Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5065841 Napisano: 10.03.2012 07:28:03 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

okna mam takie od sufitu do podłogi - ja myję dokąd dosięgam, a górę myje mężu - ze stołka emotka

więc dajemy rady emotka

Mojemu jakby dać okna do umycia to byłyby mega zacieki od sufitu do podłogi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5065826 Napisano: 10.03.2012 07:17:54 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

hehe, obawiam się Aguś że nie zdążę...
tempo sprzątania mam jak stu letni żółw, a mieszkanie jest w trakcie remontu... wszędzie pył, farba etc emotka

walczę póki co z salono-kuchnią w której mieszkamy, zaraz spróbuję ogarnąć trochę sypialni...

płytki miałam jeszcze umyć w WC po gładziach ale to raczej już jutro

chyba że po tych podłogach urodzę... chociaż nie, nie mogę bo jeszcze okna czekają - ale to też jutro emotka

Bernard mi słodko rączkę przez brzuch wypycha emotka silny chłop - paluszki na piąstce mogę poczuć... ale taka maleńka łapka...

Ło kurde...

Ty to lepiej okna zostaw mężowi, jeszcze fikniesz z jakiegoś krzesła czy drabinki i co wtedy?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5065779 Napisano: 10.03.2012 06:34:19 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

hehe

katrin - ten silikon przezroczysty jest mięciutki, za to ten niebieski smoczek wewnętrzny jest twardy i to jakby on blokuje przepływ

dobra, będziemy próbować jak przyjdzie co do czego emotka

a póki co - wracam do sprzątania - w końcu pani doktor kazała to trzeba sprzątać emotka

To może wpadnij do mnie i u mnie też posprzątaj? Mam straszny chlew w kuchni.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5065740 Napisano: 10.03.2012 06:05:18 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

U mnie był duży problem po karmieniu butlą. Małemu się spodobało i cyca już nie chciał emotka Ale daliśmy radę. Okupione to było popękanymi i krwawiącymi brodawkami. Wszystko zależy od dziecka.
Mam babka z poradni laktacyjnej doradziła kupić smoczek nuka bo te z aventu nie są dobre.
Dianek powodzenia i trzymam kciuki emotka

Ja mam Aventu, ale nie używam, za to butelki mi do laktatora pasują emotka

Używam tych Tommee tippee też podobno imitują sutek
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5065710 Napisano: 10.03.2012 05:28:13 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

dianek musisz być cierpliwa, mnie wkurzali teściowie, bo przyjechali do ans od razu jak wyszliśmy ze szpitala i tak dwa dni pod rząd przyjeżdżali, teraz nie mamy wolnej niedzieli bo muszą być wrrrr emotka
Może przynajmniej będą dobrymi dziadkami, bo teściami nie byli, teraz wielce są kochani...

A mnie się zrypali dwa tygodnie przed porodem, na szczęście pojechali w tym dniu co wychodziłam ze szpitala. Wtedy zaś przyjechała moja mama, na szczęście ona nie jest tak upierdliwa i bardzo pomogła. Sami nie dalibyśmy rady chyba tego wszystkiego ogarnąć. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5065705 Napisano: 10.03.2012 05:26:35 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

A jaka butla karmisz i czy mlody nie pokapowal jeszcze ze butla wygodniejsza? Bo o to chcialam zapytac jakbys wlasnie butle dawala . Kolezanka pytala mnie ostatnio jaka butle dawac by dziecie nie pokapowalo co i jak - chce karmic piersia ale wlasnie podobnie jak Ty czasem musi dokarmic butla.

Tomme Tippee, butelka ze smoczkiem od 0 z podwójnym zabezpieczeniem antykolkowym i miernikiem ciepła. Ma najwolniejszy przepływ, że mały żeby wypić również musi się wysilić. Jak na razie ssie i butlę i cyca. Nie polecam tych butelek z Aventu, mam takich pełno i nie są ok dla takiego malca, bo pokarm cieknie za mocno (jak się przechyli butelkę to pokarm sam z niej wycieka) i dziecko się krztusi... Może będą ok jak mały podrośnie.

katrin22 napisał(a):

dianek napisał(a):

kobitki, a w butlach macie zwykłe smoczki czy te udające cyca?

pytam, bo my mamy i takie i takie - różnica jest bardzo duża jeśli chodzi o wypływ mleka - planuję karmić piersią, ale też pójdzie w ruch butla z moim mlekiem (o ile oczywiście będzie mi dane je mieć emotka ) i się zastanawiam czy dawać butlę jak tylko pojawi się taka potrzeba, czy maksymalnie oddalać to w czasie

btw - zwariuje dzisiaj... nie dość że jeść nie mogę to jeszcze mnie teściowa wkurza... 2 dni temu dzwonili, wszystko im powiedzieliśmy jak jest żeby dali nam spokoju trochę... to nie, dzisiaj już musiała na skype zagadać i pojojczeć... wrrrrr.... szlag mnie trafi normalnie emotka emotka

Trudno powiedzieć czy lepiej oddalać w czasie, bo to zależy od dziecka. Wygodne jest to i to, bo śmiało możesz gdzieś pójść na 2-3h a dziecko np. mąż z butli nakarmi, ale bobo może potem nie chcieć cyca, bo jest cwane i skapnie się, że już nie musi się tak męczyć emotka
A z drugiej strony jak za długo będziesz karmić samym cycem to znowu dziecko nie zechce butli, bo mu twardy smoczek będzie przeszkadzał.
Może być tak, że będziesz mieć głodomorka i będziesz musiała dokarmiać to wiadomo tylko z butli.
Położne ostrzegają, że dziecko pijące z butli nie potrafi potem poprawnie złapać sutka- bzdura, mój ładnie chwyta z otoczką i nigdy mnie brodawki nie bolały, nigdy nie popękały. Miałam jedynie nawał w szpitalu i bolały całe piersi, ale jak mały zaczął ssać to od razu jak ręką odjął.
Ja mam smoczki nuka (zwykłe nie sylikonowe)zaraz poszukam linka jakie używamy.

W szpitalu dziecko dokarmiali ze strzykawki z taką jakby rurką, w sumie jak od kroplówki. Dziewczynie kazali dziecku podsuwać coś takiego podczas gdy mały ją ssał, po to by jednocześnie pobudzić u niej laktację.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5065654 Napisano: 10.03.2012 04:49:57 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ja pierdzielę to mój synek to jakiś kombajn, on co 3h wypija 120-150ml mleka maminego, w nocy co 4-5h w zależności jak się obudzi...

Agusia dajesz mu swoje mleko z butli ?Pytam bo piszesz ze wypija 120-150 ml Twojego mleka a wiadomo bezposrednio z cyca ciezko zmierzyc emotka .

Grusia bo jak np. pracuję, a pracuję co prawda w mieszkaniu własnym, ale z ludźmi (kursy komputerowe) to nie mam kiedy małego karmić, więc ściągam wtedy mleko z cyca i małego karmi wtedy ojciec z butli. Stąd wiem ile wypija każdorazowo. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5065604 Napisano: 10.03.2012 04:06:03 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dolly napisał(a):

eeee to ja też z ciekaowści zaglądam, co i jak

mnie siostra na koniec powiedziała:

no co Ty? jak słonica bedziesz 2 lata chodzić?

ja już telefonów nie odbierałam, bo zamiast słucham odbierałam CZEGOemotka

w końcu przestali do mnie dzwonić..... zaczeli do męża emotka

Haha do mnie też nie dzwonili tylko od męża... Cała rodzina dzień w dzień telefony czy już nie rodzę... Ja to odbierałam telefony z tekstem, że jeszcze nie rodzę
emotka

A ja ważę 5 kilo mniej niż przed ciążą emotka Mam nadzieję, że jeszcze w dół waga pójdzie.

Agusia megaaa szybko, ale z tego co pamiętam to ty chyba niewiele w ogóle przytyłas?? co?? Ile zesszło Ci od porodu?? My wczoraj przekroczyliśmy magiczną 10- tkę kilogramową od momentu poczęcia do 36 tygodnia. Coś mi sie wydaje ze ciezko bedzie wracac do formy...ale widac można:)))

No na koniec ciąży przez puchnięcie przekroczyłam 90kg, w dramatycznych momentach było 94kg
emotka teraz ważę 75 i spodnie sprzed ciąży lecą mi z tyłka, mogę zdejmować bez rozpinania, a to są dżinsy rurki obcisłe.

katrin22 napisał(a):

nniewidzialnaa napisał(a):

Mamy, które mają dzieci z października/listopada, powiedzcie proszę ile (i co) Wasze dzieci dziennie jedzą i piją?

To zależy od dnia, ale średnio w dzień Kubuś je co 2-3h. Wypija ze 4 razy mleko modyfikowane po średnio 130ml, Obiadek (zupka jarzynowa)- 200ml, soczek około 80ml, kaszka rzadka 130ml (przed snem)
W nocy pije z cycusia raz albo dwa razy i raz mleko modyfikowane.
Wczoraj zjadł o 22.00 kaszkę i spał do rana do 8.00 emotka

Ja pierdzielę to mój synek to jakiś kombajn, on co 3h wypija 120-150ml mleka maminego, w nocy co 4-5h w zależności jak się obudzi...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5065227 Napisano: 10.03.2012 10:47:52 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

eeee to ja też z ciekaowści zaglądam, co i jak

mnie siostra na koniec powiedziała:

no co Ty? jak słonica bedziesz 2 lata chodzić?

ja już telefonów nie odbierałam, bo zamiast słucham odbierałam CZEGOemotka

w końcu przestali do mnie dzwonić..... zaczeli do męża emotka

Haha do mnie też nie dzwonili tylko od męża... Cała rodzina dzień w dzień telefony czy już nie rodzę... Ja to odbierałam telefony z tekstem, że jeszcze nie rodzę
emotka

A ja ważę 5 kilo mniej niż przed ciążą emotka Mam nadzieję, że jeszcze w dół waga pójdzie.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5064293 Napisano: 09.03.2012 08:33:40 w Konkursowiczki w ciąży
leoniu napisał(a):

dianek napisał(a):

rachel ja od 3 tygodni rodzę, jak nie dłużej emotka

dajcie mi spokój z wszelkimi terminami, wróżeniami etc.

3h prawie siedzieliśmy w szpitalu - dwie kobitki zdążyły urodzić emotka

a u nas nuda - ładne skurcze, Bernard fika koziołki a mnie plery bolą jakbym właśnie zdjęła 10kg plecak po 2 tygodniach maszerowania....

jest bosko emotka

i wygrałam na ekomaluchu tą wyprawkę dla mojego eko-brzdąca http://ekomaluch....azwa=Nanaf%20Organic emotka wreeeszcie, po tylu dniach suszy

Dianek, ja już nawet w pracy sprawdzam, czy ty już... emotka

Haha też ciągle wchodzę z ciekawości emotka A tu Diana zbuntowała się i nie rodzi, tylko skurcze pochwala jakie to ładne są.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5063856 Napisano: 09.03.2012 05:38:48 w Konkursowiczki w ciąży
Nie wiem czy widziałyście: http://www.groupo...extra/orlech/3840253

Ale cena za kule do prania wygląda mi ok. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5063516 Napisano: 09.03.2012 03:21:57 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

gdzie Dianek??? rodzi?

No co ty, zbiesiła się i nie rodzi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5063310 Napisano: 09.03.2012 02:11:38 w Konkursowiczki w ciąży
acherek napisał(a):

rachel napisał(a):

Ja dzisiaj już tez po badaniach. KTG w porządku, mimo porannych skurczy na KTG nie wyszły żadne. Mała już nie jest owinięta pępowiną, waży 2400 w 36 tyg. No i najważniejsze lekarz umówił się z nami za dwa tygodnie ale jak stwierdził na 100% się nie zobaczymy- przewidział wcześniejszy poród. Oby się mylił!!!!

Starsi Ludzie mówią że porodu i wojny nie da się przewidzieć emotka Pozdrawiam.

Bo nie da emotka To w każdej chwili może się zdarzyć i zależy zawsze od kilku czynników. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5062785 Napisano: 09.03.2012 11:08:14 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia Ty chyba dziecku drożdże dajesz emotka
Przyznaj się

Taki żarłok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5062072 Napisano: 08.03.2012 09:48:36 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Nasz smok właśnie wypił na raz 160ml kaszki emotka gęstej, beknął jak chłop po piwie i znów lulu emotka

mój Skarb o 20 poszedł spać, a wcześniej wypił ok 130ml mleczka +30ml kleiku łyżeczką.
Budzi się raz w nocy ok 3, i pije wtedy ok 80 do 130ml mleka. potem się budzi jak mąż idzie do pracy o 7 i jak chce mu dać mleko to teraz tylko max 70ml wypija, a prawdziwe śniadanko jak trochę polula i dopiero o 9 rano 130ml wypije lekkim dytkiem emotka

za to powiem wam że bardzo lubi sok marchwiowo-jabłkowy, sam jabłkowy mu nie służy jednak, no i marcheweczki zjadł dziś pół sloiczka emotka

A mój ma niecałe 3 tygodnie i włazi w ciuszki 3-6mcy. Te 0-3 robią się przymałe powoli. Kolos z niego...
emotka A ostatnio ważył 4904g tak się utył w dwa tygodnie, że prawie 900g przybrał od masy wyjściowej ze szpitala. A na wyjściu ważył 4080g Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5062050 Napisano: 08.03.2012 09:38:05 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

u nas w szkole rodzenia kobitka bardzo polecała poród w wannie. W sumie to się nad nim sama zastanawiam bo kusi mnie to ze w wannie można byc od drugiej fazy porodu az do samego końca:))
chociaz kolezanka miała gaz rozweselajacy i tez była zadowolona ale mówiła ze w 3ciej fazie porodu juz musiała sobie sama radzic....
ja panikara chetnie bym dała urodzic komus innemu z przerazenia. Ale głupota ludzka nie zna granic bo panicznie sie boje porodu naturalnego i przerazajaco nie chce cesarki....

Ja przy moich skurczach nie mogłam wysiedzieć w wannie ;( Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5061567 Napisano: 08.03.2012 05:33:24 w Konkursowiczki w ciąży
Mój mąż zawsze się wysili co jest miłe emotka Na każdą okazję coś fajnego wymyśli, a jak nie to biżuteria lub inne spełnione me marzenie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5061371 Napisano: 08.03.2012 03:59:44 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

mozna link do testowania ? emotka

Pewnie profil BabyOno na FB i pewnie trzeba mieć konto eksperta na ich www. Można założyć konto u nich na stronie.

dianek napisał(a):

ja że tak powiem zawsze rzygam jak kot przy większej dawce skoncentrowanego bólu, więc na pewno na porodówce też będę emotka ale mąż o tym wie i pewnie położnym zawczasu przekaże info, by coś przygotowały

ale marudzić nie będę, bo zawsze po takiej zwrotce na dłuższą chwilę robię się jakaś znieczulona i później łatwiej mi znieść boleści emotka

a póki co - kwicze sobie pod nosem dalej emotka ktoś oglądał/czytał Harrego Pottera? gdzieś na początku była scena, że napompował ciotkę Dudleya - stała się wielkim, fruwającym balonem... jak ta ciotka się czuję emotka wyglądam z resztą chyba też emotka

Jak położna zobaczy, że wymiotujesz to wiaderko dostaniesz emotka

Hihi no była taka scena w HP emotka Czytałam kiedyś. To była matka Dudleya emotka A ciotka Harrego emotka Ona bez fruwania była tłusta jak balon emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5061342 Napisano: 08.03.2012 03:48:39 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

endzi gratulacje emotka dla maluszka

Tak mi się przypomniało, że wymiotowałam na porodówce emotka

ja tez jak jakis zastrzyk dostałam to wymiotowałam...

Nie pamiętam zastrzyku, pamiętam, że sól fizjologiczną dostałam żeby niby wenflon przepłukać, no i kroplówkę żebym się nie odwodniła dostawałam, kiepsko ciekła... Pamiętam, że łazienkę zawymiotowałam. Współczuję komuś kto to wszystko potem sprzątał, pół sali pokrwawione, łazienka zafajdana...

Hihi mężu się wysilił na dzień kobiet, dał w prezencie talon do jubilera na 300zł emotka Będzie coś ładnego hihihi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5061236 Napisano: 08.03.2012 02:52:11 w Konkursowiczki w ciąży
endzi gratulacje emotka dla maluszka

Tak mi się przypomniało, że wymiotowałam na porodówce emotka Wyświetl w wątku >>
0 0