Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.sklepyabc.pl/promocje Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak przed porodem dokucza najczęściej szyjka i promieniuje na wszystkie narządy dookoła.
Nie chcę żadnej z Was denerwować, ale w telewizji i necie ciągle piszą i mówią o kobiecie, którą napadnięto i porwano jej półroczną córeczkę Straszne. Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Rodzaje surczów:
- alvareza -pojawiają się po 20 tyg. ciąży, mięsień macicy napina się i twardnieje w różnych miejscach, nie jest to bolesne, ale może być nieprzyjemne, pojawiają się szybko i szybko mijają
- Braxtona-Hicksa - występują po 20 tyg. ciąży, są wyraźne dość dokuczliwe, trwają od 15 do 30 sekund ale niekiedy nawet kila minut. Możesz odczuwać także ból krzyża i mieć złe samopoczucie.
Ulgę przyniesie zmiana pozycji, jeśli stałaś połóż się i na odwrót, spokojnie oddychaj
- Przepowiadające - pojawiają się po 36 tyg. ciąży, są krótkie bolesne, nasilają się i mijają, twardnieje cały trzon macicy, skurcze te mogą przypominać skurcze porodowe, ale w przeciwieństwie do nich ustępują po 1,5 - 2 godzinach,
ulgę przyniesie prysznic lub krótka ciepła kąpiel, przy ilnych dolegliwościach warto zażyć leki rozkurczowe
- PORODOWE - Trwają wiele godzin, nie ustępują, są bolesne regularne, twardnieje cały trzon macicy, w miarę upływu czasu stają się coraz silniejsze i bardziej regularne, a przerwy między nimi są coraz krótsze,
gdy pojawi się skurcz weź głęboki oddech przez nos i wypuszczaj powietrze ustami, pomaga też pozycja kuczna, ciepła kąpiel i prysznic, a w szpitalu możesz prosić o znieczulenie.
Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam nadzieję, że to fałszywy alarm i jutrzejsze kino wypali Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie twierdzę, że coś tam mi się należy od państwa, bo jestem w ciąży. Jednak płaciłam podatki przez ponad 10 lat, mąż dłużej i dużo większe! A teraz od państwa nie mam złotówki, bo zaszłam w ciążę pracując dorywczo, a nie na etacie. Przepraszam - szarpnę becikowe 1000 zł Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też w tej ciąży tylko na ubezpieczeniu męża a gotówka doraźnie zleceniami. Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.boboma...ala-kolce,73244.html Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.cosmo..../monitor_cleaner.swf Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Znam to żebranie. Pracuję z chorymi dziećmi i krew mnie zalewa jak widzę walkę ich rodziców o leki i o rehabilitację. Ta ich krzywda boli bardziej niż moja własna. Ja jestem zdrowa. Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurcze, mleko uhate niech sobie podgrzewa, to i tak zwykła biała woda, ale podgrzewać mleko modyfikowane to poprostu straszne Ciekawe czy podgrzewają też te porcje, których dzieci nie wypiły np. dwie godziny wcześniej. W ramach oszczędności oczywiście Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak, we Wrocławiu na Borowskiej. Marne szanse na SN, ale trzeba brać pod uwagę. Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem dokładnie, bo szamponu nie kupiłam, więc nie chciałam odrywać naklejki. Pod pierwszą warstwą jest ta właściwa naklejka Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czy trzeba zapisać się przed porodem, czy wystarczy, że poprosisz o to przy przyjęciu do szpitala? Nie zapytałam lekarza, a nie chcę dzwonić tylko w tej sprawie Wyświetl w wątku >>
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Życzę Ci tylko aby poród rozpoczął się sam. U mnie jeśli tydzień przed wszystko będzie zamknięte na cztery spusty to będzie CC. Żadnych kroplówek z oxy, masaży szyjki i wywoływania na siłę. Wyświetl w wątku >>