Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika tereniagno

tereniagno

#6586772 Napisano: 03.04.2019 17:00:34 w Gratulacje! Dla wygranych!
nswe69 napisał(a):

https://muzeumcheetos.pl/

informacyjnie o co chodzi emotka  kupujesz czipsy, trafia Ci się jakiś dziwny, wymyślasz podpis, wygrywasz 100000zł - banalne  emotka

Piękne to,GRATULUJĘemotka emotka emotka Naprawdę duży wkład pracyemotka Wyświetl w wątku >>

tereniagno

#6586763 Napisano: 03.04.2019 16:45:35 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Myślę, że nie wspomina się tu (i - ogólnie - w kraju, ilekroć dochodzi do "zaognienia" sytuacji i strajków nauczycieli) o dość ważnym aspekcie pracy nauczyciela - że tak go ujmę - PSYCHOLOGICZNYM. Pracowałam w tym zawodzie ponad 20 lat. Świadomie wybrałam go, naprawdę bardzo chcąc pracować jako nauczyciel i doskonale zdając sobie sprawę, że zarobki są fatalne. I, chociaż jako dziecko bardzo przeżywałam szkołę, nie miałam nigdy świadomości, jak potwornie "rozchwiana" jest psychika współczesnej młodzieży czy dzieci. Sprawdziany, żmudne przygotowywanie ciągle nowych lekcji (moje: historia i wos naprawdę zmieniają się kolosalnie!), wywiadówki, dyżury na wielogodzinnych dyskotekach bądź studniówkach czy konferencje do późnego wieczora, próbne matury, zwykłe matury, sprawdzanie ich potem w weekendy od rana do wieczora w ośrodku zamkniętym (wiem, to inna praca, ale dyrekcja bez takiego sprawdzania z reguły grozi zwolnieniem!), wakacyjne komisje rekrutacyjne, opieka nad praktykantami, obowiązkowe bezpłatne godziny, ocenianie, pretensje wychowawców, innych nauczycieli i dyrekcji, pretensje rodziców czy uczniów - to wszystko jest do przejścia, choć - nie powiem - nie należy do łatwych. Dla mnie prawdziwym problemem były... problemy osobiste uczniów. Im ich więcej się nawarstwiało, tym bardziej nauczyciel stawał się... zastępcą rodzica. "Na bok idą" klasówki czy promocje do następnej klasy, kiedy w grę wchodzą ... ciąże nieletnich, narkotyki, dopalacze, używki, alkohol spożywany litrami!, przemoc w rodzinie, w końcu - samobójstwa z powodów rodzinnych/osobistych... Być nauczycielem to znaczy także mieć naprawdę stalowe nerwy i całodobową pracę. I, żeby być uczciwą sama wobec siebie - nigdy nie poparłam strajku przeprowadzanego kosztem uczniów (choć były takie propozycje wielokrotnie i choć inne zawody tak robiły kosztem swoich podopiecznych), bo nie po to ten zawód wybierałam. emotka

Dodam tu jeszcze, że mówi się, że nauczyciele mają 2 m-ce wakacji, ale w sumie 2 tygodnie w lipcu i ostatni tydzień sierpnia, niestety też chodzi do pracy-tak jak napisałaś -konferencje, matury- poprawki, rekrutacja i dużo z tego co napisałaś należy do jej obowiązków.
Wkurza mnie, ze nie mogę dostać się do dobrego ortopedy, ponieważ terminy wizyt mają już do połowy października zajęte, a ja mam ze szpitala skierowanie do kontroli, na pierwszą połowę majaemotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

tereniagno

#6586714 Napisano: 03.04.2019 14:58:52 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

Praca nauczyciela to nie tylko praca wykonywana w szkole- max 5 h. To przygotowanie się do zajęć, sprawdzanie testów, sprawdzianów, prac domowych. To też wywiadówki, rady pedagogiczne, uroczystości, wydarzenia, konkursy, wycieczki. To nie tylko "użeranie się" z dziećmi, ale tez z rodzicami. I właśnie te niskie pensje są po części powodem braku szacunku dla zawodu nauczyciela, bo wielu powie, że za takie marne pieniądze nikt normalny nie będzie pracował z dziećmi... 

Nie będę wypowiadała się na temat zarobków nauczycieli i nie bronię nauczycieli,ale widzę u mojej córki z długim stażem pracy( pedagog szkolny LO,) ile ona przynosi pracy do domu, bo ciągle coś wymagają, nie tylko konsultacje z uczniami czy rodzicami.Co chwile coś się dzieje. Nie, nie jest nieudolna, że przynosi pracę do domu. Jest osobą konkretną i wspaniale radzi sobie  młodzieżą,a przychodzą do niej z różnymi problemami. Nieraz już ma dosyć emotka Wyświetl w wątku >>

tereniagno

#6586027 Napisano: 02.04.2019 01:03:36 w Loterie bramkowe
amif napisał(a):

gosia1502 napisał(a):

superloser napisał(a):

agata6 napisał(a):

superloser napisał(a):

Czy ma ktoś nagrody Oreo w domu z  KTÓREGOŚ lutego? 
Czy tylko styczeń poszedł?

Do mnie dotarły tylko ze stycznia

Czyli te walentykowe nie poszły, tylko 3 pierwsze tygodni akcji. emotka

Do mnie wczoraj dotarły z końcówki stycznia i z 7 lutego  emotka

u mnie tylko styczniowe nagrody

U mnie żadne jeszcze nie doszły. Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6585623 Napisano: 01.04.2019 00:12:11 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Same pustki emotka
Ręka boli,że nawet nie chce mi się myśleć i brać udziału w konkursachemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6584840 Napisano: 28.03.2019 20:12:58 w SZUKAM....
Czy były wyniki z Milki w Stokrotce i C4 z Always? Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6584839 Napisano: 28.03.2019 20:08:26 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Same porażki we wszystkim emotka emotka
ból, zero wygranych, 3 paragony czekają na hasła, veny brak,a konkursy do 31 emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6584727 Napisano: 28.03.2019 13:37:25 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

tereniagno - krawężnik mocno wystawał ponad inne? Jeśli tak, to powinnaś mieć zdjęcia z miejsca zdarzenia i wystąpić o odszkodowanie do zarządcy chodnika, czyli prawdopodobnie Miasta (jeśli w mieście był wypadek)
 https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/812910,20-tys-zl-odszkodowania-za-upadek-na-chodniku.html

https://bezprawnik.pl/odszkodowanie-za-wypadek-na-chodniku/

Dzięki,po zakończeniu leczenia i tak będę starała się o odszkodowanie.:) Wyświetl w wątku >>
2 ziolko, brucee 0

tereniagno

#6584459 Napisano: 27.03.2019 19:27:49 w Wkurza mnie...
isiulka napisał(a):

bruce napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie, w piątek na ulicy złamałam lewą rękę, 2 kości z przemieszczeniem( na 2 części, w połowie nadgarstek-łokieć). Przyjechało pogotowie na sygnale, zwinęli mnie do szpitala na SOR i tam czekałam 2h na prześwietlenie. Po prześwietleniu stwierdzili,że muszę mieć składaną operacyjnie, następne pół h.Założyli gips od spodu i na oddział.Tam dowiedziałam się, że operacja może być dopiero we wtorek,ale może być w czwartek, bo tylko te 2 dni wykonują operacje emotka Była ze mną córka i tak wkurzyła się, że poszła do tego lekarza po skierowanie do Poznania. Późnym wieczorem zostałam przyjęta na oddział. W niedzielę rano miałam skomplikowaną operacje, która trwała 3h.Wstawione 2 platynowe płytki na stałe i 24 szwy-po 12 z każdej strony,ból niesamowity, a jestem wytrzymała na ból emotka Dziś wróciłam do domu, a u nas nie wiadomo kiedy by to zrobili emotka emotka
Hmmm, lewa ręka, w tym problem, niestety jestem leworęczna. Prawą nie potrafię nic zrobić emotka emotka
Jestem uziemniona na cacy emotka

emotka O, mój Boże, dopiero teraz to zobaczyłam emotka , Kochana, serdecznie Ci współczuję!  emotka emotka
Przykro mi bardzo...  emotka

Jejku straszne, co się stało ze aż tak się polamalas?
Współczuje, wiem jak to boli emotka

Ech, przechodziłam z chodnika na jezdnie,na druga stronę i zahaczyłam czubkiem adidasa o wystający krawężnik, szczypem poleciałam na jezdnię.Jeszcze miałam to szczęście, że nic nie jechało, bo było by chyba już po mnie. emotka   Wyświetl w wątku >>
2 brucee, andii 0

tereniagno

#6584196 Napisano: 27.03.2019 00:20:34 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie, w piątek na ulicy złamałam lewą rękę, 2 kości z przemieszczeniem( na 2 części, w połowie nadgarstek-łokieć). Przyjechało pogotowie na sygnale, zwinęli mnie do szpitala na SOR i tam czekałam 2h na prześwietlenie. Po prześwietleniu stwierdzili,że muszę mieć składaną operacyjnie, następne pół h.Założyli gips od spodu i na oddział.Tam dowiedziałam się, że operacja może być dopiero we wtorek,ale może być w czwartek, bo tylko te 2 dni wykonują operacjeemotka Była ze mną córka i tak wkurzyła się, że poszła do tego lekarza po skierowanie do Poznania. Późnym wieczorem zostałam przyjęta na oddział. W niedzielę rano miałam skomplikowaną operacje, która trwała 3h.Wstawione 2 platynowe płytki na stałe i 24 szwy-po 12 z każdej strony,ból niesamowity, a jestem wytrzymała na bólemotka Dziś wróciłam do domu, a u nas nie wiadomo kiedy by to zrobiliemotka emotka
Hmmm, lewa ręka, w tym problem, niestety jestem leworęczna. Prawą nie potrafię nic zrobićemotka emotka
Jestem uziemniona na cacyemotka Wyświetl w wątku >>

tereniagno

#6582968 Napisano: 22.03.2019 12:15:36 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
nelunia napisał(a):

Ani promocyjne, ani loterie... o co kaman?  emotka

To tak,jak u mnieemotka
W góralkach 0/20 kodów,emotka
Prince polo-same pudła,emotka
Tic Tac- też pudła.
to samo z Hochlandem.emotka
o hasłach nie wspomnęemotka
Ostatnio przyszła do mnie Majeczka , otworzyła szufladę, a tam same puste pudełka po Tic Tac-pyta mnie czy coś wygrałam,że tyle pudełek leży w szufladzie-no nicemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6582200 Napisano: 19.03.2019 23:47:43 w Gratulacje! Dla wygranych!
nelunia napisał(a):

Gratulacje gocha542 emotka udanych wakacji emotka

I ja gratuluję,przyjemności emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 gocha542 0

tereniagno

#6582152 Napisano: 19.03.2019 21:20:47 w Dziś cieszę się z.....
Moja największa wygrana, dziś 10 latek na forum z Wamiemotka emotka
mała rzecz,a cieszy emotka emotka Wyświetl w wątku >>

tereniagno

tereniagno

#6581934 Napisano: 19.03.2019 13:35:49 w SZUKAM....
Czy z SURF na jedna osobę można wygrać więcej nagród, czy 1 na gospodarstwo ?
Nigdzie w regulaminie nie doczytałam tegoemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6581932 Napisano: 19.03.2019 13:30:06 w moje dzisiejsze wygrane :)
Koszulka Oreoemotka
termos Milkaemotka
a Tic Tac -0 Wyświetl w wątku >>

tereniagno

#6581639 Napisano: 18.03.2019 17:56:16 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Góralki -0
Prince Polo-0
Hochland -0
TicTac -0/28
Duck -0/4
i inne 0
O czym tu mówić - pusto
emotka emotka emotka emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6581300 Napisano: 17.03.2019 21:27:06 w Wkurza mnie...
maverick napisał(a):

Mnie też wkurzył konkurs Smolara w Kauflandzie, nie dość że zestawów past 1+1 nie mają wcale to o szczoteczkach Aquafresh z regulaminu też nigdy nie słyszeli emotka
A do tego ten cały Garnier Men w kulce 12,99zł - czyli blisko 2x droższy niż wersja dla Pań...poCZUŁEM się wyroolowany...

Byłam w czwartek w moim Kauflandzie i też nie ma żadnego z tych produktów na konkurs, więc nie wiem po co robią takie konkursy, gdzie towaru nie mają emotka Wyświetl w wątku >>
1 maverick 0

tereniagno

#6581190 Napisano: 17.03.2019 00:10:16 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Same pudła, ale zastanawiam się nad jedną sprawą.
Otóż wysłałam wczoraj na Góralki 4 zgłoszenia i dziś 5 więc razem 9.
Zastanawiam się dlaczego na koncie mam 8 wysłanych, a nie 9?
Mailowych zgłoszeń mam 9? Oczywiście same pudłaemotka
Dziś przy pierwszym zgłoszeniu było 1 zgłoszenie,a następne  było 5,6,7,8 zgłoszeń.
Czyżby w danym dniu pierwszego zgłoszenia nie doliczali do konta kolejnych?
bo na to by wychodziło, skoro dziś pierwszego zgłoszenia nie doliczyli do kolejnych np.5,6,7,8,9 ? Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6581174 Napisano: 16.03.2019 22:37:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
margobb napisał(a):

pioge7 napisał(a):

margobb napisał(a):

Ktos nie dostał dzisiaj bonu do Stokrotki z MrRoslinne?

Ja czekam emotka  

Dziękuję emotka  w takim razie ja tez. 

I ja czekam:) Wyświetl w wątku >>
0 0