Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
leona
Postów 513
Data rejestracji 27.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I po co ta prowokacja? Przecież wszyscy dorze wiemy, że w społeczęństwie są ludzie, którzy znacznie bardziej utrudniają innym życie niż rodzice z krnąbrnymi dziećmi. Tylko niekórych jest łatwo wytykac palcem bo nie obcinają za to paluszków Wyświetl w wątku >>
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Konekwencja nie u każdego dziecka daje szybkie i spektakuarne rezultaty. Takie podstawowe psychologiczne sztuczki nie zawsze działają. Temat jest złożony i nie na forum. Oczywiście, że trzeba reagować ale adekwatnie do sytuacji:) Gdyby wszystko było tak proste to programy typu Superniania nie miałyby racji bytu;) Wyświetl w wątku >>
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wierz mi, że wiele dzieci nie da się ustawić i o tym właśnie pisze Tracy Hogg, że niestety pewnych rzeczy w dzieciach nie da się zmienić.
Czy hałasliwe dziecko to już powód do rzucania kalumni na rodzica? Moim zdaniem nie bo wbrew pozorom taka matka może wkładać wiele więcej czasu i wysiłku w opiekę nad dzieckiem niż ktoś kto jest dumnym rodzicem grzecznego aniołka. Sama widzę różnicę między tym ile musiałam się nabiegać, napocić, nagłówkować i poświęcić czasu przy pierwszym dziecku podczas, gdy drugie bez kiwnięcia palcem w bucie zachowuje się jakby uczęszczało do francuskiej pensji dla grzecznych panienek.
Wiem, że pewien typ dzieci potrafi wycięczyć, wyssać wszelkie siły i dlatego to, co Ty bierzesz za niereagowanie, żeby mieć spokój ja częściej postrzegam jako brak reakcji z tego prozaicznego powodu, że w przypadku pewnych dzieci nic i tak nie można wskórać. Można próbować zachować pozory np. karcić słownie dziecko, żeby spełnić społeczne oczekiwania i zyskać akceptację osób będących świadkami złego zachowania dziecka ale to nie zmieni jego sposobu zachowania. Można też dziecko wziąć pod pachę i zabrać ale ze starszym to już nie przejdzie Osobiście za złych rodziców uważam (i wkurzają mnie takie typy)takich, którzy narażają bezmyślnie zdrowie i życie dzieci np. paląc przy nich papierosy. Wyświetl w wątku >>
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja dawałam starą szminkę. Odcienie są zanotowane przy nazwiskach na liście. Podali mi z koperty a nie z półki. Wyświetl w wątku >>
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie będziesz musiała drapać kilka razy postawisz coś wilgotnego i samo zejdzie - niestety nie wygląda to estetycznie dlatego ja na swoim dwuletnim LACKU trzymam lnianą serwetę Wyświetl w wątku >>
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie skusiło playstation
Mogę Ci wysłac moje zdjęcie - moim zdaniem nie było gorsze niż większosc z tych fotek, które wygrały playstation. Wyświetl w wątku >>
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To jeszcze nic na moim kochanym UJ jeda profesorka dopatrzyła się w pracy studentki nieopatrzonego przypisem fragmentu tekstu włąsnego artykułu o tematyce ekonomicznej. Wywiesiła na ścianie ogłoszenie, w którym dokładnie poinformowała, która to studentka była i czym zawiniła. Współczułyśmy bo jednak taki wstyd był... i kara dość surowa bo publiczne upokorzenie miłe nie jest.
Wyświetl w wątku >>
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Osobiście nie brałam udziału bo uznałam, że nie warto wydawać w Almie 100zł tylko po to, żeby przystąpić do tego konkursu. W sumie jak trza za udział niejako wpłacić wpisowe to mogliby chociaż dopilnować, żeby konkurs i wyniki były przejrzyste jak kryształ. Ale ja idealistyka jestem Wyświetl w wątku >>
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dobry aparat to podstawa - wiem z doświadczenia. Niestety niedawno zamieniłam Samsunga na Lumixa i zdjęcia straciły duszę. To wręcz niewiarygodne co dobry aparat potrafi, nawet jak fotograf marny. Wyświetl w wątku >>
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leona
Postów 513
Punkty karne 0
Konkursy dodane
He he przyłączam się do bojkotu postawię prędzej na Ikea, czerwonąmaszynę, rossi i BRW bo akurat urządzam mieszkanie:) Zawsze jek jestem w H&Y to dochodzę do wniosku, że jakoś drogo i plastikowo. Od ich poduszki odpadają mi pompony...
Wyświetl w wątku >>