Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#4932345 Napisano: 02.01.2012 06:01:19 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

sonata napisał(a):

Czy miałyście już badanie przesiewowe na obecność gronkowca? Podobno nie daje on objawów, ale jest bardzo niebezpieczny dla dziecka, które może zarazić się w trakcie porodu?

Ja nie miałam takiego badania

Miałam robiony wymaz w tym kierunku, jakoś 38 tc

Ja to mam fobię, że nie dożyję 38tc emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4932024 Napisano: 02.01.2012 03:58:42 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

dianek napisał(a):

sonata napisał(a):

To paciorkowiec, a nie gronkowiec emotka
http://www.mp.pl/...45228D27D2CE37AD1643

ja oczywiście o paciorkowcu pisze i myślałam że o niego pytasz, nie zauważyłam nawet że napisałaś gronkowiec emotka nieprzytomna dzisiaj jestem jakaś emotka

Lekarz mówił mi właśnie o paciorkowcu, to ja się pomyliłam. Nie mam rozeznania w tych paskudztwach emotka

Aaa to ten wymaz chyba około 36 tyg się robi. Mnie lekarz mówił, że teraz na wizycie pobierze.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4931950 Napisano: 02.01.2012 03:36:10 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

Czy miałyście już badanie przesiewowe na obecność gronkowca? Podobno nie daje on objawów, ale jest bardzo niebezpieczny dla dziecka, które może zarazić się w trakcie porodu?

Nikt mi nic nie mówił na temat takiego badania, ani nic o gronkowcu...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4931884 Napisano: 02.01.2012 03:16:21 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

Moja córcia z kolei tak lubi swoje łóżeczko,że raczej nie odda go maleństwu. Na swoją nową sofkę nie chce nawet spojrzeć emotka Nie wiem co zrobić.

To kup drugie łóżeczko dla maleństwa emotka

I tak to się pewnie skończy emotka

Albo pomyśl o turystycznym. Fajna sprawa, a i wszędzie w torbę spakujesz i jedziesz. Do tego ładnie wygląda, mało kosztuje, a i 3latek się w nim wyśpi, bo na niższym poziomie robią wyjście na suwak. Do tego ile z tym zabawy, takie łóżko może być potem równie dobrze świetnym miejscem do zabaw w ogródku czy na balkonie. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4931882 Napisano: 02.01.2012 03:14:13 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

wg badan najwiecej smierci lozeczkowych jest spowodowane spaniem maluchow z rodzicami

No właśnie, można nieświadomie przydusić, albo co gorsza udusić dziecko, mówię o maleństwie, bo większe co innego.

Dla mnie spanie z maleństwem to głupota, lepiej wstawić łóżeczko do sypialni. Nigdy nie wiesz jak mocno zapadniesz w sen, możesz przypadkiem zrobić krzywdę... Starsze dziecko zaś przyzwyczaisz i potem będzie ciężko je wykurzyć. Lepiej więc od razu nauczyć spać we własnym łóżku.

Bradzo dobrze to ujęłaś emotka
W naszej sypialni łóżeczko jestz mojej strony łóżka, i nie ma problemu.

JA podziwiam amerykanów, od razu dziecko ma swój pokój, często na piętrze gdzieś, i nikt się nie boi, ja osobiście bałabym się, takie jest moje zdanie.
3 latka już można wykurzyć do dziecinnego pokoju emotka

No i u nas będzie tak samo, łóżeczko z mej strony łóżka, na wyciągnięcie ręki. Dziecko będzie czuło, że ktoś jest obok, ale nie zamierzamy popadać w paranoję i brać go do naszego łóżka. Niech ma tą odrębność, i żyje bez głupich przyzwyczajeń...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4931825 Napisano: 02.01.2012 02:54:39 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

wg badan najwiecej smierci lozeczkowych jest spowodowane spaniem maluchow z rodzicami

No właśnie, można nieświadomie przydusić, albo co gorsza udusić dziecko, mówię o maleństwie, bo większe co innego.

Dla mnie spanie z maleństwem to głupota, lepiej wstawić łóżeczko do sypialni. Nigdy nie wiesz jak mocno zapadniesz w sen, możesz przypadkiem zrobić krzywdę... Starsze dziecko zaś przyzwyczaisz i potem będzie ciężko je wykurzyć. Lepiej więc od razu nauczyć spać we własnym łóżku.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4931522 Napisano: 02.01.2012 01:08:49 w Konkursowiczki w ciąży
zuza2012 napisał(a):

Czy ja wiem czy jak na szpilkach emotka
Troszkę się stresuje, ale nie za bardzo emotka

Co do siemienia emotka
Moja położna polecała mniej wiecej od 34 tc robić sobie okłady z siemienia na sutki i brodawki co by się uelastyczniły emotka
A robi się to tak emotka
1 łyżkę siemienia zalewamy połową szklanki gorącej wody, później gotujemy, żeby była konsystencja kisielu. Jak ostygnie tak, ze można to przyłożyć do ciała, to bierzemy papkę na wkładkę laktacyjną i dokładamy do piersi emotka
Trzymamy to aż do ostygnięcia emotka

A resztę papki (np. 1 łyżeczkę) zalać wodą i wypić emotka
Ma to pomóc na trawienie i uelastycznienie kanału rodnego emotka

Ciekawa teoria ale jakoś nie mogę się przemóc emotka

Brzmi strasznie.... Nie lubię siemienia, a jeszcze przełknąć... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4930580 Napisano: 01.01.2012 09:31:06 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

sonata napisał(a):

dianek napisał(a):

no, już wszystko wróciło do normy emotka 3 małe, gęste krople, a tak zatkały wszystko...

ale jaka ulga teraz ^^

btw - właśnie się dowiedziałam, że skoczył VAT na dziecięce rzeczy emotka mam nadzieję że jednak nie podniosą wszystkich cen hurtowo o te kilkanaście procent i pojawią się jakieś promocje

Ja myślę, że niestety, że będą uzasadniać ogromne podwyżki właśnie tym VATem...
emotka

Ach znowu odbije się to na naszych kieszeniach.

Jak zawsze... Trzeba przecież zarobić na ciężarnych, inwalidach i innych potrzebujących... Ze wskazaniem na ciężarne i młodych rodziców. Podziękować za to Donaldowi.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4929400 Napisano: 31.12.2011 11:10:48 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny! Szczęśliwego Nowego Roku, zdrowych i ślicznych dzieciaczków, kochających mężów/partnerów, grzecznych maluchów, zdrówka, zdrówka i pieniędzy! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4927908 Napisano: 30.12.2011 09:15:37 w Konkursowiczki w ciąży
Ja kupuję przepiórcze, bo lubię kogiel mogiel, a z takich jest bardzo smaczny, zdrowszy niż od kury, no i salmonella nie grozi od surowizny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4927274 Napisano: 30.12.2011 03:29:50 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

katrin22 napisał(a):

baniaminowa jadłaś jajka na swojej diecie? bo planuję spróbować pół gotowanego na twardo i obserwować małego.

Podobno przepiórcze jajka prawie nie uczulają.

Tylko skąd wziąść takie jajka emotka
JA na razie tylko żółtko mogę, ale tęsknię za ciuastem, np babką, a tam niestety potrzebne całe jaja.

Ja mogłam jeść tylko żółtko a jak rozszerzałam dietę maleństwa to dostał makaron z przepiórczych jajek więc coś w tym musi być emotka A teraz ma 1,5 roku i wcina jajka jak szalony emotka

Katrin jajka przepiórcze dostaniesz w niemal każdym markecie na dziale z jajkami lub gdzieś w okolicach mleka/nabiału. 18 jajek kosztuje coś w granicach 5/6zł. Więc nie jest tak strasznie drogo. No i wiadomo wagowo 1 jajko kurze to około 4 przepiórcze, ale ciasto na tym spokojnie upieczesz.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4923808 Napisano: 28.12.2011 07:19:25 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Dziś Kubuś był na 1 szczepieniu, i lekarka przepisała mu Bebilon Pepti.

Mojemu synkowi też to mleko przepisała... Na szczęście nie musiał go pić... Zapach okropny i smak też emotka Ze względu na to że mi nie wolno było pić zwykłego mleka piłam ten Bebilon Pepti , nie wiem jak teraz ale wtedy kosztował prawie 12 zł emotka

12zł za jak dużo tego mleka? Kurcze kiedyś dzieci nie miały takich problemów, a przynajmniej nie w takim stopniu...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4923739 Napisano: 28.12.2011 06:39:55 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

katrin22 napisał(a):

dziewczyny jak z wagą waszych pociech, Kubuś ma prawie 10 tygodni i waży 5,5 kg, a waga urodzeniowa 3300, to chyba prawidłowo, prawda?

moj ma 4,5 m i prawie ok 7 kg .

Te dzieci to wam rosną emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4923709 Napisano: 28.12.2011 06:31:38 w Wygraj mi / Wygram za...
Proszę nie zasypywać mnie na PW. Już nie gram, nie chce mi się, jestem w ciąży, mam inne problemy i ogólnie mam wszystko gdzieś w tej chwili bo tak się czuję... Więc komu wygrałam ten ma szczęście, a reszcie co pisała (jakieś 70 osób) sorry, ale i tak wszyscy byście się nie załapali... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4923673 Napisano: 28.12.2011 06:17:25 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

agusia147 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

ja uywalam te : http://allegro.pl...mma-i1997747955.html .. jakies 4 paczki.
porod naturalny..

na poczatku przez jakies 5 dni uzywalam te ,ktore dostaam w szpitalu

Kupiłam takie same, 4 paczki, mam nadzieję że starczy... i na łóżko takie podkłady, stwierdziłam, że w razie co nadadzą się na przewijak...

te podklady tez mialam...zmienialam sobie sama na lozku jak sie pokrwawil.. dostalam tylko 1 z przydzialu a lezelismy 6 dni wiec warto miec swoje.

Teraz kupuje je dla maluszka..nadaja sie do przewijania albo zeby polozyc na lozku i wietrzycpupke emotka

Dokładnie to samo słyszałam emotka Więc strat nie będzie. za to chyba przegięłam z ilością pampersów w najmniejszym rozmiarze...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4922640 Napisano: 28.12.2011 10:55:24 w dzis mam urodzinki
swibek napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

nie no swibek, w tym wieku to już tylko na prawnuki czekać emotka

góffniasz się odezwał no.. emotka emotka
cho no do babci to przytule.. emotka emotka

Nie no prawnuki chyba nie bardzo, ale wnuki czemu nie emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4922428 Napisano: 28.12.2011 09:10:58 w Wygraj mi / Wygram za...
wsciekly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Proszę o niezasypywanie mi mailami PW, bo przy moim necie nie jestem w stanie się odkopać z nich. Wygrałam już Hipp 23 osobom, a podziękowało 6 z nich... Ludzie można by chociaż jakieś dziękuję... Tym bardziej, że poświęciłam na to własny prywatny czas i chęci do pomocy...

co to za hipp emotka

http://adaction.hipp.pl/HiPP.html

a czy Wściekły MIkołaj może się do Ciebie uśmiechnąć emotka

zawsze dziękuję emotka i dzieci mam gromadkę emotka

Za śliczny uśmiech zawsze...
Ale dużo osób pisze, co w życiu słowa ze mną nie zamieniły a oczekują gruszek na wierzbie bez żadnego najmniejszego dziękuję...

też to znam, ale co zrobić emotka

ludzi interesownych nie brakuje - najpierw błagają o pomoc, obiecują złote góry (np. paczki dla potrzebujących) a potem udają, ze ich na forum nie ma

ale jest tu też masa fajnych ludzi - wiem, bo podrzucają moim dzieciakom wygrane numery, a nawet bezcenne paragony ze sklepów, których w Warszawie nie ma

więc głowa do góry emotka emotka emotka

To podawaj dane na PW, a najlepiej napisz na gg: 3420368, tobie i dzieciaczkom pomogę emotka A innym będę grać jak się nauczą dziękować. Oczywiście jest tu masę fajnych ludzi, ale niektórzy szkoda gadać...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4922421 Napisano: 28.12.2011 09:04:27 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

ja uywalam te : http://allegro.pl...mma-i1997747955.html .. jakies 4 paczki.
porod naturalny..

na poczatku przez jakies 5 dni uzywalam te ,ktore dostaam w szpitalu

Kupiłam takie same, 4 paczki, mam nadzieję że starczy... i na łóżko takie podkłady, stwierdziłam, że w razie co nadadzą się na przewijak...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4922416 Napisano: 28.12.2011 09:02:39 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Ja też wolę ściągane, bo szybciej mały wypije i jest spokojny, ale w nocy daję cyca, i nad ranem też, a w ciągu dnia ściągam, po 40-80ml, i w między czasie cyca. Tylko mam już zdarte piersi od dojenia emotka

Biedna, trochę jak krowa się musisz czuć ;/ Albo gorzej, krowy nie doi nikt kilka razy dziennie... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4922406 Napisano: 28.12.2011 08:59:16 w Wygraj mi / Wygram za...
agusia147 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Proszę o niezasypywanie mi mailami PW, bo przy moim necie nie jestem w stanie się odkopać z nich. Wygrałam już Hipp 23 osobom, a podziękowało 6 z nich... Ludzie można by chociaż jakieś dziękuję... Tym bardziej, że poświęciłam na to własny prywatny czas i chęci do pomocy...

co to za hipp emotka

http://adaction.hipp.pl/HiPP.html

a czy Wściekły MIkołaj może się do Ciebie uśmiechnąć emotka

zawsze dziękuję emotka i dzieci mam gromadkę emotka

Za śliczny uśmiech zawsze...
Ale dużo osób pisze, co w życiu słowa ze mną nie zamieniły a oczekują gruszek na wierzbie bez żadnego najmniejszego dziękuję...

Wyświetl w wątku >>
0 0