Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też napisałam, bo najpierw plansza, że książeczka i gumy są moje, a po wpisaniu bym spróbowała ponownie. W ogóle mam problem taki, że jak wyloguję, to nie mogę się zalogować.
Wyświetl w wątku >>
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie zawsze otoczenie wbijało do głowy, że lumpeksy to jakaś ujma dla człowieka. W życiu nie byłam w lumpeksie, wolę polować na okazje na Allegro. Ostatnio kupiłam świetną nową sukienkę w sumie za niewielkie pieniądze. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak widać kasa jest bolączką polaków i drażliwy temat... Jeszcze nasz kochany rząd dba o to byśmy nie mieli za tanio podnosząc akcyzę na co się da, vat oraz zabierając świadczenia jak becikowe, które dla niektórych rodzin było źródłem zaspokojenia wielu potrzeb dla maleństwa, różne świadczenia socjalne, zapomogi itd... No i najlepiej jeszcze podnieść wiek emerytalny, to może kurde nikt tej emerytury dożywał nie będzie, a kasiorka do ZUSU, Srusu i nie wiadomo jeszcze gdzie będzie spływała. Przecież muszą jakoś dziury w budżecie połatać, a to, że padnie na najbiedniejszych to kogo to... Ehh sorki za rozprawki ale czasem trzeba z siebie wyrzucić złe emocje. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My mieszkamy w Warszawie i nie jest źle jak zakupy robisz w Tesco, Auchanie czy innym markecie a nie w sklepach osiedlowych gdzie głupi jogurt potrafi być 50groszy droższy. Ubrania kupujemy sobie nówki, czasem coś fajnego się trafi na wyprzedażach (bo kto mi każe kupować w sezonie, kiedy wszystko drogie, bo właśnie kolekcja nowa weszła), czasem się kupi na allegro ciucha. Jak się chce to się da wszystko... Tylko trzeba chęci, a nie odwagi Ubranka dla maleństwa część nowa (bodziaki, skarpetki, czapeczki, rękawiczki itp.), część używana po innych dzieciach (niby używana a jak nówki wyglądają), zresztą małe dziecko nie zwraca uwagi na to w co jest ubrane, ważne by miało zaspokajane wszelkie potrzeby, nie chodziło głodne, obesrane itd., no i czuło że ma mamę i tatę a nie widzieć rodziców od święta, być wychowywanym przez panie opiekunki, bo mamusia i tatuś pracują od 8-18 i nie mają czasu zjeść obiadu, bo gonią za kasą. Wolę skromniej żyć i mieć kochającą rodzinę przy boku, a nie gonitwę za kasą. Bo i tak każde z nas kiedyś umrze, a co przeżyjemy i jak to życie wykorzystamy jest nasze. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie wypowiedź staszka nieco zabolała, bo nam to w zupełności starcza na wszystko i jeszcze na oszczędności coś odłożymy na jakieś wakacje czy coś... Zastanawiam się co on ma do opłacania, że wychodzi mu 3000.Bo my nawet jak mieliśmy telewizję z n i mamy w sumie kilka telefonów i nam max koło 600-800zł wychodzi...
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moi rodzice jakoś nas 3-kę wychowali, oboje nauczyciele, a wiadomo jakie pensje nauczycielskie są. I dali radę i dom wybudować (co prawdaż na kredyt), i dzieci wychować (żadna z nas nigdy brudna, głodna ani obdarta nie chodziła, do szkoły wszystko miałyśmy, kanapki również, a w domu zawsze czekał obiad), i na wakacje jeszcze starczało by jechać w góry choć na tydzień. Kwestia zarządzania budżetem. Proste, zamiast kupić najdroższe kupujesz tańsze, a oszczędność jest. Znam takich co mają 1600 na 4 osoby i dają radę.
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mamy własne mieszkanie, a opłat w sumie około 600zł. Mieszkanie w nowym budynku. Auto mamy całkiem nowe, bo Lagunę II z 2003 roku, oboje studiujemy prywatnie. Na prawdę da się wyżyć. Są miesiące co z dorabiania wychodzi kilka tysięcy, czasem 5-6, czasem mniej, bo około 1-3. Oczywiście czasem nie jest łatwo, ale jak ktoś by do nas przyszedł to stwierdziłby, że ma do czynienia z burżujami.
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oddane Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie chciałabym potem problemów w stylu niedopuszczenie do egzaminu. A czuję się tak jakbym miała upaść...
Kochana każdy ma niepewną sytuację w tych czasach. Ja nie pracuję, mąż ma stypendium doktoranckie, którego jest 2600, czasem coś dorobimy i jakoś leci.
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziewczyny? Tak się zastanawiam, czy zwolnienie lekarskie usprawiedliwi moje nieobecności na uczelni?
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja słyszałam, że musi minąć przynajmniej półtora roku.
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
też tak słyszałam Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czyli z dietą nie jest tak źle A co z jogurtami? Ja życia nie widzę bez jogurtów/maślanki. No i co z pomidoraskami?
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z tymbarka mój ulubiony. A tak na powaga to co jecie? Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój to nawet piwem gardzi. Mówi że za zimno na piwo teraz, za co mu chwała. Ale miałam sąsiada co za kołnierz nie wylewał, codziennie wracał narypany, co biedna z nim miała ;/ Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane