Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
haha świetnie powiedziane Dianek też mówiłam że czekam do wiosny, a tu wystarczyło że mąż mnie wkurzył i skurcze się zrobiły... Gorzej tylko, że wody nie odeszły od razu, może miałabym spokój i nie męczyła tyle.
A jednak są, i to młodzi ludzie. A kurs od podstaw w stylu sformatuj tekst, skopiuj wklej, zrób korespondencję seryjną... Żal.
Odpadnie Nasza też gruba była, że mąż miał problem z przecięciem
Swoją drogą w szpitalu na sali miałam taką agentkę co sama pępowinę swemu dziecku przecinała Wyświetl w wątku >>
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jest jedna babcia i reszta to młodziki max 30 lat
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale przynajmniej synkiem się tato zajmuje Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My daliśmy małemu Esputicon, na razie na szczęście odpukać jest spokój. Oby noc była spokojna.
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Benasia w nocy butelkę, żeby mieć spokój. Jednak butlę mu do zera ukrócimy. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Fundusze unijne to inna sprawa, tu możesz wyhaczyć dużo więcej w zależności jaka działalność. Np. na otwarcie przedszkola 400tyś itd...
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Współczuję rodzinom tych ludzi... Nie wyobrażam sobie stracić kogoś bliskiego.
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Już to zrobiłam, ale mały za mądry by dać się tak w konia robić. Smoka wypluwa, bo po co ma ciamkać jak nic z niego nie leci. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba niestety niewiele z nich zostało, pierwsze wagony zmasakrowane a lokomotywom najbardziej się oberwało, jechały pierwsze. Czemu dopiero takie katastrofy uświadamiają jak kruche jest ludzkie życie? I jak to się nie zna dnia ani godziny... Nigdy nic nie wiadomo. Przykre. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No właśnie za dużo. Opr mi się dostał od lekarki, że tyle niby to powinien w miesiąc a nie w 2tygodnie... No a ja co prawda jak tylko zapłakał, miał sucho i tulenie nie pomagało podsuwałam mu cyca, a że on jadł to myślałam że głodniasek.
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W nocy wymiotował, więc poszliśmy do lekarza tam gdzie się urodził i się okazało że mały za dużo je i mamy mu ograniczyć i dawać nie częściej niż co 3h. W 14dni przybrał 900g zapasłam swe dziecko... Ale kurde skąd miałam wiedzieć, że on nie głodny kiedy cały czas wpychał łapki do japy i cycka szukał? Do tego biedny już ma kolki Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W sumie na izbie przyjęć jak się patrzy to wszystkie dziewczyny z walizkami jakby na miesiąc na wakacje się wybierały Ja tam miałam upchnięte wszystko w jedną torbę podróżną. Te rozpiski ze szpitala są nieco niedopracowane i nie wszystko się przydaje, a niektórych rzeczy nie ma. Polecam jeszcze spakować niedrapki, niemowlak ma strasznie ostre i nierówne pazurki i się drapie.
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też bym chciała, ale i tak jestem z siebie dumna, że dwa tygodnie po porodzie ważę mniej niż przed ciążą.
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Za bardzo się przejmujesz nadwagą, zamiast się użalać nad sobą, nie siedź przed kompem, idź na długi spacer - taka ładna pogoda, omijaj sklepy ze słodyczami i fast foody i jakoś to będzie.
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja miałam cienki kocyk. W szpitalu było około 25 stopni, więc na prawdę bardzo ciepło, z dziewczynami spałyśmy pod samymi poszewkami bo pod kołdrą nie dało się wyrobić.
Mój mąż też był codziennie i przynosił ciuszki i zabierał brudne. Codziennie szło po kilka kompletów ubranek bo mały albo zasikał, albo zrobił kupkę i wyszło z pampka. mimo dużej wagi urodzeniowej tyłek ma malutki i pampersy newborn były troszkę duże.
Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z kosmetyków i rzeczy co się przydały to:
Maść do pupy
chusteczki nawilżane
pampersy opakowanie
krem do sutków
mnie osobiście laktator nie, ale dziewczyna co ze mną leżała na sali pożyczała od położnych, więc chyba lepiej wziąć własny.
sól fizjologiczna do mycia oczek
gaziki 5x5cm
wkładki laktacyjne
podpaski te duże, mi w szpitalu zeszło 7 opakowań, a byłam niecałe 3 doby.
bodziaków weź więcej niż 2 pary, o których piszą. pampersy lubią przeciekać, a i dziecko podczas przewijania lubi robić niespodzianki
to samo ze śpiochami
i ze dwa kocyki czy inne okrycia
ręcznik dla bobo i ze dwa dla siebie
mydło
żel pod prysznic, żel do higieny intymnej, szampon, tantum rosa się też przydała
koszule nocne i ze dwa biustonosze do karmienia
Inne pierdoły się nie przydały, tak samo jak gazety które wzięłam dla zabicia nudy okazały się nieprzydatne, nawet ich nie otworzyłam. Maluszek zapełnił cały czas, bo okazał się absorbujący, a jak nie zajmowanie maluszkiem to wolałam odespać.
Mój mąż to przed porodem wariował dosłownie, on lubi mieć wszystko poukładane i zaplanowane a porodu nie da się zaplanować Wyświetl w wątku >>