Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#4887944 Napisano: 08.12.2011 07:56:47 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

ziolko napisał(a):

hehe... jak mnie pyta się jedna cudowna koleżanka, czy już wzięliśmy się za dzidziusia, i w tym momencie patrzy na mój brzuch emotka

to mówię, że nie, po prostu gruba jestem emotka emotka

tak kiedyś jej powiedziałam, to się zamknęła emotka

a wzięłam to od innej koleżanki, co ma tak zbudowany brzuch, że każdy dodatkowy kilogram to od razu brzuszek jej wystaje, jakby była w 5 mcu emotka

kiedyś miała okres, więc wiadomo, brzuch wywalony, wyszła na papieroska i jakaś inna babka do niej, że co ona robi?! w ciąży jest i jeszcze pali? jak ona może??
koleżanka miała już dość tego wiecznego posądzania o ciążę i złe zachowanie, że wydarła się na tamtą, że po 1 w ciąży nie jest, po 2 - to jej sprawa co robi, po 3 - nie jest idiotką, żeby w ciązy palić, a po 4 - jest gruba, więc dlatego tak wygląda

tamta się zamknęła i poszła jak niepyszna emotka

więc ja stosuję tylko ostatni punkt emotka
emotka emotka

no i teraz na święta znowu będą życzenia bobasa na przyszy rok emotka
czy ludzie naprawdę nie mają innych życzeń do złożenia, tylko to?? emotka

hahaha, też te życzenia przerabiałam na święta, norma! a najlepsze jak słyszałam jak ciotka teściowej życzyła wnuka
emotka to już beszczelność była bo co oni mieli do bobasa, wkurzały mnie takie życzenia, ale że święta to gryzłam się w język

Haha emotka U nas rok temu życzyli sobie ślubu, bo ileż można tak na kocią łapę, to w tym roku dostali w pakiecie z wnukiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4887647 Napisano: 08.12.2011 05:56:55 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

ja tez kiedys chcialam zaproponowac zebyscie wrzucily zdjecia, no ale dalam spokoj emotka

Skoro mowicie tak o wadze powiem wam, ze ja po ciazy w miesiac czasu praktycznie zrzucilam wage ( nie tyle ile przytylam, bo bardzo tego pilnowalam, zeby nie wygladac jak przed ciaza - czyli chodzace kosci )

a jak przestalam syna karmic too. ..... tak mi hormony zwariowaly, ze teraz wygladam jak wspomniana slonica emotka i czasem marze zeby miec taki problem jak przed ciaza - czyli niedowage, niz wazyc tyle co w ciazy
emotka

a najgorsze w tym wszystkim jet to, ze momentalnie tyje w brzuchy i na twarzy, wiec pytania w ktorym jestem miesiacu sa norma emotka

Ja zawsze miałam trochę tłuszczyku tu i ówdzie... A nie umiem sobie odmówić słodyczy, życie jest za krótkie emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4887234 Napisano: 08.12.2011 02:55:03 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

jak śnieg spadnie to może wyskoczymy gdzieś z mężem pofocić - taki słoń w śniegu to może być niezła atrakcja emotka :P

Haha słonie się widzi na safari, nie wiem czy w śniegu dadzą sobie radę? Druga sprawa to ciąża słoniowa nie trwa coś koło dwóch lat? Nie wyobrażam sobie tak długo chodzić z brzuszkiem, może lepiej być hipopotamem?

katrin22 napisał(a):

ziolko napisał(a):

no będę.. w końcu emotka kiedyś emotka

A może w pryszłym roku? emotka

Ziółko do roboty!

A ja dziś byłam na kontrolnym USG 32tydz. Dzidzia ma się ok, na powitanie lekarzowi język pokazała, podobno jest większy niż na swój wiek. A waży już 2 kilogramy, hihi i się dowiedziałam, że ta część ciała, którą najbardziej wypycha to są stópki emotka Bo mój brzuś ma często takiego roga jakby odstającego emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4885897 Napisano: 08.12.2011 08:15:56 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia ja pod koniec ciąży ważyłam 83kg emotka
teraz 12kg do tyłu, tylko brzusio i rozstępy zostały

U mnie jakaś szansa jest by nie ważyć 90? 32tc i 81 dokładnie. dużo utyłaś w końcówce? PS. Nie jem jak świnka tylko tyle ile organizm potrzebuje. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4885086 Napisano: 07.12.2011 08:51:01 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

melissa napisał(a):

sonata napisał(a):

katrin22 napisał(a):

A ja dzisiaj byłam na szczepieniu, ale ze względu, że mały ma nadal sapkę, to został zaszczepiony tylko przeciwko żółtaczce, reszta za 2 tyg, ale lekarka powiedziała, że mały jest zdrowy.
Kubuś ma 6 tygodni i waży już 5150 kg emotka ))
I jest tylko na cycu emotka plus herbatka.
Sama lekarka się zdziwiła, bo 2 tygodnie temu ważył 4350 kg, czyli szybko przybiera na wadze.

Moja najstarsza córcia tak szybko rosła. Ma 13 lat i 177 cm emotka

Moi też tak szybko przybierali karmieni tylko naturalnie - na szczęście to chłopcy i nie grożą im kompleksy z tego tytułu:)
Ja mam 173 cm i jest OK, ale więcej nie chciałabym mieć.

Ja mam 166 cm, i chciałabym być wyższa, ale już raczej nie urosnę, chyba, że wszerz hehe, za to mąż ma 190 cm i to pewnie po nim synek tak przybiera, i dobrze, bo nie będzie kur cenzuralkiem emotka
Jeju ja tak się cieszę, że mogę karmić piersią, to jest niby nic, ale daje taką satysfakcję i więź z niunią emotka

Ja mam 167 i ważę w tej chwili coś koło 80kg... słoń jestem emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4884967 Napisano: 07.12.2011 08:13:41 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

a ja już mam dość kopniaków emotka Bernardzik się tak ułożył, że ładuje mi dokładnie w pępek... nie dość że zrobił mi się już mega wypukły to jeszcze boli od tego kopania... a syniu jakoś nie ma ochoty się przestawić w inne miejsce...

Mój mnie wali pod lewe żebra, uczucie hmm... zapierające dech w piersiach emotka
Kurcze dianek przegapiłam aukcję tej torebki emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4884716 Napisano: 07.12.2011 07:13:19 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

grusia u Nas jest tak że żeby iść na NFZ to trzeba siedzieć od 4 rano i czekać w kolejce a lekarz przyjmuje od 11 i nie ma się pewności że zostaniesz przyjęta emotka Ja wymiotuje codziennie i jestem bardzo słaba więc nie ma mowy o tym by pójść i tam siedzieć.
A na prywatkę trzeba czekać około tygodnia.

Ale ja tu tak gadam a nie powiedziałam najważniejszego emotka trochę Wam wczoraj ponarzekałam i wiecie co poszłam się położyć do łóżeczka i dostałam takiego kopniaka od mojego maleństwa że prawie się poryczałam emotka i dzisiaj rano też go czułam emotka to się nazywa super prezent na mikołaja emotka emotka emotka

a ja od poniedziałku czuję takie jakby delikatne kopnięcia emotka emotka emotka

To super uczucie emotka
Mnie maly kopie od kilku dni non stop, tak, że cały brzuch podskakuje.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4884587 Napisano: 07.12.2011 06:31:30 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Jutro mam wizyte u mojego lekarza. Moze on cos poradzi. Mam wstret do szpitali masakryczny po tym konowalstwie co mnie spotkalo. Wczoraj tez 6h czekalam w poczekalni w szpitalu...

Ważne, że z maluszkiem wszystko dobrze i brzuch nie boli i się nie stawia. Ja w szpitalu byłam traktowana jak księżniczka a i tak mam wstręt...

Z syniem ok, nawet wiem, że już wisi głową do dołu emotka a brzuszek boli z nawrotami, jakby skurcze zoladka co trwaja po kilka sekund
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4884078 Napisano: 07.12.2011 04:11:12 w Konkursowiczki w ciąży
Jutro mam wizyte u mojego lekarza. Moze on cos poradzi. Mam wstret do szpitali masakryczny po tym konowalstwie co mnie spotkalo. Wczoraj tez 6h czekalam w poczekalni w szpitalu... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4883423 Napisano: 07.12.2011 12:50:10 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

monika1985monik ja tam sobie chwaliłam w ciąży lekarza z NFZ ale widze ze to zalezy od miejsca zamieszkania. Chodziło mi bardziej o pojscie już teraz,nie czekanie na wizyte i zobaczenie na USG maluszka. Skoro w pierwszej tez pozno czulas to sie nie nakrecaj - nie wyszukuj sobie zmartwien bo zaszkodzisz maluszkowi.Jeszcze bedziesz tu pisac ze bolą zebra emotka

Agusia147
a probowałaś starego babcinego sposobu na biegunke w postaci połknięcia kilku całych ziaren czarnego pieprzu ?

Nie próbowałam, a to działa? Ale chyba nie mam w domu pieprzu w ziarenkach, kupuję mielony... Nigdy nie sikałam tyłkiem emotka a tu aż taka biegunka, że woda leci, a prawie nie sikam, a piję dużo...
Mąż mi krupniczek gotuje, kochany jest emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4883092 Napisano: 07.12.2011 11:18:03 w Konkursowiczki w ciąży
Ehh łykam antybiotyk, leżę w łóżku, biegunka nadal (tylko, że teraz to skutek uboczny antybiotyku)... Do tego probiotyk, odstawiłam żelazo na dzień lub dwa żeby żołądka nie obciążać... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4881367 Napisano: 06.12.2011 06:33:52 w Konkursowiczki w ciąży
Wróciłam, z małym na szczęście wszystko w porządku, ktg idealne, na usg wszystko tip top, podejrzenie jakiegoś zatrucia bakteria, mam brać antybiotyk przez 7 dni, Zinnat. Chcieli mnie zostawić w szpitalu na obserwacji ale podziękowałam. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4879544 Napisano: 06.12.2011 09:13:11 w Konkursowiczki w ciąży
ninka28 napisał(a):

grazia powinnaś zrobić sobie badanie z krwi beta hcg zresztą lekarz powinien ci je zalecić jeśli chodzi o rozwój płodu we wczesnych tygodniach jeśli zrobisz 2 takie testy z odstępem kilku godzinnym będzie widać przyrost hcg bo z każdą godzinną powinien proporcjonalnie wzrastać i jeśli nawet ciąża jest młodsza to będziesz wiedzieć czy prawidłowo się rozwija ... najlepiej zadzwoń do lekarza i spytaj czy to badanie może pomóc...

Ale nawet jakby było źle to na becie nic jej nie wyjdzie. To hormony i też muszą mieć czas na spadek/wzrost. Musiałaby je robić kilka razy, co kilka dni. Lepiej niech zmieni lekarkę... Ja na początku w lux medzie trafiłam na taką idiotkę co w 6tym tygodniu mi mówiła, że się płodu nie zobaczy, bo za mały itp...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4879535 Napisano: 06.12.2011 09:10:36 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

Dzięki wam za podtrzymanie na duchu ,musi być dobrze,niepotrzebnie naczytałam się o obumarciu płodu,że podobno nie daje żadnych objawów ,strasznie się boję moja pierwsza ciąża przebiegała idealnie,więc może i teraz tak będzie

Lekarz na pewno widział serduszko bijące, nie martw się. Pójdź na konsultacje do innego, bo przez te 2 tygodnie będziesz się tylko stresować niepotrzebnie.

właśnie nie biło jeszcze serduszko,w którym tyg można wysłyszeć? Mi powiedziała,że gdyby to był rzeczywiście 9 tydz,to by było słychać

U mnie biło już w 8mym.

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Chyba umrę, boli dalej, dzwoniłam do lekarza, kazał łykać APAP, do tego pocę się jak mysz...

Jak masz cieplutko w domku to pod prysznic wskakuj, letnia woda pomoże i z powrotem do łóżka.

Katrin lecę do przychodni przyszpitalnej, mam nadzieję, że mnie stamtąd nie wywalą, ale mam stracha, a nie chcę się leczyć na własną rękę, zwłaszcza, że doszła biegunka, no i boję się, że dzidzi zaszkodzę. Normalnie bym łyknęła dwa nifuroksazydy, stoperan, coś na ból i jakoś by było, ale muszę też myśleć o moim małym człowieczku.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4879270 Napisano: 06.12.2011 07:36:07 w Konkursowiczki w ciąży
Chyba umrę, boli dalej, dzwoniłam do lekarza, kazał łykać APAP, do tego pocę się jak mysz... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4878808 Napisano: 05.12.2011 09:39:45 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Weź jeszcze Rutinoscorbin, i do łóżeczka marsz!!!! emotka

OK emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4878732 Napisano: 05.12.2011 09:11:50 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Albo APAP?

agusia147 napisał(a):

Albo APAP?

Ja we wczesnej ciąży(2 tygodniowej) brałam Apap, a przeczuwałam, że mogę być w ciąży, a Apap jest bezpieczny.Po konsultacji z ginem (już wiedziałam, ze jestem w ciąży)dostałam antybiotyk Duomox,ale to była już ciężka grypa.
Masz telefon do swojego gina?
Ja do swojego na komórkę dzwoniłam w dzień i w nocy, teraz czuję, ze mnie gardło pobolewa.
Myślę, że jeden Apap może pomóc a nie zaszkodzi

Ok, dziękuję, wezmę APAP. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4878702 Napisano: 05.12.2011 09:01:30 w Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4878691 Napisano: 05.12.2011 08:57:53 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ratunku, zmierzyłam temperaturę i mi wyszło 38,5 st. Mam się bardzo przejmować? Czy może łyknąć jakiś ibufen czy coś takiego? Mam w domu jakieś dla dzieci.

W ciąży jest wyższa temperatura ciała, ale nie wiem jaka może być max. Jakim zmierzyłaś termometrem?
Najlepiej wytrzymaj do rana i zadzwoń do lekarza.
A teraz pij dużo wody.

Rtęciowym, nie ufam elektronicznym, bo na tych elektronicznych każdy pokazuje coś innego. Miałam wcześniej wyższą, ale max 37-37.5 i nie towarzyszyły temu dreszcze, a oczy nie bolały. Czy mogę łyknąć Theraflu Extra Grip?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4878650 Napisano: 05.12.2011 08:42:36 w Konkursowiczki w ciąży
Ratunku, zmierzyłam temperaturę i mi wyszło 38,5 st. Mam się bardzo przejmować? Czy może łyknąć jakiś ibufen czy coś takiego? Mam w domu jakieś dla dzieci. Wyświetl w wątku >>
0 0