Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5019817 Napisano: 15.02.2012 03:59:59 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Módlcie się za mnie, jutro znowu wizyta w szpitalu. Bobo dziś na USG wyszło duże (4100), pani doktor stwierdziła, że prawdopodobnie nie dam rady urodzić go siłami natury. Jutro jeśli potwierdzi to drugi lekarz to cc ;(

Trzymam kciuki emotka mi powiedzieli przy 1 dziecku że dzidzi jest strasznie malutkie urodziłam syna 3860 i stwierdzili boże jakie duże dziecko emotka

Mam nadzieję, że się okaże że laska dziś się myliła... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5019772 Napisano: 15.02.2012 03:38:07 w Konkursowiczki w ciąży
Módlcie się za mnie, jutro znowu wizyta w szpitalu. Bobo dziś na USG wyszło duże (4100), pani doktor stwierdziła, że prawdopodobnie nie dam rady urodzić go siłami natury. Jutro jeśli potwierdzi to drugi lekarz to cc ;( Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5018191 Napisano: 14.02.2012 08:50:14 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Jak byłam w 9 miesiącu ciąży i nic już nie pasowało na mnie prócz koszulek męża to myślałam, że zawsze tak już będzie, wiem, głupie to było moje myślenie, potrafiłam nawet beczeć, że nic nie pasuje na mnie. W sklepie mierzyłam bluzy, owszem były dobre w pasie, ale za to rękawy zawsze za duże hehe
Pod koniec chodziłam w leginsach ocieplanych i w poncho emotka to był strój wyjściowy, do tego kozaki 41 rozmiar.
Teraz wciskam ciuszki z przed ciąży emotka więc nie jest najgorzej

Hehe mi kozaki na nogi wchodzą po siłowaniu się kilkuminutowym. Zostanę więc przy trampkach. Chodzę w getrach i tunikach, nie jest źle, po ciąży tuniki też będą ok emotka Dużo też chodze w sukienkach bawełnianych. Nakupiłam się tego w czasie ciąży. Dobry pretekst był przynajmniej dla zakupów emotka

Ehh odbiło mi, gadam do synka by się w końcu ruszył emotka

Gadaj gadaj może wreszcie Cię posłucha i ruszy się na ten świat
emotka

Na to czekam emotka

Monia i jak tam USG? Duże już bobo?

dianek napisał(a):

hihi, ja też paraduję w leginsach emotka do tego indyjskie kiecki lub tuniki

gorzej go nie mam ani jednej kurtki, która by mi się zapinała, więc otulam brzuch szalikiem i chodzę w rozpiętych emotka

A mnie się moja zapina, tylko, że brzuch do połowy dołem wychodzi emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5018158 Napisano: 14.02.2012 08:40:15 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Jak byłam w 9 miesiącu ciąży i nic już nie pasowało na mnie prócz koszulek męża to myślałam, że zawsze tak już będzie, wiem, głupie to było moje myślenie, potrafiłam nawet beczeć, że nic nie pasuje na mnie. W sklepie mierzyłam bluzy, owszem były dobre w pasie, ale za to rękawy zawsze za duże hehe
Pod koniec chodziłam w leginsach ocieplanych i w poncho emotka to był strój wyjściowy, do tego kozaki 41 rozmiar.
Teraz wciskam ciuszki z przed ciąży emotka więc nie jest najgorzej

Hehe mi kozaki na nogi wchodzą po siłowaniu się kilkuminutowym. Zostanę więc przy trampkach. Chodzę w getrach i tunikach, nie jest źle, po ciąży tuniki też będą ok emotka Dużo też chodze w sukienkach bawełnianych. Nakupiłam się tego w czasie ciąży. Dobry pretekst był przynajmniej dla zakupów emotka

Ehh odbiło mi, gadam do synka by się w końcu ruszył emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5017985 Napisano: 14.02.2012 07:27:35 w Konkursowiczki w ciąży
ewachem napisał(a):

Matek złych jest wbrew pozorom zaskakująco dużo. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że nie istnieją matki dobre. W sensie dobre dla wszystkich. W sensie jeszcze ściślejszym dobre w opinii wszystkich. Inaczej mówiąc, możecie stawać na uszach, szlifować dar telepatii tak, że droga do finału Mam talent to tylko kwestia czasu, myśleć tylko o tym, żeby w rankingu superrodziców być w najgorszym wypadku na najniższym stopniu podium, a i tak zawsze znajdzie się ktoś, kto stwierdzi, że nie rokujecie i jesteście be. Przy czym kompletnie nie ma znaczenia, co robicie. Ważne, że nie robicie tego INACZEJ. Na czym to polega? Voila!

1. Po macierzyńskim wracasz do pracy – zamiast siedzieć na tyłku i wychowywać dzieciaka, ty się uganiasz za kasą. Jesteś zimna jak podbiegunowy lód i zobaczysz, wychowasz emocjonalnego kalekę.
2. Po macierzyńskim decydujesz się na wychowawczy – znalazłabyś sobie jakąś robotę, a nie tylko opierdzielasz się całymi dniami. Społeczeństwo płaci na ciebie podatki a mąż zarabia na twoje zachcianki.
3. Przez dwa lata karmisz dziecko piersią – wariatka! To wbrew naturze! To mniej więcej tak, jakbyś przystawiała do piersi maturzystę.
4. Nie karmisz piersią lub karmisz krótko – nie zdziw się, jeśli twoje dziecko będzie miało niższy niż koledzy iloraz inteligencji, będzie chorowite, a w ogóle to ma w życiu przerąbane i to przez kogo? Przez ciebie właśnie, a co.
5. Walczyłaś o karmienie piersią, ale się nie udało – ludzie to sobie komplikują życie. Trzeba było od razu zapodać butlę i spać spokojnie.
6. Walczyłaś o karmienie piersią, ale się nie udało – starałaś się za mało. Gdyby NAPRAWDÊ ci zależało, to dopiełabyś swego, bo chcieć, to móc.
7. Miałaś cesarkę – co ty, k…, wiesz o rodzeniu?
8. Nie miałaś cesarki – naraziłaś dzieciaka na niedotlenienie i urazy, a sama przeszłaś wielogodzinną męczarnię. I po co ci to było?
9. Ubierasz dziecko na cebulkę – najwidoczniej nie masz pojęcia (a powinnaś jako matka!), że najczęstszą przyczyną chorób jest przegrzanie.
10. Ubierasz dziecko lekko – najwyraźniej zaszkodziła ci Irlandia.
11. Rozszerzasz dietę w 5. miesiącu życia – robisz wszystko, żeby twoje dziecko nabawiło się AZS, astmy, galopującej alergii na wszystko, co się je, a jeśli na dodatek nie karmisz piersią, to patrz punkt 6.
12. Rozszerzasz dietę znacznie później – na miłość boską, to człowiek, odżywiaj go po ludzku!
13. Posłałaś dziecko do żłobka – patrz punkt 1.
14. Nie posłałaś dziecka do żłobka – tak, żeruj na babciach, żeruj, pasożycie społeczny. Wersja druga: zamiast narzekać na to, że cienko z kasą, rusz tyłek i idź do roboty.
15. Realizujesz swoje pasje, zawsze znajdziesz trochę czasu na hobby – olewasz swoje dziecko i nie poświęcasz mu odpowiedniej ilości czasu. Zobaczysz, to się na tobie zemści.
16. Zrezygnowałaś z realizacji pasji, bo chcesz poświęcić więcej czasu dziecku – macierzyństwo wyprało ci mózg, jesteś tylko prozaiczną kurą domową, tylko patrzeć, jak zaczniesz do ludzi wychodzić w rozciągniętym dresie.
17. Dajesz dziecku słodycze – chyba ocipiałaś. W wieku sześciu miesięcy będzie musiało nosić sztuczną szczękę.
18. Nie dajesz słodyczy – odmawiasz dziecku nawet tej odrobiny przyjemności, jesteś wredna i w ten sposób z pewnością maskujesz jakieś swoje kompleksy.
19. Stosujesz przy karmieniu metodę BLW – ulegasz jakieś durnej, nowoczesnej fanaberii i najpewniej nudzi ci się w życiu, skoro lubisz tyle sprzątać.
20. Nie stosujesz metody BLW – twoje dziecko do podstawówki nie nauczy się trzymać łyżki czy widelca, a być może gimnazjalistę będziesz musiał karmić metodą „za mamusię, za tatusia”.

Można tak w nieskończoność. Ogólnie rzecz biorąc nie tak ubierasz, nie tak żywisz, nie tak wychowujesz, nie tak kształcisz. Gdybyś była dobrą matką, robiłabyś to tak i tak (w domyśle: tak jak MY to robimy, lub nasi znajomi), ale najwyraźniej nie jesteś, bo nie robisz.

Co robić? Jeśli chcesz przeżyć, olewaj. Jeszcze się taki nie narodził, który by wszystkim dogodził. I pamiętaj, niezależnie od tego, co zrobisz, zawsze w czyichś oczach zrobisz to źle. Dlatego, cytując Młynarskiego, róbmy swoje.

Ehh jakie to prawdziwe, zawsze się znajdzie ktoś, kto mimo twoich starań powie, że jesteś do niczego, że kiepska jesteś itp... Ja uważam, że nikt nie ma prawa mnie pouczać i wpieprzać się do mojego życia, bo mam prawo do własnych błędów!!

katrin22 napisał(a):

AAAAAAAA!!!! Mam na sobie rozciągnięty dres emotka
a dziś Walentynki na dodatek emotka

A ja mam na sobie getry ocieplane i bluzę, nic innego mi nie pasuje bo brzuch obciska i się nie da siedzieć, ale mam to w cenzura. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5017858 Napisano: 14.02.2012 06:28:06 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

grusia25 napisał(a):

grusia25 napisał(a):

bubulina napisał(a):

Dziewczyny czy jest jakiś syrop na kaszel dla ciężarnych? Czy któraś z was go brała?

Jest i jest bardzo bezpieczny specjalnie dla kobiet w ciąży - nazywa się Prenalen - bez recepty w aptece. Naprawdę skuteczny polecam wypróbowany na mnie a wygląda tak :

http://www.i-apte...ALEN-syrop-150g.html

w samku tez ok taki naturalny czarna porzeczka z czosnkiem emotka

a i pachnie malinkami emotka

A smakuje czosnem emotka Wypiłam cały w ciągu 4 dni i jak miałam kaszel nie pomógł. Polecam za to ziołowy do ssania Herbitussin Na Kaszel i Gardło. Jest mega! Mnie pomógł.

Bo Prenalen nie jest na kaszel tylko na ogólne wzmocnienie organizmu emotka

Herbitussin Kaszel i Gardło ma w składzie tymianek!
Nie można go brać w ciąży (zwłaszcza 1 i 2 trymestr) bo może wywołać poronienie lub zaburzyć kształtowanie układu nerwowego płodu

Herbitussi brałam ze dwa tygodnie temu, także mój mały był już w pełni wykształcony...

Ja to jutro znów ktg mam ;( Już połowa warszawskich lekarzy mi chyba w podwozie zaglądała... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5017532 Napisano: 14.02.2012 04:19:02 w Konkursowiczki w ciąży
grusia25 napisał(a):

grusia25 napisał(a):

bubulina napisał(a):

Dziewczyny czy jest jakiś syrop na kaszel dla ciężarnych? Czy któraś z was go brała?

Jest i jest bardzo bezpieczny specjalnie dla kobiet w ciąży - nazywa się Prenalen - bez recepty w aptece. Naprawdę skuteczny polecam wypróbowany na mnie a wygląda tak :

http://www.i-apte...ALEN-syrop-150g.html

w samku tez ok taki naturalny czarna porzeczka z czosnkiem emotka

a i pachnie malinkami emotka

A smakuje czosnem emotka Wypiłam cały w ciągu 4 dni i jak miałam kaszel nie pomógł. Polecam za to ziołowy do ssania Herbitussin Na Kaszel i Gardło. Jest mega! Mnie pomógł.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5017289 Napisano: 14.02.2012 02:57:23 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Słonik Hipp... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5017285 Napisano: 14.02.2012 02:56:11 w Konkursowiczki w ciąży
bioparox to antybiotyk jest przecież... Mi mówił, że moge sinecod wziąć, ale to było niedawno, no i syropy z prawoślazu i sosnowe.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5017226 Napisano: 14.02.2012 02:37:08 w Konkursowiczki w ciąży
A ja właśnie wróciłam z komisariatu. Jest jakaś nadzieja ale niewielka... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5016687 Napisano: 14.02.2012 10:27:50 w Wygraj mi / Wygram za...
A jaki link do Meybelline?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5016667 Napisano: 14.02.2012 10:15:30 w Konkursowiczki w ciąży
ziolko napisał(a):

Agusia, więc teraz tylko musisz monitorować ogłoszenia w necie z takimi rowerami i patrzeć, czy gdzieś nie wypłynie
a jeśli wypłynie, to wtedy prosisz o zdjęcia rowerów, czy nie mają zarysowań i jeśli zobaczysz, że to Twój to zgłaszasz sprawę na policję, że ktoś ma Twój rówer

gorzej, jak pójdzie na żywca

No cały czas pilnuję, jakbym nie była w ciąży to bym jeszcze po komisach przeszła... Aczkolwiek mój rower w bazie kradzionych już jest, a chyba w komisach sprawdzają takie rzeczy?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5016549 Napisano: 14.02.2012 09:24:53 w Konkursowiczki w ciąży
koper napisał(a):

Agusia, dobrze zrozumiałam, te rowery trzymaliście w na miejscu parkingowym w garażu podziemnym, do którego mieli dostęp wszyscy lokatorzy? Jeżeli tak, to raczej administrator nie poniesie za to odpowiedzialności niestety.

Na policję zgłoście jak najszybciej, a dobrze by było gdzieś po okolicy porozwieszać ogłoszenia, może ktoś coś widział, raczej rzucają się w oczy osoby na rowerach w środku lutego, może na jakimś lokalnym formum zadaj takie pytanie. Może akurat ktoś w okolicy zwrócił uwagę na zimowych rowerzystów.

Mi dzień przed planowanym terminem porodu jakiś burak ukradł aparat fotograficzny i telefon komórkowy, oczywiście nie odzyskałam tego emotka
Myślałam, że chociaż stres z tym związany spowoduje, że szybko urodzę, a urodziłam dopiero 10 dni po terminie emotka

Trzymaj się, staraj się nie martwić i bądź dobrej myśli, może akurat tym razem policja się postara...

Niee, mieliśmy haki na ścianach i specjalne wkręty żeby zabezpieczenia przypiąć. Poza tym budynek ma 20 mieszkań z czego zamieszkałych jest może z połowa... Miejsc w garażu z 15 w sumie... Budynek ogrodzony, wejścia na kody... Z obcych ludzi to tylko ekipa remontowa i osoby ktore zmienialy ogrodzenia ostatnio...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5016525 Napisano: 14.02.2012 09:17:25 w Wkurza mnie...
No jak to tasiemiec, powoli moda na sukces się robi, każdy z każdym sypia, każdy z każdym ma dziecko emotka

Złość na złodzieja jeszcze nie przeszła... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5016503 Napisano: 14.02.2012 09:04:48 w Konkursowiczki w ciąży
ziolko napisał(a):

mieliście jakoś oznaczone te rowery?

Numery ramy... No i wszędzie poznam mój rower bo tylko ja wiem gdzie go obdarłam wieszając na nim torby... No i nawet zdarzyło mi się podmalować lakierem do paznokci rysy.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5016264 Napisano: 13.02.2012 10:34:30 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

też Martusia mnie wkurza, dlatego już nie oglądam M emotka emotka

No co ty taki kultowy serial emotka Moja teściowa oglądała, więc mi się kątem oka też dostało emotka M jak Mimoza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5016260 Napisano: 13.02.2012 10:33:34 w Konkursowiczki w ciąży
ziolko napisał(a):

ile płacicie? tak z ciekawości ??

W czynszu, który kosztuje 600zł mamy wyszczególniony garaż, ciepłą wodę, wywóz śmieci, monitoring, dźwig i takie tam. A chyba administrator skoro jest przydzielony do opieki nad budynkiem powinien zadbać o to by mieszkańcy się czuli bezpiecznie.

kalisto1986 napisał(a):

jeśli płacicie za monitoring, to wydaję mi się, że możecie walczyć u administratora emotka

Chciałoby się powiedzieć, nie stresuj się kochana bo urodzisz, ale wtedy jeszcze bardziej będziesz się stresować, więc spokojnie:) bo maluszkowi szkodzi, a rowery znajdą się zobaczysz emotka

Czekam na to, dziś lekarka mówiła, że bobo już kawał chłopa i powinniśmy go eksmitować. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5016242 Napisano: 13.02.2012 10:25:24 w Wkurza mnie...
katrin22 napisał(a):

zeida napisał(a):

A mnie wkurza Marta z M jak Miernota - ta baba to tylko leży a jej dzieckiem opiekują się inni ! I cały czas pokazywane są jej grube łapska - rany, czy tam nikt nie widzi, jakie ona ma grubaśne ramiona??? Wszystkie kobiety w serialu eksponują swoje ładne talie, nogi, buzie, a toto nosi w kółko bezrękawniki! O rany, jak mnie ta baba wkurza !

O i masz!!! wqrzyłam się, że przegapiłam M jak miernota emotka

Nic nie straciłaś emotka Sałatkę przesolili... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5016086 Napisano: 13.02.2012 09:25:28 w Wkurza mnie...
zeida napisał(a):

A mnie wkurza Marta z M jak Miernota - ta baba to tylko leży a jej dzieckiem opiekują się inni ! I cały czas pokazywane są jej grube łapska - rany, czy tam nikt nie widzi, jakie ona ma grubaśne ramiona??? Wszystkie kobiety w serialu eksponują swoje ładne talie, nogi, buzie, a toto nosi w kółko bezrękawniki! O rany, jak mnie ta baba wkurza !

Haha nie oglądaj, po co się stresować niepotrzebnie... Nie każdy jest taki idealny ja my emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5016020 Napisano: 13.02.2012 09:05:36 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia nagraj na telefon jego odzywki, a pozbędzie się stanowiska, to cham po prostu!!!!!!! a Ty się nie denerwuj, bo jest nadzieja, że się znajdą, a jak nie to świat się nie zawali! to rzecz materialna, jednak szkoda, bo tanie to nie było...Też bym się wqr...
Pamiętaj, że maluszkowi stres Twój nie służy.

Nadzieja matką głupich... Administrator pożałuje, że tak mnie potraktował, jak można powiedzieć, że cenzura go to obchodzi i że jak chcę to mogę skargę mu na maila napisać... Za karę obwiesiłam mu pół klatki na taśmę dwustronną kartkami z tekstem, że grasuje złodziej itp... Niech mi przyjdzie morde pruć to mu powiem, że jak coś ode mnie chce to skargę niech mi wyśle na maila...
Wyświetl w wątku >>
0 0