Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5041502 Napisano: 26.02.2012 07:16:35 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

dianek napisał(a):

eh grusia, chętnie bym od ciebie tego LifeNesta kupiła, ale jesteśmy tak spłukani, że nic z tego emotka

btw - czuję się jak balon.. i wyglądam jak balon... tudzież jak świnka... tak spuchniętych stóp to nie miałam nawet po 2 tygodniach trekkingu po 16h dziennie... emotka eh, byle do porodu..

Ja na szczęście w 1 ciąży nie puchłam ani trochę ale teraz czuje się okropnie, strasznie słabo i dzidzi strasznie mi daje we znaki nie raz już siedziałam i ryczałam bo tak się wierci i napina mi skóre

a ja w ciąży w ogóle nie puchłam za to po porodzie w szpitalu nogi miałam że tak powiem słoniowe takie opuchnięte że w kapcie nie mogłam zmieścić...
dopiero po kilku dniach po powrocie do domu zeszła opuchlizna...

mnie po porodzie opuchlizna zeszła szybko... Pilnowały tylko położne bym dużo piła i sikała...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5041458 Napisano: 26.02.2012 06:41:24 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

ja na początku ciąży marudziłam o rozstępy... już mi przeszło - w ciągu 3 dni zrobiła mi się gigantyczna pajęczynka z przodu, w okół pępka i na samym dole brzucha - wielkie, czerwone rozstępy

a Bernard nic sobie z tego nie robi i dalej swoją pupę czy nogi chce wypchnąć mi przez pępek emotka

i wszystkie smarowania, kremy, olejki o d** rozbić...

eh... mrożone truskawki na pocieszenie zjadam...

Pajęczynka wokół pępka to dopiero początek emotka Z każdym dniem będzie tylko gorzej i więcej, a po porodzie nie chcę cię pocieszać jak to cudnie będzie wyglądało emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5041055 Napisano: 26.02.2012 12:40:37 w Konkursowiczki w ciąży
My musimy do wtorku wybrać przychodnię dla małego. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5040461 Napisano: 25.02.2012 08:50:15 w Konkursowiczki w ciąży
A my z malutkim dziś poszliśmy na spacerek emotka Normalnie spał grzeczniusio jak aniołek przytulony do owieczki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5040401 Napisano: 25.02.2012 08:04:47 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

benasia napisał(a):

grusia25 napisał(a):

no właśnie jeśli chodzi o obłożenie to ciężko wyczuć bo np. w pierwsza dobę na porodówce była tylko jedna kobieta ,która dzień wcześniej urodziła, a drugiego dnia w nocy zjechały się aż 3 kobietki i naraz rodziły ( w tym jedna bliźniaki)a ale np na KtG przychodziły kobiety do mojej sali takie z drogi .,które właśnie czekają na dniach na poród to też ich trochę było- ogólnie porodówka jest taka nieduża ale bardzo kameralna - no i dianek -poród rodzinny w Gala płatny 100-150 bo jedni mówili ,ze 100 drudzy 150 ,a akurat dzisiaj jak pytałam pielęgniarkę też mi tak powiedziała.

dianek- super ,ze jesteście już w swoim gniazdku
emotka u mnie jeszcze trochę drogi na razie domek w stanie surowym ale przykryty- teraz jak juz szczęśliwie urodze to będzie motywacja ,żeby jakoś szybciej ruszyć dalej jak tylko zdrowie i praca będzie emotka

a co do porodu - to bardzo chętnie daje Ci pierwszeństwo - teraz na Ciebie kolej a potem dopiero ja- (ja niby bym już chciała ale sie boję ,może troszkę mniej niż przedtem ale jednak na samą myśl robię w gacie emotka emotka )

Grusia super że wszystko ok emotka emotka

To skandal żeby w tych czasach kazali płacić za poród rodzinny

teoretycznie poród rodzinny jest bezpłatny ale jest tzw cegiełka i np u nas 100zł się płacilo za powiedzmy fartuch dla taty...
emotka

To co ten fartuch ze złota
emotka masakra ja jak rodziłam to zachęcali do porodów rodzinnych i ani grosza za to nie brali

no widzisz weszly przepisy że porody rodzinne za darmo więc kasują za coś innego a jak nie zapłacisz to nie ma rodzinnego...

To u nas tak liczyli za znieczulenie, że niby forma darowizny, ale bez tej darowizny dla szpitala nie dostałoby się wypisu dziecka... Trochę nie fair...

My malemu kupiliśmy owieczkę z bijącym serduszkiem, też daje radę na marudzenie, serduszko zaczyna pikać gdy mały marudzić zaczyna. Szkoda, że nie działa na głoda czy mokrą pieluchę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5040321 Napisano: 25.02.2012 07:35:34 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Grusia to szybciutko emotka Teraz ci cyce pogryzie emotka
A ja muszę powiedzieć, że ważę mniej niż przed ciążą. Aż się sobie podobać zaczynam, bo normalnie tak mi nogi odchudziło emotka

Agusia ja własnie po ciąży z nóg zadowolona, tak i się wyciągneły że normalnie w samozachwyt wpadałam - no żartuję troszkę.
A w którym Ty szpitalu w końcu rodziłaś?

Katrin przy 40stopniach prania raczej marne szanse emotka

Ja w Zofii w Warszawie. Bardzo polecam, opieka świetna i troskliwa, bardzo pomocna w pierwszych dniach, kiedy samemu nie zawsze ma się siłę na cokolwiek. Położne na każde zawołanie, pomoc w przystawianiu malucha do piersi. Po porodzie pomogły się pozbierać, umyć, w środku nocy przyniosły ciepły posiłek. Gdy pierwszej nocy nie byłam w stanie ręki podnieść to przewijały i karmiły małego. Lekarze też super. Ten z którym rodziłam świetny facet. No i Pan Starsza Położna the best emotka

A nogi normalnie to nigdy tak szczupłych nie miałam, chyba się przeproszę ze spódniczkami emotka

Zofia to na Żelaznej, dobrze kojarzę?
noooo ja ze spódniczkami to mniej, ale sukienki cały czas nosiłam, tak mi łydki wyszczuplały, ze nogi wygladały jak szczudła, jeszcze do tej pory tak mi zostało

Hihi mam nadzieję, że tak mi zostanie emotka Zofia na Żelaznej. Dolly ty z Warszawy??

katrin22 napisał(a):

agusia no właśnie niektóre kobitki po ciąży lepiej wyglądają. Ja miałam zawsze odstającą pupę, a teraz płaska jak nigdy, ale kg mam jeszcze w bioderkach emotka a zamiast dbać o dietę to ja wcinam słodkie, nie mam silnej woli, czekam jedynie na moją mamę, by z małym została, bo chcę z kijkami chodzić

Mnie się tez kuperek spłaszczył emotka Nie jest taki odstający. Szkoda że brzuś jak po wojnie, ale dzielnie smaruję kremem na rozstępy, może zejdą, no i skóra naciągnięta.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5040231 Napisano: 25.02.2012 06:55:00 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

A ja muszę powiedzieć, że ważę mniej niż przed ciążą. Aż się sobie podobać zaczynam, bo normalnie tak mi nogi odchudziło emotka

Agusia ja własnie po ciąży z nóg zadowolona, tak i się wyciągneły że normalnie w samozachwyt wpadałam - no żartuję troszkę.
A w którym Ty szpitalu w końcu rodziłaś?

Katrin przy 40stopniach prania raczej marne szanse emotka

Ja w Zofii w Warszawie. Bardzo polecam, opieka świetna i troskliwa, bardzo pomocna w pierwszych dniach, kiedy samemu nie zawsze ma się siłę na cokolwiek. Położne na każde zawołanie, pomoc w przystawianiu malucha do piersi. Po porodzie pomogły się pozbierać, umyć, w środku nocy przyniosły ciepły posiłek. Gdy pierwszej nocy nie byłam w stanie ręki podnieść to przewijały i karmiły małego. Lekarze też super. Ten z którym rodziłam świetny facet. No i Pan Starsza Położna the best emotka

A nogi normalnie to nigdy tak szczupłych nie miałam, chyba się przeproszę ze spódniczkami emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5040158 Napisano: 25.02.2012 06:05:37 w Konkursowiczki w ciąży
A ja muszę powiedzieć, że ważę mniej niż przed ciążą. Aż się sobie podobać zaczynam, bo normalnie tak mi nogi odchudziło emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5040077 Napisano: 25.02.2012 05:21:26 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Kinia ma zębala emotka emotka

Grusia? A ile ona ma aktualnie miesięcy? Dobrze kojarzę że koło 3?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5040073 Napisano: 25.02.2012 05:20:52 w Konkursowiczki w ciąży
grusia25 napisał(a):

dianek napisał(a):

kurcze, nawet nie myślałam o tym czy poród rodzinny może być płatny czy nie - zupełnie nie pytaliśmy o to w Rydygierze, ale z drugiej strony na dniu otwartym położna opowiadała nam o wszystkim i nic o płatności za poród rodzinny nie mówiła...

a co do gniazdka - nasze jak nasze, wynajmowane, ale od moich rodziców, więc prawie jak na swoim emotka a na swoje poczekamy jeszcze parę ładnych lat... trochę się dorobić jednak najpierw trzeba emotka

ja tez byłam w szoku ,ze płatne emotka ale Pani mówiła ,ze wszystko załatwia się po wszystkim.

Dziwne u nas w szpitalu porody rodzinne za darmo. Powiem szczerze, że nawet nie chciałabym rodzić bez męża, był dużym wsparciem nie tylko psychicznym, ale i fizycznie świetnie się mną zaopiekował, pomagał dojść do toalety, masował plecy, pomagał przy kąpieli. Sama bym sobie nie poradziła. A było ogólnie 8 sal porodowych i wszystkie dostosowane do porodów rodzinnych i jednostanowiskowe. Świetnie wyposażone i świeżo po remoncie. Gdyby nie to że bolało to pewnie bym pomyślała, że jestem w hotelu.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5038890 Napisano: 24.02.2012 08:14:27 w Konkursowiczki w ciąży
Ja mam aventu i tomme tippee, i powiem szczerze, że tego z tomme tippee on nie chce ssać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5038703 Napisano: 24.02.2012 07:11:50 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

Witam dziewczyny! Bardzo dziękuję za gratulacje. Jesteśmy w domku, czujemy sie świetnie. Jeśli któraś będzie rodzić we Wrocławiu, jutro mogę napisać na pw swoje wrażenia z Borowskiej emotka

witamy mamusię emotka
Jak dobrze, że wszystko Ok, jak maleństwo, daje w kość? i jak ma na imię??

Malutka ma na imię Nina. Wiem, że zabrzmi to nieskromnie, ale wszystko idzie gładko, nic mnie nie zaskakuje. W końcu to móje trzecie dziecko. W ciągu doby ma dwa dłuższe spania i ok godziny czuwania. Płacze tylko po długim spaniu, kiedy chce cyca natychmiast emotka

Ale ładne imię emotka ))))a tam nieskromna, po prostu doświadczona emotka

Super że już jesteś, coś długo Cię nie było. Moj synio też śpi dłużej mniej więcej od 22 do 4 rano i w ciągu dnia od około 15-19. Nie jest więc źle a i wyspać się idzie. Ale wcina tyle co dwoje innych niemowląt.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5038482 Napisano: 24.02.2012 05:44:29 w Konkursowiczki w ciąży
Ja nie wiem czy smoka nie dawać tylko w desperacji jak będzie darł się wniebogłosy? Może lepiej nie przyzwyczajać go do smoka za bardzo? Ehh mały się obudził po 5 godzinach spania, czemu tak w nocy nie może? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5038450 Napisano: 24.02.2012 05:26:39 w Konkursowiczki w ciąży
Czyli w ciągu pierwszego roku życia trzeba pozbyć się smoka. Zastanawia mnie w takim razie po jaką cholerkę robią smoczki 12+? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5038244 Napisano: 24.02.2012 03:49:07 w Konkursowiczki w ciąży
W ogóle dzieci były dokarmiane ze strzykawki co mi się totalnie absurdalne wydało. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5038096 Napisano: 24.02.2012 02:56:35 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

agusia świetne paczuszki u nas z takich fajnych pełnowartościowych rzeczy był tylko smoczek i woda min. Poza tym same próbki i makulatura.

U mnie w szpitalu krzywo patrzyli na smoczki, są przeciwnikami bo to niby zaburza odruch ssania u malucha. Jak próbowałam zatkać Kamisia smoczkiem to nieźle mi się od położnej oberwało.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5037967 Napisano: 24.02.2012 02:11:34 w Konkursowiczki w ciąży

dianek napisał(a):

kurde, ale te wasze dzieciaki szybko rosną... emotka

a gdzie mój Bernard?:P

Sprawdź w brzuchu
emotka emotka ha ha ha emotka

Jeszcze zamarzysz o przespanej nocy i o chwili ciszy w domu emotka A zobaczysz jak dzidzi się urodzi to dni będą ci tak lecieć że nim się oglądniesz trzeba tort na 1 urodziny robić emotka

No czas leci, nie wiem kiedy a już Kamiś jutro będzie miał tydzień emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5037963 Napisano: 24.02.2012 02:10:27 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

benasia napisał(a):

u nas dziś ponad miesiąc od chrzcin -jak ten czas szybko leci emotka
a grusia to pewnie dostałaś po tej paczce ze szpitala coś mi się wydaje -bo moja siostra tez kiedys taka dostała. my na razie nie.
a przypomnij mi grusia kiedy twoja kinga sie dokladnie urodziła?

my dostaliśmy poczuszkę jak mała miała 3,5 miesiąca.

A u mnie w szpitalu ankiet nie było, ale dostałyśmy wszystkie fajne paczki, w której były pieluszki Huggies Newborn, Husteczki Nivea, kremiki do pupy, płyn do kąpieli dla maluszka, olejek do masowania rozstępów, różne próbki kremów do sutków, wkładki laktacyjne itp emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5037461 Napisano: 24.02.2012 11:16:03 w Konkursowiczki w ciąży
Chrzciny małego załatwione na 8 kwietnia emotka Teraz kwestia dobioru kreacji dla niego Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5037403 Napisano: 24.02.2012 10:56:12 w Konkursowiczki w ciąży

Agusia zjedz jabuszko emotka

Właśnie męża wysyłam do sklepu. Zobaczymy czy pomoże emotka Wyświetl w wątku >>
0 0