Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#4945786 Napisano: 09.01.2012 09:54:27 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia Ty jeszcze zatęsknisz za brzuszkiem emotka
bo po porodzie kuuuupa roboty i myślisz sobie, jak fajnie było wszędzie brać brzuszek.
Allle, ja wiem, że chce się mieć już spokój, i żeby było PO

Noo, zwłaszcza jak pod koniec, bolą żebra, miednica, kręgosłup, a nawet niedługi spacer męczy...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4945763 Napisano: 09.01.2012 09:40:42 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

A ja napisałam plan porodu, z czego jestem bardzo dumna, bo zabierałam się do tego od miesiąca emotka Opisawszy wszelkie me chciejstwa teraz pozostaje poinstruować męża by nie zostały zignorowane emotka

Cholera boję się że już lada dzień odwiedzę porodówkę, skurcze w podbrzuszu z dnia na dzień coraz silniejsze i bardziej bolesne...

aguś a Ty gdzie tak chcesz pędzić, daj dzidziolkowi jeszcze podrosnąć emotka Ty jakoś ma chyba jeszcze miesiąc do terminu..?

Z tym planem to i lekarza tak zrobią jak chcą emotka ale lepiej go mieć

Cholera, 4 tygodnie do terminu jeszcze...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4945760 Napisano: 09.01.2012 09:39:33 w Rossmann
krzyszu napisał(a):

Dzięki. Czyli jednak troszkę zawyżyli wartośc emotka Ale autko fajowskie jest emotka

Ejj a czy podawało się drogerię, w której chce się odebrać nagrodę? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4945714 Napisano: 09.01.2012 09:11:58 w Konkursowiczki w ciąży
Aktualnie 36tc leci. Ciężko z odpoczynkiem bo jestem poza domem, a mianowicie u teściów, pojutrze wracamy do siebie, a to ponad 400km autem, czyli pół dnia podróży... Jeszcze w weekend uczelnia ;( Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4945684 Napisano: 09.01.2012 08:54:47 w Konkursowiczki w ciąży
A ja napisałam plan porodu, z czego jestem bardzo dumna, bo zabierałam się do tego od miesiąca emotka Opisawszy wszelkie me chciejstwa teraz pozostaje poinstruować męża by nie zostały zignorowane emotka

Cholera boję się że już lada dzień odwiedzę porodówkę, skurcze w podbrzuszu z dnia na dzień coraz silniejsze i bardziej bolesne... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4943838 Napisano: 08.01.2012 08:20:04 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

dianek napisał(a):

PS. jeśli chcecie uniknąć nacinania, szycia etc, to polecam masaż uelastyczniający krocze - systematycznie wykonywany przez jakiś czas przed porodem działa podobno rewelacyjnie
rozmawiałam na ten temat z 3 dziewczynami, które stosowały, żadna z nich nie miała ani nacięcia ani pęknięcia, chociaż wszystkie miały duże dzieci (3800, 4050 i 4300)
olejki są do kupienia prawie w każdej większej aptece lub na all, no instrukcja masażu albo na olejku albo na sieci emotka

Potwierdzam emotka Z tym ze u mnie była zwykła dziecieca oliwka - porod bez naciecia, jedno malutkie pekniecie ale jak stwierdzila polozna wina zbyt szybkiego porodu - jeden szewek.W sumie mialam 3 szewki bo mi sie dziurki zrobily bog wie z czego bo w miejscu ktore rozciagane nie bylo emotka

A jak dużo czasu przed porodem zaczęłaś masować?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4943726 Napisano: 08.01.2012 07:32:36 w Konkursowiczki w ciąży
gocha28 napisał(a):

Agusia a na kiedy masz termin czyzby na dniach?

Termin na 8 luty... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4943481 Napisano: 08.01.2012 05:21:19 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Dziewczyny kiedy pierwszy raz udałyście się z dzieckiem w odwiedziny do rodziny? Chciałabym na okres ferii wyjechać z małym do rodziców ale trochę się obawiam. Będziemy przed pierwszym szczepieniem .

a ile Twój mały już ma?

My jakoś po 2 miesiącach udaliśmy się do mojej mamy na 2 dni,a tak to tylko spacerki, albo wyjazdy do pediatry

miesiąc własnie skończył, na spacerki chodzimy jak nie pada tak po 1 h i byliśmy już w odwiedzinach ale takich 3h ale wyjazd na tydzień i zmiana otoczenia nie wiem czy to dobry pomysł. Z drugiej strony potrzebuje odmiany bo psychicznie wysiadam. Tylko nie wiem czy lepiej po szczepieniu czy przed, bo po szczepieniu z kolei może wystapić gorączka.

Dobry pomysł, przyzwyczajaj maleństwo od początku do podróży...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4942406 Napisano: 07.01.2012 08:55:13 w Rossmann
wsciekly napisał(a):

mogą przecież po kodach zidentyfikować, kto przeholowal

Kiedy wszyscy dostali ten sam kod emotka Więc cenzura zidentyfikują...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4942397 Napisano: 07.01.2012 08:44:32 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

fryteczka napisał(a):

uslyszalam,ze ze szpitala mnie nie wypuszcza jak sie nie zalatwie emotka

Mnie na kazdej wizycie pytali czy bylam juz w ubikacji - widac to wazne,chyba swiadczy ze wsio ok jest.

Dobrze wiedzieć emotka emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4942388 Napisano: 07.01.2012 08:37:53 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

plocia napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

plocia napisał(a):

szukam porady może Wy dziewczyny już miałyście ten problem, niestety jestem młodą mamą heheh dopiero pierwsze dziecko i nie znam się jeszcze na wszystkim - oduczam małą robienia w pieluszkę, od 2 dni nieźle nam to idzie, no i teraz - co robiliście w nocy? zakładaliście na noc pampersa? czy próbowaliście bez pieluszki? czy warto kupić na noc pieluchomajtki? ale widzę że cena powalająca, 9-10 szt. kosztuje tyle co paczka pampersów

Jaki wiek twojej dzidzi ???

w marcu skończy 3 latka

To długo wali w pieluchę... Moje siostry były oduczane i w wieku około 1,5 roku już bez pieluszki...

moja też miała 1.5 r jak przestała robić w pieluchy. Tyle że na noc jeszcze jej zakładałam przez kilka miesięcy. Jak już przez kilka tygodni pielucha była sucha przestałam zakładać. Na wszelki wypadek pod prześcieradło wkładałam ręcznik, ale się na szczęście nie przydal.

Albo można pod prześcieradło podkład taki jak do przewijania... Nie przemoknie w razie co.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4942348 Napisano: 07.01.2012 08:02:17 w Konkursowiczki w ciąży
plocia napisał(a):

plocia napisał(a):

szukam porady może Wy dziewczyny już miałyście ten problem, niestety jestem młodą mamą heheh dopiero pierwsze dziecko i nie znam się jeszcze na wszystkim - oduczam małą robienia w pieluszkę, od 2 dni nieźle nam to idzie, no i teraz - co robiliście w nocy? zakładaliście na noc pampersa? czy próbowaliście bez pieluszki? czy warto kupić na noc pieluchomajtki? ale widzę że cena powalająca, 9-10 szt. kosztuje tyle co paczka pampersów

Jaki wiek twojej dzidzi ???

w marcu skończy 3 latka

To długo wali w pieluchę... Moje siostry były oduczane i w wieku około 1,5 roku już bez pieluszki...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4942305 Napisano: 07.01.2012 07:41:48 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

dianek napisał(a):

mnie też już coś skurcza co jakiś czas
ale brzuch miękki, lekarz mówi że wszystko ok

eh, ależ bym chciała tej cesarki uniknąć, wszystko się tak pięknie układa... tylko to głupie serducho emotka

Też bardzo bym chciała urodzić sn. W czerwcu była by próba podejścia do egzaminu jeździeckiego. A tak emotka Zdrowie maleństwa jednak najważniejsze emotka

A ja bym chciała szybko i bezboleśnie emotka To moje marzenie emotka

No i żeby tych skurczy nie było kilka razy dziennie... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4942295 Napisano: 07.01.2012 07:36:53 w Konkursowiczki w ciąży

fryteczka napisał(a):

ja zablokowalam sie jesli chodzi o posiedzeniaw toalecie..nie i juz - tak sie balam. siusiu ok emotka
nie sklamie ale chyba po tyg dopiero . dostalam czopek ale nie skorzystalam emotka
uslyszalam,ze ze szpitala mnie nie wypuszcza jak sie nie zalatwie emotka

Ja też się bałam dłuższego posiedzenia bo miałam wrażenie że szwy mi pękną ale jakoś dałam radę i nie pękłam

Pewnie byś nie pękła, moja matka mnie rodziła po tygodniu od wycinania wyrostka rozlanego siłami natury i jej nie rozerwało, a to dużo większy wysiłek... Podobno cały personel szpitala był przy jej porodzie, no i studenci;)
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4942210 Napisano: 07.01.2012 06:48:13 w Konkursowiczki w ciąży
asik napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Buuu czemu panowie nie mogą rodzić.... emotka

bo 90% z nich podczas porodu lub ciąży by umierało, większość z paniki emotka

Ha ha ha to święta racja faceci są tak słabi że nie wytrzymali by tego

Mój mąz będąc przy porodzie był bielszy od ściany i na wszystko przytakiwał:)

To chociaż tyle, że nie trzeba go było namawiać emotka Ale w sumie jak tak patrzę, mała rana u mojego i już mu np. rękę urywa emotka

Kurcze tak się w necie naczytałam, że skurcze potrafią się pojawić kilka dni przed porodem, a ja mam wrażenie, że skurcze to mam od kilku dni i czasem tak zaboli, że masakra... Nie chcę jeszcze rodzić emotka A boli jak przy okresie tylko mocniej... Czasem chwilę, a czasem trochę dłużej...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4942154 Napisano: 07.01.2012 05:54:55 w Konkursowiczki w ciąży
Buuu czemu panowie nie mogą rodzić.... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4942140 Napisano: 07.01.2012 05:46:11 w Konkursowiczki w ciąży

agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

hehe
mężu się uparł że musi się nauczyć, torbę do szpitala też on pakuje - bo to on z niej wszystko będzie wyciągał i stwierdził że sobie poukłada jak będzie chciał emotka

no i jak mu w szpitalu powiem, żeby założył młodemu kaftanik i śpiochy to dobrze żeby wiedział o co chodzi emotka

O to super pomysł polecam bo ja spakowałam sama swoją torbę i mąż nie wiedział co gdzie jest a mnie szyli a on poszedł z położną kąpać małego i ubierać i np nie mógł znaleźć rożka
emotka więc teraz ja wszystko przygotuje a on sobie spakuje żeby wiedział co gdzie jest emotka

Ja to się chyba najbardziej tego szycia boję emotka

Dasz radę emotka może wogóle szycie nie będzie potrzebne
emotka

A oni nie robią tego na jakimś znieczuleniu? I jak potem gojenie wygląda? Korzystanie z toalety? Prysznice?

No niby na znieczuleniu no ale mimo to mnie bolało emotka mi w miarę szybko rana się zagoiła nie mogłam się tylko śmiać i psikać bo wtedy bolało. Co do toalety czy prysznica nie miałam z tym problemu urodziłam o 24 pod prysznicem byłam o 6:30

Nie wyobrażam sobie tyle czasu bez prysznica... Poród to wysiłek, człowiek zapewne po tym zapocony jak świnka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4942001 Napisano: 07.01.2012 04:10:52 w Konkursowiczki w ciąży

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

hehe
mężu się uparł że musi się nauczyć, torbę do szpitala też on pakuje - bo to on z niej wszystko będzie wyciągał i stwierdził że sobie poukłada jak będzie chciał emotka

no i jak mu w szpitalu powiem, żeby założył młodemu kaftanik i śpiochy to dobrze żeby wiedział o co chodzi emotka

O to super pomysł polecam bo ja spakowałam sama swoją torbę i mąż nie wiedział co gdzie jest a mnie szyli a on poszedł z położną kąpać małego i ubierać i np nie mógł znaleźć rożka
emotka więc teraz ja wszystko przygotuje a on sobie spakuje żeby wiedział co gdzie jest emotka

Ja to się chyba najbardziej tego szycia boję emotka

Dasz radę emotka może wogóle szycie nie będzie potrzebne
emotka

A oni nie robią tego na jakimś znieczuleniu? I jak potem gojenie wygląda? Korzystanie z toalety? Prysznice?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4941768 Napisano: 07.01.2012 01:13:34 w Konkursowiczki w ciąży

dianek napisał(a):

hehe

Ja to się chyba najbardziej tego szycia boję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4941645 Napisano: 07.01.2012 11:47:31 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

a całkiem nieźle się czujemy emotka pomijając fakt że Berni mi się głową obija o pęcherz, a nogami masuje żołądek to jest całkiem ok emotka

trochę serduszko mnie martwi bo się coraz bardziej osłabiona czuję, ale za 9 dni kardiolog, jakoś postaram się dożyć

we wtorek USG w szpitalu, już się doczekać nie mogę emotka mam nadzieję że nie zapomnę złapać jakiejś położnej i wypytać o to co zabrać na poród emotka

wczoraj tłumaczyłam mężulkowi jak się jakie ciuszki nazywają - ogólnie sam się starał zgadywać, ale się uśmiałam przy tym emotka dalej nie rozróżnia pajacyka od śpiochów i nie może zapamiętać nazwy kaftanik - ale pracujemy nad tym emotka

Nie musi pamiętać emotka Ważne by potrafił dziecko w razie co przebrać i kaftanika np. na pupę nie naciągnął jak próbowali to zrobić niektórzy panowie na szkole rodzenia emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0