniczam mu i czytam skład.
P.s. Śliczny torcik emotka Ślinka pociekła emotka I zazdroszczę bo ja do pieczenia mam dwie lewe ręce emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5105168 Napisano: 28.03.2012 02:15:55 w Konkursowiczki w ciąży
Ja też nie pamiętam żebym na coś chorowała jak byłam mała... Problem się zaczął jak chodziłam do liceum, ale teraz jest już dużo lepiej. Nie mam kataru przez 11 miesięcy w roku emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5105096 Napisano: 28.03.2012 01:40:43 w Konkursowiczki w ciąży
To samo mi lekarz powiedział emotka Mały kicha bo sobie nosek oczyszcza emotka
A jak to będzie z alergią to niestety nie mam pojęcia, a boję się jej - bo to już na całe życie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5105036 Napisano: 28.03.2012 01:08:51 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

to u mojego też jest wiotkość to wiem od poczatku i chyba dlatego też tak mu w nosku gra...

a zastanawiam się bo ja jestem uczulona na rzepak i jakies inne pyłki - w ciązy jak jechałam kiedyś od lekarza to okno jak mialam otwarte to nie mogłam przestać kichac i oczy czerwone i prawie nic nie widziałam na nie -więc zastanawiam się czy mały może być uczulony jak sprawdzić ewentualnie jak sobie poradzić? bo jak dla mnie to bylo uciażliwe a co z takim maluchem?

A tak w ogóle Mikuś znalazł sobie świetną zabawę -plucie, cały czas pluje, pomijając iż ślini się na potęgę i bluzki trzeba zmieniać lub pilnowac buźki...
No i całuje -gryzie mamusię po buzi emotka
a przy przebieraniu pieluszki zdecydował że nie będzie leżał grzecznie tylko ćwiczył gimnastykę a szczególnie mostki
emotka

No właśnie dlatego to napisałam żebyś się nie denerwowała. Gra mu w nosku ale to samo przejdzie emotka
A co do alergii to ja też mam na jakieś pyłki. Z tego co wiem jeśli jedno z rodziców ma alergię to raczej (ale nie na pewno - o ile dobrze pamiętam to na 40% ) dziecko też będzie miało. U mnie Benio ma AZS i teraz już nie ma fizycznych objawów ale według lekarza może mieć alergię (nawet jak będzie już dorosły) np na kurz lub pyłki... Nie pytałam czy można to teraz jakoś sprawdzić. Są testy ale z tego co wiem to robi się je po 3 roku życia i nie są miarodajne (kiedyś już pisałam że bratowa robiła swojej córeczce i mimo że mała ma alergię na białko na testach to nie wyszło emotka ).
Chyba trzeba czekać na objawy i wtedy leczyć... Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5104845 Napisano: 28.03.2012 11:55:01 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

a tak w ogóle jeśli ktoś by chciał i był taki mily to poprosze o głosik na nasze zdj bo codziennie można zagłosować emotka

https://www.ciesz...iaZdjec.aspx?id=1060

Zagłosowane emotka
I tak mi się przypomniało że lekarz wczoraj powiedział że mały ma wiotkość krtani i charczenie zaniknie dopiero jak będzie miał ok rok. Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5104794 Napisano: 28.03.2012 11:31:05 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

Dziewczęta, nie kłócić się emotka Ja ze służby zdrowia, ale rozumiem agusię emotka Po to jest forum, coby wyładować się trochę. Emocje pewnie jeszcze trzymają to dała im wyraz. Uśmiechnijmy się do słoneczka dziś emotka

A u mnie nie ma słoneczka emotka Ale za to jest kumulacja w lotto i idę zagrać, trzymajcie kciuki a jak wygram to się podzielę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5103312 Napisano: 27.03.2012 05:34:52 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

aha to jak jest ladnie to ja mam górą otwarte okno ale dzis był taki wiatr że tylko na spacerze bylisamy raz, a tak to nawet oprocz spaceru to wystawiam z wozkiem jak ładna pogoda małego na dwór i śpi na dworze emotka

Mój pierwszy urodził się w lecie i też spał pod chmurką, ale wtedy mieszkałam w domu... Teraz w bloku na 4 piętrze więc tylko spacery. A okno w sypialni mam otwarte prawie cały czas (zamykam jak mały tam śpi). Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5103303 Napisano: 27.03.2012 05:30:57 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

My mamy stację pogodową i u nas wilgotność Ok, ale na grzejniku mam ucięte 3 butelki plastikowe po wodzie, tak wzdłuż i w nich woda.

Też to mam emotka A na grzejnikach mam ceramiczne nawilżacze, jednak w zimie to nie wystarczało i dodatkowo włączałam nawilżacz taki na prąd emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5103291 Napisano: 27.03.2012 05:27:00 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

czyli kazał ci nawilżac pokoj czy nie?

Według niego rozwieszanie czegoś mokrego nie zda egzaminu... Powiedział żeby wietrzyć i tyle.
Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5103016 Napisano: 27.03.2012 03:24:10 w Konkursowiczki w ciąży
Wróciliśmy od lekarza. Adi osłuchowo jest czysty, więc nie jest chory (ufff emotka ). Ma wydzielinę ale jest ona naturalna, tzn mały sobie oczyszcza nosek. Mam mu nie odciągać bo wtedy będzie się jej jeszcze więcej produkować... Chyba że będzie miał tak jak dziś rano, czyli zatkany nosek to trzeba zakropić i delikatnie tylko wyciągnąć. Lekarz powiedział że to wina pory roku i pylenia. Zalecił jak najczęściej wietrzyć mieszkanie, a co do nawilżania to powiedział że teraz już nie działa to tak jak w zimie.
Ja mam 2 nawilżacze i włączam je przed spaniem dzieci. Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5101681 Napisano: 27.03.2012 07:59:30 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

ja mam termin na 13 kwietnia, ale już oddawna lekarz mówi że to już za chwilę. Więc od miesiąca chodzę w niepewności. 3 tyg temu powiedział że w ciągu 2 tygodni widzi rozwiązanie, a w czwartek na wizycie powiedział ze moze byc w terminie albo tydzień wczesniej....czasami myślę ze wolałabym nie znać terminu.

Mnie też tak straszyli że urodzę wcześniej. I to było najgorsze bo cały czas się bałam czy to już emotka A urodziłam troszeczkę po terminie.
Wiem że mi łatwo mówić ale postaraj się zrelaksować i nie myśleć o porodzie emotka A już niedługo Ty też będziesz pomykać z wózkiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5101660 Napisano: 27.03.2012 07:49:40 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

śliczny a jaki duży i taki ma mądry wzrok taki doroślejszy
emotka

Duży emotka Wtedy nie widziałam że on taki grubasek jest, ale odkąd zaczął chodzić (a w sumie to nawet biegać) to już nie jest taki wielki. Na szczęście apetyt mu został i raczej nie ma problemów z jedzeniem.
A oczy ma ogromne i takie właśnie poważne spojrzenie i długaśne rzęsy których mu zazdroszczę emotka
Niestety, jadę z Adim do lekarza emotka A pech jeszcze że mój pediatra jest na urlopie emotka Jadę więc do przychodni tam gdzie szczepimy. Zobaczymy co powie lekarz. Jak ma katar to jest jakiś dziwny. W ciągu dnia mu gra w nosku, ale raczej nic nie wyciągnę. Najgorzej jest rano. Dziś miał już kozice które mu utrudniały oddychanie, ale jak je wyciągnęłam to kataru było malutko emotka No nic, może i panikuję ale wolę to niż ma złapać zapalenie uszu... Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5101378 Napisano: 26.03.2012 09:04:49 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

no zmykam pospać kilka godzinek póki mój maly mężczyzna nie obudzi się, ale musze przyznac że i tak mam luksus bo mąz leci robić mleczko jak mały juz w nocy zamarudzi ja tylko mu podają no i na odbicie najczęściej w nocy też moj kochany go bierze emotka

Zazdroszczę... Ja mojego budzę żeby mi podał i odbija, ale karmić muszę ja (strasznie mi się już nie chce emotka ). Ja też zmykam bo mały mnie wzywa. Jutro wrzucę jakieś foto Adusia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5101370 Napisano: 26.03.2012 08:59:23 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

no jak co to jutro coś może jeszcze pokaze emotka
a ty pokaż nam swojego synusia no i tego starszaka jak był w naszych wieku emotka

http://www.fotosi...eb3597919022704.html to Benio jak miał ok pół roku emotka Klocuszek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5101339 Napisano: 26.03.2012 08:44:25 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

dobra nikt więcej nie chce oglądać foto to kasuję emotka

Na dwa się jeszcze załapałam emotka Tego z mamusią już nie ma emotka Twój wygląda zgrabnie a mój był naprawdę strasznie napakowany... Jak znajdę jakąś fotkę z 5 miesiąca to wrzucę.
A i śliczne te Wasze chłopaki emotka Katrin i Benasia u Was to już mężczyźni emotka A u Agusi to taki szkrabik jak mój emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5100730 Napisano: 26.03.2012 05:27:29 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

a beniaminowa ile twój synek miał cm jak miał 5miesięcy? ja mierzyłam teraz małego miarką to ma ok 69-70cm tak mniej więcej ale to wiesz domowo a nie to co u lekarza emotka

W książeczce mam wpisane 69 cm emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5100563 Napisano: 26.03.2012 04:38:35 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

a i link:
https://www.ciesz...iaZdjec.aspx?id=1060
emotka

Zagłosowane emotka Faktycznie długi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

beniaminowa

#5100072 Napisano: 26.03.2012 01:29:00 w Konkursowiczki w ciąży
Ja smaruję zwykła wazeliną. Ten z Nivea był za ciężki jak dla nas...
Dianek ratuj tą nóżkę emotka U nas później zaczęła uciekać i teraz musimy kupować specjalne buty... Akurat dziś byliśmy kupić na wiosnę i kosztowały 190 zł emotka Może to nie bardzo dużo (i nie chcę w ten sposób oszczędzać na dziecku) ale auto nam padło i musieliśmy kupić inne... Eh, same wydatki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0