Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5054503 Napisano: 05.03.2012 03:37:39 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

dianek napisał(a):

nie rodzę, obraziłam się na rodzenie i nie będę rodzić emotka

brzuch mam prawie w kolanach (w sensie że tak nisko), wczoraj były piękne skurcze co 6 minut, a dzisiaj jest nic - boli mnie brzuch i mi niedobrze, tyle z atrakcji emotka

poczekam sobie z rodzeniem do maja, a co mi tam - cieplej będzie i w ogóle fajniej.. emotka

Ha ha ha spokojnie przyjdzie czas i pora

haha świetnie powiedziane emotka Dianek też mówiłam że czekam do wiosny, a tu wystarczyło że mąż mnie wkurzył i skurcze się zrobiły... Gorzej tylko, że wody nie odeszły od razu, może miałabym spokój i nie męczyła tyle.

rachel napisał(a):

to są jeszcze ludzie w tym wieku którzy mają problemy z officem??:> Myślałam że już nie ma.

A jednak są, i to młodzi ludzie. A kurs od podstaw w stylu sformatuj tekst, skopiuj wklej, zrób korespondencję seryjną... Żal.

sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Buu a ja do 15 mam szkolić ludzi z Office. A tu banda debili mi przyszła niekumatych, jakiś żal ;( Jedna babcia co nic nie kuma i jej koleś pomaga, jedna laska na kompie klika i maile pisze, druga na fejsie smiga, koles pisze sms a drugi szuka pracy w necie, a reszta szkoda gadać ;(

Ale przynajmniej synkiem się tato zajmuje emotka

no wiesz starsi ludzie czy tacy co nie mają komputera to niekoniecznie muszą umieć się posługiwać, wiesz dla nas to norma i śmieszne ale postaw się w ich czasem że tak powiem trudnej sytuacji...

Jest jedna babcia i reszta to młodziki max 30 lat emotka

Też czasem zdarza mi się szkolić w mojej dziedzinie i wiem, że niezbędna jest tu anielska cierpliwość emotka
Kurczę, nasz pępek wcale nie ma ochoty odpadać. Z drugiej strony to pępowina była gruba jak gazociąg północny...

Odpadnie emotka Nasza też gruba była, że mąż miał problem z przecięciem emotka
Swoją drogą w szpitalu na sali miałam taką agentkę co sama pępowinę swemu dziecku przecinała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5053981 Napisano: 05.03.2012 12:29:15 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Buu a ja do 15 mam szkolić ludzi z Office. A tu banda debili mi przyszła niekumatych, jakiś żal ;( Jedna babcia co nic nie kuma i jej koleś pomaga, jedna laska na kompie klika i maile pisze, druga na fejsie smiga, koles pisze sms a drugi szuka pracy w necie, a reszta szkoda gadać ;(

Ale przynajmniej synkiem się tato zajmuje emotka

no wiesz starsi ludzie czy tacy co nie mają komputera to niekoniecznie muszą umieć się posługiwać, wiesz dla nas to norma i śmieszne ale postaw się w ich czasem że tak powiem trudnej sytuacji...

Jest jedna babcia i reszta to młodziki max 30 lat emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5053836 Napisano: 05.03.2012 11:36:35 w Konkursowiczki w ciąży

Ale przynajmniej synkiem się tato zajmuje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5053344 Napisano: 05.03.2012 12:28:34 w Konkursowiczki w ciąży
lui napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Pępowina małemu dziś odpadła.
W nocy wymiotował, więc poszliśmy do lekarza tam gdzie się urodził i się okazało że mały za dużo je i mamy mu ograniczyć i dawać nie częściej niż co 3h. W 14dni przybrał 900g emotka zapasłam swe dziecko... Ale kurde skąd miałam wiedzieć, że on nie głodny kiedy cały czas wpychał łapki do japy i cycka szukał? Do tego biedny już ma kolki emotka

U mnie na kolki pomogły małej kropelki Biogaia (już od 4 dni kolki nie było) - położna doradziła mi podczas wizyty w domu

My daliśmy małemu Esputicon, na razie na szczęście odpukać jest spokój. Oby noc była spokojna.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5053311 Napisano: 04.03.2012 11:06:00 w Wkurza mnie...
A mnie wkurza moje lenistwo i to, że wszystko zostawiam na ostatnią chwilę. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5053307 Napisano: 04.03.2012 11:00:53 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

bo agusia o ile się nie mylę to mówiłaś że dawałaś mu cyca i zaraz potem butelkę? emotka

Benasia w nocy butelkę, żeby mieć spokój. Jednak butlę mu do zera ukrócimy. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5053305 Napisano: 04.03.2012 10:58:29 w Wkurza mnie...
efelinkaaa napisał(a):

nocti napisał(a):

A myślałaś o funduszach unijnych?
W zależności od fundacji komisja jest ukierunkowana na konkretne obszary działalności, ale często w kryteriach mają określone, że mają przyjąć tyle i tyle wniosków od kobiet.Dotacje większe, ale i cięższa droga.

fundusze unijne, to to co daje WUP? Te 40tys i pomostówki? Jeżeli tak, to dopiero w wakacje będzie II tura.
Ja bym bardzo chciała założyć własną działalność, tylko brak mi wystarczających funduszy na start...
a tutaj przyjęli sobie kryteria: do 25r.ż. albo pow. 50... i szereg innych, których nie spełniam (długo zarejestrowana nie jestem, nie mam orzeczenia o niepełnosprawności, nie mieszkam na wsi)...

Fundusze unijne to inna sprawa, tu możesz wyhaczyć dużo więcej w zależności jaka działalność. Np. na otwarcie przedszkola 400tyś itd...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5053302 Napisano: 04.03.2012 10:56:22 w Żegnamy zmarłych
evika0 napisał(a):

azaflora napisał(a):

wsciekly napisał(a):

mia napisał(a):

http://www.tvn24.pl/12690,1736984,0,1,katastrofa-pociagu-na-slasku-50-osob-rannych,wiadomosc.html
emotka emotka emotka

brak słów...

Nadal nie podali co z maszynistami InterCity - to warszawiacy z Depo z Olszynki Grochowskiej /koledzy męża/. Zgroza, kilkanaście ofiar ...

http://wiadomosci...html?lokale=warszawa

Współczuję rodzinom tych ludzi... Nie wyobrażam sobie stracić kogoś bliskiego.
Wyświetl w wątku >>
[*] 0

agusia147

#5053298 Napisano: 04.03.2012 10:54:33 w skojarzenia
0 0

agusia147

#5052979 Napisano: 04.03.2012 07:39:01 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia a smoka mu podsuń w zastępstwie za cyca. Trzeba było powiedzieć lekarce, że karmiłaś na żądanie jak każą.

Już to zrobiłam, ale mały za mądry by dać się tak w konia robić. Smoka wypluwa, bo po co ma ciamkać jak nic z niego nie leci. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5052976 Napisano: 04.03.2012 07:37:13 w skojarzenia
proteza - szczęka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5052974 Napisano: 04.03.2012 07:36:51 w Wkurza mnie...
Za dużo tych żałób narodowych w ostatnich latach. Ciągle coś ;( Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5052969 Napisano: 04.03.2012 07:35:37 w Żegnamy zmarłych
azaflora napisał(a):

wsciekly napisał(a):

mia napisał(a):

http://www.tvn24.pl/12690,1736984,0,1,katastrofa-pociagu-na-slasku-50-osob-rannych,wiadomosc.html
emotka emotka emotka

brak słów...

Nadal nie podali co z maszynistami InterCity - to warszawiacy z Depo z Olszynki Grochowskiej /koledzy męża/. Zgroza, kilkanaście ofiar ...

Chyba niestety niewiele z nich zostało, pierwsze wagony zmasakrowane a lokomotywom najbardziej się oberwało, jechały pierwsze. Czemu dopiero takie katastrofy uświadamiają jak kruche jest ludzkie życie? I jak to się nie zna dnia ani godziny... Nigdy nic nie wiadomo. Przykre. emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
[*] 0

agusia147

#5052953 Napisano: 04.03.2012 07:28:27 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

W nocy wymiotował, więc poszliśmy do lekarza tam gdzie się urodził i się okazało że mały za dużo je i mamy mu ograniczyć i dawać nie częściej niż co 3h. W 14dni przybrał 900g emotka zapasłam swe dziecko... Ale kurde skąd miałam wiedzieć, że on nie głodny kiedy cały czas wpychał łapki do japy i cycka szukał? Do tego biedny już ma kolki emotka

Dużo przybrał emotka bidulek, oby miał przejściowe te kolki

No właśnie za dużo. Opr mi się dostał od lekarki, że tyle niby to powinien w miesiąc a nie w 2tygodnie... No a ja co prawda jak tylko zapłakał, miał sucho i tulenie nie pomagało podsuwałam mu cyca, a że on jadł to myślałam że głodniasek.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5052814 Napisano: 04.03.2012 06:09:54 w Konkursowiczki w ciąży
W nocy wymiotował, więc poszliśmy do lekarza tam gdzie się urodził i się okazało że mały za dużo je i mamy mu ograniczyć i dawać nie częściej niż co 3h. W 14dni przybrał 900g emotka zapasłam swe dziecko... Ale kurde skąd miałam wiedzieć, że on nie głodny kiedy cały czas wpychał łapki do japy i cycka szukał? Do tego biedny już ma kolki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5052807 Napisano: 04.03.2012 06:07:06 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

Dzięki dziewczyny za pomoc. emotka
W sumie rozpiskę dostałam ze szpitala ale jak widać nie kompletną bo na mojej jest napisane ze 3 komplety ubranek starczą. Ostatecznie ponieważ torba jest megaaaa wielka to zdecydowałam, że wezmę te 3 a 3 następne zostawię w domu. Tak samo zrobię z laktatorem.
No to torba już prawie spakowana:)))

A w ogóle to się pochwalę - dzisiaj udało mi się kupić w markecie podgrzewacz avent za 53 zł. To chyba fajna cena, bo jak patrzyłam na allegro to aż nie mogę uwierzyć. emotka emotka

W sumie na izbie przyjęć jak się patrzy to wszystkie dziewczyny z walizkami jakby na miesiąc na wakacje się wybierały emotka Ja tam miałam upchnięte wszystko w jedną torbę podróżną. Te rozpiski ze szpitala są nieco niedopracowane i nie wszystko się przydaje, a niektórych rzeczy nie ma. Polecam jeszcze spakować niedrapki, niemowlak ma strasznie ostre i nierówne pazurki i się drapie.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5052323 Napisano: 04.03.2012 01:12:36 w Dziś cieszę się z.....
moskala22 napisał(a):

79magda napisał(a):

moskala22 napisał(a):

3 miesięcy na diecie - dieta DMŻ (dużo mnie żreć) - dużo wody i zielonej herbaty, regularne posiłki, zero słodyczy, mnóstwo ruchu - skakanka, brzuszki, taniec z maluchami, itp. No i mam 9,5 kg mniej, 10 cm mniej w pasie i 10 mniej w biodrach. Wczoraj wyciągnełąm ciuchy w które nie mieściłam się od kilku lat i ...to świetne uczucie gdy wchodzisz bez problemu w ubrania, których nie miałaś na sobie tak długo emotka

Gratuluję siły i samozaparcia
emotka emotka emotka emotka

Dziękuję emotka Walczę dalej bo jeszcze dluga droga przede mną emotka

Też bym chciała, ale i tak jestem z siebie dumna, że dwa tygodnie po porodzie ważę mniej niż przed ciążą.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5052320 Napisano: 04.03.2012 01:10:31 w Wkurza mnie...
gosia16 napisał(a):

nocti napisał(a):

askaxxx napisał(a):

9 kilo nadwagi i nici z zakupow ciuchowych bo we wsztstkim wygladam jak gruba Berta. Od polowy stycznia nie jem slodyczy a wskazowka na wadze ani drgnie. Mam hula-hop z wypustkami i posiniaczone nogi bo nie umiem tym krecic.

Czytałaś opinie o tym hula-hop? Większość użytkowniczek ma tak jak Ty. To nie kwestia umiejętności.

proponuję dobry klub fitnes ,na diecie MŻ ,ale jedząc praktycznie wszystko 13 kg w 6 miesięcy mniej

Za bardzo się przejmujesz nadwagą, zamiast się użalać nad sobą, nie siedź przed kompem, idź na długi spacer - taka ładna pogoda, omijaj sklepy ze słodyczami i fast foody i jakoś to będzie.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5052216 Napisano: 04.03.2012 11:54:52 w Konkursowiczki w ciąży
kotek11 napisał(a):

dianek relaksuj sie.. poki czas emotka

widzisz a ja ciuszkow duzo nie bralam emotka wiedzialam, ze moj bedzie codziennie w odwiedzinach emotka wiec codziennie nowy zapas przynosil a brudne zabieral emotka

W sumie to do porodu wzielam 4 komplety ciuszkow .. do tego 1 becik.. aha - dziewczyny ktore teraz niedlugo beda rodzily .. zwroćice uwage zeby nie przegrzac dzieciakow w szpitalu... ja mloda jak rodzilam to ylam jedyna matka, co w sumie z becika nie korzystala emotka i jedyna ktorej dziecko nie mialo pootowek emotka

Ja miałam cienki kocyk. W szpitalu było około 25 stopni, więc na prawdę bardzo ciepło, z dziewczynami spałyśmy pod samymi poszewkami bo pod kołdrą nie dało się wyrobić.

Mój mąż też był codziennie i przynosił ciuszki i zabierał brudne. Codziennie szło po kilka kompletów ubranek bo mały albo zasikał, albo zrobił kupkę i wyszło z pampka. mimo dużej wagi urodzeniowej tyłek ma malutki i pampersy newborn były troszkę duże.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5052188 Napisano: 04.03.2012 11:30:01 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

Hej dziewczyny:)) dawno nie pisałam, bo teraz zaczynam już powoli przygotowania do dnia przyjęcia maluszka. Musimy się z mężem wynieść z komody w sypialni i w ogóle zorganizowac kącik dla małej a to nie takie proste. Torba do szpitala już prawie też spakowana. I kilka pytań mi się zrodziło to mam nadzieję, że pomożecie:))
1. Czy jest coś czym kierowałyście się przy wyborze kołderki i poduszeczki dla malucha (chodzi mi o wsad), jakąś firmę polecacie??
2. Jakie kosmetyki brałyście dla siebie do szpitala? Bo ja ja przy pakowaniu zgłupiałam i spakowałam na razie krem do brodawek i szampon z odżywką:P
3. Brałyście do szpitala laktator? I czy kupować już teraz pojemniczki do przechowywania pokarmu? Bo też gdzieś słyszałam, że się przydają już w szpitalu.

Miałam na bank więcej pytań ale coś z pamięcią już nie tak.:PP

Agusia fajnie się czyta (bo zaglądam tu czytać) jak twój maluszek szybko rośnie:)) Mam teraz tak że jak czytam te wasze opowieście to chciałabym żeby mała już była z nami, ale z drugiej strony czuję wielkie przerażenie i jeszcze zanim urodzę to muszę mieszkanie ogarnąć ( w sensie przemeblować), żeby się jakoś pomieścić. Powoli widzę też zdenerwowanie na twarzy męża. Wczoraj praliśmy ciuszki dla małej i normalnie jak mu się ręce trzęsły kiedy przed powieszeniem na suszarkę zapinał napy to myślałam że pęknę:)) No ale pewnie teraz się śmieję a na końcu sama padnę na zawał emotka )

Z kosmetyków i rzeczy co się przydały to:
Maść do pupy
chusteczki nawilżane
pampersy opakowanie
krem do sutków
mnie osobiście laktator nie, ale dziewczyna co ze mną leżała na sali pożyczała od położnych, więc chyba lepiej wziąć własny.
sól fizjologiczna do mycia oczek
gaziki 5x5cm
wkładki laktacyjne
podpaski te duże, mi w szpitalu zeszło 7 opakowań, a byłam niecałe 3 doby.
bodziaków weź więcej niż 2 pary, o których piszą. pampersy lubią przeciekać, a i dziecko podczas przewijania lubi robić niespodzianki
to samo ze śpiochami
i ze dwa kocyki czy inne okrycia
ręcznik dla bobo i ze dwa dla siebie
mydło
żel pod prysznic, żel do higieny intymnej, szampon, tantum rosa się też przydała
koszule nocne i ze dwa biustonosze do karmienia

Inne pierdoły się nie przydały, tak samo jak gazety które wzięłam dla zabicia nudy okazały się nieprzydatne, nawet ich nie otworzyłam. Maluszek zapełnił cały czas, bo okazał się absorbujący, a jak nie zajmowanie maluszkiem to wolałam odespać.

Mój mąż to przed porodem wariował dosłownie, on lubi mieć wszystko poukładane i zaplanowane a porodu nie da się zaplanować emotka Wyświetl w wątku >>
0 0