Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Już bliżej niż dalej zobaczysz nie oglądniesz się a dzidzi będzie na twoich rękach Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do karmienia karm jak chcesz byle dzidzi rosło i było zdrowe a co do laktacji to ja polecam od początku picie herbatek dla kobiet karmiących mi bardzo pomogły. Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hm to nie wiem czemu się odklejają mój mały jak się dossał to nie raz nie mogłam ich odkleić by ściągnąć ha ha Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj nie martw się nawet się nie będziesz spodziewać a poród nastąpi i będziesz mieć dzidzię przy sobie Potwierdzam to co powiedziała katrin22 początki karmienia cycem nie są zbyt piękne wręcz przeciwnie ale najważniejsze to się nie poddawać A co do kapturków ja używałam avent uniwersalne i karmiłam przez nie cały czas więc głowa do góry będzie ok
Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Witamy kolejną mamusie w domu No takie maluszki są najsłodsze pod słońcem
Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No to fajnie a karmisz butelką czy piersią ?
Dla mnie na początku też było trudno bo karmiłam tylko piersią i mały przez 4 miesiące w nocy wstawał co godzinę , półtorej do jedzenia łakomczuch ha ha
Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I jak się czuje w nowej roli MAMY ?
Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I 2 pytanko z innej dziedziny jaką chustę do noszenia dzidzi polecacie ??
Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje
dianek gratulacje obrony mówiłam że będzie dobrze Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje dziewczyny dużo zdrówka i dużo przespanych nocy Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Och my dopiero na początku termin mamy na 13 maja
dianek nie martw się na pewno dasz radę a maluszek jest ruchliwy to same plusy może po prostu uczy się z Tobą
Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No chyba tylko ja jeszcze tak daleko do finiszu i zostanę tu sama ha ha Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1 skurcz dostałam o godzinie 8 rano i tak co 15 minut miałam skurcze ( takie no nie zbyt przyjemne) więc cały dzień co chwila chodziłam po prysznic i tak przetrwałam cały dzień i całą noc:) na 2 dzień było tak samo o 18 wygnana przez rodzinę pojechałam do szpitala ( mi się nie spieszyło bo to 1 dziecko i wiedziałam że za 5 min nie urodzę ) a synka urodziłam o 23:55
Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
najpierw byliśmy na sali przedporodowej na której w 1 fazie mąż zbytnio nie mógł mi pomóc więc oglądaliśmy jakiś tam serial na tvn ha ha a ja w między czasie co chwila chodziłam pod prysznic ( tylko tam nie czułam bólu ) a po powrocie skakałam na piłce potem odeszły mi wody i była już ta gorsza faza z bólem mąż co chwila gdy się coś działo chodził po położną. Potem gdy już poczułam parcie szybko poleciał po położną ona zawołała tłum ludzi i przeszliśmy na porodówkę Tutaj mąż trzymał mnie za rękę a gdy nie było skurczu podawał mi wodę ( polecam butelkę taką z dzióbkiem inną bym się udławiła lub wylała na siebie ) i potem skurcz parcie i tak w koło potem ostatnie parcie i synek był już u mnie na brzuszku Potem przecięcie pępowiny i już jesteś mega szczęśliwą mamą która zapomina w tym samym momencie że był jakiś ból Potem gdy mnie szyli i rodziłam łożysko mąż poszedł z panią kąpać synka i go ubierać
No to tak w skrócie wyglądał mój poród Rodziłam 2 dni Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wy z Warszawy większe miasto to może jest inaczej u nas szkoła rodzenia to największy koszmar jaki przeżyłam w ciąży i nie polecam nikomu ale mowie w każdym mieście jest pewnie inaczej A co do samego porodu i położnej to strasznie się obawiałam nie stać mnie na opłacenie położnej i bardzo się bałam ale tu spotkała mnie MEGA pozytywne zaskoczenie bo położna zajmowała się mną a potem pomagała po porodzie wzorowo że nigdy bym sobie tego tak nie wymarzyła i mam nadzieję że teraz też tak będzie Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja miałam takie bóle na pępku bo mój mały strasznie warjował w brzuchu i tak ciągnął pępowine Wyświetl w wątku >>