Reklama na e-Konkursy.info

Konkurs Za oknem brr! A u nas mrr - wygraj atrakcyjne nagrody

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ankasss

ankasss

#6464964 Napisano: 19.02.2018 08:56:16 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

ankasss napisał(a):

ankasss napisał(a):

Siostra wyjechała na urlop. Zostawiła mnie z  ciężko chorym szwagrem. Przynajmniej on tak twierdzi, bo według mnie to on tylko katar ma. I do tego, z czwórką dzieci.  SZwagier oczywiście, nic nie da rady zrobić, bo umierający. Jakby tego było mało, zepsuł mi się komputer emotka

Sama się na to zgodziłam. Jeszcze tylko 4 dni, ona ma to na co dzień od 12 lat. Coś jej się od życia też należy, a odpoczynek jej się przyda.

Czyli co Cię tak właściwie wkurza?
A szwagra bym pogoniła (kopa zasadziła tam gdzie trzeba, dla rozpędu), bo skoro Twoim zdaniem to tylko katar, to znaczy, że cwaniak udaje by się dziećmi nie zajmować i wszystko na Ciebie przerzucić. emotka

chyba najbardziej ten komputer emotka I, że nie mam czasu na konkursy emotka Dam mu jeszcze jeden dzień, i zobaczymy. Twierdzi, że małej nie chce zarazić. Wyświetl w wątku >>
0 0

ankasss

#6464942 Napisano: 18.02.2018 22:56:28 w Wkurza mnie...
ankasss napisał(a):

Siostra wyjechała na urlop. Zostawiła mnie z  ciężko chorym szwagrem. Przynajmniej on tak twierdzi, bo według mnie to on tylko katar ma. I do tego, z czwórką dzieci.  SZwagier oczywiście, nic nie da rady zrobić, bo umierający. Jakby tego było mało, zepsuł mi się komputer emotka

Sama się na to zgodziłam. Jeszcze tylko 4 dni, ona ma to na co dzień od 12 lat. Coś jej się od życia też należy, a odpoczynek jej się przyda. Wyświetl w wątku >>

ankasss

#6464940 Napisano: 18.02.2018 22:29:04 w Wkurza mnie...
Siostra wyjechała na urlop. Zostawiła mnie z  ciężko chorym szwagrem. Przynajmniej on tak twierdzi, bo według mnie to on tylko katar ma. I do tego, z czwórką dzieci.  SZwagier oczywiście, nic nie da rady zrobić, bo umierający. Jakby tego było mało, zepsuł mi się komputer emotka Wyświetl w wątku >>

ankasss

#6462534 Napisano: 12.02.2018 15:05:54 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
hop hop nagrody, tutaj jestem - przybywajcie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ankasss

#6462155 Napisano: 11.02.2018 13:40:28 w Czy informują/ informowali?
palindrom napisał(a):

Czy dostał ktoś może wiadomość o wygranej z konkursu Yves Rocher - say yes?

ja dostałam maila 11:45 Wyświetl w wątku >>
1 palindrom 0

ankasss

ankasss

#6462146 Napisano: 11.02.2018 12:35:39 w Informują

ankasss

#6461339 Napisano: 08.02.2018 16:29:41 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Dlaczego Albedo to mi to zrobiło emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ankasss

#6460077 Napisano: 05.02.2018 19:28:18 w moje dzisiejsze wygrane :)
zestawy LEGO City 60160 z konkursu Scooby Doo - zawsze coś emotka Wyświetl w wątku >>

ankasss

ankasss

#6457145 Napisano: 28.01.2018 20:30:51 w Paragony na trwające konkursy
Kupię paragon colgate biedronka Wyświetl w wątku >>
0 0

ankasss

#6457009 Napisano: 27.01.2018 22:25:39 w WC - rozmowy o wszystkim
Asantesana, ja to wiem. Pytanie było skierowane do osób, które uważały/uważają że Eli i Tomek  nie mieli ubezpieczenia. I, że gdyby mieli to akcja była by przeprowadzona natychmiast.
Dla wszystkich, którzy powtarzają, że nie mieli ubezpieczenia link poniżej:
https://www.faceb...ink/836028479920801/
I brawo dla chłopaków - dotarli do Francuzki. Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

ankasss

#6456989 Napisano: 27.01.2018 21:04:37 w WC - rozmowy o wszystkim
Nie jestem ekspertem, ale z wpisu żony Tomasza:  https://www.faceb...s/1596147500477893  wynika, że miał ubezpieczenie, ale widocznie nie wystarczyło ono, na pokrycie  kosztów transportu helikopterem. Francuzka miała podobno pełne ubezpieczenie, łącznie z transportem powietrznym.  Skoro więc Eli, miała pełne ubezpieczenie, dlaczego nie wysłali helikoptera od razu? Dlaczego  akcję ratunkową prowadzą Polacy, spod K2? A nie ekipa ratunkowa? Może dlatego, że w Himalajach, jak widać ubezpieczenie, nie gwarantuje niczego. Wobec powyższego chyba słusznie uważam, że stwierdzenie: "Gdyby mieli ubezpieczenie zapewne helikopter wystartowałby już w piątek" jest po prostu nie prawdziwe. Wyświetl w wątku >>
0 0

ankasss

#6456986 Napisano: 27.01.2018 20:54:41 w WC - rozmowy o wszystkim
maa napisał(a):

wszędzie piszą, że zdobywają szczyt w stylu alpejskim - czyli bez tragarzy i tlenu oraz ze Tomasz nie miał ubezpieczenia. Więc radzę Tobie najpierw poczytać a potem pisać.

dla ułatwienia link

https://sportowef...a-w-takich-wyprawach

Cytat z artykułu, na, który się powołujesz:  " Nie wiadomo na razie, czy i w jakim zakresie był ubezpieczony Tomasz Mackiewicz, więc skoro już podajesz link, to przynajmniej przeczytaj ze zrozumieniem. Wyświetl w wątku >>
1 ace 0

ankasss

#6456832 Napisano: 26.01.2018 23:18:00 w WC - rozmowy o wszystkim
maa napisał(a):

ace napisał(a):

cb656 napisał(a):

stellasz napisał(a):

rozumień i szanuję, ale on walczy z tą górą 7 raz, i też należy się - szacunek
a to może troszkę przybliży człowieka https://wspinanie.pl/2013/02/gdzies-na-szczycie-gory-wszyscy-razem-spotkamy-sie-film-nanga-dream/   i pozwoli troszkę to marzenie zrozumieć ?

Rozumiem, co to są marzenia i rozumiem również, że ratownicy narażają się, bo chcą. Okej, ich wola.
nie lubię, gdy ktoś dla realizacji SWOICH marzeń naraża na niebezpieczeństwo INNYCH.

Czy tylko wdg mnie te  dwa zdania sobie przeczą?
Swoją drogą to codziennie miliony ludzi narażają nasze (bez możliwości wyboru) zdrowie i życie paląc papierosy, paląc syf w piecach, pijąc alkohol i przygryzając (i pozwalając na to swoim dzieciom) Wedla i Lay'sa (a potem się dziwiąc, że rak żołądka lub cukrzyca)...

A ci inni ratują, bo rozumieją te marzenia i wiedzą doskonale, że dziś oni są ratownikami czyichś żyć i marzeń, ale za tydzień/rok/10lat ich położenie może zmienić się o 180stopni i to oni będą w potrzasku. Tak jak ktoś tu napisał, środowisko himalaistów jest specyficzne (wdg. mnie cudowne).

Gdyby nie tacy ludzie, odważni odkrywcy, do dziś siedzielibyśmy w jaskiniach sądząc, że ziemia jest płaska, a o Ameryce czy Australii nawet legend by nie było ... Te dzisiejsze wyprawy wiążą się ze znacznie większą ilością aspektów niż większości z nas się wydaje (ale to, że zbierają oni próbki dla naukowców, są niejako królikami doświadczalnymi dla lekarzy,  to już nie jest medialna informacja, bo wiadomo,że najlepiej sprzedaje się śmierć, czyli dopiero to co dzieje się teraz)

Ja tam ich rozumiem, podziwiam i mam nadzieję z całego serducha, że wszyscy wyjdą z tego cało.

można wszystko, można spełniać swoje marzenia, można...
ale trzeba też mieć odrobinę pokory. Moim zdaniem ubezpieczenie wyprawy, odpowiednie wyposażenie (tlen, leki, sprzęt) to podstawa.
Gdyby mieli ubezpieczenie zapewne helikopter wystartowałby już w piątek rano.

Gdyby ludzie zamiast powtarzać,  nie sprawdzone informacje "że nie mieli wykupionego ubezpieczenia" zadali sobie trochę trudu i poczytali; to wiedzieliby, że mieli wykupione ubezpieczenie. Ubezpieczenie jednak nie obejmowało transportu helikopterem ekipy spod K2, pod Nanga Parbat. Wyświetl w wątku >>

ankasss

#6456795 Napisano: 26.01.2018 20:14:23 w Czy informują/ informowali?
A czy ostatni etap coca-coli na circle już poinformowany? Wyświetl w wątku >>
0 0

ankasss

#6456025 Napisano: 24.01.2018 21:20:57 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
dlaczego ta belvita tak mnie nie nawidzi? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ankasss

ankasss

#6454181 Napisano: 19.01.2018 00:12:30 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Kompletne pustki - nie tylko dziś nic nie wygrałam.  A jutro pewnie boleśnie rozczaruje mnie kiora biedronka, emotka więc wpisuje się zawczasu, gdybym jutro nie zdążyła emotka Wyświetl w wątku >>
1 rudawka 0

ankasss

#6454141 Napisano: 18.01.2018 21:52:12 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
fantastyczna regeneracja - kamera go pro Wyświetl w wątku >>
0 0