Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5012123 Napisano: 12.02.2012 12:06:24 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

Moj kuzyn ma urodziny w walentynki i klnie na czym swiat stoi emotka

Bo większość kobiet jest sentymentalna emotka

Witam kobietki, ja jeszcze w dwupaku. Jutro będę wiedziała co i kiedy. I nie chcę rodzić w walentynki, bo dla mnie dzień zakochanych jest w Noc Świętojańską emotka
Katrin robiłam torcik, daj proszę maila na pw, to napiszę i dam zdjęcie emotka

A ocb z ta nocą świętojańską? emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5011824 Napisano: 12.02.2012 09:54:12 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

PS. Dalej nie rodzę emotka

niedziela, to dzień wolny emotka poczekaj na dni robocze hehe

beniaminowa to dobrze, że czujesz się dobrze, ja też nie mogłam się przestawić na nocne karmienie i wstawanie co 1-2h, musiałam budzik włączać, ale i tak go na śpiąco wyłączałam, a teraz tylko smoczek wypluje to słyszę.

Dokładnie emotka Do wstawania się można szybko przyzwyczaić a jak już będzie tylko szybkie karmienie i z powrotem do spania to już będzie luzik emotka
Agusia ja strasznie chciałam właśnie dziś urodzić... Fajna data 12.02.12... Pierwszego urodziłam 10.06.10 emotka

14.02.2012 też będzie fajną datą emotka Jutro idę do doktora emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5011729 Napisano: 12.02.2012 08:36:59 w Konkursowiczki w ciąży
PS. Dalej nie rodzę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5011724 Napisano: 12.02.2012 08:31:31 w Konkursowiczki w ciąży
sandra1 napisał(a):

Czy możecie polecić mi balsam na rozstępy dla kobiet w ciąży żeby był tani i miał sporo ml i był skuteczny......?mam obecnie ziajke mamamija ale ma mało ml jak dla mnie ,no i tez proszę o polecenie kremu do smarowania piersi tjw. emotka

Sandra na rozstępy nic nie pomoże, rozmawiałam z kilkoma mamami i nie ma nic lepszego jak ćwiczenia, cwiczenia, ćwiczenia. Nie ma specyfiku CUD, a kremy co najwyżej wybielą rozstępy.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5010986 Napisano: 11.02.2012 06:38:46 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

katrin - nie, jeszcze nie rodzimy emotka siedzimy na nowym mieszkaniu, kuchnie kończymy składać emotka

ale od wczoraj się coś kiepsko czuję emotka nie wiem co mi, puchną nogi, ręce, brzuch się robi jak balon, rozstępy mi nagle takie wyskoczyły, że szkoda gadać... no i rano wstaję i ważę 57, a wieczorem 60kg! dzisiaj chyba coś lepiej, ale jak jutro się powtórzy to chyba będę lekarza męczyć...

miała któraś tak?

grusia co do mieszanek chlebowych - ja piekę w maszynce, chociaż ostatnio częściej w maszynce wyrabiam ciasto a piekę w piekarniku, czasem gotowe mieszanki, czasem z przepisów

polecam zdecydowanie chleb nie na drożdżach, a na zakwasie

poniżej mały przepis na zakwas i link do świetnej stronki chlebowej:
Tu wszystko o chlebie ,podstawowy link.
http://www.chleb....pieczywo-na-zakwasie

Mozesz zrobic zakwas z powyższej strony lub taki,szybszy:
przepis na zakwas:
200 ml letniej wody
200 g mąki zytniej
100 g tartego jabłka bez skórki
wymieszać składniki i odstawić na 2-4 dni w szczelnie zamkniętym słoiku, by pojawiły się pęcherzyki powietrza. zamieszać codziennie rano i wieczorem.
gdy pojawią się pęcherzyki, dodać 100 ml wody i 100 g mąki żytniej. w ten sposób powstanie 300 g zakwasu gotowego do pieczenia.

Dokarmianie zakwasu polega na dodawaniu mąki najlepiej żytniej białej i wody w równych proporcjach tzn np 100g mąki +100 ml letniej wody i wymieszać.
Mozna trzymać w lodówce bez dokarmiania i jeśli chcesz piec to trzeba wczesniej wyjac sloik z lodówki,ogrzac trochę ,dokarmic i poczekac z 8h az przefermentuje i dopiero nadaje się do użycia,czyli albo wprost do chleba albo do zaczynu.

Dianek ja tak mam od dwóch tygodni mniej więcej... Rano 85kg, wieczorem 91kg. Waga skacze jak głupia. A lekarz mówi, że to normalne i organizm wodę zatrzymuje i że im bliżej porodu tym gorzej, a że po porodzie może jeszcze skoczyć i nogi puchnąć przez chwilę bardziej zanim organizm nie przefiltruje wody i jej nie wysikam. Więc głowa do góry, może być tylko gorzej.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5010921 Napisano: 11.02.2012 06:13:44 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

ziolko napisał(a):

mooniq82 ale to przyjęcie w jakimś lokalu czy w domu?

polecam:
- paszteciki
- barszczyk czerwony
lub:
-zupa pieczarkowa (z tartymi pieczarkami, pikantna) z groszkiem ptysiowym lub grzankami

główne
- devolaje, jakaś pieczeń
- ziemniaki pieczone lub piure
- surówki

deser:
-2-4 rodzaje ciast
- galaretka z owocami i bitą śmietaną

przyjęcie w lokalu

A jaki budżet na osobę?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5010895 Napisano: 11.02.2012 06:00:47 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Ja też bałaganiara, ale walczę z tym emotka

Mnie walka nie wychodzi emotka Mąż goni i lata za mną z odkurzaczem, bo on lubi jak ma wsio wypucowane emotka a mnie chlew nie przeszkadza emotka

Haha dobrze, że nie z miotłą emotka Bo bym stwierdziła, że biedny ma to po teściowej emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5010870 Napisano: 11.02.2012 05:50:13 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Ja też bałaganiara, ale walczę z tym emotka

Mnie walka nie wychodzi emotka Mąż goni i lata za mną z odkurzaczem, bo on lubi jak ma wsio wypucowane emotka a mnie chlew nie przeszkadza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5010854 Napisano: 11.02.2012 05:43:34 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ja też słyszałam, że afty bolą maluszka i wtedy on nie chce jeść.

Hihi to zamiast odkurzacza może taniej będzie wibrator jakiś zapuścić emotka

to brzmi jak przyjemne z pożytecznym emotka
ale ja odkurzam zawsze emotka to jest też przyjemne i śmieci nie ma emotka a mały wtedy jak zahipnotyzowany

No baa emotka Przemyśl, bo póki mały jest mały to może da się połączyć jedno z drugim i będzie i przyjemnie i pożytecznie.

Ja nienawidzę sprzątać emotka jestem cholerna bałaganiara, nie umiem utrzymać porządku nigdzie dosłownie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5010788 Napisano: 11.02.2012 05:09:04 w Konkursowiczki w ciąży
Ja też słyszałam, że afty bolą maluszka i wtedy on nie chce jeść.

Hihi to zamiast odkurzacza może taniej będzie wibrator jakiś zapuścić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5010691 Napisano: 11.02.2012 04:17:11 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

A u nas kolka emotka macie jakieś sprawdzone sposoby? emotka

Suszarka, odkurzacz, masaż brzuszka
emotka

O właśnie, u nas się teraz dużo suszy i odkurza emotka
pomaga na marudzenie emotka

Kurka o 5 nad ranem nie bardzo mi się odkurzanie widzi emotka a co to takiego ten Plantex?

A my mamy odkurzacz ultra silencer więc nie wiem czy na przyszłość w razie co się nada?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5010401 Napisano: 11.02.2012 02:37:28 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Agusia dzien sie jeszcze nie skończył emotka .

Laski posiada używa ktoras z Was wypiekacza do chleba ? Wolicie gotowe mieszanki czy macie swoje przepisy ?

Ale nic nie zwiastuje aby bociek dziś do mnie doleciał emotka

Odnośnie maszyny do chleba, to gdzieś na forum kiedyś było coś na ten temat, tylko w tej chwili nie wiem gdzie emotka I nawet linki były do stron ze sprawdzonymi przepisami. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5010395 Napisano: 11.02.2012 02:35:42 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

PS. Wykorzystywanie męża totalnie nie działa, masaż brodawek też nie, masowanie brzuszka lipa... Jeszcze spróbuję herbatki z liści malin emotka A jak nie wyjdzie to w poniedziałek umówiłam się z moim lekarzem i jak będzie rozwarcia ze 3-4cm to puszczamy wody i mały walentynkowy będzie emotka

Ty mi wyślij tą fotkę emotka
sonaty coś nie widać, może ona już rozpakowana emotka

Hmm wlepiałam fotkę z przepisem tu na forum emotka Więc wykorzystuj do woli emotka Kurde tyle faworków było a zostało kilka sztuk emotka

Myśmy mikrofalówkę jednak kupili, ładna z lustrem z przodu się trafiła z przeceny z 369zł na 99zł bo ostatnia sztuka. Lubię takie okazje. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5010262 Napisano: 11.02.2012 01:53:05 w Konkursowiczki w ciąży
PS. Wykorzystywanie męża totalnie nie działa, masaż brodawek też nie, masowanie brzuszka lipa... Jeszcze spróbuję herbatki z liści malin emotka A jak nie wyjdzie to w poniedziałek umówiłam się z moim lekarzem i jak będzie rozwarcia ze 3-4cm to puszczamy wody i mały walentynkowy będzie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5010256 Napisano: 11.02.2012 01:51:18 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

Wpadlam zobaczyc czy Agusia sie nie rozpakowala bo śnilo mi się ze jej porod odbierałam emotka - dzis sie nie pojawiła ?

hehe, może sen proroczy emotka

Niestety dalej czekam w dwupaku emotka
Byłam z mężem wózek kupować, bo kasę teściowie na niego dali. I na uczelni po wpis z praktyk emotka

Więc dalej żyję emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5009320 Napisano: 10.02.2012 09:57:29 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

PS. Katrin jak masz ochotę możesz wrzucić przepis i zdjęcia na swojego bloga z pysznościami emotka

Bardzo, bardzo chętnie emotka
wyśpij mi na maila, podam Ci na PW adres emotka

miało być wyślij emotka człowiek zmęczony już widać heheeh

To może idź się wyśpij, a ja Ci jutro wyślę emotka Idę kompu kompu i potem męża wykorzystać i spać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5009305 Napisano: 10.02.2012 09:47:09 w Konkursowiczki w ciąży
PS. Katrin jak masz ochotę możesz wrzucić przepis i zdjęcia na swojego bloga z pysznościami emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5009299 Napisano: 10.02.2012 09:43:06 w Konkursowiczki w ciąży
Hihi przepis na faworki (chrusty), zawsze wychodzą pycha i chrupiące:

Składniki:
2,5 szklanki mąki
6 żółtek
2 całe jajka
łyżka masła
łyżka cukru pudru
łyżka śmietany
kieliszek wódki lub spirytusu

Minimum litr oleju do smażenia na głębokim

Wykonanie:
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać posiekane masło, zrobić jakby kopiec z mąki a w nim dziurę i tam wlać żółtka i jajka, dodać cukier puder, śmietanę i wszystko ładnie wyrobić, aż ciasto będzie jednolitą kulką. Na sam koniec dodać wódkę, bo wcześniej się jajko zetnie emotka Wszystko wyrabiać aż ciasto będzie się odklejało bez problemu od rąk.

Wyrobione ciasto wałkować wykrawając po kawałku, polecam rozwałkować jak najcieniej bo wtedy wychodzą pycha chrupiące. Pokroić i przeplatać wiecie jak emotka

Wrzucać na rozgrzany olej, smażyć do zarumienienia z obu stron.

linki do zdjęć:
http://oi41.tinypic.com/bv1jp.jpg
http://oi43.tinypic.com/2m4zrrq.jpg Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5008713 Napisano: 10.02.2012 05:29:13 w Konkursowiczki w ciąży
allice napisał(a):

Co do tłustych wypieków to ja dwa dni temu nie wytrzymałam i upiekłam gniazdka emotka Miałam czekać do tłustego czwartku ale nie dało rady taka miałam ochotę. Najadłam się jeszcze ciepłych opływających lukrem, a potem już patrzeć nie mogłam emotka Dobrze, że już mi przechodzą pomału mdłości.

Daj przepis, mój mąż uwielbia gniazdka emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5008610 Napisano: 10.02.2012 04:37:32 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

Agusia się cieszy, a ja się muszę odganiać od prezentów teściów...

Długo im musieliśmy tłumaczyć że nie życzymy sobie drogich prezentów lub dużych przelewów bo jest to dla nas kłopotliwe i zdecydowanie wolimy, żeby sobie tą kasę odłożyli na emeryturę, a nie szastali nią w te i we wte bo my ich później karmić nie będziemy...

Na szczęście w miarę do nich to dotarło.. a przynajmniej tak mi się wydaje emotka

U nas przelewy mile widziane emotka To możesz swoim teściom podać nasz numer konta emotka Mogę podać na PW emotka

Katrin obiad od wczoraj, tj zupa pomidorowa emotka

Chyba zaraz faworki upiekę emotka Mam mega przepis z którego pycha wychodzą emotka

Podziel się przepisem będzie jak znalazł bo tłusty czwartek się zbliża

Oczywiście potem wrzucę przepis i nawet może jakieś fotki zrobię emotka

Najlepiej to faworki nam wyślij jeszcze emotka

Kurierem dałoby radę emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0