Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika sonata

sonata

#4974910 Napisano: 25.01.2012 10:31:25 w Konkursy ABC
Nowy konkurs. Osoba z karniaczkiem może wprowadzić do bazy emotka
http://www.sklepyabc.pl/promocje Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4974367 Napisano: 24.01.2012 10:29:36 w Konkursowiczki w ciąży
Agusia - ale CO lub GDZIE boli po tym siusianiu?
Tak przed porodem dokucza najczęściej szyjka i promieniuje na wszystkie narządy dookoła.
Nie chcę żadnej z Was denerwować, ale w telewizji i necie ciągle piszą i mówią o kobiecie, którą napadnięto i porwano jej półroczną córeczkę emotka Straszne. Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4974336 Napisano: 24.01.2012 10:20:33 w Konkursowiczki w ciąży
Beniaminowa- ściągawka do kina:
Rodzaje surczów:
- alvareza -pojawiają się po 20 tyg. ciąży, mięsień macicy napina się i twardnieje w różnych miejscach, nie jest to bolesne, ale może być nieprzyjemne, pojawiają się szybko i szybko mijają
- Braxtona-Hicksa - występują po 20 tyg. ciąży, są wyraźne dość dokuczliwe, trwają od 15 do 30 sekund ale niekiedy nawet kila minut. Możesz odczuwać także ból krzyża i mieć złe samopoczucie.
Ulgę przyniesie zmiana pozycji, jeśli stałaś połóż się i na odwrót, spokojnie oddychaj
- Przepowiadające - pojawiają się po 36 tyg. ciąży, są krótkie bolesne, nasilają się i mijają, twardnieje cały trzon macicy, skurcze te mogą przypominać skurcze porodowe, ale w przeciwieństwie do nich ustępują po 1,5 - 2 godzinach,
ulgę przyniesie prysznic lub krótka ciepła kąpiel, przy ilnych dolegliwościach warto zażyć leki rozkurczowe
- PORODOWE - Trwają wiele godzin, nie ustępują, są bolesne regularne, twardnieje cały trzon macicy, w miarę upływu czasu stają się coraz silniejsze i bardziej regularne, a przerwy między nimi są coraz krótsze,
gdy pojawi się skurcz weź głęboki oddech przez nos i wypuszczaj powietrze ustami, pomaga też pozycja kuczna, ciepła kąpiel i prysznic, a w szpitalu możesz prosić o znieczulenie.

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4974249 Napisano: 24.01.2012 10:00:21 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Coś mnie bierze... emotka Jak się jutro nie zamelduję to znaczy że kierunek porodówka... Eh... A mam w planach jutro kino emotka

Mam nadzieję, że to fałszywy alarm i jutrzejsze kino wypali emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4974240 Napisano: 24.01.2012 09:57:59 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

spin napisał(a):

czy któraś z Pań składała do ZUS wniosek o zaświadczenie o okresie pobierania zasiłku macierzyńskiego wraz z podstawą wypłaty pobieranego świadczenia. Jak tak to jest na to jakiś druk wniosku czy wystarczy zwykłe pismo?

Niestety ja nie pomogę, bo z ZUSem mam niewiele wspólnego, jadę na ubezpieczeniu męża, sama nie pracuję i nie pracowałam na etat nigdy, więc macierzyńskie mi się nie należy...

Ja też w tej ciąży tylko na ubezpieczeniu męża a gotówka doraźnie zleceniami. emotka

Kurde macierzyńskie mogłoby się należeć na gębę za samo bycie matką i noszenie brzucha przez 9 miesięcy
emotka

Nie twierdzę, że coś tam mi się należy od państwa, bo jestem w ciąży. Jednak płaciłam podatki przez ponad 10 lat, mąż dłużej i dużo większe! A teraz od państwa nie mam złotówki, bo zaszłam w ciążę pracując dorywczo, a nie na etacie. Przepraszam - szarpnę becikowe 1000 zł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4973761 Napisano: 24.01.2012 07:08:50 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

spin napisał(a):

czy któraś z Pań składała do ZUS wniosek o zaświadczenie o okresie pobierania zasiłku macierzyńskiego wraz z podstawą wypłaty pobieranego świadczenia. Jak tak to jest na to jakiś druk wniosku czy wystarczy zwykłe pismo?

Niestety ja nie pomogę, bo z ZUSem mam niewiele wspólnego, jadę na ubezpieczeniu męża, sama nie pracuję i nie pracowałam na etat nigdy, więc macierzyńskie mi się nie należy...

Ja też w tej ciąży tylko na ubezpieczeniu męża a gotówka doraźnie zleceniami. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4971711 Napisano: 23.01.2012 07:19:17 w Konkursowiczki w ciąży
Coś dla maluszków cierpiących na kolkę
http://www.boboma...ala-kolce,73244.html Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4971534 Napisano: 23.01.2012 05:46:49 w Popraw sobie humor...
Darmowy program do czyszczenia minitora. Polecam emotka
http://www.cosmo..../monitor_cleaner.swf Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4971432 Napisano: 23.01.2012 04:55:46 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

joan, skąd ja to znam.. ostatnio oddaliśmy samochód do mechanika, miała być lekka naprawa, a musieliśmy wymieniać tylną belkę, heh ;/

Eh, tyle się w życiu nasłuchałam od kolegów o naprawach samochodów (a zawsze kupowali używane egzemplarze), że pewnie dlatego nigdy żadnego sama nie kupiłam emotka Uparta byłam strasznie. Wyszło mi to trochę na dobre, a trochę kulą w płot i w oko. Jak to mówią: oby do wiosny...
A u lekarza kilka dni temu moja mama aż się popłakała z wrażenia - poszła spytać ordynatora, czy mógłby przyspieszyć operację mojej babci, zaplanowaną na 2015/2016 i gościu ot tak przesunął zabieg na czerwiec 2012. Babcia jest na emeryturze, kiedyś była pielęgniarką. Co za kraj, żeby ludzie tak musieli o zdrowie żebrać emotka

Znam to żebranie. Pracuję z chorymi dziećmi i krew mnie zalewa jak widzę walkę ich rodziców o leki i o rehabilitację. Ta ich krzywda boli bardziej niż moja własna. Ja jestem zdrowa. Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4970674 Napisano: 23.01.2012 11:02:29 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

wodzie nic się nie dzieje
z mikrofalą jest problem praktycznie tylko taki że rozbija cząsteczki białek, przestają się normalnie trawić, czasem dochodzi do mutacji i takie zmutowane białka się wchłaniają i dalej nie wiadomo co się z nimi dzieje, konsekwencje pewnie wyjdą za 20-30 lat

woda to woda, białek tam za bardzo nie ma, więc nie ma się co przejmować emotka

Szwagierka synowi mleko na kakao w mikrofali podgrzewa... Z czystego lenistwa oczywiście, bo nie chce jej się brudzić garów i stać przy tradycyjnej kuchence...

Kurcze, mleko uhate niech sobie podgrzewa, to i tak zwykła biała woda, ale podgrzewać mleko modyfikowane to poprostu straszne emotka Ciekawe czy podgrzewają też te porcje, których dzieci nie wypiły np. dwie godziny wcześniej. W ramach oszczędności oczywiście emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4969093 Napisano: 22.01.2012 12:37:06 w Konkursowiczki w ciąży
jorunn2010 napisał(a):

Sonata, rodzisz we Wro, w którym szpitalu? Ja rodziłam na brochowie i tam w pon i wtorki ordynator wbijał do karty ciąży pieczątkę poród rodzinny, bez żadnych ceregieli. Ja pieczatkę dostałam, ale musiałam mieć cc i mężowi kazali czekać pod drzwiami

Tak, we Wrocławiu na Borowskiej. Marne szanse na SN, ale trzeba brać pod uwagę. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4968467 Napisano: 21.01.2012 09:24:05 w Konkursy z dużą ilością nagród
agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

Z naklejki na szamponie dla dzieci Bobini: trzeba zebrać kilka naklejek, do wygrania 100 plecaków.

A ile to kilka?

Nie wiem dokładnie, bo szamponu nie kupiłam, więc nie chciałam odrywać naklejki. Pod pierwszą warstwą jest ta właściwa naklejka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4968099 Napisano: 21.01.2012 07:10:47 w Konkursowiczki w ciąży
Mam małe szanse na taki poród, ale zawsze jakieś. W przypadku cięcia mąż będzie mógł pogapić się przez szybę. Wiem jednak, że obecność drugiej osoby bardzo pomaga. Położna dba też o to aby mąż trzymał za rękę, głaskał po głowie i absolutnie nie miał okazji zerknąć na dolną część ciała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4968072 Napisano: 21.01.2012 07:00:41 w Wkurza mnie...
Cytuję Wodza póki jeszcze mogę - Racja jest jak cenzura, każdy ma swoją. Wkurza mnie natomiast to, że komuś zależy aby nie cytować, nie oglądać bo może jesteś piratem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4967992 Napisano: 21.01.2012 06:19:15 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

Agusia147 u Was będzie poród rodzinny?

Tak byśmy chcieli emotka

Czy trzeba zapisać się przed porodem, czy wystarczy, że poprosisz o to przy przyjęciu do szpitala? Nie zapytałam lekarza, a nie chcę dzwonić tylko w tej sprawie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4967950 Napisano: 21.01.2012 05:50:11 w Konkursowiczki w ciąży
Agusia147 u Was będzie poród rodzinny? Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4966543 Napisano: 20.01.2012 07:18:48 w Konkursy z dużą ilością nagród
Z naklejki na szamponie dla dzieci Bobini: trzeba zebrać kilka naklejek, do wygrania 100 plecaków. Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4965943 Napisano: 20.01.2012 02:38:30 w Konkursowiczki w ciąży
U mnie udawało się często tak , że po zakropleniu noska było wielkie apsik i wszystko wylatywało emotka Niestety ten patent nie działa za każdym razem. Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4965888 Napisano: 20.01.2012 02:13:06 w Konkursowiczki w ciąży
Beniaminowa oby tym razem poszło sprawnie i łatwo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

sonata

#4965828 Napisano: 20.01.2012 01:48:14 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Eeee... Jeszcze nie emotka Synka przenosiłam 2 tygodnie, także jeszcze mam czas emotka

Życzę Ci tylko aby poród rozpoczął się sam. U mnie jeśli tydzień przed wszystko będzie zamknięte na cztery spusty to będzie CC. Żadnych kroplówek z oxy, masaży szyjki i wywoływania na siłę. Wyświetl w wątku >>
0 0