Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jeszcze macie czas dzisiaj dłuta w rękę i jazda Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my zrobilismy kubusia... hehe
ps. tak, jutro też mozna i mam zamiar wysłać pracę synka - niech interpetują ją po swojemu.. Jego zdaniem jest i kubuś i biedronka.. hmm Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
przepraszam, a gdzie tu nawiązanie do biedronki?
Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wymeiniłam na takie:
http://sklep.befa...dukt&id_pro=4146
ja jestem bardzo zadowolona z tych z befado (ale tylko tych z dziurami w podeszwie).. Sebek umie je zakłądać więc tu jest plus
W cocodrillo byłam, ale były tylko na gumki.. nie było nic na rzepy (u nas jest takie malutkie cocodrillo ) Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dla mnie to nie problem - pytałam, bo podałam adres zameldowania (a nie ten gdzie mieszkamy) i przy odbiorze muszę pamiętać żeby wziąć paragon... wezmę na zaś, żeby się nie wracać Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie też zero.. byłam natrętna i wysłałam dwa - z dwóch kont, żeby mieć trochę większą pewność.. mam nadzieję, że któryś doszedł..
ps. nie wiecie czy trzeba oddac oryginał paragonu? Pytam z czystej ciekawości Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nikt oprócz pobieraczka..
i windykacji - równiez nie dostałam nigdy żadnego pisma poleconego, tylko zwykłe..
ps. no kto pomoże mi z bucikami? Prosze Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a pobieraczek wysyła cokolwiek poleconym?? Chyba nie..? Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://forumprawn...sci-zaplaty-101.html
całe 101 stron
To sa naciągacze, kombinują żeby wyłudzac pieniądze.. jeżeli to coś przyszło listem zwykłym lub na e-mail - ja bym olała.. Która firma ściąga należności przez e-mail? Mozna zgubić hasło, usunąć konto.. eeee
mam pytanie do doświadczonych mam:
jakie buciki kupujecie dzieciom do przedszkola? Kryte? Sandałki?
Kupiłam takie:
http://allegro.pl...-23-i1749604940.html
tylko synek nie potrafi ich sam zakładać, tzn włoży na nóżkę - ale ten paseczek jest za krótki i ucieka, a sam go później nie potrafi przełożyć..
na zatrzaski odpadają - tego szybko nie opanuje..
myslę jeszcze nad takimi:
http://allegro.pl...-22-i1753211684.html
tylko nie wiem czy nie będzie Mu za gorąco (w przedszkolu jest skwar, a w grupie maluchów jest zakaz otwierania okien). Jest plus - te sam załozy...
W sumie sama nie wiem czy te kilka odpowietrzników ma jakieś znaczenie. Podeszwa i tak jest oddychająca. Musze podjąć decyzję dzisiaj, mogę wymienić buciki... kurcze, sama nie wiem co robić, nie mam doświadczeni z przedszkolem i nie wiem jakie dzieci mają buty
Na rzepy buty i wsuwane, czyli typowo przedszkolne zaczynają się od rozmiaru 25, nasz trzylatek ma 23-24.. Tak jakby co
(ps. akurat chciałabym z tej firmy, bo wiem, że nie poci się w nich nózka..) Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Uff kamień z serca.Plusem jest to, że przy chorobie zwracają (tzn. na poczet przyszłych miesięcy) stawkę żywieniową itd. Nie ma kar za spóźnianie się (jesli jednak robi się to często - przedłużają umowę)
Jestem zadowolona bardzo, bo myślałam, że będzie gorzej.
U nas nie można zostawić malucha do 13, najwczesniej można zapisać do 16. Dlaczego? Składając wniosek o przyjęcie do przedszkola rodzice deklarowali czy zostawiają dziecko na 8 czy 9 godzin - opcji mniej nie było. Skoro deklarowaliśmy - to nic nie jest niezgodne z prawem
To chyba nie jest wina władz miasta, raczej zostali zmuszeni do tego odgórnie..
A wiecie dlaczego zmeinili? Podobno takie przepisy były wczesniej, rodzice je wypatrzyli i zaczeli sądzić się z przedszkolami o zwrot opłaty stałej, która była bezprawnie pobierana..
http://www.se.pl/...rodzicom_180674.html
Chciwy dwa razy traci... Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie rozumiem jak w kraju - gdzie obowiązuje jedno prawo - każde miasto interpretuje sobie przepisy po swojemu..
Ja najbardziej płakałam wczesniej, a w sumie nie jest źle. Przedszkole jest droższe - owszem, ale nie aż tak znacząco jak myslałam Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
możesz do mnie zadzwonić ale to chyba nie o mnie chodziło (ja to jestem piskliwa... ).
Ps. z Polo nadal cisza z rowerkami?? Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziękuję bardzo
w takim razie podpiszę się też. Pracę robiłam z trzyletnim synkiem i chciałam się pdopisać również, bo jednak robiliśmy RAZEM
Pozdrawiam Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kiedyś poruszałam już ten temt.. Myślałam, że będzie strasznie drogo, ale nie jest tak źle. Miałaś już spotkanie w przedszkolu? Czy liczyłaś wg tego co jest w internecie?? (czyli. 6godz. za darmo od 8-13 zazwcyczaj?)
Już Ci pisze jak jest u nas (grupa 2007 i 2008).
1. Dziecka w grupie trzylatków i czterolatków nie można zostawić tylko do 13 (czyli za darmo tak jakby), bo mają inną podstawę programową. Na początku podpisujemy umowy czy odbieramy o 16 czy 17 (innej opcji podobno nie ma...)
2. Bezpłatne godziny są do 13 (nieważne kiedy przyprowadzisz malucha - czy o 6 czy o 9)
3. każda dodatkowa godzina to 3zł
4. Stawka żywieniowa - 5.2zł / dzień
Dziwi mnie ta kwota 190zł - jest niezgodna z nową ustawą, teraz nie ma podstawy stałej... nie powinno być przynajmniej. U mni i w gminach obok nie ma nic takiego. Jak dziecko zostaje do 13 - płaci się TYLKO 5.20zł / dzień i nic poza tym (czyli przy 22 dniach wynosi ok. 115zł).
Z tego co czytałam, to w innych miastach jest to samo.. Dlaczego u Was jest podstawa? Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zapytałam się na forum prawnym, to odpowiedzieli mi, że: Do czasu az nie skonczysz 26 to sie lapiesz. Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
225793355 Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
powiedziałam Panu, że skończyłam 25 lat - Pan powiedział, że nie mogę w takim razie brać udziału.. To zapytałam się czy jest do ukończenia, czy włącznie? Pan powiedział, że włącznie.. hehe.. chyba się nie dogadaliśmy jednak Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
spoko, mam 25 lat i 14 dni
eee chyba wpisze bez wieku.. Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane