Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
tygrysek82bu
Postów 1015
Data rejestracji 10.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W maju kończą 5 lat Teraz to już luzik, choć jak były malutkie też nie było tak strasznie
Najbardziej się cieszę, że zarówno mój ginekolog jak i w szpitalu gdzie rodziłam, od razu proponowali mi cesarkę. Bałam się,że skoro pierwszy poród był SN i przebiegł bez komplikacji, to i bliźniaki każą mi tak rodzić i nie chodzi mi tu o skurcze i ból, bo cesarki się bałam i w sumie po cesarce czułam się gorzej i dłużej dochodziłam do siebie, ale o to, że jak moja ciocia w wieku 35 lat rodziła bliźniaki (13 lat temu), kazali jej rodzić naturalnie, bo miała już trójkę dzieci i rodziła wszystkie SN, po urodzeniu pierwszego syna akcja porodowa ustała i drugi utknął, zanim go wyciągnęli był siny i niedotleniony i miał coś z sercem. Niby z tego wyszedł, ale jest dzieckiem autystycznym. Prawdopodobnie, gdyby lekarze nie nalegali na CC obaj chłopcy byli by zdrowi i normalnie się rozwijali. Wyświetl w wątku >>
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie w rodzinie, ale tylko z mojej strony jest dużo bliźniąt, więc może i hormony i geny się z złożyły. Pisałam o hormonach, bo to bliźniaki dwujajowe. Ja w ogóle nie zakładałam, że mogę mieć bliźniaki, ale jak na teście wyszły dwie kreski, to następnego dnia śniło mi się, że dzwonię do męża po wyjściu od lekarza i mówię mu, że będę bliźniaki. Potem była pierwsza wizyta u lekarza, niestety trochę za wcześnie, bo był dopiero 4 tydzień i na USG było widać jedynie JEDEN pęcherzyk ciążowy ( w sumie w tym momencie przypomniał mi się sen i byłam trochę zawiedziona). Umówiliśmy się za trzy tygodnie, ale dzień przed wizytą trafiłam do szpitala z krwawieniem i skurczami. Usłyszałam diagnozę: ma pani krwiaka usadowionego w górnej części łożyska, to dość częste w ciążach bliźniaczych - w tym momencie dowiedziałam się, że jednak będzie dwójka. Musiałam leżeć plackiem aż krwiak się opróżni albo wchłonie,lub dzieci urosną na tyle, że nie będzie im zagrażał. Na szczęście trwało to 3 tygodnie tylko, krwiak się opróżnił i mogłam wrócić do domu do córeczki. Do końca ciąża przebiegała książkowo, w 36 tygodniu dostałam skierowanie do szpitala, żeby już tam spokojnie sobie poczekać do cesarki, w 38 tyg. miałam planowaną cesarkę. Dzieci urodziły się zdrowe i duże jak na mnie, pod koniec ciąży ważyłam 58 kg przy 168 cm wzrostu(na początku ciąży ważyłam 45 kg), a chłopcy mieli 2850g i 2880 g. Wyświetl w wątku >>
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziękuję a więc zostaje polować i próbować Wyświetl w wątku >>
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
paragon z zakupami, za które mają zwrócić Wyświetl w wątku >>
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I ja się doczekałam Wyświetl w wątku >>
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj, skąd ja to znam , walizka Trunki stoi w kącie, a karton w którym przyjechała rwie się już od eksploatacji Wyświetl w wątku >>
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziękuję Wyświetl w wątku >>
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Właśnie, ta naklejka nerwów mi napsuła... nawet do BOKu dzwoniłam, bo ciągle brak autoryzacji wskakiwał... ale na szczęście mąż, choć też blondyn doznał olśnienia i nalepkę odkleił Wyświetl w wątku >>
tygrysek82bu
Postów 1015
Punkty karne 0
Konkursy dodane