Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#4950978 Napisano: 12.01.2012 07:45:27 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny? Wygrała z was może któraś na Rossnecie autko Ferrari? Czy podawało się przy nim drogerię, w której chce się odebrać? Bo nie pamiętam... A nikt mi nie chce odpowiedzieć... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4950968 Napisano: 12.01.2012 07:42:54 w Rossmann
picola napisał(a):

mam problem z odebraniem ferrari, dzisiaj mąż poszedł po autko, a w rossmanie mu powiedzieli, że już nie ma tych autek emotka
miał ktoś z was taka sytuację?, chyba muszę pisać maila do ross emotka

A czy przy tym konkursie podawało się drogerię? Bo nie pamiętam...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4950966 Napisano: 12.01.2012 07:42:01 w Rossmann
icotynato napisał(a):

z jakiej firmy ten róż? Bo ja mam na cienie Bourjus -moge oddac

Wibo Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4950952 Napisano: 12.01.2012 07:35:14 w Rossmann
annaszura napisał(a):

40% rabat i nawet nie mogę wybrać produktu. Myślałam, że cały asortyment będzie do wyboru a tu zniżka na jakiś róż. emotka

Mam to samo, a różu nie używam, więc mogę oddać mój kod zniżkowy...

Jak to jest z odbiorem Ferrari? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4950909 Napisano: 12.01.2012 07:21:53 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

sonata napisał(a):

benasia napisał(a):

a tak w ogóle myslę o foteliku samochodowym - jaki będzie dobry dla malucha który nie siedzi (lub dopiero zacznie siadać- w zależności kiedy odstąpimy od fotelika dla maluszków)? - bo ten jest już ciasny taki do noszenia - MIkołaj jest długi i duży ok 7kg już a co dopiero za miesiąc...

Benasia, moja córcia za 2,5 miesiąca skończy 2 latka i waży 11kg emotka Duży chłopczyk. Do fotelika-nosidełka mieściła się do 9 miesiąca. Potem ten większy fotelik ustawialiśmy jeszcze w pozycji kołyski.

patrze właśnie na allegro są takie foteliki od 0 -18kg i one mają wkładki i zmienianą pozycję siedziska, tylko muszę przejrzeć dokładnie czy taki maluch też może w tym być bo on ma 2,5 miesiąca.

A co do tego że duży to raczej po tacie
emotka tata ma 194cm, więc i synek duży emotka

Mój mężulek ma 190 cm wzrostu, ja 166cm, za to buty mogę nosić na wyyysokim obcasie
emotka

Mój 180cm, ja coś koło 168cm, a obcasów nie lubię, zwłaszcza teraz jak mi nóżki puchną już czasem nawet od samego rana, ale podobno to wsio normalne...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4950853 Napisano: 12.01.2012 06:59:00 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

Ja też widziałam ten film, a pamiętacie koguta, albo to była kura jak ten mały leżał na łóżku.
Co do wagi w ciąży to ja przyznam że wolałąbym trochę wiecej przytyć. Byłam na +7 kg a po wyjściu ze szpitala -1 od wagi przed ciążą. Synek urodził się duży 3610 g. Teraz karmie i waga ciągle spada a jem dużo- bo teściowa gotuje. Jak siedze w domu to mi tam to obojetne ale jak spotkam kogoś ze znajomych na mieście to słysze że wyglądam kiepsko. A że ślepa nie jestem to i sama widze. Teraz musze trochę przytyć bo małego nie bedę miała sił nosić. A to trudna sprawa jak się okazuje
emotka

A ile teraz mały waży?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4950743 Napisano: 12.01.2012 05:59:30 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia z tymi wysypkami w ciąży to jest jakaś śmieszna sprawa
ja wczoraj zjadłam pomarańczę - tak jak co dzień, z tej samej partii co jem od 4 dni i.. nagle mi całe prawe udo zsypało

po 30 min samo zeszło

dzisiaj się nie powtórzyło emotka i nie wiem czemu tak się zrobiło..

Już ze 3h się trzyma i nie wiem czy się przejmować? Zjadłam wcześniej batonika 3bit, może od czekolady? Bo potem tylko już myłam podłogę, używając Ajaxa... Może zejdzie w każdym razie, byleby swędzieć przestało! Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4950694 Napisano: 12.01.2012 05:34:29 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia to fajnie, że tak mało przybrałaś, a dzidzi rośnie prawidłowo, znaczy, że z Ciebie tłuszczyk wysysa emotka i po porodzie będziesz super laska. emotka

Mam nadzieję emotka Gorzej że na brzuchu rozstępy się porobiły w ciągu kilku dni ;( Wcześniej ich nie było...

u mnie też rozstępów nie było długo - ok 35 tyg mi wyskoczyły na brzuszku na dole tak że nawet cięzko mi było je zobaczyć...

Jeszcze ze dwie godziny temu wyskoczyła mi wysypka od środka lewej dłoni, takie jakby krostki i nie wiem od czego... Tylko podłogę myłam ajaksem, ale nie niego nigdy uczulenia nie miałam, no i dziwi mnie, że tylko na lewej dłoni...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4950664 Napisano: 12.01.2012 05:17:36 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia to fajnie, że tak mało przybrałaś, a dzidzi rośnie prawidłowo, znaczy, że z Ciebie tłuszczyk wysysa emotka i po porodzie będziesz super laska. emotka

Mam nadzieję emotka Gorzej że na brzuchu rozstępy się porobiły w ciągu kilku dni ;( Wcześniej ich nie było...

mi tydzień przed porodem wyskoczyły, jak brzuch opadł, na piersiach też mam emotka

U mnie brzuszek mam wrażenie poszedł w dół jeszcze przed świętami... W sumie tak nagle wyskoczyły, ale mam nadzieję, że sobie pójdą po porodzie.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4950525 Napisano: 12.01.2012 04:18:27 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Mam nadzieję emotka Gorzej że na brzuchu rozstępy się porobiły w ciągu kilku dni ;( Wcześniej ich nie było... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4950435 Napisano: 12.01.2012 03:35:29 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia ale Ty malusio przybrałaś, tak się pilnujesz??

Mdłości jak cholera, nie byłam w stanie nic jeść i żyłam na jogurtach itp, bo tylko to dało radę...

Byłam dziś u gina, 20.01 USG będzie, a 27 wizyta, jeśli dotrwam. Szyjka długa i zamknięta, lekarz twierdzi, że jeszcze tydzień wytrwać, a potem już można rodzić...

to już niedługo
emotka duże masz dzidzi? Ja dopiero 15 tydzień i czekam na dzień,w którym poczuję ruchy,będę spokojniejsza wtedy,że wszystko ok emotka

w 32 tygodniu miał ponad 2kg i w obwodzie głowy 300mm... Dzidzi będzie duże, nie wiadomo jeszcze jak bardzo, dowiem się na USG...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4949977 Napisano: 12.01.2012 12:32:12 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia ale Ty malusio przybrałaś, tak się pilnujesz??

Mdłości jak cholera, nie byłam w stanie nic jeść i żyłam na jogurtach itp, bo tylko to dało radę...

Byłam dziś u gina, 20.01 USG będzie, a 27 wizyta, jeśli dotrwam. Szyjka długa i zamknięta, lekarz twierdzi, że jeszcze tydzień wytrwać, a potem już można rodzić...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4948838 Napisano: 11.01.2012 07:57:22 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

dianek napisał(a):

katrin22 napisał(a):

dianek, a może to CUD emotka

myślisz, że to ten, który tusk zapowiadał ? emotka

mąż stwierdził, że to nie żaden cud tylko prawdziwa miłość... szczególnie, że tamta noc była prawdziwie szalona, o żadnym dzieciaku nie myśleliśmy... w ogóle nie myśleliśmy emotka Noc Kupały (dla nas - ludzi szanujących i nawet nieco praktykujących słowiańskie tradycje noc o szczególnym znaczeniu - w końcu to prawdziwe święto miłości emotka ), duuużo dobrego wina i ten niesamowity klimat... sorry, ale wszystkie medyczne wymysły się chowają w takich momentach emotka emotka
;)

Ja też pamiętam tę owocną noc
emotka
Mówiłam do męża, że już na pewno zaciążyłam, aOn przytanknął z uśmiechem, do dziś mu mówię: a nie mówiłam emotka

Ja też pamiętam tą noc emotka Akurat teściu nas odwiedził i spał za ścianą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4948834 Napisano: 11.01.2012 07:55:26 w Konkursowiczki w ciąży
grusia25 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

staszek napisał(a):

Po jakim czasie od decyzji o dziecku zaszłyście w ciążę? Pytam na razie z ciekawości emotka

aż 1,5 roku starań...

4 długie lata, a najważniejsze ,że się udało emotka

U mnie 10 miesięcy emotka

katrin22 napisał(a):

Ja przed ciążą aż 70,5 emotka wzrost 166, pod koniec ciaży 83kg, teraz 69,5 i mam nadzeję, że do 65 dojdę do wiosny, a marzy mi się 60kg, 3 lata temu tyle ważyłam i dobrze się wtedy czułam.
Marzenie moje emotka ))

Ja na razie 4 kilo na plusie od wagi wyjściowej, jeszcze 4 tygodnie.

A co do glukozy po 75g, to lekarze mają jakąś nową metodę i robi się tylko dwa ukłucia, jedno po godzinie, a drugie po dwóch.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4947415 Napisano: 10.01.2012 09:11:02 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

agusia147 napisał(a):

A odnośnie fotelika do auta to zakupiliśmy coneco cocoon, tylko teraz zastanawiam się czy dzidzi za bardzo w pionie leżało nie będzie?

Koleżanka kupiła dla swojego 8 mc synka ten fotelik, troche jest duży do jej autka. Nie wiem jak to wygląda z zamontowaniem tyłem do kierunku jazdy. Rozumiem że to dla fotelik kupiony dla noworodka, nie chceliście nosidła?

Co do leżaczka to zaczne od kilku minut zobaczymy jak się małemu spodoba.

Agasiam dla noworodka, pisało że od 0+, jest niby wkładka wypłycająca, ale ciężko to widzę, najwyżej przyjdzie nam dokupić nosidło pod ISOFIX... Z zamontowaniem nie było problemu, przynajmniej w naszej Lagunie, aczkolwiek rzeczywiście zajmuje sporo miejsca.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4947269 Napisano: 10.01.2012 07:51:53 w Konkursowiczki w ciąży
A odnośnie fotelika do auta to zakupiliśmy coneco cocoon, tylko teraz zastanawiam się czy dzidzi za bardzo w pionie leżało nie będzie? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4947266 Napisano: 10.01.2012 07:51:02 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

grusia napisał(a):

Niestety kosciol sam dazy do tego by ludzie od niego odchodzili. Dla mnie kosciol jako instytucja praktcznie nie istnieje, wiara to zupelnie co innego.I gdyby nie fakt ze sama sobie slubu czy innego sakramentu dac nie moge to wogole by mnie tam chyba nie widzieli emotka .

Coś w tym jest, gdyby nie to, że mąż mnie ciągnie co tydzień na mszę to też by mnie w kościele nie widzieli. I nie chodzi tu o kwestię wiary, tylko o to co się dzieje w kościele...

Czasami najzwyczajniej mam potrzebę pójść do kościoła, ale jak posłucham księdza to cala ochota odchodzi i znów nie pojawiam się tam 2, 3 miesiące.

Mam to samo. Z potrzeby mogę iść na Jasną Górę, a nie słuchać bzdetnych kazań...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4947107 Napisano: 10.01.2012 06:32:03 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Niestety kosciol sam dazy do tego by ludzie od niego odchodzili. Dla mnie kosciol jako instytucja praktcznie nie istnieje, wiara to zupelnie co innego.I gdyby nie fakt ze sama sobie slubu czy innego sakramentu dac nie moge to wogole by mnie tam chyba nie widzieli emotka .

Coś w tym jest, gdyby nie to, że mąż mnie ciągnie co tydzień na mszę to też by mnie w kościele nie widzieli. I nie chodzi tu o kwestię wiary, tylko o to co się dzieje w kościele... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4946169 Napisano: 10.01.2012 10:16:38 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia Ty jeszcze zatęsknisz za brzuszkiem emotka
bo po porodzie kuuuupa roboty i myślisz sobie, jak fajnie było wszędzie brać brzuszek.
Allle, ja wiem, że chce się mieć już spokój, i żeby było PO

Noo, zwłaszcza jak pod koniec, bolą żebra, miednica, kręgosłup, a nawet niedługi spacer męczy...

kręgosłup siada, bo dźwiga się kilkanaście kilo dodatkowo, żebra bo dziecko albo tam ma nóżki,albo główkę, miednica się poszerza, a co do spacerów to spacery jak spacery, ale ja nawet nie mogłam autem jeździć, gdzieś mnie wtedy mały kopał, wiercił się, niby misiaa wygodny,ale jemu było niewygodnie.
A zakupy to była istna męka, jak bałwan chodziłam bujając się, a w odzieżowym nic na mnie nie pasowało, a przymierzając pociłam się jak bóbr emotka

Mnie jeszcze jazda autem nie przeszkadza, za to zakupy zaczęłam robić przez internet. Odzieżowe sklepy od pewnego czasu omijam bo nic prócz obszernych tunik na mnie nie pasuje... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4945804 Napisano: 09.01.2012 10:07:00 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia, skonsultuj sobie plan porodu z lekarzem swoim, zwłaszcza jeśli piszesz coś o znieczuleniach czy lekach - powie czy to realne czy nie realne a może podpowie coś jeszcze emotka

w Krakowie plany porodów ogólnie są respektowane, bo jakby plan olali to jest podstawa do pozwu
więc wolą się trzymać mniej więcej tego co wypisane

ogólnie z rodzeniem po ludzku tutaj coraz lepiej emotka i coraz więcej lekarzy (zwłaszcza młodych) zgadza się na porody domowe - wraca do normalności wszystko powolutku emotka
(samej mi się marzy poród w domu, ale niestety sitko wymagań mnie nigdy nie przepuści emotka )

benasia - całe szczęście, że Mikuś to duży i silny chłop
bardzo możliwe że wirusa złapał, u nas chodzi po ludziach jakieś paskudztwo - 24h się za przeproszeniem rzyga jak kot, później 1-2 dni biegunki, lekko podwyższona temperatura i tyle, przechodzi, ale ludzie dochodzą do siebie później przez ładnych kilka dni

Mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu, ale skonsultować plan na pewno skonsultuję na czwartkowej wizycie.
Wyświetl w wątku >>
0 0