Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika efelinkaaa

efelinkaaa

#4641886 Napisano: 31.08.2011 07:59:32 w Inne mniejsze markety
bc14 napisał(a):

i ja tez nie brałam czyli już 7 emotka

jeszcze macie czas dzisiaj emotka dłuta w rękę i jazda emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4641563 Napisano: 30.08.2011 10:03:20 w Inne mniejsze markety
emanuela24 napisał(a):

wysyłaliście zwykłym czy poleconym na biedronke ? bo wg regulaminu zwykłym- ale mogę się założyć że wiele prac im nie dojdzie ;/
i pytanie numer 2 - ile osób zrobiło Kubusia ?
jakieś mam przeczucie że większość osób będzie miało prace z Kubisiem

my zrobilismy kubusia... hehe

ps. tak, jutro też mozna i mam zamiar wysłać pracę synka - niech interpetują ją po swojemu.. Jego zdaniem jest i kubuś i biedronka.. hmm Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4641277 Napisano: 30.08.2011 08:00:10 w Inne mniejsze markety
marielu napisał(a):

a ja walnełam se fote na golasa , z uszami myszki miki jak wdzieram się do szkoły podstawowej na przekór protestom ciecia emotka

i wygrammmmmm emotka emotka

przepraszam, a gdzie tu nawiązanie do biedronki? emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4640662 Napisano: 30.08.2011 03:49:39 w Pomocy!!!!
kalisto1986 napisał(a):

ewaewa napisał(a):

efelinka pantofle do przedszkola takie, żeby się nóżki w nich nie pociły i najlepiej z podeszwą antypoślizgową. Ja córci do żłobka kupiłam ze zwykłą podeszwą to mi zabroniono je zakładać dziecku i musiałam kupić inne. W sumie racja bo dziecko się nie poślizgnie i np. głowy nie rozbije.

A to że dziecko teraz nie potrafi zapiąć dokładnie butów to nic, szybko się nauczy, na początku Ty mu zakładaj, a później jak będzie potrzeba to niech poprosi przedszkolankę i mu pomoże, a z czasem sam będzie potrafił założyć emotka

ja kupiłam świetne buty w Coccodrillo, kupowałam chyba już we wrześniu (wtedy co kazano mi inne kupić) i nawet były wtedy na wyprzedaży wszystkie buty -50%

potwierdzam, gorąco polecam tenisówki z coccodrillo, nawet bez promocji mają fajne ceny, a jakościowo są świetne - kupuje małemu zawsze na wiosne kilka par, tak, że ma i do domu i na podwórko, a jeszcze nigdy nie zniszczył ich, dopiero szły w odstawkę jak zrobiły się za małe.

A jeśli chodzi o zapięcia, ja bym wybrała jednak rzepy

wymeiniłam na takie:

http://sklep.befa...dukt&id_pro=4146

ja jestem bardzo zadowolona z tych z befado (ale tylko tych z dziurami w podeszwie).. Sebek umie je zakłądać więc tu jest plus emotka

W cocodrillo byłam, ale były tylko na gumki.. nie było nic na rzepy (u nas jest takie malutkie cocodrillo emotka ) Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4640643 Napisano: 30.08.2011 03:36:03 w Inne mniejsze markety
fragles napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

henryczka62 napisał(a):

W przyszłym tygodniu mają wysyłać rowery z Leclerc Vizir emotka

Ciekawe czy mojego maila z paragonem dostali..zero potwierdzenia

u mnie też zero.. byłam natrętna i wysłałam dwa - z dwóch kont, żeby mieć trochę większą pewność.. mam nadzieję, że któryś doszedł..

ps. nie wiecie czy trzeba oddac oryginał paragonu? Pytam z czystej ciekawości emotka

zwykle ta agencja chce skan, ale jak przeczytają forum mogą zechcieć emotka

dla mnie to nie problem - pytałam, bo podałam adres zameldowania (a nie ten gdzie mieszkamy) i przy odbiorze muszę pamiętać żeby wziąć paragon... wezmę na zaś, żeby się nie wracać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4640341 Napisano: 30.08.2011 01:14:38 w Inne mniejsze markety
delfinka101 napisał(a):

henryczka62 napisał(a):

W przyszłym tygodniu mają wysyłać rowery z Leclerc Vizir emotka

Ciekawe czy mojego maila z paragonem dostali..zero potwierdzenia

u mnie też zero.. byłam natrętna i wysłałam dwa - z dwóch kont, żeby mieć trochę większą pewność.. mam nadzieję, że któryś doszedł..

ps. nie wiecie czy trzeba oddac oryginał paragonu? Pytam z czystej ciekawości emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4639513 Napisano: 30.08.2011 07:36:57 w Pomocy!!!!
ziolko napisał(a):

no cóż.. wolę się upewnić emotka
bo jesli polecony to inaczej się na to patrzy.. .a jeśli zwykły to zawsze mógł zaginąć na poczcie emotka i można go zignorować

nikt nie wysyła ważnych pism jako zwykłe listy

nikt oprócz pobieraczka.. emotka
i windykacji - równiez nie dostałam nigdy żadnego pisma poleconego, tylko zwykłe..

ps. no kto pomoże mi z bucikami? Prosze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4639502 Napisano: 30.08.2011 07:28:01 w Pomocy!!!!
ziolko napisał(a):

winogrona3 - ta informacja przyszła jako mail, list polecony czy zwykły?

a pobieraczek wysyła cokolwiek poleconym?? Chyba nie..? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4639487 Napisano: 30.08.2011 07:22:57 w Pomocy!!!!
winogrona3 napisał(a):

szukam pomocy jak zrezygnowac z Pobieraczka.pl bo przyszło mi cos takiego
W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Raz jeszcze przypominamy, iż zgodnie z zawartą Umową, przysługuje nam kara umowna w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego – jako naprawienie szkody wyrządzonej wskutek nieuzasadnionego obciążenia infrastruktury i zasobów wykorzystywanych do świadczenia Usługi Usenet.

czy jak nie zapłace cos mi zrobia pw prosze jak ktos wie czy to naciaganie tylko

http://forumprawn...sci-zaplaty-101.html

całe 101 stron emotka

To sa naciągacze, kombinują żeby wyłudzac pieniądze.. jeżeli to coś przyszło listem zwykłym lub na e-mail - ja bym olała.. Która firma ściąga należności przez e-mail? Mozna zgubić hasło, usunąć konto.. eeee emotka

mam pytanie do doświadczonych mam:
jakie buciki kupujecie dzieciom do przedszkola? Kryte? Sandałki?

Kupiłam takie:
http://allegro.pl...-23-i1749604940.html

tylko synek nie potrafi ich sam zakładać, tzn włoży na nóżkę - ale ten paseczek jest za krótki i ucieka, a sam go później nie potrafi przełożyć..
na zatrzaski odpadają - tego szybko nie opanuje..

myslę jeszcze nad takimi:
http://allegro.pl...-22-i1753211684.html

tylko nie wiem czy nie będzie Mu za gorąco (w przedszkolu jest skwar, a w grupie maluchów jest zakaz otwierania okien). Jest plus - te sam załozy...

W sumie sama nie wiem czy te kilka odpowietrzników ma jakieś znaczenie. Podeszwa i tak jest oddychająca. Musze podjąć decyzję dzisiaj, mogę wymienić buciki... kurcze, sama nie wiem co robić, nie mam doświadczeni z przedszkolem i nie wiem jakie dzieci mają buty emotka

Na rzepy buty i wsuwane, czyli typowo przedszkolne zaczynają się od rozmiaru 25, nasz trzylatek ma 23-24.. Tak jakby co emotka

(ps. akurat chciałabym z tej firmy, bo wiem, że nie poci się w nich nózka..) Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4638926 Napisano: 29.08.2011 07:42:02 w Wkurza mnie...
uff a ja się dzisiaj dowiedziałam, że jesli synek będzie w przedszkolu do godz. 16 (godzina pójścia jest bez znaczenia, bo od 6 już jest za darmo) przez 20dni, to zapłacę 290zł.
Uff kamień z serca.Plusem jest to, że przy chorobie zwracają (tzn. na poczet przyszłych miesięcy) stawkę żywieniową itd. Nie ma kar za spóźnianie się (jesli jednak robi się to często - przedłużają umowę) emotka
Jestem zadowolona bardzo, bo myślałam, że będzie gorzej.

U nas nie można zostawić malucha do 13, najwczesniej można zapisać do 16. Dlaczego? Składając wniosek o przyjęcie do przedszkola rodzice deklarowali czy zostawiają dziecko na 8 czy 9 godzin - opcji mniej nie było. Skoro deklarowaliśmy - to nic nie jest niezgodne z prawem emotka

To chyba nie jest wina władz miasta, raczej zostali zmuszeni do tego odgórnie..
A wiecie dlaczego zmeinili? Podobno takie przepisy były wczesniej, rodzice je wypatrzyli i zaczeli sądzić się z przedszkolami o zwrot opłaty stałej, która była bezprawnie pobierana..

http://www.se.pl/...rodzicom_180674.html

Chciwy dwa razy traci... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4630968 Napisano: 25.08.2011 01:32:33 w Wkurza mnie...
kalisto1986 napisał(a):

u nas w szczecinie jest już sprawa w sądzie odnośnietych bezpłatnych-płatnych godzin. Na razie koszty przedszkola są strasznie wysokie emotka

nie rozumiem jak w kraju - gdzie obowiązuje jedno prawo - każde miasto interpretuje sobie przepisy po swojemu..

Ja najbardziej płakałam wczesniej, a w sumie nie jest źle. Przedszkole jest droższe - owszem, ale nie aż tak znacząco jak myslałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4630918 Napisano: 25.08.2011 01:13:00 w Inne mniejsze markety
isiulka napisał(a):

Też dzwoniłam, swoją drogą, któraś z was musi mieć bardzo młody głos, bo zapytano mnie czy to moja córka dzwoniła wcześniej w tej sprawie emotka

możesz do mnie zadzwonić emotka ale to chyba nie o mnie chodziło (ja to jestem piskliwa... emotka ).

Ps. z Polo nadal cisza z rowerkami?? Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4630902 Napisano: 25.08.2011 01:08:14 w Inne mniejsze markety
kochaniutka napisał(a):

Efelinka jak chcesz to zadzwoń jeszcze raz, Pan kazał Wam wszystkim przekazać , ze wszytskie osoby do ukończenia 26 roku życia (wyłącznie), mogą brać udział w konkursie. Czyli dopóki nie ukończysz 26 lat możesz grać.

dziękuję bardzo emotka

w takim razie podpiszę się też. Pracę robiłam z trzyletnim synkiem i chciałam się pdopisać również, bo jednak robiliśmy RAZEM emotka

Pozdrawiam Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4630898 Napisano: 25.08.2011 01:05:07 w Wkurza mnie...
izoldaaa6 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

a u nas za przedszkole płaci się 160zł za miesiąc. Przynajmniej w tamtym roku tak sąsiadka płacila. Nie wiem od czego to zależy. Mieszkam w małym miasteczku i przedszkola są tu jedynie 2.

u nas rada miasta ustaliła, że za 5 godzin darmowe płaci się 190 zł + dodatkowe godziny 2,90 za każdą + wyżywienie 5,50 za dzień .
wcześniej było 190 za miesiąc + wyżywienie.
nie no to jest po prostu , aż brak mi słów żeby określić - hehe

kiedyś poruszałam już ten temt.. Myślałam, że będzie strasznie drogo, ale nie jest tak źle. Miałaś już spotkanie w przedszkolu? Czy liczyłaś wg tego co jest w internecie?? (czyli. 6godz. za darmo od 8-13 zazwcyczaj?)

Już Ci pisze jak jest u nas (grupa 2007 i 2008).

1. Dziecka w grupie trzylatków i czterolatków nie można zostawić tylko do 13 (czyli za darmo tak jakby), bo mają inną podstawę programową. Na początku podpisujemy umowy czy odbieramy o 16 czy 17 (innej opcji podobno nie ma...)
2. Bezpłatne godziny są do 13 (nieważne kiedy przyprowadzisz malucha - czy o 6 czy o 9)
3. każda dodatkowa godzina to 3zł
4. Stawka żywieniowa - 5.2zł / dzień

Dziwi mnie ta kwota 190zł - jest niezgodna z nową ustawą, teraz nie ma podstawy stałej... nie powinno być przynajmniej. U mni i w gminach obok nie ma nic takiego. Jak dziecko zostaje do 13 - płaci się TYLKO 5.20zł / dzień i nic poza tym (czyli przy 22 dniach wynosi ok. 115zł).

Z tego co czytałam, to w innych miastach jest to samo.. Dlaczego u Was jest podstawa? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4630867 Napisano: 25.08.2011 12:52:49 w Inne mniejsze markety
pamal73 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

zadzwoniłam i się... nie dogadałam..
powiedziałam Panu, że skończyłam 25 lat - Pan powiedział, że nie mogę w takim razie brać udziału.. To zapytałam się czy jest do ukończenia, czy włącznie? Pan powiedział, że włącznie.. hehe.. chyba się nie dogadaliśmy jednak emotka

ja rozumiem że np. masz 25 lat + 1 dzień wiec to juz jest więcej emotka

zapytałam się na forum prawnym, to odpowiedzieli mi, że: Do czasu az nie skonczysz 26 to sie lapiesz. Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4630860 Napisano: 25.08.2011 12:50:31 w Inne mniejsze markety
kochaniutka napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

powiedziałam Panu, że skończyłam 25 lat - Pan powiedział, że nie mogę w takim razie brać udziału.. To zapytałam się czy jest do ukończenia, czy włącznie? Pan powiedział, że włącznie.. hehe.. chyba się nie dogadaliśmy jednak emotka

podaj nr telefonu:)

225793355 Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4630856 Napisano: 25.08.2011 12:48:56 w Inne mniejsze markety
powiedziałam Panu, że skończyłam 25 lat - Pan powiedział, że nie mogę w takim razie brać udziału.. To zapytałam się czy jest do ukończenia, czy włącznie? Pan powiedział, że włącznie.. hehe.. chyba się nie dogadaliśmy jednak emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4629810 Napisano: 24.08.2011 08:50:45 w Inne mniejsze markety
aurorcia napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

powiedzcie, czy zapis mogą brać udział osoby 2-25 roku życia, oznacza to, że kończąc 25 lat już nie moge brać udziału? (skończyłam kilkanaście dni temu).. ja mam teraz 25 lat czy 26 (haha).. pogubiłam się emotka

tak - chodzi o konkurs z biedronki emotka

trudno powiedzieć,bo może to być do ukończenia 25 lat lub do 25-go roku życia czyli do 25 lat,11 miesięcy i powiedzmy 29 dni

spoko, mam 25 lat i 14 dni emotka
eee chyba wpisze bez wieku.. Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4629807 Napisano: 24.08.2011 08:48:17 w Inne mniejsze markety
mrsbyq napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

powiedzcie, czy zapis mogą brać udział osoby 2-25 roku życia, oznacza to, że kończąc 25 lat już nie moge brać udziału? (skończyłam kilkanaście dni temu).. ja mam teraz 25 lat czy 26 (haha).. pogubiłam się emotka

tak - chodzi o konkurs z biedronki emotka

masz 25 lat skończone, więc 25 emotka

dziękuję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

efelinkaaa

#4629801 Napisano: 24.08.2011 08:44:43 w Inne mniejsze markety

tak - chodzi o konkurs z biedronki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0