Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#4952993 Napisano: 13.01.2012 08:47:29 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Zapomniałam dopisać, że to rozmiar 62 emotka
W tesco też są fajne ciuchy, zwłaszcza z cherooke.
Kurcze mam tyle ciuszków, prawie nowe, albo wyprane i nie założone, masakra...Muszę wystawić, ale ciągle brak czasu.
U nas prawdziwy piątek 13-tego pojechaliśmy na USG bioderek, bo umawialiśmy się nieoficjalnie z pielęgniarką, że nas wciśnie, a okazało się, że na darmo wyprawa i nawet prywatnie się nie dało, więc za tydzień znów dzień świstaka, ale już na bank mają nas przyjąć.
I dziś była kolęda, ksiądz niby Ok i ustaliliśmy, że u Niego małego ochrzcimy za 6-7 tygodni.
Pogoda taka, że nic mi się nie chce...

No ja mam choróbkę na ciuszki z tesco, jeszcze teraz są wyprzedaże... Aż żałowałam, że kombinezon kupiłam przed świętami, wtedy kosztował 99zł, a teraz niecałe 45 emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4952884 Napisano: 13.01.2012 07:54:14 w Konkursowiczki w ciąży
Niestety ja już kupiłam w tesco, chyba cherookee albo f&f, ale taaaaki niebiesciutki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4952764 Napisano: 13.01.2012 06:54:18 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

Agusia co tam usg, Ty niedługo będziesz mogła pocałować maleństwo emotka

No baaa emotka I nie tylko emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4952716 Napisano: 13.01.2012 06:21:14 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

właśnie się zaczęłam zastanawiać czy skoro mam uczulenie na chyba wszystkie podpaski które sa na rynku, to czy podkłady poporodowe też mnie uczulą ? emotka

Dianek to czego ty używasz przy uczuleniu?

używam tylko tamponów OB zwykłych, bez siateczki
od wszystkiego innego mam uczulenie (objawy jak przy grzybicy - tak żeby Ci nakreślić mniej więcej upierdliwość problemu emotka )

czytam właśnie że podkłady to czysta celuloza + włóknina, więc mam nadzieję że nic mi od nich nie będzie

bo jeszcze tego by mi brakowało po porodzie... emotka

Noo znam to grzybiczne uczucie... 10 dni tępiłam to dziadostwo antybiotykiem i maścią... Ale chyba wytępione, bo lekarz nic ostatnio nie mówił jak tam zaglądał... Nie mogę się USG doczekać, a tu jeszcze tydzień, a jestem ciekawa jak dużo urósł maluszek. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4952622 Napisano: 13.01.2012 05:21:21 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

właśnie się zaczęłam zastanawiać czy skoro mam uczulenie na chyba wszystkie podpaski które sa na rynku, to czy podkłady poporodowe też mnie uczulą ? emotka

Dianek to czego ty używasz przy uczuleniu?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4952583 Napisano: 13.01.2012 04:50:09 w Konkursowiczki w ciąży
U nas podobno przewożą... Nie każdy ma auto, a czasem trzeba przewieźć naprawdę szybko (korki itp)... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4952386 Napisano: 13.01.2012 02:57:10 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

sonata napisał(a):

Ja się teraz cieszę, że będę umówiona co do minuty. Jakby była nagła akcja to tez mam blisko. Wiem tylko, że w moim mieście szpitale odmawiają przyjęcia przy dużym obłożeniu emotka

U mnie też odmawiają emotka Chyba że... lekarz prowadzący pracuje w tym szpitalu - wtedy nie odmawiają.

A tak w ogóle - czy do szpitala trzeba się jakoś wcześniej zapisywać/zgłaszać? Czy wystarczy tylko się pojawić jak przyjdzie co do czego?
Mówię oczywiście o porodzie SN, bo przy cc znam procedurę emotka

Przy SN jedziesz do wybranego szpitala, przy odrobinie szczęścia przyjmują cię, a przy braku miejsc dzwonią po szpitalach i karetką wiozą do takiego, w którym są miejsca. Zapisać niestety się nie da, bo nie da się przewidzieć konkretnej daty i godziny kiedy to złapie cię...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4952358 Napisano: 13.01.2012 02:42:20 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

dianek napisał(a):

no ja o tej lewatywie to rozmawiałam w szpitalu przy opcji że dojazd zajmuje mi maksymalnie 15 min (licząc z wgramoleniem się do auta i później z wydostaniem się z niego i dojściem na oddział emotka )

jak ma się 70km to raczej nie bardzo, bo faktycznie można nie zdążyć na poród emotka

niestety jak sie chce rodzic w ludzkich warunkach to trzeba daleko szukac:)

Oj tak niestety potwierdzam

Ja się tylko modlę by u mnie się nie zaczęło w godzinach szczytu, bo wtedy to jak nic godzina drogi stracona mimo iż to tylko 14km od do mu do szpitala... Niestety uroki stolicy...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4952216 Napisano: 13.01.2012 01:33:47 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Podobno lewatywa przyspiesza porod wiec warto sie poswiecic emotka zwlaszcza ze gdzie jak gdzie ale na porodowce trzeba zapomniec o wstydzie emotka

Ehh jak ja już bym chciała urodzić i mieć to z głowy... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4952199 Napisano: 13.01.2012 01:26:52 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

dianek napisał(a):

dziewczyny... bo podobno organizm przygotowując się do porodu między innymi zaczyna się oczyszczać... czy któraś wie ile czasu przed mniej więcej może mieć miejsce start takiego oczyszczania? emotka

to prawda mi się oczyszczał kilka dni przed porodem ok 3 dni wcześniej emotka

A jak się to objawiało? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4951713 Napisano: 13.01.2012 10:01:42 w Konkursowiczki w ciąży
Aaaa dziś piątego 13-tego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4951340 Napisano: 12.01.2012 10:30:47 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

dzięki dziewczyny za rady. Morfologię zrobię dla własnego spokoju:)nawet nie będąc w ciąży często dopadała mnie anemia więc nie zaszkodzi. Jak mi włosy w takich ilościach będą do 10 miesiąca wypadać to nic mi nie zostanie.
Moja siostrzenica też zanosiła się z płaczu, aż czasami siwiała, ale wystarczyło dmuchnac jej w buźkę a darła się znów normalnie. Kurcze, ale ten czas leci...pamiętam ja taką maleńka a ona ma juz 15lat. Mam nadzieję ze moje dziewczynki tak szybko mi nie urosną:)

Pozostaną Ci peruki :d Ale pomyśl jaki wybór i codziennie inny kolor i inną fryzurę możesz mieć emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4951135 Napisano: 12.01.2012 08:54:51 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

dianek napisał(a):

no, kumpela z liceum niedawno urodziła synka 4370g i 62cm !
lekarz pierwsze co powiedział jak zobaczył malca, to: czemu pani urodziła 3-miesięczne dziecko? emotka

w ciuszki w rozmiarze 62cm ledwo wchodził, praktycznie od razu w 68 go ubierali

to tak jak tamten, aż dziwnie wyglądał emotka niestety podczas porodu troszkę ucierpiały mu bioderka (poród sn) i przez 12 tyg miał nosić takie szelki od ramion do stópek. Nie mógł w nich prostować nóżek i męczył się strasznie. Jednak wszystko unormowało się wcześniej i po 7 tyg mu zdjęli.

Ja się urodziłam z bioderkiem nie rozwiniętym do końca i przez kilka miesięcy z frejką mnie nosili emotka Ale przynajmniej nie mam problemów, tak jak sąsiadka co kuśtyka teraz emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4951122 Napisano: 12.01.2012 08:51:13 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

Emilka może wystarczą witaminy takie jakie bierze się w ciąży i w trakcie karmienia. Masz zwiększone zapotrzebowanie i ciężko dostarczyć sobie takich dawek w jedzeniu.
Agusia te rozmiary ubranek 0-3 różnią się od siebie o kilka cm. W tym najmniejszym rozmiarze mam po 5 -10 szt. Dla mnie najwygodniejszy strój to body z krótkim i pajacyk. emotka Polecam też body z kopertowym zapięciem, młode mamusie przez pierwsze dni czasem boja się zakładać maleństwu coś przez główkę.

Bo mam kupione troszkę ciuszków i nie wiem czy nie za dużo, a większość nówki kupione w Tesco firmy Cheerokee, które wcale tanie nie było... Zastanawiam się także jak niemowlę można wcisnąć w spodnie jeansowe emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4951050 Napisano: 12.01.2012 08:12:13 w Oddam za darmo
annaszura napisał(a):

Oddam rabat 40 procent na Róż z jedwabiem, Wibo
pw

Ja oddam to samo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4951047 Napisano: 12.01.2012 08:11:44 w Rossmann
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny? A mogę wysłać męża?

Możesz, tylko mu upoważnienie napisz - muszą być na nim wasze dane z numerami dowodów no i podpisy oczywiście emotka

Akurat pytałam o to ostatnio bo mężu mi odbierał emotka

Dzięki Dianuś... Akurat jak będzie do odbioru szczotka z konkursu mogę być na porodówce, a szkoda by przepadło...

No to mu napisz od razu zeby miał i w razie czego wyskoczy emotka

Jasne, że napiszę! A co mi tam, jeszcze po nasze Ferrari poślę emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4951039 Napisano: 12.01.2012 08:07:20 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

A ile teraz mały waży?

4720g -w 4 tygodniu

To nieźle przybiera emotka

Mamuśki, a takie pytanie, skoro już macie doświadczenie to tak realnie ile ciuszków w jakim rozmiarze trzeba?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4951014 Napisano: 12.01.2012 07:57:09 w Rossmann
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny? A mogę wysłać męża?

Możesz, tylko mu upoważnienie napisz - muszą być na nim wasze dane z numerami dowodów no i podpisy oczywiście emotka

Akurat pytałam o to ostatnio bo mężu mi odbierał emotka

Dzięki Dianuś... Akurat jak będzie do odbioru szczotka z konkursu mogę być na porodówce, a szkoda by przepadło...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4951000 Napisano: 12.01.2012 07:52:21 w Rossmann
Dziewczyny? A mogę wysłać męża? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#4950985 Napisano: 12.01.2012 07:47:10 w Rossmann
picola napisał(a):

agusia147 napisał(a):

picola napisał(a):

mam problem z odebraniem ferrari, dzisiaj mąż poszedł po autko, a w rossmanie mu powiedzieli, że już nie ma tych autek emotka
miał ktoś z was taka sytuację?, chyba muszę pisać maila do ross emotka

A czy przy tym konkursie podawało się drogerię? Bo nie pamiętam...

tak, i mąż wybrał taką jak zwykle, mnie zastanawia dlaczego mówią, że już nie ma tych autek, mąż nie dopytał czy były wczesniej i zagineły czy co emotka

Dzięki za odpowiedź... Pisz reklamację do Rossnetu, pracownicy czasem kradną nagrody...
Wyświetl w wątku >>
0 0