Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5020640 Napisano: 15.02.2012 09:53:23 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia nie mów hop emotka cała noc przed tobą - a wiesz, że porody najbardziej lubią zaczynać się w nocy :> emotka ;)

weź sobie ciepłą, relaksującą kąpiel, mężu niech cię wymasuje, nie wiem, zrób sobie paznokcie czy książkę poczytaj... albo po prostu idź spać emotka

dobra, ja spadam męża lulać, bo jakiś zestresowany po dzisiejszym dniu emotka dobranoc emotka

Przy braku jakichkolwiek skurczy, szyjce 1,5cm, rozwarciu na dwa palce, lipa.

Kąpiele ciepłe codziennie nic nie dawały, wykorzystywanie seksualne męża również... Paznokcie kazali zmyć więc też lipa emotka

Mężu obiecał, że wynagrodzi cierpienie, zobaczymy jak emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020619 Napisano: 15.02.2012 09:38:49 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

katrin bardzo możliwe, że już przed zabiegiem widzieli że jesteś zestresowana i dostałaś zapobiegawczo...
bo taki spanikowany pacjent na stole operacyjnym dla lekarzy bywa dość kłopotliwy

agusia - jak w szpitalu powiesz, że jesteś bardzo zestresowana i czy mogą ci z tym pomóc bo zaczynasz panikować, to ci pomogą, nic się nie bój emotka raczej nie rodzisz w jakimś dziwnym, komunistycznym szpitalu, tylko w nowoczesnej klinice więc luuuuz emotka

Ale nie zmniejsza to mej peniawy ;( Dalej speniana jak nie wiem. Ehh dobrze, że to nie za komuny, albo nie mamy roku 1500, bo wtedy wszelkie baby przy cesarce kaputt emotka A chciałam rodzić SN...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020578 Napisano: 15.02.2012 09:15:40 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

katrin - dostałaś leki uspokajające emotka właśnie z takiej serii głupiego jasia
jedni po nich nic nie pamiętają, drudzy pamiętają, że im było dobrze, inni jeszcze jakieś dziwne urywki, a inni - tak jak ja po prostu po nich śpią emotka

poproszę coś takiego emotka Wolę nie myśleć. Kasia a po jakim czasie bobo do łapek dostałaś? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020563 Napisano: 15.02.2012 09:07:30 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia - szczerze, to nie sądzę, że będzie Ci się chciało tak jeść emotka zazwyczaj po zabiegu jakoś tak się człowiekowi odechciewa... dopiero po jakimś czasie go nachodzi emotka więc spokojnie emotka a jak będziesz w bardzo dobrej formie to i na pączka ci pozwolą! emotka

dokładnie, nie będzie Ci się chciało jeść hehe.
Będzie Ci się chciało znieczulenia emotka i zobaczenia maluszka emotka

Ehh trzymajcie kciuki, bo powaga jestem speniana ;( Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020549 Napisano: 15.02.2012 08:58:33 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia - szczerze, to nie sądzę, że będzie Ci się chciało tak jeść emotka zazwyczaj po zabiegu jakoś tak się człowiekowi odechciewa... dopiero po jakimś czasie go nachodzi emotka więc spokojnie emotka a jak będziesz w bardzo dobrej formie to i na pączka ci pozwolą! emotka

Nie będę się pytać emotka Mężu po wyrostku dostał obiad Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020533 Napisano: 15.02.2012 08:54:01 w Konkursowiczki w ciąży
Ja wiem, że na głodomora wychodzę, ale poważnie nie lubię głodować emotka Głodówka to najgorsza trauma, chyba że nie mam ochoty jeść bo np. źle się czuję. No a jeszcze jutro tłusty czwartek i jak wszędzie będzie pachniało pączusiami to chyba jutro zejdę emotka W tłusty czwartek zawsze najlepsze są emotka A jeszcze mąż szczuje takimi świeżymi kupionymi na Nowym Świecie w takiej budce, a tam są mega i najlepsze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020493 Napisano: 15.02.2012 08:36:57 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia jeśli będziesz miała znieczulenie podpajęczynówkowe (to w kręgosłup, nie czuje się nic od pasa w dół) to się nie ma czego bać emotka

samo znieczulanie nie boli, tylko trzeba być rozluźnionym (jeśli będziesz bardzo spięta to poproś o głupiego jasia - dostaniesz małą dawkę na uspokojenie, ale ogólnie luuuz, nie ma się co bać

jeśli chodzi o tlen - tlenoterapia jest uruchamiana, gdy coś idzie nie tak, gdy masz za niskie/za wysokie ciśnienie, gdy jest ryzyko niedotlenienia maluszka lub by poprawić twoje samopoczucie lub po prostu cię rozluźnić - więc nie spinaj!

jeśli szpital jest nowoczesny to tlen nie jest duszący - w zasadzie czujesz jakbyś oddychała powietrzem, tylko że przez maskę
na początku może ci się chcieć spać od nadmiaru tlenu, później będziesz rozluźniona

ale tlen się podaje rzadko

bóle gardła, chrypa etc. po zabiegach wykonywanych pod znieczuleniem całkowitym nie są skutkiem podawania tlenu, tylko intubacji (odsyłam do wiki o co chodzi, nie będę tutaj straszyć emotka )

po zabiegu ze znieczuleniem od pasa w dół można jeść normalnie, jednak jeśli dostaje się dużą ilość leków przeciwbólowych lub innych to stosują dietę lekką - sama będziesz czuła czy chce ci się jeść czy nie
ja po jednym z zabiegów dostałam normalną kolację (kromki z szynką), a na drugi dzień śniadanie 2 razy większe od reszty pacjentów - na wzmocnienie jak to mi salowy powiedział emotka i brak ograniczeń w jedzeniu

po narkozie (znieczulenie całkowite) ogólnie się nie je przez min. 12h - lub je się bardzo lekko i posiłki podaje stopniowo - bo inaczej wszystko zwrócisz (takie znieczulenie też miałam, nie chciało mi się jeść, herbata z łyżeczką cukru była wystarczającym śniadaniem i obiadem, później jakoś w siebie wcisnęłam bułkę z odrobiną twarożku)

więc luuuuzik, nie stresuj się bo stres nie pomaga emotka nastaw się pozytywnie i będzie pozytywnie emotka

Uff to jak dobrze pójdzie to załapię się na obiad emotka Nie chcę jeść KROPLÓWKI emotka Ale i tak dziś nie usnę...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020414 Napisano: 15.02.2012 08:06:08 w Konkursowiczki w ciąży
Wszystkie bobo są kochane emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020376 Napisano: 15.02.2012 07:55:37 w Konkursowiczki w ciąży
anava napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ale co z menu?

Menu= lista dań szpitalnych emotka

W moim szpitalu = katering, ale czy jeść dostanę tego samego dnia? Ostatni pobyt w szpitalu źle wspominam i to jak pielęgniarki się śmiały, że dziś schabowego dostanę w płynie emotka

ja dostałam po porodzie kolację emotka

Ale ty rodziłaś SN tak? emotka A mnie krojenie grozi, więc się zastanawiam jakie atrakcje, oprócz oczywiście rozprutego brzucha mnie obejmą.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020353 Napisano: 15.02.2012 07:49:05 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ale co z menu?

Menu= lista dań szpitalnych emotka

W moim szpitalu = katering, ale czy jeść dostanę tego samego dnia? Ostatni pobyt w szpitalu źle wspominam i to jak pielęgniarki się śmiały, że dziś schabowego dostanę w płynie emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020305 Napisano: 15.02.2012 07:33:50 w Konkursowiczki w ciąży
0 0

agusia147

#5020294 Napisano: 15.02.2012 07:28:51 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Cholera ale mam nadzieje pod tlen mnie podłączać nie będą jak coś? Mam katar i bym się chyba zadusiła...

Mnie nie podłączali,byłam znieczulana od pasa w dół ,nie wiem,od czego to zależy? emotka

Ja miałam zaplanowane i dlatego było od pasa w dół.
Szczerze to nie chciałabym całkowitego, ale z tego co wiem to całkowite dają jak się coś dzieje, tzn. sn nie idzie tak jak powinno i nie ma czasu na bawienie się tym częściowym.

mam nadzieję że jakoś przeżyję... Sama już nie wiem co lepsze, zwłaszcza że lekarka mówiła że sn też może cesarką się skończyć bo bobo większe i miednica może nie dać rady! Tylko cholera czemu nie pomierzyły synka ponad tydzień temu jak na pierwszym ktg się stawiłam? Na pewno ważył z 200g mniej!
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020268 Napisano: 15.02.2012 07:22:41 w Konkursowiczki w ciąży
Ejj a kiedy się jeść po cesarce dostaje? Nie chce w tłusty czwartek rodzić! Świeże pączki mi się marzą! Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020210 Napisano: 15.02.2012 07:03:28 w Konkursowiczki w ciąży
Cholera ale mam nadzieje pod tlen mnie podłączać nie będą jak coś? Mam katar i bym się chyba zadusiła... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020192 Napisano: 15.02.2012 06:54:44 w Konkursowiczki w ciąży
allice napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Nie panikujcie, CC da się przeżyć, tydzień bólu i po krzyku emotka jak już 3 dni przeżyjecie to będzie z górki. emotka

potwierdzam cc nie jest takie straszne emotka Mój mały maił 4005g, mąż był w sali obok ale widział dziecko zaraz po wyjęciu jak go badano, mierzono itp. a mnie tylko zaszyli i zaraz wylądowaliśmy w sali i mogliśmy być razem.
agusia147 ja też nie brałam cc pod uwagę, a jednak czasami nie da się przewidzieć wszystkiego, trzeba być dobrej myśli emotka trzymamy kciuki

To trzymajcie, jeśli mnie nie będzie do godziny 17 na kompie to znaczy, że mnie pokroili ;(
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020087 Napisano: 15.02.2012 06:12:49 w Konkursowiczki w ciąży
anava napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ehh ja nie chce!

ale nikt Cię nie zmusi

oczywiście możesz być sama

Da się z mężem w Zofii?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5020002 Napisano: 15.02.2012 05:36:21 w Konkursowiczki w ciąży
Ehh ja nie chce! Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5019942 Napisano: 15.02.2012 04:59:39 w Konkursowiczki w ciąży
Czy jak coś mąż może być przy cesarce? Zapomniałam zapytać w szpitalu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5019937 Napisano: 15.02.2012 04:56:45 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Módlcie się za mnie, jutro znowu wizyta w szpitalu. Bobo dziś na USG wyszło duże (4100), pani doktor stwierdziła, że prawdopodobnie nie dam rady urodzić go siłami natury. Jutro jeśli potwierdzi to drugi lekarz to cc ;(

Nie martw się siostra miała 4400 i dała radę,choć ciężko było,ja tez miałam taką wagę ale miałam cc dlatego teraz modlę się,żeby dzidzi było mniejsze,bo też chciałabym sn emotka

Jestem przerażona, bo cc nie brałam nawet pod uwagę...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5019922 Napisano: 15.02.2012 04:47:36 w Konkursowiczki w ciąży
Ehh no i u mnie żadnej czynności skurczowej... Wyświetl w wątku >>
0 0